06-01-10

Vroeger waren natuurrampen straffen van God - nu van de autobestuurders

Nochtans worden sommige natuurrampen inderdaad wel door de mensen veroorzaakt, zoals dit hier, een brandende gaskrater in Darvaza, Turkmenistan.

darvaza-turkmenistan-door-to-hell-04darvaza-turkmenistan-door-to-hell-02

Toen Turkmenistan nog deel uitmaakte van de Sovjet Unie (tot 1991) werd er in 1971 naar gas gezocht in de Kara-Kumwoestijn en werd er bij toeval ondergrondse kamer gevonden die door het drillen in elkaar stortte, waardoor zeer giftig gas vrijkwam.
De concentratie van het gas was zo hoog dat niemand dichtbij durfde komen. De Sovjets kwamen dan op het idee om het gas in de fik te steken en dachten dat het na een weekje zou zijn uitgebrand. Ondertussen is het al bijna 40 jaar aan het branden in die put. Niemand weet hoeveel gas er nog is en niemand kan het vuur doven, terwijl het CO² gehalte dat de lucht wordt ingestuurd, vele malen hoger is dan alle auto’s in Europa samen.

De lokale bevolking van Darvaza gaf de brandende krater een gepaste naam – De poort naar de Hel – en zo ziet het er ook uit.
Natuurlijk zijn er ook nog andere oorzaken, zoals de zon bijvoorbeeld. 800 jaren geleden is er iets gebeurd waardoor de oceanen zijn gaan opwarmen en de ijskappen nu doen smelten. Door het smelten van de ijskappen komt een enorme hoeveelheid CO² vrij en ook dat kan niemand tegenhouden.

Is het abnormaal? 400 miljoen jaar geleden was het CO2 gehalte in de atmosfeer 10x zo hoog als nu en was het wereldwijd extreem koud. Dat is wetenschappelijk aangetoond.

Ook op Groenland smelt het ijs, zegt men, maar Groenland was een paar eeuwen geleden ook bijna geheel ijsvrij en toen waren er nog geen auto's.

Vorig jaar liet men ons via de media weten dat we de Kyoto-normen hadden gehaald en dat we er de laatste 10 jaar waren op vooruit gegaan want het CO² gehalte in de lucht was de laatste 10 jaar afgenomen.
Desondanks worden ons steeds weer nieuwe milieunormen en vooral milieutaksen opgelegd… is het allemaal één grote fraude? Is het waar dat Thatcher het in gang stak in de jaren '70 om de Arabieren een loer te draaien? Heeft ze werkelijk belangengroepen zo gemotiveerd met subsidies dat ze hieraan meewerkten? 70 % van de wereld bestaat uit water, kan de mens de overige 30% zo hard beïnvloeden dat de wereld om zeep gaat?

30 duizend wetenschappers beweren dat het niet klopt, maar zij worden niet gehoord! Op Canvas was er vorig jaar een zeer interessante documentaire over Al Gore. Al Gore werd de lieveling van links en kon met zijn 'doom'film (hij studeerde tenslotte voor psycholoog) enorm veel geld kon verdienen, maar geloofwaardig is hij niet. Hij weigert bijvoorbeeld een debat aan te gaan met wetenschappers die zijn mening niet delen.

De 30.000 klimaat wetenschappers willen Al Gore vervolgen voor Global Warming fraude. De groep is van mening dat alles berust op leugens maar dat ze systematisch door Media worden genegeerd.


02:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Wow, een vuurtje dat al 40 jaar brand. Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord.

Gepost door: Alexander | 06-01-10

schuldgevoelens en ik had verleden week gewetensproblemen en voelde me mede schuldig aan het opwarmen van de aarde want ik had een kampvuurtje gemaakt in mijn hof ,ik herinner mij de grote affiches in Belgie waarbij het stoken van een vuurtje ten zeerste werd afgeraden door "Groen"

Gepost door: Rene | 06-01-10

Ik weet het niet meer. Vrouwe Laureyssens,
Nee, dat van dat vuurtje wist ik ook niet. Ziet er niet gezond uit. Maar kunnen ze die energie niet gebruiken om energie op te wekken?
En dan de opwarming van de aarde. Tsjah... Ik weet het niet meer.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

Gepost door: Drs. Johan Arendt Happolati | 06-01-10

maar als de lieverdjes zo'n 10.000 autootjes, wat containers en een paar scholen in de fik steken is de CO2 uitstoot ook niet mis hoor ! kunnen ze dat ook niet eens bespreken op één of andere klimaatconferentie? want dat staat in de toekomst niet op beteren mijn gedacht !

Gepost door: jos | 06-01-10

Hoeveel CO² komt er vrij als de vakbonden autobanden in brand steken?

Gepost door: Jean | 06-01-10

Ze moesten wel. Toen ze op die gasreserves stuitten, deden ze wat elk ander land zou doen. Bovenhalen en gebruiken. De grond zakte letterlkijk weg onder hun voeten en ze zaten met een gapend gat van 60 meter diameter. Het natuurlijk gas, voornamelijk methaan is uiterst brandbaar en het gat dichten was gevaarlijk, zelfs onmogelijk.
Het in brand steken van het methaan was een doordachte keuze. Methaangas heeft een aaropwarmingsvermogen dat 25 maal hoger ligt dan dat van CO2. Hoewel de CO2 uitstoot aanzienlijk is, heeft ze een veel kleinere impact op het klimaat dan dat m'n het gas gewoon de lucht in zo laten. Daarenboven zou er in de streek, voortdurend ontploffingsgevaar zijn.

In de o.a. de Verenigde Staten heerst er ook zo'n brand. Zoek maar eens op "de mijnbrand van Centralia, Pennsylvania"
En in Dudweiler, Duitsland, brandt een kolenmijn al sinds de 17de eeuw.

Gepost door: p0p4rt | 06-01-10

?????????? Een kolenmijn die al sinds de 17de eeuw brandt?????

Daar had ik ook nog nooit van gehoord. Amazing.

Gepost door: Alexander | 07-01-10

Brennender Berg Dat is de naam van de plaats.

Gepost door: p0p4rt | 07-01-10

Benieuwd Onlangs een reportage gezien over koolveldenbranden in China. Zo ongeveer over de ganse lengte vd grens met Rusland woeden ondergrondse kolenveldbranden . Als men ze telijf gaat met water, gaan ze na een tijd nog heviger branden!

Niet alleen Al Gore zou moeten vervolgd worden voor ophitsing, ook anderen die om de paar jaar voor paniek zorgen zonder enig bewijs. De Mexicaanse griep was slechts de laatste hype in een lange rij. De europese overheden zitten met honderden miljoenen griepvaccins teveel. Wie moet dat nutteloze goedje weer betalen? En dat allemaal omwille vd grenzeloze domheid en naiviteit van onze overheden?

Benieuwd met wat links nu weer gaat afkomen.

Gepost door: Wannes | 07-01-10

Ik heb die reportage ook gezien, maar ik wist niet meer waar het was.

Gepost door: Janice | 08-01-10

Wel, waar blijven ze nu met hun global warming verhaaltjes op tv... ik heb al weken kou voeten!

Ik tracht politiek neutraal te blijven maar groen en links maken het me verschrikkelijk moeilijk.

Gepost door: Luc Van Laere | 09-01-10

Krav Maga Amaai Luc, met jou kan men beter gaan eten dan ruzie maken, hé!

Zeer interessant. Ik had er - tot voor kort - nog nooit van gehoord.

Gepost door: Janice | 09-01-10

Ik ben de braafheid zelve, een knuffelbeer ;-)

Krav Maga (close combat systeem) is gemakkelijk door iedereen te leren, intuïtief en zeer efficiënt.

Gepost door: Luc Van Laere | 10-01-10

'k Zal er eens over nadenken, met al die doodsbedreigingen die ik de laatste tijd krijg is het misschien wel goed om zoiets te kunnen, maar... ik ben er waarschijnlijk niet meer fit genoeg voor...

Gepost door: Janice | 10-01-10

Global Cooling Blijkbaar zijn er nog die hetzelfde denken.

Gepost door: Janice | 11-01-10

werkstuk hoi ik houd mijn werkstuk over co2 en heb hier
erg veel aan gehad!!!!!!!!

Gepost door: suus | 17-01-10

Tof! Ik hoop dat je geen dikke buis krijgt... ;)

Gepost door: Janice | 17-01-10

De commentaren zijn gesloten.