16-12-09

Pakistaanse christenen vrijgesproken van godslastering

De Pakistaanse christenen Gulsher Masih en Sandal Bibi zijn maandag vrijgesproken. Ze zaten sinds oktober vorig jaar vast op beschuldiging van godslastering.
Dat meldde Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) dinsdag . De organisatie heeft beide christenen en hun familieleden het afgelopen jaar ondersteund.
Gulsher Masih (47) is vader van acht kinderen, van wie Sandal Bibi (22) de oudste is. De familie komt uit een dorp in het district Faisalabad, waar overwegend moslims wonen. Vader en dochter waren zeer actief in een kleine christelijke gemeente.

Een grote groep moslims viel op 9 oktober 2008 de christenen in het dorp aan. Ze bekogelden huizen van christenen en schreeuwden dat ze Gulsher Masih en zijn dochter wilden doden.
Op verzoek van de woedende menigte arresteerde de politie beide christenen. Die werden officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens het „ontheiligen van de Koran.” De wet op godslastering die in Pakistan van toepassing is, verbindt daar een levenslange gevangenisstraf aan.
Sinds hun arrestatie in 2008 zijn Gulsher Masih en Sandal Bibi meer dan veertig keer vanuit de gevangenis naar de rechtbank gebracht. Ter plekke werd de zaak telkens weer uitgesteld.
Maandag kwam hun zaak eindelijk voor, aldus Stichting De Ondergrondse Kerk. „De aanklager riep zeven getuigen op, die de schuld van Gulsher Masih en Sandal Bibi probeerden te bewijzen. Er zaten echter zo veel hiaten in hun verklaringen dat hun gezamenlijke verhaal steeds twijfelachtiger werd.
Daarop gaf de rechter Gulsher Masih en Sandal Bibi het voordeel van de twijfel en sprak hij hen vrij.”


Bron: Reformistisch Dagblad NL

12:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Eén godsdienst per land is ruim voldoende, zeker als de islam in het spel is...

Gepost door: Wannes | 16-12-09

Paki En in Dresden werd de 18-jarige studente Susanne vermoord. De politie zoekt koortsachtig naar haar 32-jarige pakistaanse vriend.

Gepost door: Wannes | 17-12-09

De commentaren zijn gesloten.