27-01-10

Vijf minuten politieke lafheid!

Dehaene wil enorme toegevingen doen aan Franstaligen door het overhevelen van minstens vier Vlaamse gemeenten aan het Brusselse Derde Gewest, in ruil voor de splitsing van de kieskring, Brussel-Halle-Vilvoorde.

Tegelijk zou ook een grondwetswijziging mogelijk gemaakt worden via de in herzieningstelling van een reeks grondwetsartikelen. Officieel met de bedoeling een aantal bevoegdheden over te hevelen naar de deelstaten. In werkelijkheid zou men dus van deze grondwetswijziging gebruik maken om tegelijk ook de grenzen van Brussel uit te breiden met Vlaams grondgebied.

Dit strijdplan lekte al uit in La Libre Belgique, maarook op de gemeenteraad van Merchtem werden de vier faciliteitengemeenten Kraainem, Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Drogenbos genoemd, die bij Brussel zouden gevoegd worden. In de gemeenten Wemmel en Sint-Genesius-Rode zouden de faciliteiten dan weer worden afgeschaft en er zou een fusie komen met respectievelijk Merchtem en Beersel.

Niemand begrijpt waarom er ook maar één toegeving zou moeten gedaan worden. Franstaligen die zich in de Vlaamse rand rond Brussel kwamen vestigen kregen faciliteiten met de bedoeling zich aan te passen en de taal te leren op korte termijn. De faciliteiten werden later zo goed als vereeuwigd en Franstalige politici kunnen zich verkiesbaar stellen tot diep in het Vlaamse land. Het is niet alleen zeer ergerlijk, want omgekeerd is zoiets onmogelijk, maar bovendien ook tegen de grondwet.

Wie begrijpt dit nog? Was het niet de CD&V die de verkiezingen won met dure eden en beloftes inzake de splitsing van B-H-V? Vijf minuten moed?

Waarom zou Vlaanderen een prijs moeten betalen voor iets dat haar toebehoort? Heeft Wallonië niet al genoeg grondgebied op Vlaanderen veroverd? Denken we maar aan Komen en Moeskroen! Hoe zit het dan met de Vlaamse taalfaciliteiten in die Vlaamse gemeenten die Wallonië in het verleden al veroverde? Die zijn er niet!! In Komen worden de Vlamingen zelfs gewoon weggepest.

Vlaanderen hoeft geen prijs te betalen. Indien men van Brussel geen derde gewest had gemaakt, dan waren die problemen er niet geweest. Brussel, alhoewel tweetalige hoofdstad, ligt nog altijd in Vlaanderen. Laat de inwoners via hun belastingsaangifte kiezen bij welke gemeenschap ze willen horen, en aan wie ze belastingen willen betalen.

Eindelijk heeft Vic Anciaux ook het licht gezien na vele jaren en geeft hij via een interview in Knack (13/1/10) toe dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een “vergissing” is geweest. Hij komt nu pas tot de vaststelling dat het gewest vandaag een “onoverzichtelijke knoeiboel” en een “onwerkbaar institutioneel kluwen” is.

Hebben het Vlaams Belang en de Vlaamse Beweging daar niet van begin af aan voor gewaarschuwd?
Ach ja, dat klopt, het Vlaams Belang (toen nog Blok) zijn allemaal achterlijke, ongeschoolden en dommeriken die toch maar aan de kant staan te roepen. Maar zoals het wel vaker voorvalt, hebben ze toch weer eens de juiste analyse gemaakt.

Wat de Duitstaligen hopen te bereiken door een belangenconflict in te roepen, en zelfs na overleg met Vlaanderen weigeren het in te trekken, weet niemand. Het is gewoon een kruiperige houding tegenover Wallonië die hen onder druk heeft gezet. Het is niet alleen ondemocratisch maar ook rechtsmisbruik, want zij kunnen niet aantonen dat hun rechten geschonden werden.

14:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

ik ben eens gaan neuzen bij de vvb en wat lees ik daar ?
weinig of geen actie tegen de voornemens van de haene.
geen manifestatie zoals enkele jaren geleden in Halle.
peumans op bezoek bij vvb en vraagt om een beetje geduld en pleit voor de "maddens-doctrine"! http://www.vlaamsbelang.org/0/6863/
zo kennen we de nva weer.
en wat betreft vvb : dat clubje begint meer en meer te lijken op de thuishaven van de nva.

Gepost door: jos | 28-01-10

Het gaat nog wel beginnen... Bart Laeremans, Bruno Valkeniers, Dominiek Lootens en Joris Van Hauthem zijn er anders flink tegenaan gegaan via persberichten en Bart Laeremans schreef:

"Het Vlaams Belang roept alle CD&V-parlementsleden op om in opstand te komen tegen de plannen van Dehaene en co. Dehaene zelf zou 300 meter onder de grond moeten kruipen van schaamte. Vanzelfsprekend zullen hierover eerstdaags vragen gesteld worden in de diverse parlementen."

Gepost door: Janice | 28-01-10

Beste Janice ik ben ervan overtuigd dat het VB er hard zal tegenaan gaan. ik had het in mijn reactie over de laksheid van de VVB (niet van VB) en van hun vrienden de nva.

Gepost door: jos | 28-01-10

Momenteel schuimt Voorpost de CD&V-recepties af met spandoek en pamfletten om de CD&V-leden op hun verantwoordelijkheid te wijzen. Zeker de Vlaamsgezinde christen-democraten (en dat zijn er blijkbaar nogal wat) moeten erop gewezen worden dat ze een verpletterende verantwoordelijkheid dragen als ze JL Dehaene laten doen. Dehaene is een loopjongen van het franstalige establishment, dus de volgende Vlaamse nederlaag ligt in het verschiet. De CD&V heeft het lot van de Rand in handen.

Gepost door: Willem | 29-01-10

Cathy Berckx vroeg mij ooit waarom ik voor het Vlaams Belang had gekozen. Toen ik haar zei dat het vooral voor de Vlaamse zaak was, begonnen we uiteraard ook over BHV te praten. Ze zei toen dat er geen toegevingen zouden gedaan worden vanuit de CD&V. "Over mijn lijk" zei ze letterlijk. Misschien dat ze haar daarom gouverneur hebben gemaakt?

Gepost door: Janice | 29-01-10

Ik denk niet dat Dehaene werkelijk zal voorstellen om Brussel uit te breiden. Voorlopig zijn dit slechts geruchten en weigert Dehaene zelf iets los te laten over zijn plannen en de stand van zaken.

Gepost door: 1MT | 29-01-10

Er zal weeral een concensus gevonden worden zonder oplossingen ter zake . ( Eigen aan de slapers van CD&V , SPA en groen ).

Gepost door: Georges | 29-01-10

De commentaren zijn gesloten.