16-02-10

Weer een treinramp

Wat een verschrikkelijke ramp is er gisteren gebeurd in Buizingen. Twee treinen botsten tegen elkaar met als gevolg, achttien doden en 162 gewonden. Het lijkt wel of dit land zich voortsleept van de ene ramp naar de andere.

Volgens provinciegouverneur Lodewijk De Witte heeft een van de twee treinen een stoplicht genegeerd. En meteen gaat iedereen ervan uit dat dit de reden is, zonder een verder onderzoek af te wachten.

Heeft iemand die trein al eens goed bekeken? Een oude aftandse kist vol graffiti en voor het overige zo roest en smerig als maar mogelijk is? Zoiets zie je enkel nog in Afrika rijden.

Misschien werkten de remmen niet meer?
Een klein meisje getuigde dat ze het ongeval had zien gebeuren en dat geen van beide machinisten afremden. Ze vlogen in volle vaart tegen elkaar aan.

De ene machinist zal waarschijnlijk in de overtuiging zijn geweest dat de andere toch moest stoppen voor het rood licht, maar nogmaals….kon de andere wel stoppen?

Ondanks er vorig jaar 97 machinisten door rode lichten zijn gereden, is het een schande dat men nu al de schuld op de machinist afschuift, zonder dat hij zich nog kan verdedigen en zonder het onderzoek af te wachten.

Zelfs indien hij door een rood licht zou zijn gereden, ligt de schuld bij de NMBS die ongeschoold personeel meteen als machinist inzet met hoge werkdruk en onregelmatige uren.

Investeren in veiligheid is ook investeren in goed opgeleid personeel.


Foto's zijn HIER te bekijken.

12:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.