08-01-10

Gruwelijke moorden - was de dader een wolf in schapenvacht?

Gisteren wou ik iets schrijven over die verschrikkelijke moord op het jonge koppel Shana Appeltans en Kevin Paulus, maar ik deed het niet omdat de kranten, nog vooraleer de politie met zekerheid wist of hij wel de schuldige was, zijn foto al in de krant had gezet en het proces over zijn schuld al had gevoerd nog voor hij voor de rechtbank moest verschijnen.

Nu heeft hij blijkbaar toch bekend en schijnt hij ook in het verleden al een bekende bij de politie te zijn geweest.

Ik vraag mij af wat iemand kan drijven om ondanks pesterijen, en sommige mensen kunnen inderdaad iemand het bloed van onder de nagels halen, over te gaan tot dergelijke gruwelijke daden. Het was ook nog met voorbedachte rade, dus van verstandsverbijstering of onweerstaanbare drang kan volgens mij geen sprake zijn. Maar ik ben geen advocaat en geen psychiater, dus ik weet het niet.

Was een ouderwetse vechtpartij niet voldoende geweest? Moest er gemoord worden en zoveel leed berokkend worden aan de familie van de slachtoffers en ook de eigen familie?

Zoiets snap ik niet. Daar is mijn verstand te klein voor…

Eén ding staat vast, de komende weken zullen de kranten dagelijks hun bladzijden vullen over deze misdaad, het leven van de dader zal tot op het bot uitgespit worden. Vandaag in HLN niet minder dan 7 bladzijden… en opvallend, nergens wordt zijn politieke voorkeur bekend gemaakt zoals het anders wel eens durft voorvallen. Is dat niet iets waar de media als eerste naar op zoek gaat?

Een goede raad aan de kranten, laat de rechtbanken hun werk doen, want het ligt vaak aan de media of iemand voor dezelfde zware criminele feiten wordt gestraft of niet. En dat is zeker niet de taak van de media maar wel van justitie.

Of de dader nu wel of niet een tirannieke vader had is geen excuus voor moord. En dezelfde raad geldt ook voor alle mediageile advocaten à la Jef Vermassen …

15:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Walgelijk wat die man gedaan heeft, walgelijk hoe de media dit gebracht hebben.

Het moest maar eens zo zijn dat die man toch niet de dader was geweest.

Gepost door: 1MT | 08-01-10

Inderdaad, dat was ook het eerste wat ik dacht.

Gepost door: Janice | 08-01-10

Het enige wat ik zeker weet, is dat mensen die van plan zijn je het bloed uit je lichaam te persen tot je ervan sterft, eerst vragen of je vindt dat een leven lang gepest worden een voldoende reden is om een moord te begaan. Als je 'neen' zegt, beginnen ze meteen je een leven lang te pesten. Misschien is dit een doordenkertje en een verklaring voor de 'onbegrijpelijke daden' van de man?

Gepost door: Het licht | 10-01-10

Vreemd verschil Journalist Masschelin was toch zo kwaad en verbolgen over de volgende opmerking die hem toch zo diep geraakt heeft :

De dader ADAM G.

De verdachte RONALD JANSEN

Schijnbaar heeft een verdachte (die weliswaar bekend heeft!) dus veel MINDER rechten dan een veroordeelde!

Of is de nationaliteit en de huidskleur hier toch toevallig van tel

Gepost door: lijntje | 10-01-10

't Ja...wat denk je!! Niet zozeer de huidskleur, maar wel de religie of de politieke voorkeur.

Gepost door: Janice | 10-01-10

En de politieke voorkeur en van de familie ? Overschot van gelijk. Onschuldig tot schuld bewezen zijn loze woorden geworden in dit land. Tenzij men zeker is van de dader is het gewoon schandalig wat er gebeurt.

Men meet wel weeral met 2 maten en gewichten, want toen die opvangmoeder werd publiekelijk veroordeeld dan zag je niemand opkomen voor haar rechten, ook "bert den bleiter" niet.

Toen smeerlap Van Themsche werd aangepakt wist men wie de dader was en had ik geen probleem met de publiekelijke aanpak, MAAR de publieke veroordeling van Verhofstadt, van de familie en van de politieke 'voorkeur' van de dader, dat mag blijkbaar allemaal als het iets met gekleurde mensen te maken heeft.

Weet ondertussen al iemand de politieke voorkeur van onze nieuwe moordenaar ? Of is er nergens verre politieke familie bekend van hem ? Komaan media zeg, waar blijft het grof geschut ? Of is dat enkel als dader iets met het VB te maken heeft, dan mag het wel ???

Gepost door: Den Amerikaan | 11-01-10

Doodstraf Doet nogmaals nadenken over de doodstraf. Je kent mijn mening ondertussen wel: niet zelf dooddoen, maar de crimineel de mogelijkheden aanreiken, en evt het regime verstrengen om hem wat te stimuleren.

Nu blijkt dat hij zelfmoord wilt plegen, daarom om de 7 min controle in zijn cel. Waarom? Laat die man toch doen! Want fatsoenlijk gestraft wordt hij NIET in het gevang: vrouwelijke cipiers gaan maar al te graag een nachtje met hem doorbrengen in zijn cel, want het is een 'vent met ballen'!. Zijn vrouwelijke fanmail zal ervoor zorgen dat hij zich nooit verveelt, en peeskamers zijn er in alle kleuren voorzien voor als ze op bezoek komen.

Gepost door: Wannes | 12-01-10

Koppen Zopas 'Koppen' gezien? En de knappe vrouw die verliefd werd op een seriemoordenaar in het gevang? Dat had ik nog vergeten te vermelden: het zijn altijd KNAPPE vrouwen die zich aangetrokken voelen tot criminelen. Vraag het maar aan Dutroux of Fourniret.

Verder ben ik van mening dat seriemoordenaars er zelf niets kunnen aan doen. Zoals voor al ons gedrag zijn de enige verantwoordelijken onze genen. Daarom ook dat niemand het kan begrijpen, zelfs de moordenaars niet. Voor de ene is het als een drug, voor de andere is het iemand anders die de controle over zijn lichaam overneemt. Voor mij is het hetzelfde gen dat de vos verplicht 10 kippen dood te bijten als hij met één genoeg heeft om te overleven.

Gepost door: Wannes | 12-01-10

Vraag het maar aan Francis... ... want die weet hoe je dingen kan aanpakken zonder haat enzo. U weet wel, die dingen waarom we als extreem beschouwd worden.

Gepost door: p0p4rt | 12-01-10

begripvol en zonder "haat" inderdaad "een goede raad van tante K..rancis" je moet dat allemaal oplossen "zonder haat" tegenover die dader,tenslotte het is een mens zoals "jij en mij"...het feit dat hij onschuldige mensen vermoord , heeft te maken met een onweerstaanbare drang , zoals een roker naar zijn sigaret verlangt...
Wat mij betreft gooit dat moordend monster zonder "haatgevoelens" in een vergeetput en laat hem gewoon "wegrotten"...stel je maar eens voor ...ik heb ook kinderen en kleinkinderen......ik ben helemaal niet extreem maar begripvol ...misschien iets minder correct beschaafd..wat seriemoordenaars betreft

Gepost door: Rene | 13-01-10

De commentaren zijn gesloten.