01-04-10

Lezing van Benno Barnard verstoord door dreigende moslims.

Het is toch al ver gekomen dat je politiehulp nodig hebt bij een lezing over de islam. Dat overkwam de Nederlandse dichter Benno Barnard in de universiteitsgebouwen aan de Rodestraat te Antwerpen.

Moslims hebben dreigend en roepend de lezing weten te verhinderen zonder dat ze zelfs maar wisten waarover het ging.

De titel van het debat was voor hen al voldoende; "Het islamdebat: leve God, weg met Allah".
Verder dan een welkomstwoord geraakte hij niet.

Barnard is niet te spreken over het voorval en zal een klacht indienen. "Je hebt politie nodig als je kritiek hebt op de islam", zei hij nadien.

"Tot mijn grote verbazing zaten er bij aanvang van de lezing een hele hoop moslims in de zaal. Al snel bleek dat zij niet enkel om te luisteren naar de aula in de Rodestraat waren afgezakt. Via sms en de website sharia4belgium was er opgeroepen om de lezing te verstoren." De auteur had voor de lezing gehoord dat er extremistische moslims aanwezig gingen zijn en had een lijfwacht ingehuurd. Ook de politie was verwittigd, maar die kan kan enkel ingrijpen als de orde daadwerkelijk wordt verstoord.

"We leven in 2010 en je hebt politie nodig om te zeggen dat je een probleem hebt met de extreme islam. Dat kan toch niet?", zei Barnard. "Als ik geen lijfwacht had gehad, had ik het waarschijnlijk niet kunnen navertellen".

Ondanks het extremisme onder moslims steeds dreigender wordt komen ze er nog mee weg ook, want zoals gewoonlijk werd niemand opgepakt. Dat is wel even anders bij een vreedzame anti-islambetoging!!!

Zonder dat het debat ook maar een schijn van kans kreeg, zei rector Verschoren dat de titel te provocerend was, maar hij vond het eveneens jammer dat die kans tot dialoog, waarin hij ‘extreme meningen’ een kans wou geven, er niet kwam doordat de lezing al meteen verstoord werd.

Wie hij nu bedoelt met die ‘extreme meningen’ blijft een raadsel. Barnard zei alvast dat hij helemaal geen extreme mening heeft verkondigd. Wie sharia4belgium volgt, weet wel wie de ‘extreme meningen’ verkondigen.

Het gaat van kwaad naar erger met de moslims in Europa. En door de lakse houding van de overheden in heel Europa, zal het vast geen twintig jaar meer duren vooraleer de sharia een feit wordt.
Misschien zouden sommige mensen zich beter eens verdiepen in de geschiedenis van Libanon, want ons staat net hetzelfde te wachten.


Bekijk clip hier: http://www.youtube.com/watch?v=TQWjmHl7U9Y

11:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.