15-02-10

Alain Destexhe moet volgens sommigen het zwijgen worden opgelegd.

drole-71De liberale senator Alain Destexhe wordt de laatste tijd geboycot door Brusselse parlementleden, die niet willen dat hij radicale moslims afwijst en het betreurt dat er nu een gesluierde vrouw, Fatima Zibouh, haar intrede heeft gedaan in de raad van bestuur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.
Zij werd voorgedragen door Ecolo en volgt Zakia Khattabi op, die nu gemeenschapssenator werd.

Volgens senator Alain Destexhe (MR) valt zo'n beslissing niet te rijmen met de neutraliteitseisen in openbare diensten en dragen de groenen zo bij tot een versterking van religieuze elementen in de publieke sfeer.

De parlementsleden die hem het leven moeilijk maken zijn Jamal Ikazban (PS) en Ahmed El Khanouss (CDH). Deze twee verkozenen hebben beslist om… voortaan te weigeren Alain Destexhe de hand de schudden.


Het dagblad « La Capitale » publiceerde op woensdag 3 februari een interview deze twee parlementsleden. Jamal Ikazban verwijt Alain Destexhe ondermeer dat hij «de islamofobie steunt».
Hij verwijt hem eveneens dat hij de retoriek afwijst van de rapper Redouane, die uitschreeuwt: «Ik zal met Marokko trouwen nadat ik België heb geneukt».
Voor Jamal Ikazban zijn het niet die woorden die schokkend zijn maar wel… Alain Destexhe, die «blijk geeft van onverantwoordelijkheid en balanceert op het randje van het racisme».

Ahmed El Khanouss van zijn kant dreigt klacht in te dienen tegen Alain Destexhe hij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen, «als hij de 'rode' lijn overschrijdt».

Mahinur Ozdemir, parlementslid voor de CDH en eerste gesluierde verkozene in Europa, wordt ook geciteerd in « La Capitale ». Ze zegt over Alain Destexhe: «ik kijk neer op diegenen die op mij neerkijken».

Alain Destexhe is het doelwit van een intimidatiecampagne gevoerd door Jamal Ikazban, Ahmed El Khannouss en Mahinur Ozdemir, omdat hij het aandurft zijn mening te uiten en kritiek te hebben op de houding van de radicale moslims, meer bepaald in het boek «Brief aan de progressieven die flirten met de radicale Islam», dat hij heeft geschreven samen met de journalist Claude Demelenne.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat beide radicale islamieten in het college van de gemeenteraad van Sint-Jans-Molenbeek zetelen waar Phillipe Moureaux als burgemeester is, (dank zij de islamitische stemmen). klik hier

Mahinur Ozdemir is de eerste moslima met hoofddoek in het Brusselse parlement - en in Europa)

Het enige «misdrijf» van Alain Destexhe is zijn afwijzing van diegenen die heden ten dage in België de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in vraag stellen, het gemengde onderwijs verwerpen en het recht opeisen om overal en altijd de sluier te dragen, ook op school en in openbare dienst, en die bovendien verlofdagen eisen in functie van hun moslimtradities.

Alain Destexhe heeft de moed om hardop te zeggen wat een meerderheid van de Belgen denkt. Hij verwoordt zijn standpunten altijd op een respectvolle en beleefde manier. Hij draagt er zorg voor om nooit een godsdienst of een gemeenschap te stigmatiseren.

Senator Alain Destexhe is hinderlijk omdat hij de vinger legt op het afwijkende gedrag van een fundamentalistische minderheid.
Jamal Ikazban, Ahmed El Khanouss en Mahinur Ozdemir staan bekend om hun nauwe contacten met de meest extremistische aanhangers van bepaalde moskeeën. Zij zijn wel zeer slecht geplaatst om lessen te geven in openheid en verdraagzaamheid!

Laat ons Alain Destexhe steunen, en van al diegenen die onze Europese beschaving en onze democratie verdedigen tegen de extremisten die een bedreiging vormen.


http://destexhe.blogs.com/blog2007/2010/02/ecolo-introduit-le-voile-au-centre-pour-legalit%C3%A9-des-chances.html#comments

14:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.