26-03-10

Ook wel grappig: Veel Turken vinden Nederland vol!

--------------------------------------------------------------------------------25-03-2010 nederlands dagblad

Veel meer Turkse Nederlanders vinden dat Nederland te veel migranten telt dan Nederlanders zelf.

DEN HAAG - Veel meer Turkse Nederlanders vinden dat Nederland te veel migranten telt dan Nederlanders zelf. Ze zijn ook veel meer op zichzelf dan andere bevolkingsgroepen.

Huwelijken en vriendschappen vinden voornamelijk plaats in het eigen Turkse netwerk. Omgang met andere groepen van de samenleving is er nauwelijks. Dit blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in opdracht van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie.

Het percentage Turken dat vindt dat de grens van het aantal migranten is bereikt is 58 procent, tegen 44 procent van de Nederlanders. Van de Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders vindt ongeveer 33 procent dat er te veel buitenlanders zijn.

De onderzoekers van het SCP komen tot de conclusie dat een hoge concentratie allochtonen in een buurt niet veel uitmaakt voor de kansen die men heeft. De kans op werk dan wel een uitkering, hangt meer af van zaken als onderwijs en taal dan de omgeving.

Wel heeft de onderlinge samenhang in een wijk gevolgen voor zaken als criminaliteit en leefbaarheid. Die samenhang komt beter tot stand als er sprake is van een vermenging van verschillende bevolkingsgroepen. Uit het onderzoek blijkt dat in wijken met weinig onderlinge samenhang en een snel wisselende samenstelling, de kans op criminaliteit toeneemt en de leefbaarheid achteruit gaat.

10:59 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.