09-03-10

Vandaag in de krant: "Ik wilde haar niet doden".

De ouders van de schutter uit St. Jans-Molenbeek: "'t Is zo'n lieve jongen met een zacht karakter, hij houdt niet van geweld,hij heeft sinds kort werk bij MIVB en wou terug gaan studeren om in de immobiliën terecht te komen. Hij heeft volgens ons nog nooit eerder een wapen in de hand gehad".

Zelf zegt hij dat hij haar niet wilde doden, maar schoot wel twee keer. Hij wist dus verdomd goed hoe hij met een wapen moest omgaan.

Hij was volgens de politie 'geen onbekende', maar had geen strafblad.
Niets speciaals natuurlijk, als ze die gasten toch meteen weer de straat opsturen, hebben ze nooit een strafblad, want ze worden gewoon niet of bijna nooit gestraft.

En dat hebben we te danken aan Onckelinks, toen ze nog minister van justitie was heeft ze de wet gewijzigd. Om de overbevolking in de gevangenissen en het tekort aan opvangplaatsen voor jonge misdadigers (delinquenten is een te mooi woord) te verhelpen, heeft ze ervoor gezorgd dat alle straffen van minder dan drie maanden niet moeten worden uitgevoerd.
Dat is dan waarschijnlijk ook de reden dat politiemensen minder moeite doen om ze op te pakken en rechters geen straffen uitspreken die toch niet uitgevoerd worden.

Het toppunt in deze zaak was wel de expert die de juwelier beschuldigde.
"Bedreig gangsters nooit met een wapen", zei hij. Volgens hem heeft de juwelier die zijn levenswerk met een wapen verdedigde (zonder te schieten) de gangsters 'gefrustreerd' en zoiets loopt altijd dramatisch af."Daardoor zijn ze woedend de straat opgelopen en beginnen in het rond knallen".

Hoe is het mogelijk?
Had de juwelier moeten meewerken en zijn levenswerk mee helpen inladen om het voor de boeven wat gemakkelijker te maken? Had hij ze misschien nog een kopje thee moeten aanbieden ook?

De juwelier had beter meteen geschoten, het enige 'drama' dat er toen zou zijn geweest, is dat hij misschien een blijvende gehoorschade had opgelopen, maar hij zou er wel een onschuldig leven mee hebben gered.

13:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.