01-04-10

Reynders wil autowegentol invoeren.

Minister Reynders vertelde in een interview aan De Tijd, dat er binnen de federale meerderheidspartijen een consensus is over de verlaging van de belasting op werk. 'We hebben daarvoor wel de middelen nodig, maar ons uitgangspunt is de belasting op werk te laten dalen en de belasting op een aantal andere zaken te verhogen', aldus Reynders. Hij denkt daarbij onder andere aan een verhoogde belasting op financiële transacties of op goederen en diensten die CO2 of broeikasgas genereren.

Dat de loonkosten zullen dalen is goed nieuws. Ons land heeft de hoogste loonkosten van heel de wereld en werkt remmend op de tewerkstelling en is nefast voor de export. Maar Reynders wil een vestzak/broekzakoperatie.

Hij wil namelijk een aantal diensten laten betalen door de gebruikers. 'Er is enorm veel doorgaand verkeer op de Belgische wegen. Wie in het buitenland op reis gaat, moet vaak betalen op de autowegen. Bij ons is dat niet het geval. Wij hebben een systeem van péage nodig zoals in het buitenland', zegt Reynders. 'Zelfs voor de Belgen, al zullen die wel minder moeten betalen dan de buitenlanders die van onze wegen gebruik maken.

Dat buitenlandse vrachtwagens onze wegen kapot rijden is een feit.
Maar blijkbaar is elk excuus goed om de mensen het geld uit de zakken van de mensen te kloppen, want waarom zouden Belgen ook moeten betalen?
Ze betalen toch al autotaks?

Als we nu nog goede, onberispelijke autowegen hadden zoals in het buitenland, zou men er nog begrip kunnen voor opbrengen.
Maar autowegen waarvan de putten gevuld worden met een truweeltje en op vele plaatsen gewoonweg gevaarlijk zijn door het kapot gereden wegdek, dan zijn het niet de Belgen die er moeten voor betalen, maar wel de vele buitenlandse vrachtwagens die ons land gebruiken als transitland met goederen voor de rest van Europa.

CO2 taks is nog zo’n dankbaar onderwerp dat geld opbrengt.
Hebben ze geld nodig? Dan moeten we betalen voor het milieu. Ik vraag mij af wie er beter van wordt, het milieu of de vele regeringen in dit land. En dan vooral de slechtste minister van Financiën ooit.

11:59 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.