15-01-10

Ik word dat spugen op straat spuugzat.

niet spugen
Waarom spugen Marokkanen altijd? Ze spuugden op een portret van Theo Van Gogh nadat hij werd vermoord. Ze spugen op straat, ze spugen op de grond voor de voeten van Westerse vrouwen, ze spugen naar je hond, ze spugen op buschauffeurs, ze spugen op Luckas Vander Taelen (recht in zijn gezicht), kortom…ze spugen er nogal op los.

Op straat moet je soms echt uitkijken waar je je voeten zet.
Waarom doen ze dat? Het is toch een vies en asociaal gedrag?
Op een cursus bij de Nederlandse politie werd deze vraag gesteld aan een Marokkaan en het is een voor hen een grove belediging tegenover jou. Het is zoveel als zeggen, ‘de volgende keer pak ik je en maak ik je kapot’.

De Chinezen doen dat ook. Het werd een zodanige overlast omdat de Chinezen zelfs spuugden op de vloeren en tapijten van winkels en restaurants, dat de overheid heeft geprobeerd het aan banden te leggen door ‘spuugzakjes’ uit te delen.
Bij Chinezen heeft het echter een andere betekenis. Zij spugen op die manier ‘de slechte sappen’ uit.

In Singapore is het anders. Singapore is proper. Spugen op straat, roken en peuken weggooien, kauwgom op de grond gooien (of zelfs nog maar kauwen) worden zwaar beboet. Ze voeren daar een helder afstraffingsbeleid en er is bovendien ook nog sociale controle. De boetes zijn zo hoog dat ze hun spuug wel inhouden.

Als je in Nederland spuugt vanuit je auto waarmee je rijdt zonder rijbewijs, en die andere is toevallig een politieagent…..’t Ja, dan kost het ook geld natuurlijk. (Maar niet voor het spugen). Misschien moeten we hier maar eens dezelfde wetten invoeren als in Singapore.

Ik word dat spugen in de straten van Antwerpen en Borgerhout, vooral in de buurt van moskeeën ook spuugzat!!


15:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Miljonairs Ik blijf ver uit de buurt van kopvodden en struikbaarden, nadat er eens ééntje op de grond spuwde juist waar ik mijn voet wou neerzetten.

Maar dat spuwen is geen monopolie van moslims en chinezen. Telkens ik tijdens een voetbalmatch naar mijn borrelnootjes grijp, vliegt er steevast een groene rochel diagonaal over het scherm. Wat die miljonairs aan lichaamsvocht uitspuwen op anderhalf uur tijd, is ongelooflijk.

Gepost door: Wannes | 15-01-10

is het spugen in de buurt van moskeeen geen positief teken ?
Het rochelen, spugen door een persoon is een teken van teveel "vuilnis" in zijn lichaam en geest,het zijn levende vuilbakken tot niets anders in staat om hun verborgen besef van totale mislukkeling ,voor niks anders "goe" te uiten. Ik heb niettegenstaande Bert Anciaux ,Gennez noch Mie Vogels weten spugen !

Gepost door: Rene | 18-01-10

De commentaren zijn gesloten.