14-04-10

Overvallen met 20% gestegen, maar verdedigen mag niet.

Twee overvallen op juweliers kort na elkaar, met telkens één dode.
Eén slachtoffer van de overval en één dader werden neergeschoten.Het was weer zover. De gewapende overvallen zijn op twee jaar tijd met 20% toegenomen in ons land. En weer werd een juwelier, deze keer in Elsene, doodgeschoten. Toen de twee daders probeerden te vluchten met de buit werd één van de twee overvallers door de politie neergeschoten, de andere werd door een moedige Congolees gevolgd en gevat. Ook die dader was zwaargewond na een sprong van een viaduct, maar overleefde.
Tijdens de achtervolging gooide hij de tas met de gestolen buit weg, later werd de tas leeg teruggevonden. "In de tas zaten geen juwelen meer en het is dus meer dan waarschijnlijk dat die er door voorbijgangers zijn uitgehaald", zegt Jos Colpin, de woordvoerder van het Brusselse parket. "Wie die voorbijgangers precies geweest zijn, is voorlopig niet duidelijk."

Even later was er nog een hold-up bij een andere juwelier Schaarbeek. Deze juwelier zag het niet zitten dat zijn levenswerk zomaar zou verdwijnen en nam het recht in eigen handen. (Wie zou het anders doen, niet?)
Omdat de scooter van de vluchtende daders niet meteen wou starten, had de juwelier kans om een wapen te grijpen. Hij schoot op de vluchtende daders. Minstens vijf kogels vuurde hij in de richting van de vluchtende Ilker Aksoy en zijn kompaan Emrah Ozcaliskan. De eerste kreeg twee kogels, één in het sleutelbeen en één in de buik en is intussen buiten levensgevaar. De andere kreeg een dodelijk schot in het hoofd.

Het enige wat men de juwelier zou kunnen verwijten is dat hij niet goed kan mikken…

Maar daar denkt onze overheid anders over, want in ons land is het beschermen van uw levenswerk niet toegelaten.
Wettige zelfverdediging mag alleen als je zelf bedreigd wordt met een vuurwapen. Dus als er iemand een mes in je hart probeert te ploffen zoals bij Joe Van Holsbeeck, of je de keel wil oversnijden, mag je niet schieten.
Je mag wel anderen gewapenderhand beschermen als die door bandieten met een vuurwapen bedreigd worden, dus ook niet iemand met een mes, knuppel of wanneer hij je met de auto probeert dood te rijden.

Je mag ook niet schieten op iemand die wegvlucht met je hele hebben en houden, ook al vernietigen de rovers daarmee je leven, je bent niet rechtstreeks meer bedreigd op dat moment. Enkel bij complete duisternis mag je schieten op iemand die je woning of je omheinde eigendom binnendringt. Of die bewapend is of niet doet er niet toe, want dat kun je niet zien in het donker. Als er echter verlichting is, dan gelden dezelfde regels als bij klaarlichte dag. Door die wet worden in feite de rovers bijna zo goed als altijd in bescherming genomen.

Maar wat als de overheid tekort schiet inzake veiligheid voor de burgers? Wat als een politieke partij zoals de PS massaal vreemdelingen aantrekt als potentieel kiesvee die noch school lopen, noch werken en enkel leven van steun en misdaad?
Heeft een hardwerkende burger dan niet het recht zichzelf én zijn bezittingen te verdedigen? Maken die bezittingen, in het geval van de juwelier zijn handelsgoederen, geen groot stuk van zijn leven uit? Heeft hij er niet jarenlang voor gezwoegd en gewerkt? Wordt hem door die diefstal dan ook niet een groot deel van ‘zijn leven’ ontnomen?

Wat is het antwoord van de PS? Charles Picqué wil meer geld van Vlaanderen voor zijn bodemloze PS-put. Alsof meer geld de oplossing is voor het allochtonenprobleem in de regio. Nadat er weer eens zeer zware rellen waren uitgebroken, omdat één van hun kompanen door de politie was neergeschoten na de overval, werd er dertig van die ‘gasten’ opgepakt maar slecht één vervolgd. Vanwege geldgebrek of vanwege hun wanbeleid?

De enige oplossing om hier terug rust en vrede te krijgen is repatriëring naar het land van hun ‘eerste’ identiteit! Elke overvaller, relschopper, moordenaar en verkrachter, samen met alle vaders, moeders, broers, zussen, nonkels en tantes!!

Maar wat is de realiteit? De Clerck houdt de hand boven het hoofd van, Adam Giza, de brutale moordenaar van Joe Van Holsbeeck. Hij moet normaal zijn straf uitzitten in Polen, maar is bang dat hij daar als zigeuner niet op dezelfde manier zal gepamperd worden als in ons land. Dus mag hij blijven, meer nog… hij gaat in cassatie.

Wie zei ook alweer ‘Misdaad loont niet’? Behalve in België dan…

13:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.