29-01-10

Antwerpse moslima actief als internet-jihadi

633169-cf9748c8b8569aa2555a90c4d89c07f0


Het strafproces tegen Malika El Aroud en 8 andere verdachten die samen een Belgische Al Qaeda-cel zouden gevormd hebben, werd op dinsdag 26 januari ingeleid voor de 49ste kamer van de Brusselse correctionele rechtbank.

De vermoedelijke Belgische Al Qaeda-cel werd op 11 december 2008 opgerold toen bij 16 huiszoekingen 14 mensen werden opgepakt. Zeven verdachten werden voor een onderzoeksrechter geleid en 6 van hen werden aangehouden.

De hoofdverdachte en spilfiguur was Malika El Aroud, de weduwe van de kamikaze die in september 2001 in Afghanistan bij de moordaanslag op commandant Massoud betrokken was en wiens huidige echtgenoot, Moez Garsaloui, in Afghanistan terroristen zou opleiden. Het federaal parket meent dat Malika El Aroud jonge moslims ronselde die ze zou aanzetten om naar Afghanistan te trekken.

LEES HIER VERDER

18:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Wraakroepend. De b-security-diensten doen hun primaire job: staatsVEILIGHEID niet...Wie kan die mannen iets in de weg leggen ? En wie kan hun eventuele excuses weerleggen ?

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 29-01-10

Wraakroepend. De b-security-diensten doen hun primaire job: staatsVEILIGHEID niet...Wie kan die mannen iets in de weg leggen ? En wie kan hun eventuele excuses weerleggen ?

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 29-01-10

Den Dop Gelukkig leeft ze van den dop. Waar ze anders van zou kunnen leven, zou haar een véél groter inkomen kunnen bezorgen.

Gepost door: Cynicus | 30-01-10

'Den dop' is voor haar maar een bijjobke, hoor!

Zoals voor de meeste trouwens...

Gepost door: Janice | 30-01-10

Vreemd Vreemd dat wij altijd door het buitenland verwittigd moeten worden dat het hier misloopt. Ook met Abdelkader belliraj was dat zo, en zelfs met Lernout en Hauspie (bedrog blootgelegd door de amerikanen).
Wij zijn nu eenmaal een volk van volgers, niet van leiders.

Gepost door: Wannes | 30-01-10

Ik krijg toch de indruk dat al die verdraagzame correcte zielen hun verdraagzame ogen beginnen te openen..Groen en Rood beginnen te lullen over "nultolerantie" iets waar het VB al "jaren" om vraagt..Ik ben echt benieuwd naar het verloop van dat proces tegen die El...Malika ,die is al langer gekend als terrorist-hulpje en toch krijgt ze steun ???

Gepost door: Rene | 01-02-10

Dat klopt, René, het heeft misschien iets te maken met het feit dat de centen op zijn? En je weet, socialisten en centen...

Het toppunt was dat de kranten nu schrijven dat Dedecker al eerder over de nultolerantie sprak en over repressief optreden van de politie, terwijl het VB dat al zei en schreef, nog voor LDD bestond.

Gepost door: Janice | 01-02-10

De commentaren zijn gesloten.