28-02-10

De juiste manier om een terrorist te arresteren

the correct way to arrest a terrorist


23:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-02-10

Het ware gezicht van de Europese Unie

17:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25-02-10

Royalisten dienen klacht in tegen affiche Zangfeest!!!!

Bij de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) werd een klacht ingediend tegen de affiche van het 73ste Vlaams Nationaal Zangfeest dat nu zondag plaatsvindt in de Lotto Arena in Antwerpen. De affiche zou “vernederend” zijn “voor alle Belgen”. Boosdoener is het beeld van een schaakbord waarop een pion, in de vorm van een Vlaamse leeuw, de koningspion ten val brengt. De symboliek van een verslagen Belgische koning kan niet voor de royalisten en zij eisen de stopzetting van de campagne.

Het ANZ, organisator van het Zangfeest, reageert laconiek op de klacht. “Humor is blijkbaar niet de sterkste eigenschap van de royalisten. Wat we duidelijk willen maken is dat Vlaanderen aan zet is en we maximaal moeten inzetten op de eigen toekomst. We mogen niet langer lijdzaam toezien hoe onze welvaart en welzijn wegkwijnt door het Belgisch immobilisme. Vlaanderen moet de institutionele patstelling doorbreken.” De organisatoren verwachten zondag een grote toeloop voor het Zangfeest. In voorverkoop werden al meer dan 4.000 kaartjes verkocht.

23:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

'Herman Van Rompuy, U hebt het charisma van een natte dweil en het uiterlijk van een derderangs-bankbediende.’

Nigel Farage over Catherine Ashton en herman Van Rompuy – Catherine Ashton http://nl.wikipedia.org/wiki/Catherine_Ashton

Herman van Rompuy werd door de Britse Nigel Farage (UK Independence Party) al eerder onder vuur genomen (1ste videoclip), maar gisteren maakte de Brit het toch wel heel erg bont.(2de videoclip). Het leek of de tranen bij Van Rompuy nader stonden dan het lachen.
Ik zeg niet dat Farage ongelijk heeft, maar zoals de voorzitter van het Europees parlement terecht opmerkt, mag hij de politiek van Van Rompuy aanvallen, maar niet de persoon. En dat deed hij…en hoe!!

‘Ik wil niet onbeschoft overkomen,' begon Farage zijn tirade, ‘Maar u hebt daadwerkelijk het charisma van een natte vod en het uiterlijk van een derderangs-bankbediende'.

‘Wie bent u? Ik heb nog nooit van u gehoord, niemand in Europa heeft al ooit van u gehoord. Maar ik weet dat u niet van democratie houdt. Ik heb wel het gevoel dat u competent, capabel en gevaarlijk bent en ik twijfel er niet aan dat het uw intentie is om de sluipmoordenaar van de Europese democratie en de Europese staten te zijn.’


Om dit laatste punt te verduidelijken verwees Farage naar Griekenland, dat sinds de aanstelling van Van Rompuy in december ‘is gereduceerd tot niets meer dan een protectoraat'. Farage refereerde naar de strenge financiële controle waaraan Europa Griekenland wil onderwerpen.

‘U lijkt wel een afkeer te hebben van het concept dat het bestaan van nationale staten eerbiedigt. Maar dat is waarschijnlijk omdat u uit België komt, wat een echt non-land is'. ‘Wij kennen u niet en wij willen u niet’.

Na zijn tussenkomst kreeg Farage het aan de stok met de voorzitter van het parlement, Jerzy Buzek (Tsjechië). Hij noemde de persoonlijke beledigingen van Farage aan het adres van Van Rompuy 'onacceptabel'. Ook de christendemocratische fractieleider Joseph Daul (Frankrijk) verdedigde Van Rompuy en liet hem weten dat Groot-Brittannië de Europese Unie ten allen tijde mag verlaten.

Zelfs Verhofstadt nam het even op voor Van Rompuy. Maar maakte daarna ‘de Belgen’ – en vooral zichzelf - weer onsterfelijk belachelijk door te stellen dat al dat ‘identiteitsdenken ultiem leidt naar de gaskamers’. Voordien mengde hij zich al ongevraagd in een Frans debat over het ‘identiteitsdenken’ dat gevoerd werd in ‘Le Monde’. Hij vond dat er iets aan het rotten was in de Franse republiek door de Franse regering te vergelijken met het collaborerende Vichy-regime. De Fransen deden volgens hem maar aan een rondje ‘islambashen’…

Zelfs de (linkse) minister van buitenlandse zaken Kouchner vond het welletjes en repliceerde “Le ridicule tue un peu”.

Verhofstadt wil zodanig opvallen en zijn schreeuw naar aandacht is zo groot, dat hij eerder op een gevaarlijk gek begint te lijken. Het is in zijn hoofd geslagen. Misschien zou men hem beter eens ernstig laten onderzoeken door een psychiater vooraleer hij nog meer schade aanricht.


Nigel Farage valt Herman Van Rompuy aan:

15:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-02-10

Pleegt Erdogan een coup met steun van de EU?

Zeven Turkse hoge legerofficieren werden in voorlopige hechtenis genomen omdat ze ervan verdacht worden een staatscoup te plannen tegen de islamitische regering van premier Erdogan. In totaal werden 49 mensen opgepakt.

De president van Turkije, Gül, werd in 2007 door Erdogan naar voor geschoven als kandidaat van de AK-partij. Iedereen weet dat de twee goede vrienden zeer vrome moslims zijn en Gül speciaal werd uitgezocht als marionettenpresident voor Erdogan. In Turkije wordt de president door het parlement gekozen, dus moeilijk was het niet voor Erdogan om zijn zin door te drijven.

Het Turkse leger moet het gedachtegoed van Atatürk in ere houden en het land seculier houden. Erdogan probeert echter al jaren om islamgeschoolde officieren bij het leger te krijgen, maar tot nu toe zonder resultaat. Jammer genoeg wordt Erdogan hierin gesteund door Europa. Ze begrijpen hier gewoon niet dat Erdogan een extremist is, die zelfs vroeger in Turkije al een veroordeling opliep voor zijn fanatieke uitlatingen en dat zijn vroegere partij verboden werd. Wil men in Europa een religieuze fanaat aan het hoofd van één van de sterkste legers die er zijn?

Ik weet het niet, maar ik denk dat de beschuldigingen aan het adres van het Turkse leger, om chaos en aanslagen te willen plegen, wat ver gezocht is. Ik denk dat Erdogan nu een coup pleegt. Een coup op de seculiere staat Turkije, op de vrijheid en de Westerse levensstijl van vooral de Westers georiënteerde burgers van Istanbul omdat hij van Turkije een islamitische staat wil maken. Een tweede Iran!Erdogan backs Iran over nuclear talks.
W300px_2710-iran-turkey


13:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

België lijdt aan grootheidswaanzin!

2054

Omdat het in Frankrijk voor ambtenaren van een bepaald niveau verboden is om vertrouwelijke informatie uit te wisselen via Blackberry, wil Staatsveiligheid dat de Belgische regeringsleden en topambtenaren daar ook mee stoppen, want onderschepping door buitenlandse mogendheden zou daardoor te groot zijn.

In Frankrijk werd het verboden nadat ambtenaren vertrouwelijke gegevens over de bouw van de nieuwe Airbus doormailden en Boeing mogelijk op de loer lag… alhoewel …

Maar welke grote geheimen heeft ons land te verbergen voor andere mogendheden? Dat Opel en Carrefour sluiten? Dat Romazigeuners het de laatste tijd nogal bont maken en hun lange vingers niet in eigen zak kunnen houden? Dat islamitische extremisten hier een veilig onderkomen hebben gevonden? Dat Waalse vaders hun kinderen doodslaan? Of gaat Fabiola van kapsel veranderen...

Ik zou echt niet weten wat ons land te verbergen heeft, behalve dat er een hoop gangsters al jaren ons land om zeep helpen en alles al aan het buitenland verkocht hebben wat ook maar enigszins waarde had. Dat kunnen vreemde mogendheden ook gewoon in de gazet lezen.
In dit land zijn er geen geheimen, behalve de leveringen van FN, de besteding van ons belastingsgeld en de identiteit van criminelen (als het geen Belgen zijn).

Voor één zaak is het goed, als het verboden wordt met hun Blackberry te spelen, zullen ze misschien wat harder werken in het parlement.

12:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

23-02-10

Pacifisme?

radical_islam_cover


Vier excellenties, waaronder Dehaene (CD&V) en Claes (S.pa), Verhofstadt (VLD) en Louis Michel (MR), willen nu plots alle kernkoppen uit Europa.

Waarom ze dat nu ineens willen, nadat ze jarenlang beweerden dat er geen waren, is een raadsel. Ze hopen waarschijnlijk dat de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, die eveneens een gevaarlijke religieuze moslimfanaat is, uit zichzelf zijn nucleaire plannen zal opbergen.
Een raadsel of misschien niet? Willen ze Europa volledig ontwapenen en weerloos maken?

Terwijl Europa bezig is zich af te zonderen van de rest van de Westerse wereld, liet Ahmadinejad weten dat hij de handen zou laten afhakken van iedereen die zijn land aanvalt. Geen enkele macht kan Iran deren… zei hij tijdens een televisieuitzending.


"President Mahmoud Ahmadinejad warned on Tuesday Iran would 'cut off the hands' of anyone who attacked the country. 'No power can harm Iran ... The Iranian nation will chop off the hands from the arm of any attacker from any part of the world,' Ahmadinejad said in a televised speech in eastern Khorasan-e Jonubi province.

Volgens de Amerikaanse Council on Foreign Relations, is Iran van plan om nog eens 10 installaties te bouwen waar uranium kan verrijkt worden. Twee zullen gebouwd worden binnen het jaar om uiteindelijk aan een totaal te komen van ongeveer 20 faciliteiten.

Onze voormalige ministers zijn ervan overtuigd dat door Europa volledig weerloos te maken, ze een voorbeeld geven, in de hoop dat de rest van de wereld het zal navolgen.
Behalve Iran, zal Noord-Korea zich er ook weinig of niets van aantrekken. Pakistan, India of Rusland al evenmin. Uiteraard zullen ze ook willen dat Obama de VS kernwapenvrij maakt en zal hetzelfde van Israël geëist worden.

Dat soort pacifisme is gevaarlijk...

Ik moet altijd denken aan de oorlog van de Fransen in Algerije. Tijdens een vuurgevecht tussen Fransen en Algerijnen, knielden een deel Franse soldaten neer, en legden hun wapens op de grond om aan te tonen dat het voor hen gedaan was met vechten… zij werden al eersten doodgeschoten...

Waarom Obama, net als Bush de Iranese nucleaire installaties niet plat gooit?
Omdat ze eerst en vooral niet precies weten waar ze zijn, en de dreiging van een represaille te groot is. Ze zouden Iran’s nucleaire programma maar voor enkele maanden kunnen stopzetten.
(Het zou veel beter zijn mocht men Ahmadinejad kunnen uitschakelen. De wereld zou er al een pak veiliger op worden).


Anne Applebaum in WP: "The president will not bomb Iran's nuclear installations for precisely the same reasons that George W. Bush did not bomb Iran's nuclear installations: Because we don't know exactly where they all are, because we don't know whether such a raid could stop the Iranian nuclear program for more than a few months, and because Iran's threatened response -- against Israelis and U.S. troops, via Iranian allies in Iraq, Afghanistan, Palestine and Lebanon -- isn't one we want to cope with at this moment."

17:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

22-02-10

Geef uw mening

Knack en Unizo organiseren een bevraging over het voortbestaan van België.

Laat de Vlaamse stem weerklinken en investeer vijf minuten van uw tijd om uw mening over België kenbaar te maken. Alvast dank en veel plezier met het invullen!

Deelnemen kan hier: http://messagent.roulartamail.be/optiext/survey.dll?ID=YyQT9nFtYy6Wt9nnnnnYU&BRONSITE=UNIZO&LANGUAGE=NL

19:01 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Interessante reconstructie

Voor volledig scherm: dubbel klikken op video.

14:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

21-02-10

Voetbal...een Feest!!

Ofwel deden ze het erom, ofwel was het uit lompigheid, maar wie gaat nu in godsnaam ‘E Viva Espana’ gaan zingen in Baskenland, tijdens een voetbalmatch tussen RSC Anderlecht en Athletic Bilbao?
Dat zou net hetzelfde zijn als wanneer de Brabançonne zou worden gespeeld op de 11 juliviering. Of nee, dat zou minder erg zijn, want Vlamingen zijn van nature uit zeer onderdanig, en laten zich alles welgevallen. Vaak ook, omdat de meeste Vlamingen hun eigen ‘echte’ geschiedenis niet kennen… The first step in liquidating a people is to erase its memory...

In ieder geval is dat niet alleen dom, grof en uitdagend, maar dat is om ambras vragen. Daarna de beledigde onschuld uithangen is belachelijk.

Het is net zo dom en beledigend als wat Bert Anciaux deed in Zuid-Afrika, toen hij de Afrikaanders in het Engels ging toespreken.
Het kan zijn uit gebrek aan historische kennis, maar dan hou je beter je mond.
Je gaat tenslotte ook niet ‘Deutschland über alles’ gaan zingen op een Joodse Holocaustherdenking.
Bert Anciaux, die in Zuid-Afrika ‘papbroekminister’ werd genoemd na zijn beledigend optreden, is er in ieder geval sindsdien niet meer welkom.


250px-Boercamp1 (Concentratiekampen werden uitgevonden door de Engelsen die tijdens hun gruwelijke imperialistische oorlogen tegen de Boers in Zuid-Afrika zelfs vrouwen en kinderen opsloten in concentratiekampen).

In ieder geval... Ik vrees dat ‘Belgen’ in Baskenland de eerste tijd evenmin welkom zullen zijn.

Even een korte geschiedenis van de Basken.
De Basken zijn waarschijnlijk de enige echte overgebleven Europeanen vooraleer ze verdrongen werden door de komst van de Kelten en Germaanse stammen. Sommige theorieën zeggen dat ze afstammelingen zijn van de Cro-Magnonmensen maar bewijzen zijn er niet echt. Zij hielden stand tegen de overheersing van de Romeinen en konden in de 8ste eeuw de Moren buiten houden. Ze konden tot de middeleeuwen, zelfs na het ontstaan van het koninkrijk Spanje, redelijk hun autonomie en hun taal, cultuur en wetten behouden. Pas eind 1800 werden de Basken gedwongen zich de Castilliaanse taal en cultuur eigen te maken.Na de opstand van de rebellen van generaal Franco, kregen de Basken hun autonomie terug, omdat ze Franco hadden geholpen de monarchie omver te werpen. De Basken waren aanvankelijk rechts, tot Franco amper een jaar later de taal van de Basken verbood. Hij liet zelfs alle Euskarische schoolboeken verbranden, maar het ergste moest nog komen. Bij de terugtrekking van de Duitse troepen vroeg Franco nog een laatste bombardement uit te voeren op Gernika, de hoofdstad van baskenland. http://sites.google.com/site/debaskenenhunstrijd/14-bijlagen/gernika

Pas in 1979, 4 jaar na de dood van Generaal Franco mocht er weer onderwijs worden gegeven in het Baskisch, in het jaar dat daar op volgde kregen de Basken een eigen parlement en werd het Euskara door de Spaanse regering erkend als tweede nationale taal in de Baskische provincies.

Wie interesse heeft in de geschiedenis van de Basken en de periode van Franco raad ik deze site aan: http://sites.google.com/site/debaskenenhunstrijd/voorwoord-2VOOR FOTO'S Athletic Bilbao - Anderlecht - KLIK HIER

17:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De Nederlandse regering is gevallen.

Volgens de peilingen trekt de PvdA van Bos nu meer kiezers omdat hij in tegenstelling tot de CDA de Nederlandse troepen uit Uruzgan en Afghanistan wou terug trekken.
Een belofte die hij weliswaar had gemaakt aan zijn kiezers bij de vorige verkiezingen, maar nu wou verwezenlijken om bij de volgende verkiezingen goed te scoren.

En inderdaad, in de peilingen ziet het er goed uit voor Wouter Bos. De PVDA zou stijgen van vijftien naar negentien zetels.
Het dient wel gezegd, dat ook de PVDA, net als onze linkse partijen vooral hun kiezers onder de allochtonen moeten zoeken. En die willen uiteraard liever geen Nederlandse noch andere Westerse strijdmachten op islamitisch grondgebied.

Natuurlijk zijn peilingen wat ze zijn. De uitslag zal moeten worden afgewacht .
Misschien komt Bos wel erg bedrogen uit, en gaan een heel deel zetels naar Geert Wilders, want die krijgt waarschijnlijk een pak stemmen van de Nederlanders.

15:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

19-02-10

Boudewijn Bouckaert - back to the roots?

Wie Boudewijn Bouckaert al heeft horen spreken, zal het met mij eens zijn dat hij niet past in de partij van Jean-Marie Dedecker. De aap kwam uit de mouw in Knack, waarin hij na de federale verkiezingen in 2011 een ‘hergroepering’ met de vroegere vijand, Open VLD, bepleitte.
Hij sloot zelfs een terugkeer naar de VLD niet uit. Bouckaert vindt dat LDD haar “drive” kwijt is en acht een naamswijziging noodzakelijk.

Dedecker doet het naar eigen zeggen bewust wat kalmer aan. De verkiezingen zijn pas volgend jaar, “ik ga nu niet ontsnappen uit het peloton”, zei JDD. Hij profiteert van de ‘kalme periode’ om met zijn kleinzoontje wat primetime door te brengen en wil met hem naar Rome om de kunstwerken van Michelangelo te gaan bewonderen. Wie kan hem ongelijk geven…

“Lijst Dedecker is nu misschien nog wel een sterke merknaam, maar dat zal niet blijven duren",zegt Bouckaert. Hij gelooft verder dat Jean-Marie Dedecker in maart zichzelf nog wel zal opvolgen als partijvoorzitter, "maar wel voor de laatste keer".

Bouckaert gelooft nog wel in de toekomst van LDD, maar ziet de partij vandaag als middel om tot een erg zelfstandig en liberaal Vlaanderen te komen met een minimum aan overheid en regelneverij. Is Bouckaert het verleden bij Open VLD vergeten? Een minimum aan overheid en regelneverij is nu toch echt iets dat men niet moet verwachten bij Open VLD.
"Maar”, gaat hij verder, “blijkt in de toekomst dat andere politieke configuraties doeltreffender zijn, dan zullen we onder ogen moeten zien dat de tijd van LDD voorbij is", aldus Bouckaert.
LDD heeft al alle andere politieke configuraties geprobeerd en nergens liep het goed af.
Welke andere politieke configuraties blijven er dan nog over? S.pa? Dat jammerlijk geval Anciaux achterna?

Gelukkig is Dedecker wat slimmer want volgens hem neemt Bouckaert hier een heel persoonlijk standpunt in. De Decker zou alle geloofwaardigheid totaal verliezen mocht hij ooit terug naar Open VLD gaan. Zelfs een kartel vormen met een partij die hem eerder uitspuwde zou hem helemaal van het politieke toneel laten verdwijnen, net als de partij Vivant van Duchâtelet.

Misschien zouden de liberalen nog wel zo onbeschaamd zijn om dit voorstel heus te overwegen. Zeker niet na hun bar slechte resultaten bij de vorige verkiezingen.
Een stemmeke meer is een stemmeke meer, denken ze daar.

Ook al hoopt Bouckaert dat Alexander De Croo een nieuwe wind zal laten waaien door de partij, bleek onlangs dat zelfs een voorzitter teruggefloten wordt wanneer hij ‘te liberaal’ optreedt. Ook al noemde hij het zelf ‘een goed debat’, zijn 10-puntenplan voor justitie viel duidelijk niet in goede aarde bij de oude krokodillen die liever mee in de ‘rustige vastheid’ verder luieren. De volgende verkiezingen zijn op komst en niemand wil zich ondertussen verbranden in dit land van rustige stilstand.

01:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

18-02-10

"GIA bedreigt België".

658987-0108416fa708f46cd1fb31155f303261GIA betekent niet alleen ‘Genootschap voor Informatie Architecten,’ maar ook Groupe Islamique Armé (of: Gewapende Islamitische Groep). Een Algerijnse terroristengroep met takken tot in onze steden.

'People Against Islam' stelt zich de vraag waarom Belgische justitie gevaarlijke terroristen als Ibrahim Azaouaj hun gang laten gaan in ons land en eisen dan ook een grondig onderzoek naar deze man en zijn ongure praktijken.


Lees het volledige artikel op:
http://www.bloggen.be/nojihad/

17:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

16-02-10

Weer een treinramp

Wat een verschrikkelijke ramp is er gisteren gebeurd in Buizingen. Twee treinen botsten tegen elkaar met als gevolg, achttien doden en 162 gewonden. Het lijkt wel of dit land zich voortsleept van de ene ramp naar de andere.

Volgens provinciegouverneur Lodewijk De Witte heeft een van de twee treinen een stoplicht genegeerd. En meteen gaat iedereen ervan uit dat dit de reden is, zonder een verder onderzoek af te wachten.

Heeft iemand die trein al eens goed bekeken? Een oude aftandse kist vol graffiti en voor het overige zo roest en smerig als maar mogelijk is? Zoiets zie je enkel nog in Afrika rijden.

Misschien werkten de remmen niet meer?
Een klein meisje getuigde dat ze het ongeval had zien gebeuren en dat geen van beide machinisten afremden. Ze vlogen in volle vaart tegen elkaar aan.

De ene machinist zal waarschijnlijk in de overtuiging zijn geweest dat de andere toch moest stoppen voor het rood licht, maar nogmaals….kon de andere wel stoppen?

Ondanks er vorig jaar 97 machinisten door rode lichten zijn gereden, is het een schande dat men nu al de schuld op de machinist afschuift, zonder dat hij zich nog kan verdedigen en zonder het onderzoek af te wachten.

Zelfs indien hij door een rood licht zou zijn gereden, ligt de schuld bij de NMBS die ongeschoold personeel meteen als machinist inzet met hoge werkdruk en onregelmatige uren.

Investeren in veiligheid is ook investeren in goed opgeleid personeel.


Foto's zijn HIER te bekijken.

12:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

15-02-10

Alain Destexhe moet volgens sommigen het zwijgen worden opgelegd.

drole-71De liberale senator Alain Destexhe wordt de laatste tijd geboycot door Brusselse parlementleden, die niet willen dat hij radicale moslims afwijst en het betreurt dat er nu een gesluierde vrouw, Fatima Zibouh, haar intrede heeft gedaan in de raad van bestuur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.
Zij werd voorgedragen door Ecolo en volgt Zakia Khattabi op, die nu gemeenschapssenator werd.

Volgens senator Alain Destexhe (MR) valt zo'n beslissing niet te rijmen met de neutraliteitseisen in openbare diensten en dragen de groenen zo bij tot een versterking van religieuze elementen in de publieke sfeer.

De parlementsleden die hem het leven moeilijk maken zijn Jamal Ikazban (PS) en Ahmed El Khanouss (CDH). Deze twee verkozenen hebben beslist om… voortaan te weigeren Alain Destexhe de hand de schudden.


Het dagblad « La Capitale » publiceerde op woensdag 3 februari een interview deze twee parlementsleden. Jamal Ikazban verwijt Alain Destexhe ondermeer dat hij «de islamofobie steunt».
Hij verwijt hem eveneens dat hij de retoriek afwijst van de rapper Redouane, die uitschreeuwt: «Ik zal met Marokko trouwen nadat ik België heb geneukt».
Voor Jamal Ikazban zijn het niet die woorden die schokkend zijn maar wel… Alain Destexhe, die «blijk geeft van onverantwoordelijkheid en balanceert op het randje van het racisme».

Ahmed El Khanouss van zijn kant dreigt klacht in te dienen tegen Alain Destexhe hij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen, «als hij de 'rode' lijn overschrijdt».

Mahinur Ozdemir, parlementslid voor de CDH en eerste gesluierde verkozene in Europa, wordt ook geciteerd in « La Capitale ». Ze zegt over Alain Destexhe: «ik kijk neer op diegenen die op mij neerkijken».

Alain Destexhe is het doelwit van een intimidatiecampagne gevoerd door Jamal Ikazban, Ahmed El Khannouss en Mahinur Ozdemir, omdat hij het aandurft zijn mening te uiten en kritiek te hebben op de houding van de radicale moslims, meer bepaald in het boek «Brief aan de progressieven die flirten met de radicale Islam», dat hij heeft geschreven samen met de journalist Claude Demelenne.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat beide radicale islamieten in het college van de gemeenteraad van Sint-Jans-Molenbeek zetelen waar Phillipe Moureaux als burgemeester is, (dank zij de islamitische stemmen). klik hier

Mahinur Ozdemir is de eerste moslima met hoofddoek in het Brusselse parlement - en in Europa)

Het enige «misdrijf» van Alain Destexhe is zijn afwijzing van diegenen die heden ten dage in België de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in vraag stellen, het gemengde onderwijs verwerpen en het recht opeisen om overal en altijd de sluier te dragen, ook op school en in openbare dienst, en die bovendien verlofdagen eisen in functie van hun moslimtradities.

Alain Destexhe heeft de moed om hardop te zeggen wat een meerderheid van de Belgen denkt. Hij verwoordt zijn standpunten altijd op een respectvolle en beleefde manier. Hij draagt er zorg voor om nooit een godsdienst of een gemeenschap te stigmatiseren.

Senator Alain Destexhe is hinderlijk omdat hij de vinger legt op het afwijkende gedrag van een fundamentalistische minderheid.
Jamal Ikazban, Ahmed El Khanouss en Mahinur Ozdemir staan bekend om hun nauwe contacten met de meest extremistische aanhangers van bepaalde moskeeën. Zij zijn wel zeer slecht geplaatst om lessen te geven in openheid en verdraagzaamheid!

Laat ons Alain Destexhe steunen, en van al diegenen die onze Europese beschaving en onze democratie verdedigen tegen de extremisten die een bedreiging vormen.


http://destexhe.blogs.com/blog2007/2010/02/ecolo-introduit-le-voile-au-centre-pour-legalit%C3%A9-des-chances.html#comments

14:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Die kleine heeft vast een hekel aan school

13:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-02-10

Blair’s Multiculti was Fighting against the Right

Mutikulti-BritannienTony Blair’s regering heeft met opzet massale immigratie in Groot-Brittannië gepromoot KLIK HIER om rechts met de rug tegen de muur te zetten. Hij wou voor eens en voor altijd met hen afrekenen om Labour voor eeuwig in het zadel te houden.


Al sedert 2000 hebben de ‘Labour-socialisten het plan opgevat om Groot-Brittannië, met een politiek doel, een pak gekleurder te maken door 50% buitenlandse vreemdelingen aan de totale bevolking toe te voegen. Dit werd onlangs ontdekt in geheime documenten.
Zoals de immigratietoename toont was de nieuwe aanpak succesvol: In 2001, enkel 221.000 migranten naar de UK, tegen 2007 waren het er al 333.000. Dit alles gebeurde ondanks de wetenschap dat massa immigratie leidde tot een verhoging van de criminaliteit en islamitisch extremisme.

De reden voor de ‘ontbinding’ van hun eigen land, was het linkse streven naar het behoud van de politieke macht.
Ze hoopten op bijkomende stemmen vanuit de ingeweken Commonwealth-burgers en migranten en wilden zichzelf voor eens en altijd bevrijden van rechts, en als het nodig was, zelfs gebruik maken van het anti-racismeclubje bij de minste tegenwerking van de oppositie.
Als resultaat van de linkse machtsgeilheid werd Groot-Brittannië nu een thuishaven voor een hoog aantal moslimextremisten en criminelen. De Britse socialisten hebben de massale immigratie altijd gerechtvaardigd door economische redenen aan te voeren en ontkenden dat ze het gebruikten om het multiculturalistische droom (en stemmen voor henzelf) aan te moedigen.


Herkenbaar niet?

Isabelle Simonis werd gedwongen tot aftreden nadat ze in de pers haar mond had voorbijgepraat.

Een interne memo werd per vergissing door een medewerker van Isabelle Simonis gestuurd aan Le Soir waaruit bleek dat de strijd tegen de rechtervleugel en racisme o.a. werd gemotiveerd door de wens om “allochtone kiezers bij de PS aan te trekken.”

Men zou openbaar belastingsgeld voor dat sektarisch doel besteden. Isabelle Simonis gaf blunderende antwoorden aan de pers op vragen over dit incident dat haar al snel dwong om als voorzitter van het Franssprekende Communautaire Parlement af te treden.
Zij vertelde de media onder meer: “Philippe Moureax, burgemeester van het district Molenbeek is van plan om islamitische immigranten als basis voor zijn kiesdoeleinden te gebruiken.”

En Freya V.D.Bossche op de Nederlandse televisie: “We kunnen de migranten toch niet terugsturen? We hebben ze zelf naar hier gehaald om de vuile jobs, die we zelf niet meer wilden doen, uit te voeren.”

Ik heb mij altijd al afgevraagd welke ‘vuile jobs’ de migranten uitvoeren, want achter een vuilkar heb ik ze nog niet zien lopen en als WC-madammeke heb ik ook nog nooit een met hoofddoek getooide dame gezien.

Links heeft in heel Europa de massale invasie van vreemdelingen aangemoedigd om dezelfde reden als Labour. Om zelf de macht te behouden en rechts tegen de muur te drukken. Het beste bewijs is er wanneer men ziet dat alle grote steden in Europa, met veel allochtonen, een socialistische burgemeester hebben. In ons land is men zelfs een stap verder gegaan. Men heeft de boodschapper in een ‘cordon sanitaire’ gestopt, veroordeeld en wil hen nu het zwijgen opleggen door ze financieel droog te leggen op vraag van vooral linkse Franstalige kant (PS). En waarom de PS? Omdat het rechtse VB de enige partij is, waar ze geen vat op hebben en dat is de enige reden dat ik hen blijf steunen.
>

Bron: Israpundit
Dailymail
En...Wannes


05_07_20_RealSuicideBomb-X

19:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-02-10

De boodschapper is weer een racist!

De boodschapper is weer een racist
12-02-2010 - - de standaard

Waarom heeft een deel van de linkerzijde het toch zo moeilijk om te spreken over het elementaire recht op lijfsbehoud en veiligheid?

LUCKAS VANDER TAELEN wil wantoestanden aan de kaak kunnen stellen zonder racisme verweten te worden.

De problemen in Brussel zijn nog niet achter de rug: gisteren werd een Nederlandse cameraploeg overvallen in Kuregem. Ze hadden net gefilmd hoe jongeren een arrestant bevrijdden uit de handen van de politie. Toen een journalist van de krant Het Laatste Nieuws vorige week de Molenbeekse burgemeester Philippe Moureaux (PS) confronteerde met de bedenkingen die ik in een opiniestuk (DS 28 januari) had geformuleerd bij de verhuizing om veiligheidsredenen van een school uit Anderlecht en daaraan de bedenking koppelde dat ook linkse politici dit debat niet langer schuwen, merkte hij fijntjes op dat ik niet misschien niet langer 'als een links politicus beschouwd kan worden'. Het is de bekende techniek van verdachtmaking van de boodschapper om de boodschap te negeren.

Waarom heeft een deel van de linkerzijde het toch zo moeilijk om te spreken over het elementaire recht op lijfsbehoud en veiligheid? Het is opvallend hoezeer links al te vaak blijft vastzitten in de vertrouwde mantra's over de noodzaak van beter onderwijs, minder discriminatie en meer werk. Dat zijn zonder enige twijfel dringend noodzakelijke voorwaarden om de Brusselse problemen aan te pakken. Maar dit besef mag niet tot gevolg hebben dat links enkel deze elementen inbrengt bij het debat over onveiligheid en overlast in Brussel of erger nog: het ontkent of minimaliseert.

De Leuvense sociologe Nadia Fadil wil het in een opiniestuk in Le Soir(11 februari) zelfs niet hebben over 'onveiligheid'. Ze heeft het liever over een 'onveiligheidsgevoel' dat ze beschrijft als een 'heilige mythe', waarover geen rationeel debat meer mogelijk is. Volgens haar heeft onze maatschappij een onveiligheidsgevoel nodig om het niet over de ware problemen te moeten hebben: praten over veiligheid moet gezien worden 'in de context van het geavanceerde kapitalisme' waar de onzekerheid steeds groter wordt. Politici staan machteloos tegenover afdankingen en gaan daarom focussen op 'de zwakste bevolkingsgroepen om hun autoriteit te laten gelden'.

Het reële probleem van de onveiligheid als een subjectief gevoel afdoen en het reduceren tot een functionele mythe die de heersende klasse gebruikt om haar onmacht te verbergen: het is een traditionele marxistische analyse die hoogstwaarschijnlijk in politiek correct denkende kringen op applaus zal onthaald worden, maar die geen enkel nieuw antwoord biedt voor wie een oplossing zoekt voor het Brussels veiligheidsprobleem.

Onlangs werd ik aangesproken door iemand die mij met weinig zin voor nuance meteen catalogeerde bij de rechterzijde. Hij zei wel te begrijpen dat ik criminaliteit aanklaagde, maar verweet me eenzijdigheid. Ik zou bepaalde groepen in Brussel 'gestigmatiseerd' hebben door het onder meer te hebben over het onverdraagzame machismo van bepaalde Maghrebijnse jongeren. En daarom was ik dus een racist.

Blijkbaar is het benoemen van een probleem al voldoende om in de extreemrechtse hoek geduwd te worden. Dat jonge vrouwen in bepaalde wijken van Brussel geen rok meer durven te dragen en dagelijks voor hoer worden uitgescholden, dat wordt geminimaliseerd door dit soort weldenkende mannen. Als uitleg krijg je dan vaak te horen dat de linkerzijde zich niet mag laten verleiden tot 'etnocentrisme' en bijvoorbeeld ons idee over gelijkheid tussen man en vrouw niet mag 'opdringen'. Aandringen op integratie wordt afgedaan als een toegeven aan een 'beschavingsmachine' die cultuurverschillen uitvlakt, zoals publicist Ico Maly dat noemt. Culturele verschillen zijn er nu eenmaal en we mogen vooral onze cultuur niet boven die van anderen willen stellen. Dat bij dit 'cultuurrelativisme' waarden sneuvelen waarvoor lang gestreden is, moeten we er maar bijnemen.

De Franse journaliste Caroline Fourest verklaart die neiging van sommige linkse politici om bepaalde onaanvaardbare aspecten van het fundamentalisme toch te aanvaarden als een gevolg van 'de obscurantistische verleiding'. Het strenge denkkader van dat fundamentalisme leunt aan bij de marxistisch-leninistische rigiditeit van revolutionaire bewegingen waarin sommige linkse denkers politiek opgegroeid zijn en waarvan ze de sporen blijven dragen. Beide ideologieën hebben gemeen dat ze dat ze simplistische analyses maken van grote problemen. Fundamentalisten geloven dat bekering tot het juiste geloof voor een betere wereld zal zorgen. Extreemlinksen zien alle maatschappelijke tegenstellingen als een uiting van de klassenstrijd tussen onderdrukkers en onderdrukten. Dus kan het Brussels geweld enkel verklaard worden in dit soort termen en is alles wat naar politie ruikt deel van het repressieapparaat van de vermaledijde bourgeoisie. Ik denk dat dergelijke analyses in 2010 enigszins achterhaald zijn.

De onvermijdelijke evolutie naar een multiculturele maatschappij hoeft niet te betekenen dat wij niet langer moeten verdedigen wat wijzelf belangrijk vinden. Enige duidelijkheid op dit vlak zou ook voor opgroeiende jongeren afkomstig uit andere culturen een weldoende structurerende invloed kunnen hebben.

De wereld verandert elke dag; wat gisteren nog gold, is vandaag achterhaald. Links mag de historische fout niet maken om te blijven geloven in zijn eigen grote gelijk en moet zijn wereldbeeld durven aan te passen. Met het overboord gooien van principes heeft dit niets te maken, met geloofwaardigheid des te meer. Als links ook in de 21ste eeuw een politieke rol van betekenis wil spelen zal het aan zijn potentiële kiezers moeten tonen dat het beseft dat de tijd van de dogma's voorbij is.

14:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Nederlandse cameraploeg moest wegvluchten

In Kuregem (Anderlecht) werd een Nederlandse cameraploeg van de NOS aangevallen. Ze maakten een reportage met Fouad Ahidar (S.pa) over de veiligheidsituatie in Brussel.

Aan het metrostation Clemenceau waren ze getuige van de arrestatie van een ‘jongere’ dief, een zakkenroller.

Tot de grote verbazing van de cameraploeg was de politie zodanig in de minderheid dat de gearresteerde dief zonder problemen kon bevrijd worden door zijn kompanen.

Toen ze echter de cameraploeg in het oog kregen, keerde de bende zich tegen hen. De ploeg mocht van geluk spreken dat ze in gezelschap waren van een Marokkaanse S.pa’er waardoor ze nog op tijd konden wegvluchten.

Fouad Ahidar is diegene die na de moord op Joe Van Holsbeeck opriep om een harde aanpak van Marokkaanse ‘schoeljes’, maar van zodra hij hoorde dat het om een Poolse zigeuner ging, zei dat het VB deze moord politiek wou uitbuiten. Een onbetrouwbaar figuur, die draait vanwaar de wind komt.

Benieuwd wat hij in de Nederlandse opname over de Brusselse veiligheidsituatie te vertellen heeft. Dat het allemaal zo erg niets is… tot de cameraploeg zelf moest wegvluchten?


01:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

12-02-10

Crimineel neergeschoten in Borgerhout

In Borgerhout was het ook weer 'koekenbak'.
Er wordt altijd maar over Brussel gesproken, maar Antwerpen-Noord en Borgerhout moeten er zeker niet voor onderdoen, alleen wordt het vaker stilgezwegen.
Kwestie van het imago van de stralende A niet te beschadigen.
De criminaliteit in Antwerpen steeg met 9% in 2009, en beter zal het er niet op worden als je ziet wat daar allemaal rondloopt.

De autochtone bevolking dient vaak geen klacht meer in, het helpt toch niet, zeggen ze. Het enige wat Antwerpen op de vele criminele 'incidenten' wist te vinden, was het sluiten van een politiekantoor in de Maréestraat in het weekend en 's nachts. Slachtoffers moeten zich dan maar begeven naar de Handelsstraat. Wie daar (eventueel veilig) arriveert, wordt dan ook nog eens van het kastje naar de muur gestuurd.

Wie Borgerhout kent, weet dat de Maréestraat uitkomt op de langstraat...dus in het hol van de leeuw... Veiligheid is een recht van elke burger. Wanneer de overheid de rechten van een burger miskent, dan leven we niet meer in een democratie.

Bekijk de clip hieronder, de dader is niet doodgeschoten, maar zijn toestand is kritiek:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

19:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Waarschuwing werd niet beschouwd als 'gevaarlijk'

De stad Luik had voor de ontploffing in de rue Léopold op 27 januari informatie gekregen over de voorbereiding van een aanslag. De informatie had betrekking op het politiecommissariaat en werd als niet zeer ernstig gecatalogeerd.

Het is intussen nog altijd gissen naar de oorzaak van de zware ontploffing die uiteindelijk aan 14 mensen het leven gekost heeft. Verschillende pistes werden naar voor geschoven, zoals een gaslek of een afrekening. Die worden momenteel door het gerecht onderzocht.

Vandaag sprak de Luikse burgemeester Willy Demeyer voor het eerst over een terroristische dreiging in Luik in de dagen voor de ontploffing.

"Het gebeurt wel meer dat we door de federale regering of door de politiediensten gewaarschuwd worden voor bedreigingen van de openbare veiligheid. We hebben inderdaad een waarschuwing gekregen. Maar ze werd niet als zeer gevaarlijk beschouwd. De politiediensten werden wel ingelicht", verklaarde de burgemeester.

(belga/bdr)

15:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

10-02-10

Nultolerantie voor Hilde Sabbe.

Eigenaardig genoeg is Hilde Sabbe bang van woorden. Van overvallen, diefstallen en klappen krijgen is ze in haar geliefde Brussel, waar jonge Noord-Afrikanen de plak zwaaien en liefst met een kalashnikov (HIER TE KOOP) in de hand, helemaal niet bang.

Nee, ze vond het -wel erg, dat haar zoon meer en meer fan werd van Bart De Wever nadat ze zelf al minstens 19 ‘akkefietjes’ hadden meegemaakt. Want fan zijn van Bart De Wever is natuurlijk veel erger, dan dat haar zoon op weg van school naar huis in elkaar gemept en beroofd werd.

De boze brieven die ze kreeg kwamen op een debiel stukje dat ze schreef na de terechte roep om nultolerantie.

Een hele rits grieven liet ze op haar onschuldige lezers los. Grieven waar zij, als tolerante vrouw, nultolerantie voor eist.

Laat ons eens bekijken wat voor haar niet door de beugel kan en zwaar moet bestraft worden:

Ze schreef: Nultolerantie? Maar dan ook voor…

“Politici die met behulp van leugens en onder valse voorwendsels een land binnenvallen en een volk de oorlog verklaren.”
(Zou ze het over de Italiaanse Di Rupo hebben die ons land binnenviel, de absolute macht greep en Vlaanderen de oorlog verklaarde? Of zou ze het over haar linkse kameraad Blair hebben? Of nee, wacht, ze bedoelt natuurlijk Obama die de manschappen opdreef in Afghanistan en ook in Irak het beleid van zijn voorganger Bush verder zet).

“Overdreven ijdele politici die hun imago belangrijker vinden dan de boodschap die ze uitdragen.”
(Geef toe, daar heeft ze een punt. Ik heb ook altijd al gezegd dat men de belangrijkste portefeuilles, waar veel geld mee gemoeid is, niet in handen van Franstaligen moet geven. Di Rupo, Onckelinks, drinkebroer Daerden en die snotsnuivende Didier Reynders spelen met ons geld en onze toekomst. De eigen vriendjes moeten niets vrezen).

“Boosaardige politici die doelbewust haat en verwarring zaaien, en populair worden door in de spelen op de angsten en onzekerheden die bij de mensen leven.”
(’t ja, Lucas Van Der Taelen… dat krijg je nu voor je eerlijkheid. Je weet toch dat dit strafbaar is in dit land?
Maar als de waarheid zeggen onwettig is, zou er dan niet iets mis zijn met onze wet?)


“Laffe politici die heel goed weten welke maatregelen nodig zijn, maar ze niet durven nemen uit schrik afgestraft te worden door de kiezer”
(Aha…gesnapt, want hier spreekt ze zichzelf tegen. Als er maatregelen nodig zijn, is het toch niet allemaal koek en ei met onze moslimmetjes? Dat ze het dan maar eens gaat vertellen aan de burgemeesters van de 19 Brusselse baronieën)

“Loodgieters die niet één keer, maar drie keer niet komen opdagen op de afspraak, en niet eens verwittigen.”
(... nooit gedacht van Dehaene…)

“Kruideniers die rotte fruitexemplaren onder de glanzende verstoppen, zodat je thuis pas merkt dat je bedrogen bent.”
(Inderdaad ergerlijk, ik heb dat ook ooit voorgehad. Ik kocht een hele bak aardbeien op het ‘vreemdelingenmarktje’ in Antwerpen en kon ze allemaal aan de kiekens geven…zo rot als snot!)

“Auteurs die een boek schrijven alleen omdat ze hopen daardoor rijk te worden”.
(’t Ja, waarom anders al die moeite doen? Alhoewel ik nu echt niet denk dat er hier schatrijke Vlaamse auteurs rondlopen, of hij moest Piet heten.)

“Reclamejongens die op de cover van een flutthriller ‘even spannend als Stieg Larsson’ laten drukken, en de lezer doelbewust voor de gek houden.”
(Misschien kan ze in het vervolg beter wachten tot de video uitkomt).

“Kiezers die voortdurend kankeren op politici, maar zelf op geen enkele manier blijk geven van burgerzin.
(Let wel…het gaat hier om nultolerantie, hé! Wat stelt ze dan voor? Zweepslagen voor die kiezer zonder burgerzin? In de kerker gooien en vergeten?)

“Kiezers die ervan uitgaan dat politici er alleen maar zijn om hun persoonlijk wensen te vervullen.”
(Pfff… ik dacht altijd dat het andersom was, dat politici de kiezers misleiden om hun persoonlijke wensen in vervulling te zien gaan).

“Kattenhaters”
(Oef…ik ben er niet bij, want ik heb er acht!!)

“Fraudeurs en sjoemelaars.”
(Nu gaat ze ook nog de communautaire toer op…)

“Alle producenten die winst maken op de rug van de consument door ze ofwel minderwaardige producten te verkopen, ofwel hen een veel te hoge prijs aan te rekenen.”
(Gooi die Chinese prullen buiten…)

“Iedereen die buitensporig grote winsten maakt en toch probeert de belastingen te ontduiken”
(Grote winsten maken én belastingen ontduiken?? Lijkt mij moeilijk, maar ze zal wel die Waalse bedrijven bedoelen die zelfs geen belastingsaangifte opsturen naar de winkel van Didier Reynders zeker?)

“Dokters en tandartsen die torenhoge bedragen aanrekenen en het betalingsbewijs afscheuren”.
(Eigen schuld, dikke bult… wij hebben toch het beste systeem ter wereld inzake medische zorgverstrekking??
- Zegt men!!)

”Mensen uit de financiële wereld die gokken met andermans kapitaal en zichzelf torenhoge bonussen uitkeren.”
(Zijn de beleggers zelf dan geen gokkers? Dan kan je uiteraard ook verliezen! Die bonussen, oke, dat is iets teveel van het goede.)

“Dames die in een delicatessenwinkel vragen: ‘En dat, is dat lekker?”
(Ook maar zweepslagen zeker?)

“Mensen die zeggen: ‘Ik ben geen racist, maar…’ en dan ongegeneerd racistische praat verkopen.
(Klopt, ik heb mij ook geërgerd aan die Marokkaan die dat zei in die clip…)

“Buurtbewoners die ervan uitgaan dat iedereen om negen uur ’s avonds in bed ligt, en ’s morgens om zeven uur een hels lawaai maken met drilboren of grasmachines.”
(Ze mag van geluk spreken…normaal mag het al vanaf zes uur.)

“Vlaamse charmezangers die zichzelf niet kunnen relativeren”
(Akkoord…90 zweepslagen!!)

“Ex-deelnemers van Temptation Island die vinden dat iedereen hen moet kennen.”
(Ken ze ook niet… zullen we ze dan maar onthoofden? Dan kent niemand hen nog.)

“Collega’s die je achter je rug bij de baas gaan zwartmaken.”
(Blijkbaar is ze niet meteen het zonnetje op de redactie... )

“Snelheidsmaniakken die op de derde rijstrook met hun lichten flitsen als ze achter je aan rijden.”
(Minder dan 70 rijden op het derde rijstrook is ook niet toegelaten…

“Zondagsrijders die op diezelfde derde rijstrook tegen 90 km per uur van geen wijken willen weten”
(Wat zou ze dan doen? Met haar lichten flitsen en bumperkleven?
Sabbe moet nu eens weten wat ze wil, hé! Te traag – te rap… ’t is precies nooit goed voor haar!


“Chauffeurs die niet stoppen voor een zebrapad”
(En, ik zal zelfs meer zeggen! Ook voor fietsers, want ik werd vorige week op het zebrapad aangereden door een fietser. Gelukkig ging de fietser tegen de vlakte...)

“Zwaar vervuilende 4X4’s met geblindeerde ramen”.
(Jaloers is ze ook al, en van auto’s kent ze geen fluit…)

“Hondenbezitters die hun vervaarlijk uitziende en agressief blaffende troeteldier niet aan de leiband houden.”
(Ze houdt alleen maar van katten… )

“Ouders die hun ongemanierde kinderen meenemen naar een openbare plaats (kerk, restaurant) en het zo voor iedereen verpesten.”
(Wauw, wat een onverdraagzaam mens. Ze kan die kinderen misschien, net als die Chinees die deze week in de krant stond, buiten aan de ketting vastleggen? Naast die 'vervaarlijk' uitziende honden?)

“Beroemde sportlei die denken dat vrouwen eenmalige gebruiksvoorwerpen of seksspeeltjes zijn.”( It takes two to tango!! Maar ik denk niet dat Sabbe daar veel last zal van hebben… toch niet van die sportmannen bedoel ik...)

“Jonge vrouwen die geen ander doel hebben dan een rijke man aan de haak slaan.”
(Zo dik lopen de ‘rijke mannen’ hier niet rond. En als die ‘rijke mannen’ daar ook mee content zijn, ‘so what??)

“Mensen in uniform die denken dat dat uniform hen ontslaat van de plicht om de medemens hoffelijk en vriendelijk te bejegenen”.
(Ik kan daar niet over klagen, mijn facteur is altijd vriendelijk).

“Luchtvaartdouane die niet de moeite neemt om beleefd te zijn tegen de passagiers die hun bagage moeten openmaken.”
(Nog nooit last van gehad. Zelf ook vriendelijk en niet arrogant zijn zoals sommige journalisten die denken dat de meridiaan door hun achterste loopt kan helpen).


Helemaal op het einde vraagt Sabbe: “Waar wil u graag nultolerantie voor? Laat het ons weten.

Wel, ik wil nultolerantie tegenover intolerante journalisten die wel tolerantie tegenover criminele Noord-Afrikanen eisen die op hun beurt zelf geen tolerantie kennen tegenover de inboorlingen van het land waar ze opleiding, onderdak en vaak financiële steun krijgen.

17:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

GM vraagt 1,5 miljard euro staatssteun aan Duitsland

General Motors vraagt 1,5 miljard euro staatssteun van Duitsland voor de sanering van de autobouwer. Dat zei Opel-topman Nick Reilly vandaag in Frankfurt. Hij bevestigt ook de intentie om de fabriek in Antwerpen te sluiten.

LEES HIER VERDER

14:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-02-10

Lech Walesa's Warning for America

„WALESA (via translator): The United States is only one superpower. Today they lead the world. Nobody has doubts about it.
Militarily. They also lead economically but they're getting weak. But they don't lead morally and politically anymore.
The world has no leadership. The United States was always the last resort and hope for all other nations.
There was the hope, whenever something was going wrong, one could count on the United States.
Today, we lost that hope.


De Verenigde Staten is één van de grootmachten. Vandaag wereldleider. Niemand betwijfelt dat.
Militair.Zij waren ook economisch de leiders, maar ze verzwakken. Maar moreel en politiek zijn ze geen leiders meer.
De wereld is zonder leiderschap. De Verenigde Staten waren steeds de laatste toevlucht en hoop voor alle naties.
Er was hoop, wanneer er iets verkeerd liep kon je rekenen op de Verenigde Staten.Vandaag zijn we die hoop verloren.

20:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Culturele verrijking volgens onze linkse kameraden

Hij is geen racist (zegt hij zelf), alleen wil hij alle joden uitroeien en Geert Wilders vermoorden.
Misschien een normale reactie wanneer we moeten vaststellen dat 'racisme' tegenwoordig wordt misbruikt als synoniem is voor 'anti-islam'?


19:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

04-02-10

Grappige momenten uit de Slimste Mens

17:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Gelezen bij Het Vrije Volk

Sommigen vragen zich af waar het woord parlement vandaan komt. Het is afgeleid van twee Franse woorden, namelijk parler en mentir. Wat dus sedert jaar en dag binnen alle Nederlandse bestuurslagen gebeurt, is niets anders dan het bespreken en aan de man brengen van politieke leugens.

13:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

03-02-10

Binnenkort bij Pro Flandria - U komt toch ook?

pro flandria

pro flandria 001

pro flandria 002

pro flandria 003

pro flandria 004

19:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

02-02-10

Twee maten, twee gewichten

imagesCA3VSR5M In Knack van vorige week wordt aan de lezer de vraag gesteld of de koning nu al dan niet naar Congo moet gaan. Twee bekende, of minder bekende, figuren geven hun mening in het weekblad. Journalist en schrijver, John Vandaele, zegt ‘nee’, maar beseft wel dat andere landen staan de dringen om België het land uit te gooien en de grondstoffen zelf te exploiteren.

De andere mening komt van historicus, David Van Reybrouck, die vindt dat de koning toch maar moet gaan, want, meent hij, “als hij thuisblijft, schoffeert hij miljoenen Congolezen”. (Volgens mij nog altijd minder erg, dan vermoord of verkracht te worden, maar soit…)
Dat dit een erkenning betekent van een corrupt regime was voor hem kennelijk geen bezwaar, want…’Joseph Kabila was wel democratisch verkozen’, zei de historicus!!!

Hallo??
Was er in ons land ook geen partij op democratische wijze verkozen en evengoed buiten spel gezet? Werden toen ook niet bijna één miljoen mensen geschoffeerd?
Leek de hetze (tot op de dag van vandaag) tegen die mensen niet een beetje uit wat we ook al eerder in Afrika hebben gezien? Zoals bvb 'à la Radio-télévision libre des mille collines‘ in Ruanda, net vóór de genocide?
Zijn Vlamingen die voor die bepaalde Vlaams republikeinse partij kozen dan de Tutsi’s van België, waartegen alle gore uitspraken, grove scheldpartijen laster en leugens geoorloofd zijn en de genocide zal gebeuren via een drooglegging van hun financiën?

Blijkbaar wel, Kabila is véél democratischer dan Bruno Valkeniers, want de laatste protesteert wél tegen moorden en verkrachten... ’t is maar dat u het weet!

16:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Chevron moet smurrie opruimen

imagesCAUM2T6JChevron is verantwoordelijk voor één van de grootste milieurampen op aarde. Al 26 jaar lang heeft de Amerikaanse oliemaatschappij Chevron met opzet meer dan 18 miljard vaten giftig boorwater gedumpt in de Amazonerivier en in het regenwoud van Ecuador.

Chevron wil het niet opruimen.

U kunt hieraan meewerken! Geen Chevron meer tanken en schrijf hen een protestbrief!!
Zeg tegen Chevron dat ze hun smurrie moeten opruimen!!

De lokale bevolking is aangewezen op het water van de rivier als drinkwater. Vissen in de Amazonerivier kan ook niet meer want alle vissen zijn dood of vertrokken naar betere oorden.
Door het dumpen van de giftige stoffen in het water zowel als in het regenwoud, krijgt de lokale bevolking kanker, misvallen en worden kinderen geboren met afwijkingen.
Maar na 16 jaar procederen weigert Chevron nog steeds iets te doen aan de catastrofe die ze opzettelijk hebben veroorzaakt!

Chevron laat weten dat, zelfs indien ze schuldig bevonden worden voor de rechtbank, het bedrijf zal blijven weigeren te betalen om de sites op te ruimen, te investeren in ziekenzorg, voor drinkbaar water te zorgen of financiële compensatie te betalen voor de getroffen dorpen.Chevron moet haar verantwoordelijkheid opnemen, maar het bedrijf zal dit nooit doen zonder druk van haar Amerikaanse en Europese klanten en de bevolking. Zend een protestbrief naar CEO John Watson en zeg hem dat hij zijn giftige Chevron nalatenschap in Ecuador moet opruimen. Het proces loopt nu al 16 jaar en Chevron beweert nu over bewijzen te beschikken van omkoperij die tot een veroordeling zouden leiden. Hier kunt u er meer over lezen: http://www.nytimes.com/2009/09/01/world/americas/01ecuado...

Wat uiteraard niet betekent dat Chevron vrijuit gaat. De bewijzen van vervuiling zijn er nu eenmaal…

Klik hier voor het ondertekenen van de petitie:http://www.thepetitionsite.com/takeaction/26532963916:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |