24-02-10

Pleegt Erdogan een coup met steun van de EU?

Zeven Turkse hoge legerofficieren werden in voorlopige hechtenis genomen omdat ze ervan verdacht worden een staatscoup te plannen tegen de islamitische regering van premier Erdogan. In totaal werden 49 mensen opgepakt.

De president van Turkije, Gül, werd in 2007 door Erdogan naar voor geschoven als kandidaat van de AK-partij. Iedereen weet dat de twee goede vrienden zeer vrome moslims zijn en Gül speciaal werd uitgezocht als marionettenpresident voor Erdogan. In Turkije wordt de president door het parlement gekozen, dus moeilijk was het niet voor Erdogan om zijn zin door te drijven.

Het Turkse leger moet het gedachtegoed van Atatürk in ere houden en het land seculier houden. Erdogan probeert echter al jaren om islamgeschoolde officieren bij het leger te krijgen, maar tot nu toe zonder resultaat. Jammer genoeg wordt Erdogan hierin gesteund door Europa. Ze begrijpen hier gewoon niet dat Erdogan een extremist is, die zelfs vroeger in Turkije al een veroordeling opliep voor zijn fanatieke uitlatingen en dat zijn vroegere partij verboden werd. Wil men in Europa een religieuze fanaat aan het hoofd van één van de sterkste legers die er zijn?

Ik weet het niet, maar ik denk dat de beschuldigingen aan het adres van het Turkse leger, om chaos en aanslagen te willen plegen, wat ver gezocht is. Ik denk dat Erdogan nu een coup pleegt. Een coup op de seculiere staat Turkije, op de vrijheid en de Westerse levensstijl van vooral de Westers georiënteerde burgers van Istanbul omdat hij van Turkije een islamitische staat wil maken. Een tweede Iran!Erdogan backs Iran over nuclear talks.
W300px_2710-iran-turkey


13:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.