02-02-10

Twee maten, twee gewichten

imagesCA3VSR5M In Knack van vorige week wordt aan de lezer de vraag gesteld of de koning nu al dan niet naar Congo moet gaan. Twee bekende, of minder bekende, figuren geven hun mening in het weekblad. Journalist en schrijver, John Vandaele, zegt ‘nee’, maar beseft wel dat andere landen staan de dringen om België het land uit te gooien en de grondstoffen zelf te exploiteren.

De andere mening komt van historicus, David Van Reybrouck, die vindt dat de koning toch maar moet gaan, want, meent hij, “als hij thuisblijft, schoffeert hij miljoenen Congolezen”. (Volgens mij nog altijd minder erg, dan vermoord of verkracht te worden, maar soit…)
Dat dit een erkenning betekent van een corrupt regime was voor hem kennelijk geen bezwaar, want…’Joseph Kabila was wel democratisch verkozen’, zei de historicus!!!

Hallo??
Was er in ons land ook geen partij op democratische wijze verkozen en evengoed buiten spel gezet? Werden toen ook niet bijna één miljoen mensen geschoffeerd?
Leek de hetze (tot op de dag van vandaag) tegen die mensen niet een beetje uit wat we ook al eerder in Afrika hebben gezien? Zoals bvb 'à la Radio-télévision libre des mille collines‘ in Ruanda, net vóór de genocide?
Zijn Vlamingen die voor die bepaalde Vlaams republikeinse partij kozen dan de Tutsi’s van België, waartegen alle gore uitspraken, grove scheldpartijen laster en leugens geoorloofd zijn en de genocide zal gebeuren via een drooglegging van hun financiën?

Blijkbaar wel, Kabila is véél democratischer dan Bruno Valkeniers, want de laatste protesteert wél tegen moorden en verkrachten... ’t is maar dat u het weet!

16:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Leopold II De problemen in Congo mag je nu ook niet overdrijven, net zomin als in de rest van afrika; Vorige week nog is uitgekomen dat zowel de oorlogsdoden in Congo als die in Darfur zo maar eventjes 2x te hoog waren opgeschroefd. 'Om medelijden te wekken'. Medelijden betekent voor zwarten: geld. En bij die miljoenen doden die er dan nog altijd overblijven, zijn dan nog eens de natuurlijke overlijdens inbegrepen, zodat de werkelijke cijfers wellicht maar 1/10e bedragen van wat men ons al die jaren heeft wijsgemaakt. Er is niet veel veranderd sinds Leopold II, voor mij nog steeds één vd weinige belgen met een visie (het was dan ook geen belg).

Gepost door: Wannes | 02-02-10

Democratie..... zoals die in de beginperiode ven Griekenland, bestààt eenvoudig niet meer in het landje b.
De samenvoeging van de woorden "demos" (volk) en "Krateo" (regeren) kan ènkel perfect zijn als het gaat over een land waar één soort volk leeft.
Doordat wij gedwongen worden (als "volk van de germaanse stam), samen te leven met afstamelingen van "volk van latijse stam" is er al een eerste vervorming.
Door de overgrote instroom van volkeren uit Afrika en Azië (die door de vervloekte snel-belg-wet) ook gratis STEMRECHT gekregen hebben is de discrepancy volledig ! Helemaal verwrongen toestand dat niks meer te maken kàn hebben met democratie want die "nieuwe belgen hebben een levensideologie dat volkomen haaks staat op ONZE zeden en tradities. {:-( .

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 02-02-10

"alle VB'ers komen klaar van glorie over zoveel wanbeleid."

Amaai, als jij de gazet leest is't feest zeker?

Gepost door: Janice | 03-02-10

beschaamde vlaming mensen in het buitenland mij vragen waar ik vandaan kom citeer ik altijd Jacques Brel: Ik ben van Luxembourg....

Gepost door: alain & alex terrieur | 03-02-10

Ik zeg ook nooit in het buitenland dat ik Belg ben. Ofwel zeg ik dat ik een Vlaamse ben, ofwel een Engelse, naargelang de situatie.
(Dat is het voordeel van een Engelse mama te hebben gehad, hé!)

Gepost door: Janice | 03-02-10

van dat gij geen vlaamsch meiske zijt maar de vrucht van een zo'n engelsche, is eenvowdige deduktie.
laureyssens ge zijt toch niet vergeten dat de ariers naar england wilden fahren?

Gepost door: De forumzot | 03-02-10

OK, tijd om te wissen, er is toch geen kat die dat Nederlands van jou kan ontcijferen. Als je niet kunt copy/pasten staat het vol fouten.

En steek je ariërs waar de zon niet schijnt!!

Gepost door: Janice | 03-02-10

Alhoewel, Je laatste 'briljante' bijdrage laat ik maar beter staan, dan kan iedereen zien waarom ze je de forumzot noemen.

Gepost door: Janice | 03-02-10

Touché Touché

Gepost door: De forumzot | 03-02-10

De commentaren zijn gesloten.