02-12-09

Politiehervorming, laat de hoofdcommissaris kiezen door de bevolking.

imagesCA2D6X49Tijdens een interventie bij een bankoverval wordt een politieagent doodgeschoten. Na een klopjacht vinden ze hem, de gewelddadige overvaller is zeer gevaarlijk en geen onbekende bij de politie.
De aanhouding loopt niet van een leien dakje en de politie kan niet anders dan de crimineel neerschieten. De zware jongen met nog een zwaarder strafblad had normaal gezien in de gevangenis moeten zitten, maar liep vrij rond op borg waarvan hij dankbaar gebruik maakte om te hervallen in zijn oude gewoonten.

Maar de pers, even politiek correct en links in de VS als bij ons, verwijt de politie i.p.v. de crimineel… dat is de wereld op z’n kop.
Dat laat de sheriff in het hiernavolgend filmpje dan ook duidelijk merken…
Ondenkbaar bij ons!!!

In de VS kan dat, want een sheriff wordt verkozen door de bevolking en ligt niet zoals bij ons, onder het bevel van veelal linkse burgemeesters die maar wat laten aanmodderen. Geen wonder dat wij politiemensen hebben die ofwel gedemotiveerd zijn, of andere die creatiever zijn en de in beslag genomen drugs, auto’s of wapens verkopen voor eigen gewin.

Verkiezingen van een hoofdcommissaris? Misschien toch iets om eens over na te denken…

KLIK HIER: Sheriff reageert op de pers


23:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Abnormaal Verrassend dat men zo'n zware crimineel in de US vrijlaat, dat zijn ze daar niet gewoon, gezien het enorme aantal gevangenen, vele malen groter als in normale landen, alle verhoudingen in acht genomen. Voor een (vermeende) verkrachting als 18-jarige kun je daar al levenslang achter de tralies vliegen, een jaar of 60 dus.

Gepost door: Wannes | 03-12-09

Goed zo! Indrukwekkend. Een man naar mijn hart. Die noemt tenminste man en paard.

Gepost door: Drs. Johan Arendt Happolati | 04-12-09

De commentaren zijn gesloten.