26-03-10

Waar blijft Jean-Luc Dehaene nu?

Vroeger hield ik soms wel wat krantenknipsels bij in mijn zoektocht naar inspiratie voor een artikeltje. Het kwam er niet altijd van en de doos heb ik deze week leeggemaakt en weggegooid. Toch vond ik nog een opmerkelijke uitspraak van Jean-Luc Dehaene in een krantenknipsel van 24 januari 2005, waarin hij zich in verband met de splitsing van B-H-V afvroeg: “Waar blijft Verhofstadt nu?”

En terecht, want Verhofstadt had zijn burgermanifest totaal vergeten en had zelfs de Walen omgekocht met miljarden subsidie voor het Franstalig onderwijs om toch maar premier te mogen worden, met als gevolg dat hij gewoon een vazal van de Franstaligen werd.

Dehaene vond toen dat ‘Verhofstadt maar eens uit zijn pijp moest komen. “Hij is de premier, hij moet de leiding nemen van de gesprekken over Brussel-Halle-Vilvoorde, want anders komt er niets van terecht en zal de zaak helemaal vastlopen”, zei hij toen in Terzake.

IJdele hoop bleek toen en ook nu nog. Want wie voert nu de gesprekken? Wie moet er nu onderhandelen? Jean-Luc Dehaene himself maar niemand hoort er iets van.

De enige die men wel hoort in deze splitsing van de kieskring (waar Waalse Brusselaars zich verkiesbaar kunnen stellen in Vlaanderen) is de Vlamingenhater Maingain die zegt ‘niet gehaast te zijn in de onderhandelingen over B-H-V'.

"We gaan onze tijd nemen. Ik ben niet bereid in sneltempo nachten en weekends te doen. Indien Jean-Luc Dehaene de tijd heeft genomen om voorstellen voor te bereiden, zullen wij ook de tijd nemen om die te analyseren", aldus Maingain.

Nochtans ging er voor Pasen een oplossing op tafel liggen, werd gezegd. Het zullen zoals steeds ‘vijgen na Pasen’ zijn.

Maingain zegt niet te vrezen voor een stemming van Vlamingen tegen Franstaligen in mei in het parlement. "De Vlaamse partijen beseffen dat ze geen enkele mogelijkheid hebben dit af te dwingen. Van zodra dat gebeurt, valt de regering.

De lafheid van de Vlaamse politici kennende vraagt de FDF’er zich af of de CD&V, die de premier, de minister van Buitenlandse Zaken en, met Herman Van Rompuy, de permanente voorzitter van de Europese Raad levert, bereid is de verantwoordelijkheid van een grote crisis op zich te nemen aan de vooravond van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie.

Blijkbaar niet, want bij onze Vlaamse politici telt vooral ‘eigen zak eerst’!! Ze denken dat ze door een Vlaamse premier te leveren zeggenschap hebben over het reilen en zeilen in dit land. Maar dat is onzin.
Alle belangrijke ministerposten zijn in handen van Walen en wie premier wil zijn - en blijven - moet dansen naar de pijpen van de Franstaligen.

De meerderheid in dit land is in feite een 'verwaarloosbare minderheid' alleen al door de verdeling van de stemmen bij de verkiezingen - waarbij 1 Vlaamse stem telt voor 1,5 Waalse stem...
Onrechtvaardig en ondemocratisch!!

Mocht de splitsing van de kieskring worden opgelegd, dan zou de uitbreiding van het Brusselse gewest voor Maigain onvermijdelijk worden.

Uiteraard met Vlaams grondgebied, want volgens hem is de uitbreiding van Brussel de beste herfinanciering.

Uiteraard!! Voor Franstalige politici in Vlaamse gemeenten, want met de stemmen in Brussel alleen zullen velen de kiesdrempel niet halen!! Daarvoor rekenen ze op de massa Franstaligen die zich hebben gevestigd in de rand.

Blijkbaar hebben Franstaligen het moeilijk om de wet te volgen. Ik vraag mij dus ook af, ‘Waar blijft Jean-Luc Dehaene nu?

12:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.