23-04-10

Splitsen NU!!!

Afbeelding1Afbeelding2Niet de VLD heeft de regering doen springen, maar de onwil van de Franstaligen om in te zien dat ze geen eisen te stellen hebben op Vlaams grondgebied.

Vooral de harde en beledigende uitspraken van de fascistische FDF’er Maingain gaven de aanzet tot de impasse waarin de onderhandelingen verzeild geraakten.

Wij leven jammer genoeg in een land van onderhandelaars die geen enkel probleem ten gronde kunnen aanpakken, onze Vlaamse politici hebben geen ruggengraat, zij zijn de ‘eeuwige tetteraars’. Geen wonder dat ze de appeasment-politiek zo geniaal vinden.

Eten, drinken, reizen en babbelen… en er dan nog zeer goed voor betaald worden, meer is er niet.

Dat is de enige reden waarom velen de val van de regering zo erg vinden, omdat ze weten dat ze niet zullen herverkozen worden. Alhoewel … in dit land weet je het nooit, want ook de verkiezingen zijn niet echt democratisch. Het zijn de partijen die beslissen wie er wel of niet verkozen wordt. Niet de kiezer, die kan hoogstens de winnende partij kiezen, meer niet.

kaart_Halle-Vilvoorde

Het probleem van de kieskring Brussel/Halle/Vilvoorde.

Verhofstadt heeft in 2002 nieuwe kieskringen vastgelegd waarmee de Franstaligen zeer gelukkig waren. Vroeger waren de kieskringen per arrondissement. De nieuwe kieskringen gaan per provincie… Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Limburg, Waals Brabant, Namen, Luxemburg enz…

Behalve Vlaams Brabant. Daar heeft Verhofstadt een ingewikkelde constructie op touw gezet. De kieskring voor Vlaams-Brabant werd in twee gedeeld en de helft kwam bij een ander Gewest terecht, nl. Brussel. Daardoor kunnen Franstaligen zich verkiesbaar stellen tot aan de grens met de provincie Antwerpen en Oost-Vlaanderen.

In 2003 verklaarde het Arbitragehof de kieskring (B-H-V) ongrondwettelijk. En alle volgende verkiezingen zouden dus onwettig zijn. Maar storen Franstaligen zich daar aan? Nee, ze gaan uit van hun grote gelijk en blijven ongeoorloofde eisen stellen.

PowerPoint slideshow BHV voor dummies

Er zijn dus geen onderhandelingen en geen verregaande toegevingen aan de Franstaligen nodig om B/H/V te splitsen. Stemmen bij meerderheid in het parlement is voldoende. Zelfs dat zou onnodig zijn mochten we in een democratisch land leven waar men de wet zou respecteren. Maar hebben de Franstaligen het begrepen?

Nee, duidelijk niet! Di Rupo is woedend en Charles Michel (zoontje van…) herhaalde gisteren in Terzake de Waalse eisenbundel.
Franstalige burgemeesters benoemen in de Vlaamse faciliteitengemeenten, uitbreiding van Brussel, Vlaams geld voor Brussel… Ze snappen nog steeds niet dat GENOEG ook GENOEG betekent voor Vlaanderen.

Moeten wij dat blijven slikken? Moeten Vlamingen altijd maar kruipen en onderdanig zijn voor de Waalse en Brusselse imperialisten?

Nee, dat moeten we niet.

Waalse en Brusselse partijen mogen in Vlaanderen niet opkomen. De taalgrens werd vastgelegd in 1961-63 http://nl.wikipedia.org/wiki/Taalgrens , maar sindsdien hebben de imperialistische Franstaligen niet stilgezeten. Ze vestigden zich massaal in chique villawijken rond Brussel en eisten taalfaciliteiten,wat nog meer Franstaligen aantrok. Het uiteindelijke resultaat is dat zich nog meer Franstaligen in Vlaanderen kwamen vestigen waardoor ze in bepaalde gemeenten een meerderheid gingen vormen en de Vlamingen wegtrokken.

Moeten we nog meer Vlaamse gemeenten afstaan zoals destijds al gebeurde met Edingen en Komen? Moeten wij zwijgend toezien dat de Brusselse vetvlek met haar respectievelijke politici zich gestaag uitbreidt in het Vlaamse landsgedeelte? Kunnen wij nog langer tolereren dat Franstaligen zich niet willen integreren en de taal leren zoals Vlamingen in Wallonië wel moeten doen?

Geen wonder dat Wallonië groter is in oppervlakte en veel meer natuur, bossen en open ruimtes heeft dan Vlaanderen. Ze sturen hun zonen uit met een missie. De totale verfransing van Vlaanderen. “La Belgique sera latine ou elle ne sera pas”, zei kardinaal Mercier al eerder. Wel voor mijn part « Elle ne sera pas !!! »

Als Israël woningen bouwt voor joden in een Palestijnse wijk van Jeruzalem, dan schreeuwt de hele wereld moord en brand. Als Walen hetzelfde en erger doen in Vlaanderen, dan zijn de Vlamingen onverdraagzaam...

15:43 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.