02-04-10

Hilde Sabbe doet het weer!

Appease the Enemy, Beat Up the Friend

Daar moest ik aan denken toen ik de column van Hilde Sabbe vandaag in de krant las. Wat is er toch mis met dat mens?

Zij was er fier op dat ze in haar studententijd met haar rode ‘Kameraden’ (of waren het 'Alte Genossen'), rechtse debatten ging verstoren, want volgens haar was dat het enige wat de moslims gisteren deden bij de lezing die Benno Barnard wou geven in de universiteitsgebouwen te Antwerpen.

Dat het verstoren van debatten waar andere meningen aan bod komen absoluut niet democratisch is, kwam in haar lege hoofd niet op. Vrije meningsuiting, woord en wederwoord, kritiek en zelfkritiek zijn essentieel voor een open samenleving. Maar zelfkritiek is bij moslims ver te zoeken. De gematigden (‘afvalligen’ voor vrome moslims) of ex-moslims weten wel beter.

Net hetzelfde merkte ik op toen ze haar lijstje met items publiceerde, waarop volgens haar de nultolerantie moest worden toegepast.
Ze kankerde op de kiezers zonder burgerzin. Maar wanneer ze zelf tegen een andere auto aanreed, kankerde ze nog meer op de man met burgerzin die het had zien gebeuren en haar erop wees dat ze niet zomaar kon weglopen.

Blijkbaar een vrouw met zware problemen, maar het ergste vind ik dat ze schrijft over zaken waar ze geen snars vanaf weet. Ze zou het beter houden bij haar’ lief’, haar was en haar plas.

Ze noemt Barnard een ‘Drama Queen’. Hij moet volgens haar blijkbaar niet zo zeurderig doen over de jihadistjes van ‘Jongeren voor islam’ of ‘Sharia4belgium’. Allemaal lieverdjes die geen vlieg kwaad doen, geen jongeren ophitsen, geen jongeren ronselen voor jihadopleidingen in Afghanistan en Syrië… kortom, de beloofde toekomst voor ons land. De toekomstige beleidsmakers.

Bovendien had Barnard het zelf uitgelokt met zijn titel; "Het islamdebat: leve God, weg met Allah".
Was de titel andersom geweest, “Leve Allah, weg met God”, had er geen haan naar gekraaid, maar God is waarschijnlijk geen synoniem voor Allah, Allah staat namelijk een trapje hoger.

Toch eigenaardig, want moslims hekelen het feit dat christenen geloven in de heilige drievuldigheid, die zij vertalen naar het ‘aanbidden van drie verschillende goden’, maar als zij God en Allah niet als één bovenaards wezen erkennen, geloven zijzelf dan niet in het bestaan van meer dan één God?

Ze wilden dus volgens Sabbe alleen maar een beetje lawaai maken, meer niet. Ik weet wel heel zeker dat, indien er geen privé bewaking was geweest, die lieverdjes het podium waren opgestormd om Barnard met andere manieren dan lawaai tot betere inzichten te brengen. En of hij het dan nog had kunnen navertellen blijft ook zeer twijfelachtig als je ziet hoeveel mensen er al door moslims werden vermoord in Antwerpen.

Maar wat niet in de krant komt, gebeurt volgens haar niet.

Hoe noemt men dat ook weer? Struisvogelpolitiek? Lompigheid of collaboreren met de vijand? Of alles tegelijk!

13:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.