08-03-10

Gangsters overvallen Indische diamantair

punmax027cov_col_smEen week geleden moesten twee politieagenten een man ophalen die het niet zag zitten om naar een psychiatrische instelling te verhuizen. Daarom opende de man het vuur op de twee agenten. Ze hadden geluk, de kogels boorden zich in de combi maar om de man te doen stoppen met de beschieting, vuurde één van de twee agenten een kogel in de arm van de agressor. De man kon worden meegenomen, en de agent werd geschorst in het kader van een verder onderzoek. Zo gaat dat hier bij ons…

Een paar dagen geleden werd na een mislukte overval in het Waals-Brabantse Kasteelbrakel de kinesiste Frédérique Lévéque als onschuldige passante doodgeschoten door de boeven, Hicham E. (24) en Hassan E. (20), omdat ze niet snel genoeg haar auto afstond.
Haar drie achtergebleven kinderen vragen zich af of die gangsters ook maar één seconde nadenken over welke verwoestende ravage ze achterlaten… Wel, eerlijk gezegd, ik denk het niet.

240px-BrillantenWant gisteren was het alweer zover. Een jong Indisch gezin uit Wilrijk werd achttien uur lang gegijzeld en met de dood bedreigd. De vader kreeg één uur tijd om naar zijn kluizen te rijden en de diamanten aan de gangsters te geven. De goed geïnformeerde gangsters gingen aan de haal met een miljoenenbuit.

Het is geleden van 2003 dat er nog zo'n overval gebeurde. Toen hebben eveneens Italianen, onder leiding van Leonardo Notarbartolo, die banden had met de Sicilliaanse maffia , de grootste diamantroof uit de geschiedenis gepleegd in Heist Op den Berg. Hij werd veroordeeld tot 10 jaar maar kwam al in maart vorig jaar al vrij. Lees hier het volledige verhaal: Worlds-Biggest-Diamond-Heist

(Diamonds are a 'girls' best friend??)

Luc van Der Kelen vindt deze overval in Wilrijk – terecht - ‘extreem choquerend’, maar hij en vele anderen vonden het vroeger ook ‘extreem choquerend’ wanneer het Vlaams Belang meer blauw op straat wou en meer veiligheid voor de burgers eiste.

Nu krijsen mensen zoals Luc Van Der Kelen, dat de overheid eens dringend moet gaat investeren in meer veiligheid, want volgens cijfers van professor Brice De Ruyver is het aantal gewapende overvallen met een kwart gestegen in twee jaar tijd en worden de daders jonger en driester. Daarbij haalt hij het probleemgebied Brussel aan met 30% van de zware criminaliteit.

Kortom, zijn laatste columns moeten niet onderdoen voor wat het Vlaams Belang al jaren zegt en schrijft, maar zij werden daarvoor veroordeeld en de gangsters konden gewoon verder hun gang gaan.
Nu hoort men meer en meer linkse stemmen opgaan met eisen voor meer veiligheid, dadergroepen in kaart brengen, bewakingscamera’s etc… Allemaal zaken waarvoor het Vlaams Belang al jaren wordt uitgescholden voor racisten en belachelijk gemaakt.

Dat de politie niet alle privéwoningen kunnen in het oog houden, snapt iedereen wel. Maar private securitydiensten zijn ook niet altijd te vertrouwen. Bij een bepaalde bewakingsgroep in Antwerpen werken in totaal 48 mensen, waarvan er maar 14 Belgen zijn. Volgens een werknemer stelen die zelf ook als de raven en als er opmerkingen worden over gemaakt door de Belgische collega’s worden ze bedreigd.

NBN_NREP9_VLAAMSEKOE_MM_jpg_250Een paar waakhonden doen de job ook en vaak beter.

Het wordt opletten geblazen.
De tijd dat inbrekers hun slag sloegen onder het donkere deken van de nacht is voorbij, schrijft HLN. Uit recente cijfers blijkt immers dat ze vooral op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14 en 16.30 uur inbreken. Een tweede piek valt op weekendavonden tussen 19 en 21h30.

Dus in feite bijna de hele week door...

16:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.