13-02-10

Nederlandse cameraploeg moest wegvluchten

In Kuregem (Anderlecht) werd een Nederlandse cameraploeg van de NOS aangevallen. Ze maakten een reportage met Fouad Ahidar (S.pa) over de veiligheidsituatie in Brussel.

Aan het metrostation Clemenceau waren ze getuige van de arrestatie van een ‘jongere’ dief, een zakkenroller.

Tot de grote verbazing van de cameraploeg was de politie zodanig in de minderheid dat de gearresteerde dief zonder problemen kon bevrijd worden door zijn kompanen.

Toen ze echter de cameraploeg in het oog kregen, keerde de bende zich tegen hen. De ploeg mocht van geluk spreken dat ze in gezelschap waren van een Marokkaanse S.pa’er waardoor ze nog op tijd konden wegvluchten.

Fouad Ahidar is diegene die na de moord op Joe Van Holsbeeck opriep om een harde aanpak van Marokkaanse ‘schoeljes’, maar van zodra hij hoorde dat het om een Poolse zigeuner ging, zei dat het VB deze moord politiek wou uitbuiten. Een onbetrouwbaar figuur, die draait vanwaar de wind komt.

Benieuwd wat hij in de Nederlandse opname over de Brusselse veiligheidsituatie te vertellen heeft. Dat het allemaal zo erg niets is… tot de cameraploeg zelf moest wegvluchten?


01:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.