24-03-10

Er gebeurde ondertussen...

Vanalles...Maar er gaat blijkbaar geen dag meer voorbij zonder moorden of diefstallen.

Nu ik gisteren wat tijd had om te schrijven, liet Skynet het plots afweten. Ondertussen is er natuurlijk al weer heel wat gebeurd.

De politieagent, Eduard Strijckers, die op een laffe manier in de rug werd geschoten door een moordenaar die eerst zijn 15-jarige zoon had omgebracht, werd begraven en kreeg postuum een ereteken. Het zoveelste ‘faits-divers’ volgens sommige Brusselse politici.

imagestrEen vijftal keer is er alweer een trein door het rood gereden en twijfelt men of het rode licht, waar de treinramp gebeurde, niet faalde.

Maar er is ook goed nieuws. Dankzij de goede resultaten die Belgacom vorig jaar boekte, zal een dividend van 394 miljoen worden uitgekeerd aan de Belgische staat in plaats van 300 miljoen die werd verwacht voor 2010.
Een meevaller dus. Eerst gaat er al 113 miljoen naar de Europese Unie en de overheid kan ook de torenhoge huur van 30 miljoen per jaar voor een gevangenis in Nederland betalen, 13,6 miljoen euro wordt gebruikt voor het Myrrha-onderzoeksproject naar nucleaire energie in Mol, de politie krijgt kogelvrije vesten en er zal worden geïnvesteerd in de brandweer. En ook de geïnde boetegelden vielen mee, maar daar gaat toch weer, zoals altijd, 63% van naar Wallonië, terwijl de meeste boetes hier worden geïnd.

imagesbodyMaar er is ook grappig nieuws. De nieuwe bodyscanners zorgden al voor een eerste ontslag in Engeland. Een veiligheidsagent die het toestel in Heathrow bedient, maakte een scan van een collega en zei, “Ik ben dol op die gigantische tieten”.
Ik vraag mij af of moslims ook gaan toestaan dat hun vrouwen gescand worden, veel zal er dan wel niet meer gevlogen worden, tenzij ze nu net die ‘doelgroep’ niet gaan verplichten om voorbij dat machientje te lopen natuurlijk.

imagesFaridWant dat onze dierbare asielzoekers en allochtonen een streepje voor hebben bewees men niet alleen via een uitbetaling van 500 euro per dag per persoon, maar ook Farid ‘Le Fou’ die vanwege zijn agressief gedrag al 18 keer naar een andere gevangenis werd overgebracht, krijgt 5000 euro schadevergoeding van de rechter omdat hij een ‘te strenge behandeling in de gevangenis’ krijgt. Die strenge behandeling was niet meer dan geboeid zijn cel verlaten… maar volgens zijn advocaat heeft dat bijgedragen tot zijn psychische aftakeling en daarom krijgt hij een schadevergoeding van uw en mijn belastingsgeld. Misschien zou die arme man liever zijn straf verder uitzitten in Noord-Afrika?

En let vooral goed op wanneer u in straten met hoge flatgebouwen wandelt, want het liedje gaat wel over ‘"It's Raining Men", maar het regent ook soms vrouwen. Helaas met desastreuze gevolgen voor diegene die haar op zijn hoofd krijgt. De arme man van 72 werd verpletterd toen hij de vrouw, die van haar balkon op de twaalfde verdieping sprong, boven op hem kreeg. De man was op slag dood.

imagesCAEWJ945En dat wij de beste rechters ter wereld hebben, bewees rechter Geneviève Denisty.
Laurent Fivéz, die al drie keer slachtoffer was van een home- en carjacking en daarom wilde verhuizen, moest zijn renovatiepremie terug betalen omdat hij er net geen vijf jaar woonde. Door de overvallen waren ze zo danig getraumatiseerd dat ze eerder verhuisden en hij zelfs zijn huis ver onder de marktprijs verkocht voor amper 170.000 euro. De reactie van de rechter was om achterover te vallen, want ze vond dat wie in een mooi huis woont en met een Jaguar rijdt in een arme streek als Charleroi, vraagt om overvallen te worden. Ja zeg, is dat niet hetzelfde als wat moslims zeggen over vrouwen met korte rokjes? Dat die vrouwen die veel van zichzelf laten zien hun waren aanbieden als vlees bij de slager en ze dan vragen om verkracht te worden? Het is even absurd, even onaanvaardbaar. Die rechter zou meteen moeten ontslagen worden.

B4_GEA2NRMMP_1+FOASsharia_jpg_275In Het Nieuwsblad staat vandaag een opmerkelijk interview met sharia4belgium, http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleID=982NU7O4&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=regio-nb


thumb_act_20100324chinese_afficheEn Filip Dewinter viseert nu ook China, schrijft HLN.
Of liever, het Vlaams Belang.
Dat het niet meteen een geslaagde campagne is vanwege de onduidelijkheid is een feit. Dat het de bedoeling is om te scoren bij de werknemers van Opel ook.
Maar dan meteen ook beweren dat FDW tegen de vrijhandel en globalisering is, en dan een artikel schrijven zoals HLN doet waar de haat vanaf druipt, is ook een brug te ver.
Economisch protectionisme kan soms de redding brengen in tijden van crisis. Een drietal jaren geleden heeft Sarkozy ook aan Europa de toelating gevraagd om de invoer van buitenlandse auto’s (buiten de EU) te beperken om Peugeot te redden. Merkel betaalde miljarden om Opel in het land te houden, maar kleine landen met een beperkt budget zoals wij, kunnen dat niet.

Niemand is tegenstander van de vrijhandel, maar de bedoeling was wel dat iedereen er beter van werd.
Nu zien we vooral onrecht en ongelijkheid. Arme mensen worden nog armer en rijke rijker. Maar bij de diverse Europese naties gebeurt net hetzelfde, kijk maar naar Griekenland of Spanje en zelfs naar ons eigen land. Eén op de drie burgers in dit land kunnen amper de eindjes aan elkaar knopen.
Veel bedrijven wijken uit naar lage loonlanden met als gevolg dat we zelf meer werklozen krijgen. De grote multinationale bedrijven fuseren, worden groter en sterker en wat ze ook doen, niemand kan hen nog raken en ze drukken hun stempel op de politiek en doen verder gewoon wat ze willen.

Er wordt volgens mij dus vooral verwezen naar de uitwassen en de gevolgen voor de Europese economie van de wereldwijde vrijhandel.... meer niet!
Bovendien, als Bolkenstein in Knack al zegt dat het met de globalisering de verkeerde kant opgaat, dan zal er toch wel iets verkeerd lopen.

Dit was dan ongeveer weer.


Als er iets niet klopt, mag u mij gerust verbeteren, maar dan liefst op een geciviliseerde manier.

18:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.