16-12-09

Geld voor 'arme landen'.

Afrika vindt dat ze teweinig geld krijgen van de rijke landen i.v.m. de opwarming van de aarde.
Vandaag kwam zelfs Mugabe uit het hongerlijdende Zimbabwe. Het vroegere welvarende Rhodesië werd door hem in enkele decennia tijd veranderd in een noodlijdend arm land, zoals trouwens alle landen in Afrika waar de blanken werden verjaagd of vermoord.
Hij beschuldigde echter al eerder het ‘rijke Westen’, zoals ze trouwens ook allemaal doen.

Heeft er al iemand het paleis van Mugabe gezien? Terwijl de bevolking sterft van honger, leeft hij in de grootste luxe. En zo is het in elk Afrikaans land.

!cid_image001_jpg@01C96A87!cid_image002_jpg@01C96A87!cid_image004_jpg@01C96A87!cid_image006_jpg@01C96A87
Nigeria, rijk aan olie maar enkel de oligarchie heeft er miljarden mee verdiend, de overgrote meerderheid van de bevolking leeft in de grootste armoede, vooral in de gebieden waar olie is en bevolkt wordt door christenen, zijn er gedurig conflicten waarbij christenen vervolgd en vermoord worden door moslims. (Boko Haram financiert haar terreur met mensenhandel en gedwongen prostitutie in Europa).

De bewoners van de Nigerdelta zijn dan ook nog eens het slachtoffer van gewetenloze oliebedrijven, olielekkages vergiftigen hun gronden en drinkwater, het affakkelen van gas zorgt voor pollutie. Het milieu wordt zwaar bezoedeld maar de overheid laat begaan. Toen enkele nieuwe boringen gingen plaatsvinden en Shell ervan afzag omdat zowel Amnesty International en andere milieuactivisten hen het vuur aan de schenen legde, namen de Chinezen over en die trekken zich van milieuvoorschriften totaal niets aan. De Nigeriaanse overheid laat begaan, want geld is belangrijker dan de gezondheid van de bevolking.

De Nigeriaanse overheid heeft net een enorm jacht als hotelboot gekocht van Noorwegen - (ik kan het weten want ons bedrijf heeft het ingericht).


En ondanks de boringen door China in Nigeria en een enorme economische opgang van het land, bovendien één van de grootste milieuvervuilers, rekent China zich echter ook nog bij de arme landen…

Het is niet omdat de bevolking arm is, dat de landen arm zijn. Het geld verdwijnt in de zakken van een kleine groep, de overheid en haar entourage.
Zij houden opzettelijk hun bevolking arm, omdat anders de geldstroom uit het Westen zou kunnen worden stopgezet, en dat is wel het laatste wat ze willen... dus laat de bevolking maar creperen.

De bevolking lijdt en beschuldigt Europa en Amerika, want het is nooit hun eigen schuld... Lees wat ik al eerder schreef: http://janice-laureyssens-visie.skynetblogs.be/post/56449...

Al die 'arme' landen hebben recht op een hoger vervuilingpercentage en willen geld van de rijke westerse landen.

Terwijl ons land zelf een grote groep mensen heeft die onder de armoedegrens leven heeft België al toegezegd dat ze 6,7 miljoen euro per jaar zal betalen aan de arme landen, EU-leiders akkoord over 7,2 miljard klimaatsteun ... maar … Vlaanderen betaalt elk jaar 12 miljard aan Wallonië. Zijn zij er dan veel erger aan toe dan die Derdewereldlanden?

00:15 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

niet overdrijven Janice Nu niet overdrijven he Janice..mooie foto's maar zo woon ik ook in Thailand,heb ook palmbomen in mijn hof staan enkel mijn stoelen hebben een ander model ! (sic).....
Voor iemand, zoals ik ,die "niks" te zeggen heeft ,vind ik het tijdsverspilling om me te gaan verdiepen in die smerige "wereldpolitiek" ...met zijn even smerige "voor het zeggen hebbers" waar die schijnheilige "Michel" tot voor kort deel van uitmaakte...Wij hadden en hebben veel kritiek op wat Leopold 2 allemaal uitspookte in de Congo maar in feiten ""verbeter mij als ik verkeert ben"" is heel dat werelddeel "Afrika" "een" grote kolonie van de "rijke" invloedrijke landen die al de rijkdommen aan bodemschatten uittutteren met steun en toestemming van "enkelingen" die er wel bij varen...ze hebben die marginale schatrijk geworden boomklimmers nodig om rustig verder te kunnen plunderen ten koste van de doodarme neger-"slaaf"...Als onze wereldverbeteraars hoogmoralisten echt zouden begaan zijn met het lot van die miljoenen "sukkelaars" hadden ze die "Mugabe" en dergelijken al lang met een stamp onder de "kont" naar richting "exit" ...als ik dan zie ...dat die blanke "onozelaars" staan te betogen ,te roepen samen met hun zwarte broeders op die betoging te Kopenhagen,wel ...dan breekt mijn wa.....

Gepost door: Rene | 16-12-09

Het Westen stuurt al tientallen jaren bergen geld richting Afrika en de situatie ginder wordt enkel erger. Hoog tijd om de geldkraan dicht te draaien.

Gepost door: Alexander | 16-12-09

Wij hebben het niet zo slecht als jullie NGO's steeds vertellen. Behalve in de Sahellanden, word het groote probleem voor afrikanen de obesitas.

Gepost door: Dieumerci | 16-12-09

Geen wonder dat ngo's overdrijven, slecht 1% van de opgehaalde gelden worden besteed, de rest is 'werkingsgeld'.

Obesitas...het zal in Afrika wel niet anders zijn dan hier, te vettig eten, teveel snoep, zoete frisdranken enz...

Ik was nog nooit zo verbaasd als toen we met kamelen door de Shara trokken en aan een stopplaats, (een oude kazerne waar we konden overnachten op matrassen vol zandvlooien en geen druppel water om ons te wassen), er plots allemaal kinderen opdoken met emmertjes Cola, Fanta en nog van alles. Ze leken wel uit het zand te komen, want er viel in de wijde omgeving geen huis, hut noch tent te bespeuren.

Gepost door: Janice | 16-12-09

Moet natuurlijk Sahara zijn...

Gepost door: Janice | 16-12-09

Dieumerci? Toch geen familie van de voetballer Dieumerci Mbokani Bezua?

Gepost door: Janice | 16-12-09

De commentaren zijn gesloten.