02-06-10

Gebakkelei bij LDD over 'hamaspraat' Dedecker

Dat Dedecker pro-Palestijns en anti-joods is, is niet nieuw. Dat is de reden dat ik mij destijds ook met klem tegen zijn komst bij het VB heb verzet.
Het zit er dus weer eens tegen bij LDD, deze keer tussen de Hamas-lovers en de anti-terroristen.

Bericht Concentra:

Dedecker neemt duidelijk standpunt in tegen Israël na de dodelijke aanval op het hulpkonvooi.

"Als Israël niet ingaat op het voorstel om de blokkade van de Gazastrook op te heffen, vragen we dat Europa economische sancties treft", zegt Dedecker. "Het Israëlisch conflict gijzelt de hele wereld op politiek en economisch vlak, met de ene petroleumcrisis na de andere als gevolg, en het exporteert bovendien terreur."

Vlaams parlementslid Verstrepen struikelt vooral over de zinsnede dat Israël terreur exporteert. "Dat is complete onzin, pro-hamaspraat", zegt Verstrepen. "Het is trouwens manifest onjuist en intellectueel oneerlijk. Ik ben niet de enige binnen LDD die moeite heeft met het persbericht dat is uitgestuurd zonder overleg met de mandatarissen van LDD. Dit is niet in samenspraak gebeurd."

Verstrepen verdedigt de actie van Israël niet. "Israël moet opletten wat het doet en die actie was waarschijnlijk erover", zegt het parlementslid.

Jean-Marie Dedecker doet de kritiek van Verstrepen af als een persoonlijke mening.

Partij van de Dieren

Ook Jan Van Puyvelde van de Partij van de Dieren is kwaad. Hij staat op de vierde plek van de LDD-Senaatslijst. Alleen zegt de man, twee weken na de alliantie met LDD, zich niet meer te kunnen vinden in de visie van de partij van Dedecker. Toch zal hij op de lijst staan, want die kan niet meer worden veranderd.

svw

De partij voor de Dieren wou al stoppen met het kartel omdat Dedecker een islamitische imam op de derde plaats had gezet. De idee dat die man zich zou bezondigen aan het ritueel slachten van dieren is voor de partij onaanvaardbaar.

13:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.