31-03-10

Terreurnetwerk van Anjem Choudary

Anjem Choudary, de Britse extremist met Pakistaanse roots die België wil omvormen tot een shariastaat, heeft volgens de Britse veiligheidsdiensten een heus terreurnetwerk rondom zich opgebouwd.
Dat meldde een onderzoeksjournalist op 15 januari 2010 in de Britse krant 'The Sun'.

Bekijk de jihadisten HIER: http://www.bloggen.be/nojihad/

22:59 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Volvo werd verkocht aan China

logo
Vrije wereldhandel, of globalisering betekent dat goederen, diensten, kapitaal, technologieën en mensen zich over de gehele wereld verspreiden en landen overal ter wereld (zouden moeten) open staan voor elkaar.

De idee erachter was dat iedereen er beter zou van worden, maar wat merken we? De ‘fair-play’ is ver te zoeken! Er zijn maar twee landen die er tot nu toe beter van werden. Dat zijn India en China. Nochtans is het minder te merken aan de bevolking.

view_mediumMiljoenen kinderen sterven nog steeds aan ondervoeding in beide landen, meer nog dan in Afrika, dat ondanks de globalisatie geen stap vooruit komt maar overal Chinezen ziet opduiken. In Nigeria zijn onder druk van de ngo’s, Westerse oliebedrijven gestopt met boren en de dag nadien liepen er al Chinezen rond die het zaakje overnamen zonder zich ook maar iets aan te trekken van de milieuactivisten, mensenrechtenorganisaties of andere ngo’s.

Bovendien zijn de enige landen die tot nu toe wagenwijd open staan voor mensen van over de hele wereld, en dan in het bijzonder voor mensen uit Afrika en Azië, de Westerse landen. Westerse landen die vanwege de lage loonkosten hun bedrijven één voor één zien vertrekken naar Azië of noodgedwongen bedrijven moeten verkopen vanwege de invoer van goedkope producten uit Azië. Een vicieuze cirkel waaruit Europa, met haar hoge loonkosten, niet uitgeraakt zonder nieuwe spelregels.

Dat soort van globalisatie leidt tot ontwrichting op onze eigen arbeidsmarkt. Als bedrijven vertrekken naar lage loonlanden, moeten ook de regels voor „fair play” wereldwijd worden vastgesteld.

Als bedrijven verkocht worden aan lage loonlanden, en diezelfde producten worden daarna geïmporteerd, moeten ook daar regels voor opgesteld worden.

In China is een maximumloon 300 euro per maand. Geen dertiende en veertiende maand en geen extra’s. Hoe kunnen we daar in godsnaam tegen concurreren?

GM trekt naar Korea, Jaguar en Landrover werd verkocht aan Tata (India) en Volvo werd nu verkocht aan Geely (China).

De gevolgen laten zich niet alleen raden, maar de Chinese woordvoerder maakte gisteren al heel duidelijk, dat Volvo veel beter kan gebouwd worden in China, want dat auto’s vervaardigen in China veel goedkoper uitkomt.“You like to buy a cheaper car?” Vroeg hij aan de journalist. De reporter dacht waarschijnlijk aan de talloze mensen die weer hun baan zouden verliezen en zei “no”. De Chinese woordvoerder keek hem vol onbegrip aan.

Er moeten dringend internationale regels worden opgesteld om dit proces terug in goede banen te leiden en de leegloop van onze bedrijven een halt toe te roepen.

12:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

30-03-10

Moslimextremist in Engeland, Anjem Choudary bedreigt België"Ik roep alle moslims in België op om Koning Albert II en Premier Yves Leterme af te zetten."

"We zullen onze broeders van Sharia4belgium steunen bij de oprichting van een shariastaat in België."

"Desnoods sturen we extra manschappen naar België om een shariastaat af te dwingen."

Lees verder op http://www.bloggen.be/nojihad/


711867-f7c3d05879faa789448e660c363419fa

02:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

29-03-10

Wie na de oorlog socialist werd (of bleef) kreeg vergiffenis.

Ik zou eens willen weten hoeveel aanhangers van de 'sociaal democraten' en 'Groen!' er uit een 'zwart nest' komen.
'Sociaal democraten' is de nieuwe naam voor socialisten, die dat woord niet graag meer gebruiken vanwege de slechte connotatie die het met zich meebrengt. Het nazisme (afkorting voor National Sozialisten).
Maar zelfs al ontkennen ze het later, ooit komt het toch uit...


Antwerps wetenschapper brengt dossier als eerste boven water

Staat verdacht jonge Hugo Claus van collaboratie


• woensdag 17 maart 2010

• • Auteur: Paul Demeyer

(Hugo Claus sprak openlijk over zijn 'zwarte' verleden en dat van zijn vader Jozef, maar het bestaan van een regelrecht collaboratiedossier is nieuw.)

Na de Tweede Wereldoorlog is tegen de 15-jarige Hugo Claus een collaboratiedossier geopend. Antwerps literatuurwetenschapper Kevin Absillis vond het dossier in het archief van het militair gerechtshof in Brussel.

"Mijn vader had geen nazi-sympathieën", zegt zoon Thomas Claus.

Paul Demeyer


Dossier 27082 over auteur Hugo Claus is geopend in het raam van het onderzoek naar de collaboratie van zijn vader. Jozef Claus had een drukkerij en was tijdens de oorlog lid van de partij VNV, die met de bezetter heulde. 'Het was in die tijd gebruikelijk dat het krijgsauditoraat ook gegevens verzamelde over kinderen van verdachte personen', zegt onderzoeker Kevin Absillis. 'Maar het dossier-Hugo Claus is miniem en bevat alleen kopieën van stukken uit het dossier van zijn vader.'

Het 'zwarte' verleden van Hugo Claus is al een hele tijd bekend. Bij het verschijnen van Het verdriet van België sprak de auteur openlijk over hoe hij door de straten van Kortrijk marcheerde in het uniform van de Nationaal-Socialistische Jeugd in Vlaanderen (NSJV), de Vlaams-nationale politieke jeugdbeweging.

Als vijftienjarige zou hij in Kortrijk in het uniform van de Nationaal-Socialistische Jeugd Vlaanderen (NSJV) hebben geparadeerd, mét granaat en mes onder de koppelriem.
Het dossier tegen Claus junior werd geseponeerd, maar zijn vader moest gedurende jaren een taaie procesgang, met talloze beroepen, ondergaan. Ook Germaine Vanderlinden, mama Claus, deelde in de klappen. Omdat zij lid was geweest van de Duits-Vlaamse Arbeidsgemeenschap (DeVlag) én secretaresse en verpleegster voor de Kortrijkse afdeling van de Duitse vliegtuigenfabrikant ERLA, werd ze na de oorlog uit haar burgerrechten ontzet ( Staatsblad 27 januari 1947 met een lijst van uit hun burgerrechten te ontzetten personen).

Op kamp in Duitsland

'Hugo Claus is tijdens de oorlog ook naar de Kinderlandverschickung gestuurd in Mecklenburg. Dat was een soort vakantiekamp op het platteland waar kinderen wat konden aanscherpen in tijden van oorlogsellende. Ook daarover heeft de auteur openhartig gesproken én geschreven. Het enige nieuwe is het feit dat er überhaupt een collaboratiedossier tegen Claus is geopend, hoewel hij toen nog minderjarig was. Allicht ook daarom zijn de onderzoeken snel gestopt.'

Absillis bestudeerde het Clausdossier voor zijn boek over uitgeverij Manteau, Vechten tegen de bierkaai. 'Ook Angèle Manteau is na de bevrijding even in opspraak geraakt, maar net als in het geval van Hugo Claus en van bijna 300.000 andere Belgen is het nooit tot een proces gekomen. In mijn boek beschrijf ik onder meer de invloed van de oorlog en de repressie op de Vlaamse literatuurgeschiedenis', zegt Absillis.

Niet anti-Duitsland

Thomas Claus, de zoon uit Hugo's eerste huwelijk met Elly Overzier, is overduidelijk: 'Mijn vader had absoluut geen nazi-sympathieën. Inderdaad, hij was bij het NSJV, maar in die tijd waren er wel meer jongeren daarbij, zonder daarom nazistisch te zijn. Waarmee ik niet heb gezegd dat mijn vader anti-Duitsland was. Hij had zeker bewondering voor de Duitse literatuur.'

Om de effecten van de oorlog en de repressie in kaart te brengen, bestudeerde Absillis de gerechtelijke dossiers van enkele auteurs. Over de oorlogswandel van figuren als Gerard Walschap en Ernest Claes is al uitvoerig gepubliceerd, maar over Hugo Claus was tot dusver vooral bekend wat Claus zelf had verwerkt in zijn roman Het verdriet van België . Dat zijn vader Jozef na de oorlog met het gerecht in aanraking kwam, was geen geheim, maar over de uitkomst van het proces wisten we weinig. Dat er ook een dossier over Claus junior tevoorschijn kwam, was echter helemaal een verrassing.

Absillis : Er bestaan voor zover bekend geen foto's van Hugo Claus in uniform bijvoorbeeld. Je mag natuurlijk ook niet vergeten dat de woning en de drukkerij van de familie Claus in november 1944 in Kortrijk kort en klein zijn geslagen. Daarbij zijn mogelijk veel bezittingen verloren gegaan. Vader Claus was een van de eerste mensen die toen in Kortrijk zijn aangehouden. Er is een plaatselijke krant die na de bevrijding lijsten heeft gepubliceerd van collaborateurs en Jozef Claus staat in een van die eerste lijsten vermeld. Ik zou echter graag willen benadrukken dat, zoals ik ook schrijf in mijn boek, de periode tijdens en na de bezetting niet in louter witte of zwarte tinten te vatten valt. Het is cruciaal om goed voor ogen te houden dat omstandigheden die we achteraf als secundair zijn gaan beschouwen, toen als dwingend konden worden ervaren. En omgekeerd. Tijdens de vier jaar onder Duits militair bewind was in ieder geval de tegenstelling tussen democratie en totalitarisme veel vager dan ze dat later zou worden. Beschouwingen over de bezettingstijd en de zogeheten repressie hebben dus vooral behoefte aan sereniteit en nuance.Ik vraag mij alleen af waarom sommigen vergeven worden voor hun jeugd- en andere zonden en anderen, tot aan het einde van hun leven worden belasterd en vervolgd.
Ik kom niet uit een zwart nest, maar toch begrijp ik dit niet.

14:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Weer een aanslag met heel veel slachtoffers.

In de Russische hoofdstad Moskou hebben drie explosies plaatsgehad in verschillende metrostations.

Twee zelfmoordterroristes met bomgordels om met 2 kilo van de explosieve stof TNT, hebben zichzelf opgeblazen in treinen van de metro.
Bij de explosies zijn veel mensen gewond geraakt, meldt het Russische persbureau Tass.

Over het precieze aantal slachtoffers is nog geen duidelijkheid. Tot nu toe spreekt men van 35 tot 40 doden en 70 gewonden.

Ook in ons land vreest men voor aanslagen omdat vandaag het terrorismeproces tegen de islamitische extremisten Malika El Aroud en Hicham Beyayo is begonnen. Het plein voor het Brusselse justitiepaleis is niet toegankelijk voor voertuigen en afgesloten met prikkeldraad. Politiemensen van een speciale eenheid zijn aanwezig in het justitiepaleis en mensen die het paleis willen binnengaan moeten hun identiteit kenbaar maken.

De islam brengt toch echt wel een meerwaarde aan de veiligheid en cultuur in niet islamitische landen. Daar zullen sommige mensen, die vinden dat er een vergelijking moet worden gemaakt met de kritiek van de rechterzijde en de verschrikkingen van de holocaust, het zeker mee eens zijn.

Dat er nog altijd mensen bestaan die de islam in zijn zuiverste vorm verdedigen is ongelooflijk! Ik voel mij soms een Jood die staat te roepen dat de nazi's gevaarlijk zijn. Een beter vergelijk bestaat er niet.

Dat zelfs de Hezbollah in België actief is, wordt hier allemaal liefdevol toegestaan.

Lees daar alles over op http://www.bloggen.be/nojihad/ met exclusief fotomateriaal.


13:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-03-10

sharia4belgium

41POCACAI2DMNACA2NTYGKCAEP7D5SCA7HKAC3CA06GJO7CA706OVBCA8S9KUTCA7L9FWTCAMG924LCAYDD09QCALZK1MOCA97I7LYCA1UHIBVCAOMDK5QCAB4VT7FCAMSJABHCAUF3TDQCAS7MZ9VNa talloze klachten op hun interview in de Standaard en het Nieuwsblad, krabbelt http://sharia4belgium.webs.com/ terug.

Het is volgens hen nu allemaal gelogen en het artikel bestaat enkel uit knip-en plakwerk.

Onzin natuurlijk, Peter Vandermeersch mag misschien wel zo rood zijn als het achterste van een chimpansee, maar uit ervaring weet ik dat de journalisten de geïnterviewde eerst de teksten laten nalezen alvorens ze te publiceren.

koran_194769gDe islamitische extremisten beweren nu dat hun leider nooit heeft opgeroepen tot het doden van onschuldigen.

Nochtans waren ze zeer duidelijk over homo’s!Homo's zouden gedood worden eens zij het voor het zeggen hadden.
En dat is uiteraard helemaal in de lijn van de koran.
(In Iran worden homo's gespiest op een staak en sterven er een vreselijke dood!
In Egypte werden twee jaar geleden meer dan twintig militairen geëxecuteerd omdat ze homo waren...)


Ook vrouwen die overspel plegen zouden gestenigd worden.
Maar dat zou niet meer nodig zijn, schreven ze ook op hun inmiddels gewijzigde website, want eens dat iedereen zich heeft bekeerd tot de islam, zal dat vanwege de polygamie niet meer nodig zijn. Elke man zal dan meerdere vrouwen mogen hebben, die zich dan uiteraard moeten hullen in een boerka.

_46496721_1

Dit hebben ze gezegd:

"Nog nooit heb ik een moslim horen oproepen om onschuldige mensen te doden. Osama Bin Laden? Neen, ook hij niet."

"Wie alcohol drinkt bijvoorbeeld, mag zich verwachten aan zweepslagen vanuit de pols."

s35323997880_7240"Als overspel kan worden bewezen door vier getuigen, dan geldt de doodstraf door steniging. Zowel voor mannen als vrouwen."

"Er is geen plaats voor homoseksuelen en een geleerde zal hen waarschijnlijk tot de dood veroordelen."


3Osama Bin Laden roept niet op tot moord? Nee, hij doet het gewoon. New York - Londen - Madrid...
15135_1177074115007_1472740252_30564532_563373_s

Onthoofdingen van ongelovigen voor de camera..

Als dit alles niet oproepen is tot moord, dan weet ik niet wat oproepen tot moord is.

In hun scheldtirade tegen De Standaard sleuren ze er uiteraard ook nog eens de ‘kruisvaarders’ bij die, zoals iedereen ondertussen wel weet, maar pas 450 jaar na de gruwelijke en bloederige en moorddadige veroveringstochten van de moslims terugsloegen toen ze ook Jeruzalem veroverden.

Bovendien wist geen enkele moslim iets af over ‘kruisvaarders’ tot ze het, van het steeds maar schuldig voelende blanke Westen zelf te horen kregen.


Zij vinden ook dat Spanje, Zwitserland en Frankrijk de beste tijden hebben gehad onder de sharia… ’t Ja, het was zo leuk, dat ze hen met hun klikken en klakken hebben buiten gegooid.

Het is waar dat de Moren toen in Andalusië een soort ‘verlichting’ hebben meegemaakt. Mooie bouwwerken hebben neergezet, boeken hebben vertaald naar het Arabisch enz… Maar de oorspronkelijke bevolking werd minderwaardig behandeld en onderdrukt.

Elke ‘ongelovige’ moest betalen voor zijn veiligheid.

Ze moesten een blauwe gordel dragen om herkend te worden.

Ongelovigen moesten vrij baan geven wanneer een moslim voorbij kwam.

Ze mochten niet te paard rijden.

Kerken mochten blijven bestaan maar werden ontdaan van hun torens en de ingang mocht niet meer op een hoofdweg uitgeven.

Ze moesten leven als moslims.

Spaanse vrouwen werden verplicht zich te bekeren, zodat de Moren met hen konden trouwen.

Als een moslim zijn vrouw niet meer wou, dan volstond het een paar keer rond het huis te lopen en te zeggen, “vrouw, ik verstoot je”.

Dat is natuurlijk heel gemakkelijk voor moslims, aangezien ze geen seks voor het huwelijk mogen hebben, wordt in sommige landen een huwelijk van korte duur nog steeds voltrokken...na een paar uren wordt de kersverse bruid terug buiten gewipt. (De woordspeling is puur toevallig).

Ik vraag mij af, waarom die mannen en hun aanhangers niet meteen uit Europa worden gezet.
Werken doen ze niet, want wie wil nu iemand op de werkvloer met lange gewaden, een baard van zeven jaar en een handdoek op het hoofd.

Dus een meerwaarde leveren ze niet aan ons land, noch aan Europa. Ze drukken alleen maar op onze sociale zekerheid.

Ze vormen wél een bedreiging voor het land, onze vrijheid en onze Europese waarden, waarin man en vrouw op gelijke voet worden behandeld .
Waarin homo’s gelijke rechten krijgen en iedereen het recht heeft te geloven of niet te geloven in wat hij of zij wil.

Onze voorouders hebben Europa opgebouwd, en hebben de moslims meerdere keren tegengehouden en buitengezwierd en wij? Wij halen zij, die Europa willen vernietigen hier terug binnen.

Men vergeet hier dat wij qua beschaving geëvolueerd zijn, maar de meeste moslims zijn dat zeer zeker niet. Het woord van Allah is voor hen nog even geldig als 1600 jaar geleden.


Lees HIER het interview dat ook in het Nieuwsblad verscheen.


Vooraleer er weer iemand begint met de clichés over racisme etc… Het gaat niet over moslims zoals Selahattin Koçak en ook niet over die mensen: farmerfarmer2


maar wel over die:
B4_GEA2NRMMP_1+FOASsharia_jpg_275BEDB20C4B1337A86937A3230A33A30rellen-anderlecht03betogingforces_de_securite_palestiniennes_44526411_mask_afp466b5arab_nazis_coverBlessHitlerzar-8688316-25981693f55e9494c3584b3285e9d843Herschaalde kopie van moslimleiderMORE_SCUMMY_MUSLIMSW300px_2710-iran-turkeychaudry02kuntarImanTaouil

21:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

26-03-10

Waar blijft Jean-Luc Dehaene nu?

Vroeger hield ik soms wel wat krantenknipsels bij in mijn zoektocht naar inspiratie voor een artikeltje. Het kwam er niet altijd van en de doos heb ik deze week leeggemaakt en weggegooid. Toch vond ik nog een opmerkelijke uitspraak van Jean-Luc Dehaene in een krantenknipsel van 24 januari 2005, waarin hij zich in verband met de splitsing van B-H-V afvroeg: “Waar blijft Verhofstadt nu?”

En terecht, want Verhofstadt had zijn burgermanifest totaal vergeten en had zelfs de Walen omgekocht met miljarden subsidie voor het Franstalig onderwijs om toch maar premier te mogen worden, met als gevolg dat hij gewoon een vazal van de Franstaligen werd.

Dehaene vond toen dat ‘Verhofstadt maar eens uit zijn pijp moest komen. “Hij is de premier, hij moet de leiding nemen van de gesprekken over Brussel-Halle-Vilvoorde, want anders komt er niets van terecht en zal de zaak helemaal vastlopen”, zei hij toen in Terzake.

IJdele hoop bleek toen en ook nu nog. Want wie voert nu de gesprekken? Wie moet er nu onderhandelen? Jean-Luc Dehaene himself maar niemand hoort er iets van.

De enige die men wel hoort in deze splitsing van de kieskring (waar Waalse Brusselaars zich verkiesbaar kunnen stellen in Vlaanderen) is de Vlamingenhater Maingain die zegt ‘niet gehaast te zijn in de onderhandelingen over B-H-V'.

"We gaan onze tijd nemen. Ik ben niet bereid in sneltempo nachten en weekends te doen. Indien Jean-Luc Dehaene de tijd heeft genomen om voorstellen voor te bereiden, zullen wij ook de tijd nemen om die te analyseren", aldus Maingain.

Nochtans ging er voor Pasen een oplossing op tafel liggen, werd gezegd. Het zullen zoals steeds ‘vijgen na Pasen’ zijn.

Maingain zegt niet te vrezen voor een stemming van Vlamingen tegen Franstaligen in mei in het parlement. "De Vlaamse partijen beseffen dat ze geen enkele mogelijkheid hebben dit af te dwingen. Van zodra dat gebeurt, valt de regering.

De lafheid van de Vlaamse politici kennende vraagt de FDF’er zich af of de CD&V, die de premier, de minister van Buitenlandse Zaken en, met Herman Van Rompuy, de permanente voorzitter van de Europese Raad levert, bereid is de verantwoordelijkheid van een grote crisis op zich te nemen aan de vooravond van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie.

Blijkbaar niet, want bij onze Vlaamse politici telt vooral ‘eigen zak eerst’!! Ze denken dat ze door een Vlaamse premier te leveren zeggenschap hebben over het reilen en zeilen in dit land. Maar dat is onzin.
Alle belangrijke ministerposten zijn in handen van Walen en wie premier wil zijn - en blijven - moet dansen naar de pijpen van de Franstaligen.

De meerderheid in dit land is in feite een 'verwaarloosbare minderheid' alleen al door de verdeling van de stemmen bij de verkiezingen - waarbij 1 Vlaamse stem telt voor 1,5 Waalse stem...
Onrechtvaardig en ondemocratisch!!

Mocht de splitsing van de kieskring worden opgelegd, dan zou de uitbreiding van het Brusselse gewest voor Maigain onvermijdelijk worden.

Uiteraard met Vlaams grondgebied, want volgens hem is de uitbreiding van Brussel de beste herfinanciering.

Uiteraard!! Voor Franstalige politici in Vlaamse gemeenten, want met de stemmen in Brussel alleen zullen velen de kiesdrempel niet halen!! Daarvoor rekenen ze op de massa Franstaligen die zich hebben gevestigd in de rand.

Blijkbaar hebben Franstaligen het moeilijk om de wet te volgen. Ik vraag mij dus ook af, ‘Waar blijft Jean-Luc Dehaene nu?

12:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Ook wel grappig: Veel Turken vinden Nederland vol!

--------------------------------------------------------------------------------25-03-2010 nederlands dagblad

Veel meer Turkse Nederlanders vinden dat Nederland te veel migranten telt dan Nederlanders zelf.

DEN HAAG - Veel meer Turkse Nederlanders vinden dat Nederland te veel migranten telt dan Nederlanders zelf. Ze zijn ook veel meer op zichzelf dan andere bevolkingsgroepen.

Huwelijken en vriendschappen vinden voornamelijk plaats in het eigen Turkse netwerk. Omgang met andere groepen van de samenleving is er nauwelijks. Dit blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in opdracht van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie.

Het percentage Turken dat vindt dat de grens van het aantal migranten is bereikt is 58 procent, tegen 44 procent van de Nederlanders. Van de Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders vindt ongeveer 33 procent dat er te veel buitenlanders zijn.

De onderzoekers van het SCP komen tot de conclusie dat een hoge concentratie allochtonen in een buurt niet veel uitmaakt voor de kansen die men heeft. De kans op werk dan wel een uitkering, hangt meer af van zaken als onderwijs en taal dan de omgeving.

Wel heeft de onderlinge samenhang in een wijk gevolgen voor zaken als criminaliteit en leefbaarheid. Die samenhang komt beter tot stand als er sprake is van een vermenging van verschillende bevolkingsgroepen. Uit het onderzoek blijkt dat in wijken met weinig onderlinge samenhang en een snel wisselende samenstelling, de kans op criminaliteit toeneemt en de leefbaarheid achteruit gaat.

10:59 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25-03-10

Inpakken en wegwezen?

leave


Hoge schulden, steden in crisis en werkloosheid in opgang. Engeland heeft al eerder crisissen meegemaakt, maar deze keer is het anders. Volgens sommigen is de enige verstandige oplossing – inpakken en wegwezen!

Het overheidstekort in percentage van het bruto nationaal product bedraagt in Engeland 11,8 % wat neerkomt op een staatsschuld van 60 %, om een vergelijking te maken met Griekenland, daar bedraagt het 12,7 % met een staatsschuld van 120,4 %. België heeft een tekort op het bnp van 5,9 % en een staatsschuld van 97,9 %. Ook hier ‘inpakken en wegwezen’? Blijft alleen nog de vraag ‘waar naartoe’!!

16:28 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Nieuwe denktank

De denktanken Cassandra, Nova Civitas en WorkForAll houden ermee en gaan nu samen op in een brede Vlaamse liberale denktank: LIBERA! De studie van economie en crisis, democratisering, rationalisering en Europese thema's zijn de topprioriteiten.

bokesteinDe nieuwe denktank "LIBERA!" verenigt liberale initiatieven en reikte op 19 maart de traditionele Prijs van de Vrijheid uit aan Frits Bolkenstein tijdens een bijeenkomst in het Antwerpse Crowne Plaza hotel.

Gerolf Annemans was ook onder de aanwezige toehoorders en schreef er over op zijn website

Gisteren had ik het nog maar net over Frits Bolkenstein die onlangs in Knack toegaf dat het vrije verkeer van personen ‘de verkeerde kant’ opging, maar zijn toespraak op de bijeenkomst van Libera! is absoluut een aanrader.

Is Libera! concurrentie voor de denktank Liberales, waar ik vroeger wel af en toe eens naar ging luisteren? Ze lijken mij in ieder geval realistischer, jammer dat ik het niet eerder wist.

16:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-03-10

Er gebeurde ondertussen...

Vanalles...Maar er gaat blijkbaar geen dag meer voorbij zonder moorden of diefstallen.

Nu ik gisteren wat tijd had om te schrijven, liet Skynet het plots afweten. Ondertussen is er natuurlijk al weer heel wat gebeurd.

De politieagent, Eduard Strijckers, die op een laffe manier in de rug werd geschoten door een moordenaar die eerst zijn 15-jarige zoon had omgebracht, werd begraven en kreeg postuum een ereteken. Het zoveelste ‘faits-divers’ volgens sommige Brusselse politici.

imagestrEen vijftal keer is er alweer een trein door het rood gereden en twijfelt men of het rode licht, waar de treinramp gebeurde, niet faalde.

Maar er is ook goed nieuws. Dankzij de goede resultaten die Belgacom vorig jaar boekte, zal een dividend van 394 miljoen worden uitgekeerd aan de Belgische staat in plaats van 300 miljoen die werd verwacht voor 2010.
Een meevaller dus. Eerst gaat er al 113 miljoen naar de Europese Unie en de overheid kan ook de torenhoge huur van 30 miljoen per jaar voor een gevangenis in Nederland betalen, 13,6 miljoen euro wordt gebruikt voor het Myrrha-onderzoeksproject naar nucleaire energie in Mol, de politie krijgt kogelvrije vesten en er zal worden geïnvesteerd in de brandweer. En ook de geïnde boetegelden vielen mee, maar daar gaat toch weer, zoals altijd, 63% van naar Wallonië, terwijl de meeste boetes hier worden geïnd.

imagesbodyMaar er is ook grappig nieuws. De nieuwe bodyscanners zorgden al voor een eerste ontslag in Engeland. Een veiligheidsagent die het toestel in Heathrow bedient, maakte een scan van een collega en zei, “Ik ben dol op die gigantische tieten”.
Ik vraag mij af of moslims ook gaan toestaan dat hun vrouwen gescand worden, veel zal er dan wel niet meer gevlogen worden, tenzij ze nu net die ‘doelgroep’ niet gaan verplichten om voorbij dat machientje te lopen natuurlijk.

imagesFaridWant dat onze dierbare asielzoekers en allochtonen een streepje voor hebben bewees men niet alleen via een uitbetaling van 500 euro per dag per persoon, maar ook Farid ‘Le Fou’ die vanwege zijn agressief gedrag al 18 keer naar een andere gevangenis werd overgebracht, krijgt 5000 euro schadevergoeding van de rechter omdat hij een ‘te strenge behandeling in de gevangenis’ krijgt. Die strenge behandeling was niet meer dan geboeid zijn cel verlaten… maar volgens zijn advocaat heeft dat bijgedragen tot zijn psychische aftakeling en daarom krijgt hij een schadevergoeding van uw en mijn belastingsgeld. Misschien zou die arme man liever zijn straf verder uitzitten in Noord-Afrika?

En let vooral goed op wanneer u in straten met hoge flatgebouwen wandelt, want het liedje gaat wel over ‘"It's Raining Men", maar het regent ook soms vrouwen. Helaas met desastreuze gevolgen voor diegene die haar op zijn hoofd krijgt. De arme man van 72 werd verpletterd toen hij de vrouw, die van haar balkon op de twaalfde verdieping sprong, boven op hem kreeg. De man was op slag dood.

imagesCAEWJ945En dat wij de beste rechters ter wereld hebben, bewees rechter Geneviève Denisty.
Laurent Fivéz, die al drie keer slachtoffer was van een home- en carjacking en daarom wilde verhuizen, moest zijn renovatiepremie terug betalen omdat hij er net geen vijf jaar woonde. Door de overvallen waren ze zo danig getraumatiseerd dat ze eerder verhuisden en hij zelfs zijn huis ver onder de marktprijs verkocht voor amper 170.000 euro. De reactie van de rechter was om achterover te vallen, want ze vond dat wie in een mooi huis woont en met een Jaguar rijdt in een arme streek als Charleroi, vraagt om overvallen te worden. Ja zeg, is dat niet hetzelfde als wat moslims zeggen over vrouwen met korte rokjes? Dat die vrouwen die veel van zichzelf laten zien hun waren aanbieden als vlees bij de slager en ze dan vragen om verkracht te worden? Het is even absurd, even onaanvaardbaar. Die rechter zou meteen moeten ontslagen worden.

B4_GEA2NRMMP_1+FOASsharia_jpg_275In Het Nieuwsblad staat vandaag een opmerkelijk interview met sharia4belgium, http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleID=982NU7O4&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=regio-nb


thumb_act_20100324chinese_afficheEn Filip Dewinter viseert nu ook China, schrijft HLN.
Of liever, het Vlaams Belang.
Dat het niet meteen een geslaagde campagne is vanwege de onduidelijkheid is een feit. Dat het de bedoeling is om te scoren bij de werknemers van Opel ook.
Maar dan meteen ook beweren dat FDW tegen de vrijhandel en globalisering is, en dan een artikel schrijven zoals HLN doet waar de haat vanaf druipt, is ook een brug te ver.
Economisch protectionisme kan soms de redding brengen in tijden van crisis. Een drietal jaren geleden heeft Sarkozy ook aan Europa de toelating gevraagd om de invoer van buitenlandse auto’s (buiten de EU) te beperken om Peugeot te redden. Merkel betaalde miljarden om Opel in het land te houden, maar kleine landen met een beperkt budget zoals wij, kunnen dat niet.

Niemand is tegenstander van de vrijhandel, maar de bedoeling was wel dat iedereen er beter van werd.
Nu zien we vooral onrecht en ongelijkheid. Arme mensen worden nog armer en rijke rijker. Maar bij de diverse Europese naties gebeurt net hetzelfde, kijk maar naar Griekenland of Spanje en zelfs naar ons eigen land. Eén op de drie burgers in dit land kunnen amper de eindjes aan elkaar knopen.
Veel bedrijven wijken uit naar lage loonlanden met als gevolg dat we zelf meer werklozen krijgen. De grote multinationale bedrijven fuseren, worden groter en sterker en wat ze ook doen, niemand kan hen nog raken en ze drukken hun stempel op de politiek en doen verder gewoon wat ze willen.

Er wordt volgens mij dus vooral verwezen naar de uitwassen en de gevolgen voor de Europese economie van de wereldwijde vrijhandel.... meer niet!
Bovendien, als Bolkenstein in Knack al zegt dat het met de globalisering de verkeerde kant opgaat, dan zal er toch wel iets verkeerd lopen.

Dit was dan ongeveer weer.


Als er iets niet klopt, mag u mij gerust verbeteren, maar dan liefst op een geciviliseerde manier.

18:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

22-03-10

Wie wil een 'maakbare maatschappij'?

Tot voor een paar jaren kon men nog op Indymedia en andere linkse sites lezen over 'vadertje Stalin' en hoe goed het toen allemaal wel was.

Onze samenleving moest gevormd en gekneed worden naar het socialistisch model zoals in de Sovjet-Unie.
Sommigen spreken nog altijd vol tederheid over hem, en ze zingen nog steeds de internationale, het Sovjet volkslied tot 1944.

In deze tamelijk lange documentaire hoort u de waarheid en mooi is die in geen geval.

Een maakbare maatschappij? Voor mij niet...

http://ineuropa.nl/programmas/36788896/afleveringen/37523444/?episode=37523444

14:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

19-03-10

Neem liever het ‘openbaar vervoer’, dat is veiliger (zegt men).

Man 'morst' sperma op tiener in tram

Toen Alhamim A. in oktober vorig jaar aan het masturberen was op de tram, ‘morste’ hij sperma op een dertienjarige jongen.

Nadat de 13-jarige was bekomen van wat er op 21 oktober rond 8u op de tram in de Kerkstraat was gebeurd, stapte hij met zijn moeder naar de politie. Alhamim A. (37), een illegaal uit Soedan, had in een volle tram gemasturbeerd en de jongen, die naast hem stond, kreeg daarbij sperma op zijn schoenen en jas.

Zelfs na het zien van camerabeelden van De Lijn ontkende Alhamim dat hij dat was, maar enkele dagen later kwam hij toch met een verhaal op de proppen. In de tram zouden enkele meisjes heel dicht tegen hem hebben gestaan en dat zou hem opgewonden hebben. Hij had zijn broek losgemaakt en zo per ongeluk de jongen besmeurd.

De 13-jarige houdt vol dat de man - wat op de beelden te zien is - opvallend dicht bij hem kwam staan, zonder dat er meisjes in de buurt waren. De deskundige die Alhamim onderzocht, noemt hem een perverse persoon zonder schuldbesef.

De aanklager eist twaalf maanden en 550 euro. De advocate meent dat haar cliënt wel schuldinzicht heeft en zich erg schaamt. Zij pleitte voor een opschorting. De jongen vraagt 450 euro voor het reinigen van zijn kledij en een euro morele schadevergoeding. Vonnis op 2 maart.


bron: GVA - 16 maart 2010
http://www.gva.be/antwerpen/antwerpen-noord/man-morst-sperma-op-tiener-in-tram.aspx

17:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

15-03-10

Reactie van de islamitische extremisten 'sharia4belgium'

Vorige week heeft Peter Velle en het comité voor ex-moslims, nu ‘People Against Islam’ de extremisten van sharia4belgium uitgenodigd voor een debat rond de islamisering en een gezamenlijk interview door een ervaren onderzoeksjournalist van ‘de Standaard’.

Dit was hun antwoord (inclusief spelfouten):

geachte,

na een uitnodiging te hebben gekregen van u met een uitnodiging voor dialoog hebben we een uitgebreidde studie gedaan van jullie comité en constateerden we dat er absoluut geen plaats voor dialoog is met jullie. Eerst en vooral beschrijven jullie het comité als zijnde ex-moslims maar voor ons zijn jullie nooit moslim geweest en daarvoor kunnen jullie geen ex-moslims zijn, de strijd die jullie aangaan tegen de islam onder het mom van ex-moslims kan misschien lukken bij de media maar wij weten beter. Bij deze vragen wij jullie berouw te tonen en toe te treden tot het licht van de islam en het duivelse pad dat nu door jullie bewandelt word te verwerpen.

Allah de verhevene zegt in de koran hoofdstuk 2 vers 217:

"...Maar wie onder u zich van zijn geloof afkeert en sterft als een ongelovige - diens werken zullen tevergeefs zijn in deze wereld en in de toekomende. Dezulken zijn de bewoners van het Vuur en zij zullen daarin verblijven. "

Wij wensen geen dialoog aan te gaan met jullie , wij eisen dat jullie onmiddelijk stoppen met jullie aanvallen tegen de islam en de moslims en tenslotte nodigen wij jullie opnieuw uit naar de islam...

sharia4belgium group.
http://sharia4belgium.webs.com/

23:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Een stap te ver.

In de Zevende Dag werd verteld dat er in ons land Congolese militairen (moordenaars en vrouwenverkrachters) zouden meestappen in het defilé op 21 juli en in ruil zouden dan Belgische militairen mee mogen paraderen in de stoet van de ‘Democratische (what’s in a name) Republiek Congo voor hun 50ste onafhankelijkheidsverjaardag.

Ik neem aan dat ons land vertegenwoordigers naar ginder stuurt, om de Chinezen geen vrije toegang tot de rijke grondstoffen van Congo te geven, maar dat is toch een stap te ver.

Ondertussen heeft De Crem al ontkent dat er een officiële uitnodiging zou zijn, maar volgens sommige bronnen zou hij tijdens een werkbezoek in Kinshasa (Crembo trekt tegenwoordig zowat de wereld rond) aan de chef van het Congolese leger, luitenant-generaal Didier Etumba, hebben gevraagd om enkele van zijn militairen mee te laten defileren. En meestal kloppen die geruchten wel.

Ik ben dus eens benieuwd hoeveel er gaan komen en hoeveel er maar zullen teruggaan.

17:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Bij de beesten af...

Nu weet ik weer waarom ik een hekel heb aan 'shoppen' en al zeker nooit ga winkelen tijdens de solden.

16:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-03-10

Petitie tegen geweld en misbruik van vrouwen in Afghanistan

http://www.thepetitionsite.com/takeaction/926134765?z00m=...
Meer en meer vrouwen in Afghanistan plegen zelfmoord om te ontsnappen uit een verplicht huwelijk. In moslimlanden zijn vrouwen nog steeds 2de klasburgers. Protesteer mee tegen het geweld en misbruik op vrouwen.
Teken de bovenstaande petitie en spaar uw kritiek niet.

01:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

12-03-10

Danzij links en politiek correct gaan we terug in de tijd.

Ongelooflijk dat een Britse het interview doet MET hoofddoek!! Maar wat hij voorstelt is al even ongelooflijk. Vrijheid en democratie zijn idolen die moeten worden vernietigd en vervangen worden door gehoorzaamheid aan Allah.

Er is een cultuurclash met het Westen die zal verdwijnen als iedereen moslim wordt...

Nu weten we waar de Antwerpse salafisten hun mosterd vandaan haalden. KLIK HIER

Deze link werd mij doorgestuurd vanuit de VS door Brigitte Gabriel, een christelijke vluchtelinge uit Libanon en zeer bekende anti-islam activiste in de VS.


Dear Janice,

On April 24th, American Congress for Truth will host its second national webcast conference, “Radical Islam: A Threat America Must Take Seriously.”

The conference will take place from 10:00 AM to 5:00 PM Eastern Time. All that is necessary to view the conference is to log in using the link immediately below, any time between 9:50 AM and 5:00 PM.

www.ustream.tv/channel/radical-islam-how-and-why-it-threa...

We have a powerful line-up of expert speakers: Brigitte Gabriel, Robert Spencer, Walid Phares, Andrew Bostom, John Guandolo, and Guy Rodgers.

It has been said “a picture is worth a thousand words.” The five minute video below is worth 10,000 words.

This is the worldview our elected representatives need to see and understand.

This is what we are up against.
This is what we need to fight.

Please spread the word, and plan on joining us on April 24th!

(Als het niet zo ver was, zou ik wel gaan...)


20:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Wouter Bos (Pvda) stapt op!

Eerst doet hij de regering vallen en dan stapt Wouter Bos op als PvdA-leider en Kamerlid. Dat heeft hij vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Hij zegt zich bij de komende verkiezingen niet verkiesbaar te stellen en geeft daarvoor persoonlijke redenen op, hij wil zijn kinderen zien opgroeien.

Maar wie gelooft dat? Waarschijnlijk liggen de slechte verkiezingsresultaten aan de basis van zijn beslissing en wil hij de grote nederlaag bij de volgende verkiezingen voor de Kamer niet meemaken.
Job Cohen, nog zo eentje die verkozen wordt door het grote aantal moslims in zijn stad, volgt hem mogelijk op.

19:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Te lezen op 'People Against Islam'

Antwerpse salafisten richten "Sharia4belgium" op

"Naar aanleiding van de huidige situatie van de moslims in dit land, hebben wij besloten om op te komen voor de rechten van zowel moslims als niet-moslims. Het is nu 86 jaar geleden sinds de val van het islamitische khalifaat. De tirannie en corruptie in dit land heeft de overhand gekregen, we gaan van het ene schandaal naar het andere. Economische crisissen, pedofilie, criminaliteit, de groeiende islamofobie, etc.

Zoals we in het verleden Europa hebben gered uit de duistere tijden, zijn wij nu van plan om hetzelfde te doen. Nu hebben we de juiste oplossing voor alle crisissen en dit is de naleving van de goddelijke wetten, namelijk de sharia. Wij roepen op tot de invoering van de sharia in Belgie. Laten we onszelf redden door het opvolgen van de wetten van onze Schepper, alleen Hij is de wetgever. Bij deze nodigen wij het koningshuis, het parlement, heel de aristocratie en iedere Belgische inwoner uit tot het licht van de islam. Red jezelf en je kinderen van de pijnlijke bestraffing van het Hiernamaals en gun jezelf een eeuwig leven in het Paradijs.

Beste moslimbroeders en zusters, wij roepen jullie hierbij op om jullie verantwoordelijkheid op te nemen als moslims, voorwaar Allah heeft deze gemeenschap gekozen om Zijn godsdienst en Zijn sharia te doen zegevieren op aarde."


LEES HIER VERDER:http://www.bloggen.be/nojihad/

12:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Grappig

Aflossing van de wacht op de grens van Pakistan met India. Nu weten we waar John Cleese zijn mosterd haalde. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze veel van de Britten hebben afgekeken, zoals de beharing op hun gezicht bijvoorbeeld.

12:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Het loopt serieus fout in Borgerhout

Geen bevoegdheid van de districtsraad.

Criminele feiten die door het district zelf worden aangeklaagd bij de politie krijgt als reactie dat het geen bevoegdheid is van het district! De vraag moet vanuit Antwerpen komen, maar die laten de boel maar verzieken... het gaat tenslotte om hun kiesvee.
Borgerhout is voor autochtonen zogoed als onleefbaar geworden.
De verdedigers van de multicultuur wonen echter in het veilige deel, of wat men noemt, 'Nieuw Borgerhout' achter hun plakkaatje 'Zonder haatstraat'.


De dagen dat op de spoed van het Stuivenbergziekenhuis geen slachtoffer van een messengevecht wordt binnengebracht, zijn zeldzaam. Borgerhout en omgeving zit met een serieus veiligheidsprobleem. Buurtbewoners hebben een veiligheidscomité opgericht om erger te voorkomen.

Straffe getuigenissen van medisch personeel maken duidelijk dat de bezorgdheid van de bewoners terecht is. “Er gebeurt veel criminaliteit in de straatjes ten Noorden van de Turnhoutsebaan, die nooit de media halen”, vertelt een hulpverlener.


LEES HIER VERDER

02:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

11-03-10

Blanke politiemannen stappen op vanwege discriminatie

donderdag 11 maart 2010 07:16 - Elsevier

Minstens tien politietopmannen zijn de afgelopen jaren vertrokken bij hun korps omdat ze hoge functies, ondanks hun kwaliteiten, niet konden bereiken.
De reden? Ze zijn man en blank. En zo ziet de politie het liever niet.

LEES HIER VERDER


14:28 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Weldra een moslimregering in Engeland?

Binnenkort een moslim als eerste minister?

Het hele parlement zal bestaan uit moslims?

Hun toekomst ziet er inderdaad rooskleurig uit, maar dat van de Engelsen is beklagenswaardig.
Hoog tijd om Labour eruit te wippen


11:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

België, het leukste land van heel Europa.

Wij leven toch echt wel in het leukste land van heel Europa. Zo leuk, dat ze zich zelfs in het buitenland kapot lachen als ze horen dat je uit België komt. Ik snap dus ook niet waarom men de economie wil opkrikken met het, volgens sommigen, enige exportproduct dat we, volgens de overheid, nog hebben, namelijk...‘onze brains’.
Om je kapot te lachen!!!

Maar kom, daar heb ik het even niet over.
Laat ons liever nog eens een verhaaltje vertellen over het ‘gerecht’. Ook altijd een bron van hilariteit in het buitenland.
Want de werking van ons gerecht moet toch echt alle criminelen uit de hele wereld aantrekken.
Ofwel worden criminelen niet veroordeeld, ofwel veroordeeld maar niet in de gevangenis gestoken, of ze moeten toch naar de gevangenis en ontsnappen of de rechter laat gangsters vrij omdat er te weinig personeel is voor het transport van de gangsters naar de rechtbank.

Dinsdag werden twee gangsters uit Sri Lanka door de rechter vrijgelaten omdat al voor de derde keer geen personeel te vinden was voor hun transport van de gevangenis naar de rechtbank.

En hoe komt dat? Omdat er in Sint-Gillis 101 van de 340 cipiers met ziekteverlof (met de nadruk op verlof) zijn en de politie dan hun taken moet overnemen.

Als die cipiers zo overspannen zijn, dan wordt het misschien tijd om ze te vervangen. Nu er zoveel mensen op zoek zijn naar een job, kan dat zeker geen probleem zijn.

02:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Om echt boos van te worden.

Ik heb vroeger het fenomeen, ‘kamperen voor schoolinschrijvingen’ nooit gekend. KLIK HIER

Integendeel.
Toen probeerden scholen zelfs elkaars leerlingen af te snoepen omdat ze er te weinig hadden.

Nu, dankzij de vele nieuwkomers, is er zelfs geen plaats meer voor Vlaamse kinderen in Antwerpen, Gent of Brussel, want kinderen die thuis geen Nederlands spreken hebben voorrang bij de inschrijvingen.

Is dat nog normaal?

Het is toch niet de schuld van de Vlaamse ouders dat half Noord-Afrika en Oost-Europa hier komt wonen? Waarom krijgen ze dan een voorkeursbehandeling?
Waarom hebben Vlaamse, ja, Belgische kindjes minder recht op onderwijs dan buitenlandse?
’t Zal wel weer racistisch zijn van mijn kant, maar dit begrijp ik toch echt niet.

Wat is er mis met een ‘gelijke behandeling’??

Als de overheid toelaat dat de helft van de steden bevolkt worden door buitenlanders met een rijke kroost, dan moeten ze er maar voor zorgen dat er voldoende scholen zijn. Tenslotte hebben onze voorouders gestreden voor onderwijs, en zeker voor Vlaams onderwijs. Onze grootouders, ouders en zijzelf hebben ook via belastingsgeld mee betaald voor de bouw van scholen en dus hebben ze het recht om hun kinderen naar een school in de buurt te sturen.

Het is gewoon mensonterend dat ouders voor de schoolpoorten in de kou moeten kamperen, om buitenlanders, die thuis geen Nederlands spreken, te laten voorgaan. Het zou beter zijn om te eisen dat alle nieuwkomers die hier willen leven, eerst de taal leren vooraleer naar hier te komen, dan moeten er geen verschillen gemaakt worden die nadelig uitvallen voor de rechten van autochtone kinderen.

01:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

10-03-10

Bekeringsijver? Eruit!!!

Au Maroc, Chrétiens expulsés pour prosélytisme !

RABAT, 8 mars 2010 (AFP) - Maroc: expulsion d'étrangers accusés de prosélytisme chrétien

De nombreux missionnaires étrangers, accusés de prosélytisme chrétien dans le Moyen-Atlas (centre), ont été "dernièrement" expulsés du Maroc, a annoncé lundi soir le ministère marocain de l'Intérieur dans un communiqué.

Le ministère n'a précisé ni le nombre de ces missionnaires, ni leur identité. Mais une source informée, interrogée par l'AFP, les a chiffrés à "une vingtaine de personnes, originaires en particulier d'Europe".

"Parmi les expulsés, figurent 16 personnes, résidents et dirigeants d'un orphelinat situé dans la commune de Aïn Leuh" (province d'Ifrane), selon le ministère.

Les personnes mises en cause, selon la même source, "mettaient à profit l'indigence de quelques familles et ciblaient leurs enfants mineurs qu'ils prenaient en charge, en violation des procédures en vigueur en matière de kafala (adoption) des enfants abandonnés ou orphelins".

La mesure d'expulsion s'inscrit dans le cadre de la "lutte menée contre les tentatives de propagation du crédo évangéliste, visant à ébranler la foi des musulmans", a poursuivi le ministère, soulignant que le Maroc a agi "conformément aux dispositions légales en vigueur, pour la préservation des valeurs religieuses et spirituelles du royaume".

"Sous couvert d'actions de bienfaisance, ce groupe s'adonnait également à des activités de prosélytisme visant des enfants en bas âge, n'ayant pas plus de dix ans", a encore indiqué le ministère, notant que dans le cadre de l'enquête ordonnée par le parquet général, des centaines de prospectus et de CD ont été saisis.

Le 5 février, les autorités avaient annoncé l'expulsion d'un missionnaire étranger (un ressortissant américain, ndlr) au motif qu'il était "en flagrant délit de prosélytisme chrétien".

En décembre 2009, cinq ressortissants étrangers (deux Sud-africains, deux Suisses et un Guatémaltèque) avaient été expulsés du Maroc pour des motifs similaires.


VERTALING:

In Marokko werden Christenen (waaronder 7 Nederlanders) uit het land gezet die beschuldigd werden van ‘bekeringsijver’.

De vele buitenlandse missionarissen, die beschuldigd werden van Christelijke bekeringsijver, werden onlangs verdreven uit Marokko, dat meldde de Marokkaanse minister van buitenlandse zaken maandagavond in een mededeling.

De minister vertelde niet om hoeveel missionarissen het ging, noch welke identiteit ze hadden. ( http://www.funx.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=8778:verhagen-boos-om-uitzetting-nederlanders-marokko&catid=92:various-news&Itemid=256 )
Maar vanuit een welingelichte bron, onderzocht door het AFP, zou het gaan om een twintigtal personen uit Europa.

“Onder de uitgewezenen, waren ongeveer 16 personen die woonden en een weeshuis bestuurden in “Aïn Leuh" (provincie d'Ifrane) volgens de minister.

Volgens dezelfde bron, hebben de betrokken personen, gericht misbruik gemaakt van de armoede van sommige families van wie ze de kinderen onder hun hoede hadden, door de procedures te overtreden met betrekking tot kafala (adoptie) van verlaten kinderen of wezen.

De deportatie maakt deel uit van “de strijd tegen pogingen tot uitbreiding van het credo evangelisme met de bedoeling het geloof van moslims te doen wankelen”, zei het ministerie, en hij beklemtoont dat Marokko “heeft gehandeld in overeenstemming met de van kracht zijnde wetten voor het behoud van religieuze en spirituele waarden van het koninkrijk.”

“Onder het mom van ‘goede werken’, heeft deze groep zich ook bezondigd aan activiteiten die er op gericht zijn jonge kinderen, niet ouder dan 10 jaar, te bekeren” zei het ministerie, daarbij merken ze op dat in het kader van het onderzoek door de openbare aanklager, honderden folders en cd’s in beslag werden genomen.

Op 5 februari hebben de Marokkaanse autoriteiten de uitzetting van een buitenlandse missionaris aangekondigd (een Amerikaans staatsburger, Nota v.d.red.), omdat hij ‘op heterdaad werd betrapt op een flagrante overtreding van christelijke bekeringsijver’.
In december 2009 werden er vijf buitenlanders (twee Zuid-Afrikaanse en twee Zwitserse onderdanen en een Guatemalteekse) verdreven uit Marokko om soortgelijke redenen.


EN NU HETZELFDE HIER??

19:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Bootcamps

BootCamp

De voordelen zijn groot:

Het weer gehoorzamen aan de leiding.
Samenwerken met Belgische jongeren.
Leren iets voor elkaar over te hebben.
Straf weer zien als een normale consequentie van ontoelaatbaar gedrag.
Het bijbrengen van fatsoensnormen.
Respect leren verdienen in plaats van respect eisen.
Begrip hebben voor de Westerse cultuur.


Een jaar of zes geleden schreef ik ergens op een forum, dat bootcamps en heropvoeden de enige oplossing zijn om jeugdige criminelen terug op het rechte pad te brengen. Een opleiding zoals ‘the marines’ krijgen, maar inplaats van er oorlogsmachines van te maken, zou men ze kunnen leren hoe ze zichzelf kunnen behelpen, ze zouden een opleiding krijgen en een beroep leren en ze zouden de cultuur, de waarden en normen van het land waar ze willen leven, leren respecteren zonder ‘speciallekes’ voor welke religie dan ook.

Toen ik dat destijds schreef, kreeg ik de volle lading van de andere forumdeelnemers. Uiteraard waren ze er, op enkele na, allemaal tegen want ze wilden hier geen Amerikaanse, onmenselijke toestanden.

Een jaar ofzo later heeft Nederland, als experiment, een bootcamp opgericht. De delinquenten die er terecht kwamen werden in een kamer gebracht waar niets anders lag dan een hoop hout, een zaag, een hamer, nagels en vijzen.
De bedoeling was hun eigen bed en kast in elkaar te timmeren. Wie weigerde moest maar op de grond slapen.

De opleiding was zwaar en vanuit de politieke wereld kwam veel kritiek. Maar méér dan 90 % van de gedetineerden die het kamp verlieten hadden een beroep geleerd, vonden werk, gedroegen zich zoals het hoorde en kwamen niet meer terug. De geïnterviewden in een uitzending op de Nederlandse televisie, waren zelfs dankbaar dat hun leven op die manier weer zin had gekregen. Ze hadden een toekomst.

Ook Humo maakte er een reportage over in 2008.
http://www.humo.be/tws/deze-week/14048/jonge-boefjes-op-bezoek-in-een-heropvoedingskamp-in-nederland.html

Nu, zes jaar later staat in de krant dat niet alleen, Jean-Marie Dedecker (LDD) met ‘boot camps’ op de proppen komt, maar ook de Ukkelse burgemeester Armand De Decker (MR). Hij wil dat justitie veel harder ingrijpt tegenover misdadige jongeren, desnoods met….’bootcamps’.

Het kan verkeren…

17:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Eindelijk worden de rollen eens omgedraaid

12:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

09-03-10

Vandaag in de krant: "Ik wilde haar niet doden".

De ouders van de schutter uit St. Jans-Molenbeek: "'t Is zo'n lieve jongen met een zacht karakter, hij houdt niet van geweld,hij heeft sinds kort werk bij MIVB en wou terug gaan studeren om in de immobiliën terecht te komen. Hij heeft volgens ons nog nooit eerder een wapen in de hand gehad".

Zelf zegt hij dat hij haar niet wilde doden, maar schoot wel twee keer. Hij wist dus verdomd goed hoe hij met een wapen moest omgaan.

Hij was volgens de politie 'geen onbekende', maar had geen strafblad.
Niets speciaals natuurlijk, als ze die gasten toch meteen weer de straat opsturen, hebben ze nooit een strafblad, want ze worden gewoon niet of bijna nooit gestraft.

En dat hebben we te danken aan Onckelinks, toen ze nog minister van justitie was heeft ze de wet gewijzigd. Om de overbevolking in de gevangenissen en het tekort aan opvangplaatsen voor jonge misdadigers (delinquenten is een te mooi woord) te verhelpen, heeft ze ervoor gezorgd dat alle straffen van minder dan drie maanden niet moeten worden uitgevoerd.
Dat is dan waarschijnlijk ook de reden dat politiemensen minder moeite doen om ze op te pakken en rechters geen straffen uitspreken die toch niet uitgevoerd worden.

Het toppunt in deze zaak was wel de expert die de juwelier beschuldigde.
"Bedreig gangsters nooit met een wapen", zei hij. Volgens hem heeft de juwelier die zijn levenswerk met een wapen verdedigde (zonder te schieten) de gangsters 'gefrustreerd' en zoiets loopt altijd dramatisch af."Daardoor zijn ze woedend de straat opgelopen en beginnen in het rond knallen".

Hoe is het mogelijk?
Had de juwelier moeten meewerken en zijn levenswerk mee helpen inladen om het voor de boeven wat gemakkelijker te maken? Had hij ze misschien nog een kopje thee moeten aanbieden ook?

De juwelier had beter meteen geschoten, het enige 'drama' dat er toen zou zijn geweest, is dat hij misschien een blijvende gehoorschade had opgelopen, maar hij zou er wel een onschuldig leven mee hebben gered.

13:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |