31-05-10

Brutale aanval van zogenaamde vredesactivisten

Brutale aanval van ‘vredesactivisten’ die probeerden een helikopter van het IDF neer te halen.


Zowel Egypte als Israël hebben een overeenkomst dat enkel hulpgoederen voor Gaza mogen verder gaan na controle. De marine werd echter verwittigd dat zeker 20 mensen op het dek stonden te wachten en ze mogelijks problemen moesten verwachten. De helikopter vloog boven het dek en wou via een koord een soldaat neerlaten aan boord, die meteen werd aangevallen.

De bedoeling van de overwegend Turkse vredesactivisten bestond niet uit hulpgoederen naar Gaza brengen, maar de leider van Hamas te ontmoeten.

Zij waren zeer goed voorbereid op een confrontatie met de Israëlische marine en vielen aan met alle mogelijke wapens. Bijlen, messen en schoten projectielen af met katapulten. Sommige activisten hadden geweren. De marine werd in eerste instantie overrompeld omdat ze wel gewoon zijn om met politieke activisten om te gaan, maar niet met dit soort straatvechters die ondertussen al met meer dan 30 op het bovenste dek stonden.

Toch riepen de soldaten naar elkaar om het vuur niet te openen ondanks ze aan alle kanten zwaar werden aangevallen bij het verlaten van de helikopter. Pas nadat een soldaat ernstig gewond werd door een granaat en een andere met een mes werd gestoken, opende de IDF marine het vuur.

Er ontstond een enorm tumult tijdens de gevechten en andere passagiers op het schip die zich eerst op de achtergrond hielden, hielpen de soldaten door hen een hand te reiken en hen naar een ander dek te trekken terwijl ze aangevallen werden met knuppels en hakmessen.

Bekijk de video

Only after a 30-minute shootout and brutal assaults using clubs and knifes did commandoes manage to reach the bridge and take over the Marmara.

It appears that the error in planning the operation was the estimate that passengers were indeed political activists and members of humanitarian groups who seek a political provocation, but would not resort to brutal violence. The soldiers thought they will encounter Bilin-style violence; instead, they got Bangkok. The forces that disembarked from the helicopters were few; just dozens of troops – not enough to contend with the large group awaiting them.

The second error was that commanders did not address seriously enough the fact that a group of men were expecting the soldiers on the top deck. Had they addressed this more seriously, they may have hurled tear-gas grenades and smoke grenades from the helicopter to create a screen that would have enabled them to carry out their mission, without the fighters falling right into the hands of the rioters, who severely assaulted them.

20:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Bye bye Belgium

De N-VA, en dan vooral Bart De Wever werd intussen van de zwarte lijst geschrapt door de Waalse partijen. Waarschijnlijk realiseren ze zich beter dan de Vlaamse tegenstanders van Bart De Wever (CD&V – Open VLD – Sp.a en Groen!) dat De Wever uitsluiten zou kunnen betekenen dat ze bij de volgende verkiezingen wel eens een overdonderende meerderheid aan stemmen zou kunnen binnenhalen, net zoals Vlaams Belang kreeg na de geënsceneerde veroordeling in 2004, omdat iedereen die het rapport had gelezen wel degelijk besefte dat het Vlaams Belang niet werd veroordeeld wegens ‘het aanzetten tot racisme’, maar uit angst voor het voortbestaan van België. Tweemaal hetzelfde doen met een uitgesproken Vlaamse partij zullen ze wel niet durven. Bovendien zou het dan ook opvallen in het buitenland of zou Europa de zaak wel eens kunnen onder de loep nemen.

Als de N-VA verkozen wordt met een grote meerderheid aan stemmen, kunnen de tegenstanders dit niet negeren, ook al proberen ze nu al afspraakjes te maken onder elkaar om kleine en vooral linkse partijen met een verwaarloosbaar aantal stemmen samen te voegen om zo aan een meerderheid te geraken en alsnog de N-VA uit te sluiten.

In ieder geval geloof ik nooit dat er in dit land iets zal veranderen. Wie hard werkt zal nog meer dan de helft van zijn inkomen mogen afgeven aan diegenen die verkiezen in de hangmat van de sociale zekerheid te blijven liggen.

We zullen blijven betalen voor het geknoei in de regering. We zullen blijven ‘verplicht solidair’ zijn met Wallonië en Brussel’ ook als is dat ten nadele van de Vlaamse welvaart. We zullen blijven vreemdelingen binnenhalen en via positieve discriminatie laten doordringen tot in de hoogste instanties. Ze zullen de autochtone bevolking blijven veroordelen wegens racisme voor elk woord van kritiek (met vaak zelfmoord van de betrokkene tot gevolg) en ze zullen blijven onze persoonlijke vrijheden beknotten… tot er niets meer overblijft. Niets meer van onze eigen identiteit, onze economie en onze ‘way of life’.

Wel… wij, mijn man en ik houden het hier voor bekeken. Onze zaak, ons huis met alles erop en eraan, de paarden… alles staat te koop en we trekken hier weg. We hebben een huis gekocht in Calpe op een paar honderd meter van de kust en van de Belgische politiek met de belachelijke politici die enkel aan het eigen profijt denken gaan we niet meer wakker liggen.

’t Is genoeg geweest.

14:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-05-10

Nordine Taouil, een gevaarlijke en racistische man.

Met de verkiezingen in aantocht zouden we zowaar onze moslimbroeders nog vergeten. Nochtans geeft het comité voor ex-moslims en haar voorzitter Peter Velle, (die zelf zes jaar moslim is geweest) de strijd niet op, want het zijn net ‘zij’, die weten hoe gevaarlijk en nazistisch de islam is.

De salafistische imam, Nordine Taouil, die zichzelf graag in onze media uitgeeft als gematigde woordvoerder voor de moslimgemeenschap werd al meermaals betrapt op racistische en discriminerende uitspraken tegenover vrouwen en westerse ‘kuffars’ (ongelovigen), maar wat hij op deze in het geheim opgenomen clip allemaal uitbraakt is ongelooflijk. Hij zou onmiddellijk terug naar Marokko moeten verbannen worden want hij is gewoon een heel gevaarlijk man die zelfs Hitler nog zou doen blozen…

- Westerse vrouwen zijn onreine dieren.
- Een kind van een moslim en niet-moslim is haram.
- We moeten onze moslimkinderen bewapenen tegen de kuffar.
- Maak kinderen opdat de hele wereld binnenkort islamitisch zal worden.13:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-05-10

Vakbondführer Luc Cortebeeck

Blijkbaar kon dat verfoeilijke ventje, Luc Cortebeeck van het ACW - die door de vele sociale onlusten in Vlaanderen onze economie mee op zeep hielp - de N-VA geen betere dienst bewijzen dan op te roepen om niet voor hen te stemmen.

Wie twijfelde om te stemmen voor de N-VA door de komst van Siegfried Bracke, (die duidelijk de leiding bij de N-VA aan het overnemen is), kan vandaag terug van mening veranderen door de oproep die door angst werd ingegeven.
Angst voor macht- en geldverlies.

Bart De Wever moet niet boos zijn op hem, hij moet Luc Cortebeeck bedanken. Want dat zal hem stemmen opbrengen. Het in een hoekje drummen van het Vlaams Belang door andere partijen heeft hen destijds ook geen windeieren gelegd. Misschien zou Bart De Wever daar ook beter eens over nadenken. Zonder zijn reguliere aanvallen op het VB, zou hij vast en zeker nog meer stemmen krijgen dan nu.

01:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

11-05-10

Weer naar de stembus

verkiezingenBinnenkort is het weer zover, u mag, zoals het in een democratie hoort, uw stem uitbrengen. Of liever… u MOET uw stem uitbrengen, want in dit ‘democratisch’ land bestaat er nog steeds een stemplicht.

Of onze keuze veel zal uitmaken wie de komende beleidsmensen zullen zijn die onze belangen moeten verdedigen is twijfelachtig, want nu al zijn er partijen die een regering samenstellen nog vóór de verkiezingen hebben plaatsgevonden. Dus aanvankelijk had ik zoiets van ‘ze bekijken het maar, ik speel niet meer mee’. Maar zoals er al wordt geschreven in de kranten, als niet iedereen gaat stemmen, komen weer dezelfde mensen aan het roer en zijn het inderdaad weer dezelfde ‘knoeiers’ en ‘ambetanteriken’ die aan de macht komen.

imagesverkiezingenHoe kunt u via uw stem iets veranderen?

U kunt dat uiteraard enkel in Vlaanderen.

imagesdirupoIn Wallonië worden er al plannen gemaakt om een regering te vormen met de PS en Sp.a, de Groenen en Ecolo en de cdH met CD&V.


U als kiezer hebt blijkbaar niets meer in de pap te brokken, of toch?

U kunt enkel iets veranderen via uw kiesgedrag. Stem dus deze keer op een uitgesproken Vlaamse partij.
Een partij die van Vlaams Brabant één kiesdistrict wil maken en de taalgrens gerespecteerd wordt. Een partij die werk wil maken van een grote staatshervorming, mét splitsing van de sociale zekerheid. Stem op een partij die de welvaart van Vlaanderen wil herstellen en de economie niet om zeep helpt, zoals de socialisten en de liberalen in een vorige legislatuur hebben gedaan en verder werd afgebouwd in een regering van ‘stilstand’ door de Franstalige partijen met de hulp van CD&V.

637541-98acdefb08d64f9bce9c232e9e40a517Waaraan moet u denken bij het stemmen?

U kunt natuurlijk een lijststem geven.

Dit betekent dat u akkoord gaat met de keuze van de partij en niet stemt voor personen naar keuze.

De lijststem zou niet meer bestaan mocht Groen! zich daar niet tegen hebben verzet en via het Arbitragehof haar gelijk hebben gehaald.
Voor Groen! en ook alle andere partijen is het belangrijk dat ze toppolitici als stemmentrekkers vooraan op alle lijsten zetten en wanneer die hun mandaat voor het Vlaams Parlement niet opnemen, omdat ze bijvoorbeeld al in de federale regering, de senaat of Europa zetelen, gaat dit mandaat naar de opvolgers.

imagesCAF19H50Let dus goed op de opvolgers!!! Zijn dat de juiste kandidaten voor u als kiezer?
Bekijk de lijst verder dan de eerste vijf à zes kandidaten. Wanneer de eerste kandidaten (op verkiesbare plaatsen) of de lijstduwer al ergens een mandaat bekleden, STEM ER DAN NIET VOOR!!! Stem op een andere kandidaat die verder dan de zesde plaats op de lijst staat.

Alle lijststemmen worden in een “pot” verzameld.

Een lijststem telt ook nog voor een derde mee voor de ‘stemmenpot’. Kandidaten die echter meer voorkeurstemmen halen dan het verkiesbaarheidcijfer, zijn automatisch verkozen. Dit komt evenwel niet zo vaak voor omdat de kandidaten die niet genoeg voorkeurstemmen halen, zoveel stemmen uit de bovengenoemde “stemmenpot” kunnen putten als nodig is om het verkiesbaarheidcijfer te halen, in de praktijk gaat dit echter niet verder dan de vijfde of zesde kandidaat tot de stemmenpot op is.

(Om een simpel voorbeeld te geven: als het verkiesbaarheidcijfer 250 is en de eerste kandidaat heeft slechts 178 voorkeurstemmen, dan haalt hij 72 stemmen uit de pot).

imagesCAD04VFODenk dus goed na vooraleer u op een bekende figuur stemt. Denk aan wat ze in het verleden hebben gepresteerd. Zijn ze uw verwachtingen nagekomen of hebben ze u teleurgesteld?
Waarom er dan nog voor stemmen?

Laat u ook niet beïnvloeden door de media, want u hebt zeker ook al gemerkt dat Johan Vande Lanotte te pas en te onpas (meestal dat laatste) voor de camera wordt gehaald voor een interview.
Dat is ook één van mijn favoriete columnisten, Koen Meulenaere niet ontgaan.

dyn006_original_150_110_pjpeg_2526183_ede7be57e95ef2c335d7fe5f4695f611Hij schreef in Knack vorige week het volgende:

“En steeds weer blijven ze Johan Vande Lanotte interviewen. Zonder concurrentie de grootste knoeier uit de laatste tien jaar Belgische politiek. Erger dan Yves Leterme, want dat kan dus Alles, maar letterlijke álles waaraan de Baard zijn fikken steekt, draait uit op een fiasco.We kunnen er niet aan doen dat het vervelend wordt, we zullen het lijstje blijven opdreunen, tot ze het eindelijk snappen.

Het hotelakkoord van Sabena, afgesloten zonder de bevoegde minister of de voorzitter van de raad van bestuur in te lichten.
Resultaat: door een flater die een schoolkind niet eens begaat 54 miljard frank aan belastingsgeld zomaar weggegooid.

De verkoop van ABX Logistics: met 30 miljoen euro erbovenop gratis weggegeven aan de Britse groep 3i, die eerst diezelfde 30 miljoen in Electrawinds investeert en minder dan een jaar later hetzelfde ABX voor 600 miljoen euro van de hand doet.

Daarnaast heeft de Baard ook Electrabel voor een appel en een ei aan de Franse verkwanseld, waardoor we ons de rest van onze dagen blauw zullen betalen aan energie.

Zijn begrotingen waren puur bedrog, daarover zijn naderhand zelfs zijn eigen medewerkers, en die van de ex-premier, openhartig geweest. Door de verkoop van gebouwen en het overnemen van pensioenfondsen (o.a. Belgacom) twee initiatieven die de overheid nog eeuwen in een financiële wurggreep zullen houden, sloot hij balansen die anders diep in het rood waren geëindigd in evenwicht af.

Zijn Zilverfonds is een van de frappantste gevallen van zwendel uit de geschiedenis van de staatsfinanciën. Samen met Guy Verhofstadt heeft hij nagelaten de meevallers van een kortstondige economische groei en een lage rente te gebruiken om onze openbare schuld binnen aanvaardbare perken te loodsen, en heeft zo de welvaart van vele toekomstige generaties bij voorbaat verknals.

Herschaalde kopie van johan_vande_lanotte_17april09
En dan durft hij uit te pakken met het centrale thema van zijn verkiezingscampagne: welvaart en geluk.
Hij heeft ze net beide om zeep geholpen.”


Koen Meulenaere gaat nog verder door een hele resem fiasco’s die op het palmares van Vande Lanotte kunnen geschreven worden, op te noemen en hoe hij Oostende onherroepelijk naar de knoppen heeft geholpen.Verder schrijft hij:

“Nu zijn partij. (Sp.a)
Door zijn eigengereide en totaal verkeerde samenstelling van de kieslijsten leed de Sp.a bij de vorige federale verkiezingen een gigantische nederlaag, in één klap 30 procent van haar kiezers kwijt. Tientallen miljoenen euro’s aan inkomsten gingen zo verloren en driehonderd medewerkers moesten worden ontslagen, het grootste sociale bloedbad van de voorbije jaren. De dag na dit electorale dieptepunt stelde hij eigenmachtig zijn opvolgster en een nieuwe fractieleidster voor. Die laatste nam al op de persconferentie zelf ontslag, de eerste begon aan een calvarietocht van jaren en wordt nog altijd niet voor vol aangezien.

Twee weken geleden hebben de Baard en Steve Stevaert nog achter haar rug geprobeerd zich alsnog in de regering-Leterme te wringen.

Bovendien was den Baard, de grote specialist grondwettelijk recht, het genie dat de provinciale kieskringen heeft ingevoerd (red.: samen met Verhofstadt), waardoor het land nu in een onoplosbare rechtscrisis is terechtgekomen.
Als professor grondwettelijk recht had hij zoveel respect voor de grondwet dat hij nog eerst de verkiezingen van 2007 met twee weken heeft vervroegd, om zich zo aan een uitspraak van het grondwettelijk Hof te onttrekken.

De rampzalige financieringswet waardoor de federale overheid in sneltreinvaart naar het faillissement is gevoerd, komt ook al mee uit zijn koker.

En uitgerekend deze prutser gaat zich nu opwerpen als het politieke orakel van het land?
Kunnen we nog een klein beetje ernstig blijven alstublieft? Vooral in de media?”


13:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

03-05-10

Onckelinx weeral...

Het onderzoekslaboratorium van Philip Morris trekt weg uit ons land omdat ze geen proeven meer mogen doen op dieren. Het is uiteraard jammer dat er 63 banen verloren gaan, maar anderzijds kan ik er niet om treuren dat onnodig dierlijk lijden gestopt wordt. Het werd hoog tijd! Bovendien vraag ik mij af wat een sigarettenfabrikant uitprobeert op dieren, dat ze niet al konden vaststellen bij mensen.
Maar volgens hun experten zijn de proeven noodzakelijk en daarom gaan ze hun laboratorium elders onderbrengen, waarschijnlijk in Singapore.

Het toppunt in heel deze affaire is dat het voorstel, voor de wet die vanaf 2011 in voege treedt, van Onkelinx kwam, maar ze aan Philip Morris liet verstaan dat het bedrijf ‘aan de verkeerde kant van de taalgrens lag’. In Wallonië was er méér mogelijk, liet ze verstaan.

Het is haar dus duidelijk niet om 'dierenleed' te doen!!
Wie nog durft beweren dat niet alles wat hier in dit onzalige land gebeurt communautair getint is en er op gericht is om Vlaanderen kapot te maken, is gewoon een leugenaar. Dit land laten besturen door politici van twee verschillende volken en culturen is onmogelijk geworden met als trieste resultaat dat alles tot stilstand komt. Als onderhandelen niet kan, en er werd duidelijk bewezen dat we die fase al ruim voorbij zijn, dan is scheiden nog de enige oplossing.

11:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |