20-01-10

Jupiler – mannen weten waarom!!

Zo!! Nu weten ze het echt!

Een verzoeningsvergadering is zopas weer op niets uitgelopen, want de directie wil haar aangekondigde herstructureringsplan, waarbij 260 banen zouden sneuvelen, niet laten vallen. Morgen proberen ze het opnieuw maar het is duidelijk dat de directie hier niet veel te vertellen heeft en de beslissingen worden genomen in Brazilië die weinig affiniteit hebben met de Belgische werknemers.

Men zou nog enig begrip kunnen opbrengen voor een eventuele moeilijke situatie bij het drankenconcern AB InBev indien de onafhankelijke bestuurders niet van erg hoge variabele beloningen zouden genieten.
Met die beloningen overtreden ze waarschijnlijk ook nog de code Lippens op corporate governance.

Maar wat nog erger is, is dat ex-premier (toenmalig uitvinder van de bezuiniging) en huidige verzoener in het B-H-V conflict, Jean-Luc Dehaene (CD&V) niet meer moet spreken over bezuinigen, want hij krijgt als bestuurder van ab Inbev naast zijn verloning van 79000 euro voor het bijwonen van enkele vergaderingen ook nog eens 9000 aandelenopties.

Je hoort hem echter niet!! Geen wonder, want hij heeft er ook alle belang bij dat er gesnoeid wordt en dat de aandelen de hoogte worden ingedreven.

Als CEO Carlos Brito er tegen 2014 in slaagt om de schuld (veroorzaakt door de overname van Anheuser-Busch) versneld af te bouwen, dan krijgt hij de kans om 3,25 miljoen aandelen te kopen aan de gunstprijs van 10,32 euro.
Aan de huidige koers betekent dat een bonus van 81,25 miljoen euro voor Brito alleen al. Zijn collega-managers krijgen allen samen ook nog eens 25 miljoen aandelenopties. Nu al goed voor een totaalbedrag van een klein miljard euro. En dan hebben de 40 managers nog vier jaar de tijd om de aandelenkoers de hoogte in te jagen.

Dus Jupiler? DIE mannen weten waarom!!

02:05 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Jammer dat zij de lekkerste Belgische Pils maken: Stella en Jupiler. Nu ben je al verplicht om bijvoorbeeld Maes te drinken, maar dan kun je beter voor het origineel gaan: Spa Reine.

Gepost door: 1MT | 20-01-10

Zelf ken ik niets van bier. Ik drink het nooit en Jupiler zou ik principieel al nooit gedronken hebben vanwege hun reclame.

Gepost door: Janice | 20-01-10

Arbeiders=aandeelhouders De stakers klagen wel dat het weer allemaal om de aandeelhouders te doen is, maar daar horen zijzelf zeker ook bij!

Gepost door: Wannes | 21-01-10

Hebben ze zelf ook aandelen? Misschien daarom dat ze nu hun slag hebben thuisgehaald?

Gepost door: Janice | 21-01-10

De commentaren zijn gesloten.