30-12-09

Doodstraf in China

imagesd
In september 2007 werd Shaikh opgepakt in Urumqi, hoofdstad van Xinjiang en ondanks verschillende oproepen tot genade, is de 53-jarige Brit Akmal Shaikh vannacht (10u30 plaatselijke tijd) geëxecuteerd in Urumqi, in het westen van China. De ‘Brit’ was veroordeeld voor drugshandel. De Britse ambassade in Peking heeft het nieuws bevestigd. Brits premier Gordon Brown veroordeelde al eerder de executie en vroeg clementie.

Er zijn toch een paar zaken die ik niet goed kan volgen, wat deed een mentaal gehandicapte in China? Hoe is hij daar geraakt? Was hij dan niet mentaal gehandicapt twee jaar geleden?

De media schrijft dat het de eerste keer is dat een ‘Europeaan’ de doodstraf krijgt in China. Eerst en vooral is het Europa zelf dat China al jarenlang ophemelt als het beloofde land en er geen kwaad woord wil over horen, en voordien werden ook al mensen, zelfs kinderen geëxecuteerd. Een verkeerde mening was vaak genoeg om de doodstraf te krijgen in China. Maar dat waren natuurlijk geen Europeanen maar Chinezen, dat maakt het dan minder erg waarschijnlijk. Interne keuken, enzo…

Wat ik ook eigenaardig vind, is dat men steeds weer spreekt over een Brit en Europeaan, terwijl ik als ‘halve’ Britse, noch mijn familie en vrienden in Engeland, nooit de naam ‘Akmal Shaikh’ als Europese, laat staan Britse naam heb gekend en de man dus vermoedelijk een Pakistaan is van origine.

De reacties zijn dus nogal hypocriet, als Europa echt zo geschokt is, dan hadden ze maar vooraf maatregelen moeten treffen en de Chinese export naar Europa blokkeren. Want in tegenstelling tot de veroordeelde zelf, wisten zij wel op voorhand dat hij de doodstraf ging krijgen, zoals elke drugsmokkelaar in de meeste Aziatische landen.

13:15 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Brit Toen ik in de krant las, dat de spleetogen (sorry maar ik heb een hekel aan het gedrag van niet-Europese Chinezen (buiten de Hong-kong chinezen) en Japanners) een Brit wilden executeren, begon ik mij op te winden, tot ik begreep dat die kerel in feite helemaal geen Brit is. En als hij met drugs wil handelen, wel dan verdient die niet beter.

Gepost door: Bob D, Carnac | 30-12-09

Popster Deze Paki was zinnens een popster te worden, nadat hij al een faillissement in de US (vastgoed) en in de UK (taxi) achter de kiezen had. Luister naar zijn 1e song "Come little rabbit":

Gepost door: Wannes | 30-12-09

Bijna niet te geloven...

Gepost door: Janice | 31-12-09

Deze Paki (geen Europeaan, en al helemaal geen Brit!) heeft gekregen wat hij verdiende. Hier zouden de liberalen hem een tikje op de hand hebben gegeven, en dan weer 'loslaten' onder het plebs. Want alles gaat goed...

Maar dankzij China is de wereld weer 'ietsje' veiliger geworden. Weer een death dealende smeerlap minder.

Gepost door: Alexander | 31-12-09

daar kijken de europeanen raar van op natuurlijk. als je ziet welke "straffen" hier een drugsdealer krijgt. die moet als taakstraf papiertjes oprapen (als hij eens 5 minuten tijd heeft). in china worden de "mensenrechten" anders ingevuld heb ik zo de indruk.

Gepost door: jos | 31-12-09

Bipolair Hij zou een bipolaire geestesafwijking hebben gehad, maar hebben alle moslims dat niet?

Vreemd dat de pakistaanse overheid zich niet heeft laten horen in China. Hij had toch ook een pakistaans paspoort?

De BBC heeft de eerste 7 min vh nieuws gewijd aan deze geexecuteerde pakistaanse drugssmokkelaar. Vervolgens 3 min aan 3 gesneuvelde britse soldaten. Of hoe de Linkse Ratten telkens weer door de mand vallen...

Gepost door: Wannes | 31-12-09

De Chinezen in oorlog met de moslims, stel je voor! Ik hoop dan wel dat ze het ginder uitvechten en niet hier.

Gepost door: Janice | 31-12-09

De commentaren zijn gesloten.