04-03-10

Moedige Willy Claes blijft zitten waar hij zit...

De grote komedie!

“Om kosten te besparen snoeit Carrefour in zijn werknemersbestand, zonder alternatieven voor te stellen,” schrijft Gennez op de website van de sp.a. “We mogen dit sociale bloedbad niet zomaar pikken”
Vandaag verliezen 1.672 mensen hun job bij Carrefour.
sp.a-voorzitter Caroline Gennez wenst haar steun en medeleven te betuigen aan deze mensen. “We kunnen samen opkomen tegen toplui die met onze job spelen.”Ze vertelt er wijselijk niet bij dat één van die ‘toplui’ in het bestuur van Carrefour, lid is van haar eigen partij.

Claes zetelt sinds twee jaar in de raad van bestuur, als onafhankelijk bestuurder.

In krantenberichten was er sprake dat Claes, net als RTL-topman Philippe Delusinne, de raad van bestuur van Carrefour zou verlaten, naar aanleiding van de zware herstructurering die het Franse bedrijf in ons land doorvoert, maar niets is minders waar. Terwijl S.pa voorzitster, Caroline Gennez op de website van S.pa schrijft dat ze meeleeft met de 1672 mensen die hun job verliezen, blijft haar partijgenoot ‘op post’ in de raad van bestuur van Carrefour.

Claes blijft:

"Ik denk meer diensten te kunnen verlenen aan de tewerkstelling en de economie door te blijven zitten dan op de vlucht te slaan." Claes zegt voorlopig in de raad van bestuur te blijven, ook al is de situatie uiterst delicaat en complex, "om te redden wat er te redden valt". Het redden van de economie zal dan vooral die van hemzelf zijn, want met 10.000 euro per vergadering kan je al serieus wat redden…

“Zeg het zoals het is: een zitje in een raad van bestuur betaalt goed”, meent professor Carl Devos, “Nogal wat politici vinden het hun goede recht om zelf te zorgen voor hun appeltje voor de dorst.”

Voormalig minister Willy Claes blijft in de raad van bestuur van Carrefour België. Hij is "niet de man om als het brandt op de vlucht te slaan", zegt hij heel dapper!! Geen wonder, want geen enkele socialist laat een goedbetaalde job voor weinig werk zomaar in de steek. Iemand liet weten, dat het exacte bedrag dat Claes verdient aan zijn bestuursmandaat, een goed bewaard geheim is. Maar dat in de regel – bij concurrent Delhaize bijvoorbeeld - een bestuurder bij zo'n groot bedrijf tussen de 80.000 en 90.000 euro per jaar verdient voor gemiddeld 7 à 8 vergaderingen. En dat een kassierster bij Carrefour daarvoor 7 à 8 jaar moet werken!

De Limburgse ex-navobaas die destijds al moest opstappen voor gesjoemel met geld in de zaak Augusta, heeft er wel voor gezorgd dat er in Hasselt,( waar zijn dochter, Hilde Claes, burgemeester is), geen Carrefour wordt gesloten.

Eigen volk eerst dus…

21:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.