20-01-10

Global Cooling?

imagesHymAl eerder o.a. HIER schreef ik dat de ‘global warming’ meer en meer op een hoax begint te lijken. Niet minder dan dertigduizend wetenschappers dienden een klacht in tegen Al Gore, voor wat ze noemen, ‘the Golbal Warming Fraude’.Nu komen er nog meer blunders boven, want nu blijkt de uitspraak van het IPCC over het smelten van de gletsjers in de Himalaya evenmin te kloppen.

Toen er e-mails uitlekten waaruit bleek dat belangrijke wetenschappers met gegevens geknoeid hadden, kreeg de klimaatwetenschap een ernstige dreun te verwerken en die mails bleven de onderhandelaars op de VN-klimaattop in Kopenhagen uiteraard volgen.In plaats van Global warming, zouden we nu afstevenen op een Global Cooling.

Maar dat klopt ook niet helemaal, want er is wel een opwarming van de oceaan (180 miljoen km²), en die zorgt ervoor dat de ijskappen sneller smelten die op hun beurt enorme hoeveelheden CO² loslaten die in - en onder het ijs vastzaten. Het geeft dus wel een deuk aan de geloofwaardigheid van de klimaatwetenschappers die beweren dat de aarde opwarmt door toedoen van de mensheid, maar niet aan het feit dat de oceaan wel degelijk opwarmt. Een opwarming van een oceaan duurt echter minstens 800 jaar, dus wordt er algemeen aangenomen dat er 800 jaar geleden iets met de zon moet zijn gebeurd.

Deze week raakte bekend dat de voorspellingen van de VN over het smelten van de gletsjers in de Himalaya eveneens niet kloppen. WWF publiceerde in 2005 een document waarvoor het zich baseerde op een onderzoek van een werkgroep over de gletsjers in de Himalaya, van de Internationale Commissie voor Sneeuw en IJs. In het rapport staat dat de gletsjers in de Himalaya sneller smelten dan elders in de wereld en dat ze aan het huidige tempo tegen 2035 zullen verdwenen zijn. In het originele onderzoek is die informatie echter nergens terug te vinden.

WWF verontschuldigde zich al voor het misverstand, maar helaas werd de studie intussen al een paar keer als referentie gebruikt. Ook het baanbrekende rapport van het IPCC in 2007 verwees hiernaar. Het is vreemd dat ook het IPCC de fout niet zag, want het leek eigenlijk wel heel onwaarschijnlijk dat alle gletsjers in de Himalaya al in 2035 gesmolten zouden zijn. (Bron HLN)

Zou men nog kunnen nagaan of er zich 800 jaar geleden vreemde dingen hebben voorgedaan met de zon? Ik betwijfel het, maar ik weet het niet.

00:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

jean pascal van ypersele jean pascal van ypersele (een belg!) is de ondervoorzitter vh IPCC. 'Een klein foutje' vindt hij, één op een rapport van 3000 blz! Tja, met een klein foutje (Saddam kon europa bestoken met massavernietigingswapens binnen de 45 min) werd ook een illegale oorlog begonnen met enkele honderduizende doden als gevolg.

Gepost door: Wannes | 21-01-10

De commentaren zijn gesloten.