12-06-10

Egyptische blogger Karim Amer

imageskar

Eén van de luxueuze voordelen van internet is dat het een forum is voor elk individu om zijn of haar mening uit te drukken, iedereen zou dus moeten kunnen meedoen aan een vreedzame discussie zonder angst te moeten hebben voor eventuele gevolgen.

Maar Karim Amer, een jonge blogger uit Egypte werd veroordeeld tot vier jaar cel omdat hij van die vrijheid gebruik wou maken.
Ondanks het feit dat Karim Amer op een vredige manier gebruik maakte van zijn universeel recht op vrije meningsuiting, werd hij beschuldigd kritisch materiaal te hebben gepubliceerd op de islam en president Hosni Mubarek. Amer zegt dat hij in gevangenschap al minstens twee keer werd geslagen onder toezicht van een gevangenisbeambte.

Iedereen zou het recht moeten hebben om op een vreedzame manier zijn mening kenbaar te maken. Veel mensen, uit de VS, Canada en ook Europa, schreven een protestbrief aan president Hosni Mubarek om deze gevangene vrij te laten en de universele vrije meningsuiting van het volk te aanvaarden.

Helaas komt men ook in ons land in de problemen als men zijn recht op de vrije meningsuiting durft te gebruiken in verband met de islam. Desondanks heb ik ook een brief verstuurd. Wat hier niet kan, kan misschien binnenkort in Egypte wel?


imageskarim


http://www.freekareem.org/

23:19 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.