11-03-10

Om echt boos van te worden.

Ik heb vroeger het fenomeen, ‘kamperen voor schoolinschrijvingen’ nooit gekend. KLIK HIER

Integendeel.
Toen probeerden scholen zelfs elkaars leerlingen af te snoepen omdat ze er te weinig hadden.

Nu, dankzij de vele nieuwkomers, is er zelfs geen plaats meer voor Vlaamse kinderen in Antwerpen, Gent of Brussel, want kinderen die thuis geen Nederlands spreken hebben voorrang bij de inschrijvingen.

Is dat nog normaal?

Het is toch niet de schuld van de Vlaamse ouders dat half Noord-Afrika en Oost-Europa hier komt wonen? Waarom krijgen ze dan een voorkeursbehandeling?
Waarom hebben Vlaamse, ja, Belgische kindjes minder recht op onderwijs dan buitenlandse?
’t Zal wel weer racistisch zijn van mijn kant, maar dit begrijp ik toch echt niet.

Wat is er mis met een ‘gelijke behandeling’??

Als de overheid toelaat dat de helft van de steden bevolkt worden door buitenlanders met een rijke kroost, dan moeten ze er maar voor zorgen dat er voldoende scholen zijn. Tenslotte hebben onze voorouders gestreden voor onderwijs, en zeker voor Vlaams onderwijs. Onze grootouders, ouders en zijzelf hebben ook via belastingsgeld mee betaald voor de bouw van scholen en dus hebben ze het recht om hun kinderen naar een school in de buurt te sturen.

Het is gewoon mensonterend dat ouders voor de schoolpoorten in de kou moeten kamperen, om buitenlanders, die thuis geen Nederlands spreken, te laten voorgaan. Het zou beter zijn om te eisen dat alle nieuwkomers die hier willen leven, eerst de taal leren vooraleer naar hier te komen, dan moeten er geen verschillen gemaakt worden die nadelig uitvallen voor de rechten van autochtone kinderen.

01:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.