27-12-09

Kerstmis is 'haram'.

In navolging van de vervolgingen, opsluitingen en het vermoorden van christelijke Kopten heeft nu ook nog een invloedrijke moslimgeleerde uit Egypte heeft een decreet (fatwa) uitgevaardigd tegen de viering van kerst. Volgens HLN meldt het Duitse opinieblad Der Spiegel dit op haar website.

"Arabieren en moslims moeten geen kerstvieringen meer toestaan", meent de aartsconservatieve 83-jarige sjeik Yusuf al-Qaradawi. Hij stelt dat het christelijke feest 'haram' of onrein is en dat er een eind moet komen aan bijvoorbeeld de verkoop van kerstbomen. Die vinden in de aanloop naar kerst in vrijwel de hele Arabische wereld gretig aftrek, ondanks het feit dat er slechts twintig miljoen christenen wonen.

De soenniet Qaradawi leidt het islamitische onderzoekscentrum in Doha en geniet populariteit bij veel mensen in de Arabische wereld en in andere islamitische landen. Hij staat bekend vanwege zijn rappe tong en boude uitspraken.
Autoriteiten in veel Arabische en islamitische landen vrezen zijn controversiële stellingnames en proberen Qaradawi zo veel mogelijk te negeren.

19:29 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

2 stromingen Er zijn nu eenmaal 2 stromingen in de islamitische wereld: de radicale en de gematigde, en dat daar nog maar alleen in Algerije een soort burgeroorlog van gekomen is mag alleen maar verbazen.

In Iran zijn die stromingen ook zeer nadrukkelijk aanwezig, zie ook het filmpje waarin een woedende menigte twee opgeknoopte regimetegenstaanders terug lossnijdt, waarop de politie gewoon in de menigte begint te schieten:

Gepost door: Wannes | 27-12-09

Palestijn Een artikel van een palestijn over de groeiende islamofobie in europa bewijst dat deze mensen tot de ergste soort arabieren behoren:

Gepost door: Wannes | 28-12-09

Palestijnen moeten het nu net niet hebben over 'immigranten', bij hen wordt geen enkele immigrant en al zeker geen enkele joodse immigrant geduld. Zij noemen hen dan 'kolonisten".
Mogen wij de 5de colonne bij ons ook zo noemen?

Gepost door: Janice | 28-12-09

De commentaren zijn gesloten.