02-02-10

Chevron moet smurrie opruimen

imagesCAUM2T6JChevron is verantwoordelijk voor één van de grootste milieurampen op aarde. Al 26 jaar lang heeft de Amerikaanse oliemaatschappij Chevron met opzet meer dan 18 miljard vaten giftig boorwater gedumpt in de Amazonerivier en in het regenwoud van Ecuador.

Chevron wil het niet opruimen.

U kunt hieraan meewerken! Geen Chevron meer tanken en schrijf hen een protestbrief!!
Zeg tegen Chevron dat ze hun smurrie moeten opruimen!!

De lokale bevolking is aangewezen op het water van de rivier als drinkwater. Vissen in de Amazonerivier kan ook niet meer want alle vissen zijn dood of vertrokken naar betere oorden.
Door het dumpen van de giftige stoffen in het water zowel als in het regenwoud, krijgt de lokale bevolking kanker, misvallen en worden kinderen geboren met afwijkingen.
Maar na 16 jaar procederen weigert Chevron nog steeds iets te doen aan de catastrofe die ze opzettelijk hebben veroorzaakt!

Chevron laat weten dat, zelfs indien ze schuldig bevonden worden voor de rechtbank, het bedrijf zal blijven weigeren te betalen om de sites op te ruimen, te investeren in ziekenzorg, voor drinkbaar water te zorgen of financiële compensatie te betalen voor de getroffen dorpen.Chevron moet haar verantwoordelijkheid opnemen, maar het bedrijf zal dit nooit doen zonder druk van haar Amerikaanse en Europese klanten en de bevolking. Zend een protestbrief naar CEO John Watson en zeg hem dat hij zijn giftige Chevron nalatenschap in Ecuador moet opruimen. Het proces loopt nu al 16 jaar en Chevron beweert nu over bewijzen te beschikken van omkoperij die tot een veroordeling zouden leiden. Hier kunt u er meer over lezen: http://www.nytimes.com/2009/09/01/world/americas/01ecuado...

Wat uiteraard niet betekent dat Chevron vrijuit gaat. De bewijzen van vervuiling zijn er nu eenmaal…

Klik hier voor het ondertekenen van de petitie:http://www.thepetitionsite.com/takeaction/26532963916:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Indymedia Nu dacht ik even dat ik op Indymedia aan 't lezen was...

Maar heeft het land geen inkomsten uit die exploitatie dan? Waarom ruimen ze het dan zelf niet op? Trouwens olie komt in saudi arabie ook op natuurlijke wijze aan de oppervlakte voor, hoe zouden de arabieren het anders ontdekt hebben?

Gepost door: Wannes | 02-02-10

De commentaren zijn gesloten.