25-02-10

'Herman Van Rompuy, U hebt het charisma van een natte dweil en het uiterlijk van een derderangs-bankbediende.’

Nigel Farage over Catherine Ashton en herman Van Rompuy – Catherine Ashton http://nl.wikipedia.org/wiki/Catherine_Ashton

Herman van Rompuy werd door de Britse Nigel Farage (UK Independence Party) al eerder onder vuur genomen (1ste videoclip), maar gisteren maakte de Brit het toch wel heel erg bont.(2de videoclip). Het leek of de tranen bij Van Rompuy nader stonden dan het lachen.
Ik zeg niet dat Farage ongelijk heeft, maar zoals de voorzitter van het Europees parlement terecht opmerkt, mag hij de politiek van Van Rompuy aanvallen, maar niet de persoon. En dat deed hij…en hoe!!

‘Ik wil niet onbeschoft overkomen,' begon Farage zijn tirade, ‘Maar u hebt daadwerkelijk het charisma van een natte vod en het uiterlijk van een derderangs-bankbediende'.

‘Wie bent u? Ik heb nog nooit van u gehoord, niemand in Europa heeft al ooit van u gehoord. Maar ik weet dat u niet van democratie houdt. Ik heb wel het gevoel dat u competent, capabel en gevaarlijk bent en ik twijfel er niet aan dat het uw intentie is om de sluipmoordenaar van de Europese democratie en de Europese staten te zijn.’


Om dit laatste punt te verduidelijken verwees Farage naar Griekenland, dat sinds de aanstelling van Van Rompuy in december ‘is gereduceerd tot niets meer dan een protectoraat'. Farage refereerde naar de strenge financiële controle waaraan Europa Griekenland wil onderwerpen.

‘U lijkt wel een afkeer te hebben van het concept dat het bestaan van nationale staten eerbiedigt. Maar dat is waarschijnlijk omdat u uit België komt, wat een echt non-land is'. ‘Wij kennen u niet en wij willen u niet’.

Na zijn tussenkomst kreeg Farage het aan de stok met de voorzitter van het parlement, Jerzy Buzek (Tsjechië). Hij noemde de persoonlijke beledigingen van Farage aan het adres van Van Rompuy 'onacceptabel'. Ook de christendemocratische fractieleider Joseph Daul (Frankrijk) verdedigde Van Rompuy en liet hem weten dat Groot-Brittannië de Europese Unie ten allen tijde mag verlaten.

Zelfs Verhofstadt nam het even op voor Van Rompuy. Maar maakte daarna ‘de Belgen’ – en vooral zichzelf - weer onsterfelijk belachelijk door te stellen dat al dat ‘identiteitsdenken ultiem leidt naar de gaskamers’. Voordien mengde hij zich al ongevraagd in een Frans debat over het ‘identiteitsdenken’ dat gevoerd werd in ‘Le Monde’. Hij vond dat er iets aan het rotten was in de Franse republiek door de Franse regering te vergelijken met het collaborerende Vichy-regime. De Fransen deden volgens hem maar aan een rondje ‘islambashen’…

Zelfs de (linkse) minister van buitenlandse zaken Kouchner vond het welletjes en repliceerde “Le ridicule tue un peu”.

Verhofstadt wil zodanig opvallen en zijn schreeuw naar aandacht is zo groot, dat hij eerder op een gevaarlijk gek begint te lijken. Het is in zijn hoofd geslagen. Misschien zou men hem beter eens ernstig laten onderzoeken door een psychiater vooraleer hij nog meer schade aanricht.


Nigel Farage valt Herman Van Rompuy aan:

15:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.