17-06-10

Guy Quaden - PS signatuur en gouverneur v.d. Nationale Bank wil hogere belastingen

Herschaalde kopie van waal-betaalt-een-derde-minder-belasting_5_460x0

De gouverneur van de Nationale Bank, Guy Quaden, van PS signatuur vertelde gisteren dat een belastingsverhoging noodzakelijk is om de overheidsfinanciën te saneren. Behalve de lasten op arbeid zouden alle andere belastingen, direct of indirect mogen verhoogd worden. Daarmee komt hij tegemoet aan de wensen van zijn baas, Elio Di Rupo die al eerder sprak over 7 miljard meer uitgaven die hij wil recupereren via verhoogde belastingen.

Vanwaar dat geld moet komen weten u en ik zeer goed.
Uit Vlaanderen.
In een land met de hoogste belastingstarieven is dit absoluut onaanvaardbaar. We werken nu al meer dan de helft van het jaar voor de staat via allerlei belastingen, taksen, heffingen en BTW. Vlamingen betalen meer belastingen dan Walen. Namelijk 79 % tegenover 21%, maar Franstaligen ontvangen wel 12 miljard meer dan hen toekomt en ze krijgen ook nog miljoenen subsidies voor onderwijs en extra geld voor de politiediensten. (Vaak uit inningen van Vlaamse boetegelden).

Waarom zou de overheid niet zelf eens beginnen snoeien in de uitgaven? Een betere controle op de sociale zekerheid zou al miljarden kunnen opbrengen. Een splitsing nog veel meer. Ook het innen van de bestaande belastingen zou al een flinke duit opbrengen. Vooral in Wallonië worden wanbetalers met rust gelaten. Het migrantenbeleid, waar Waalse politici verantwoordelijk voor zijn (of waren) kost enorm veel geld. Maar 74% van de migranten komen naar Vlaanderen, en amper 26% naar Wallonië. De druk op onze OCMW's zijn onhoudbaar. En niet alleen in ons land. De sociale uitgaven vertegenwoordigen 70 % van de uitgaven in de EU, dus moet er iets gebeuren.

De gemakkelijkste oplossing is natuurlijk het geld halen waar het te rapen valt, uit de zakken van de Vlaamse actieve bevolking. Wie eerlijk is, is dus gezien.
Dat hebben helaas ondertussen ook al een heel deel Vlamingen begrepen, die in de invaliditeit gaan en voorts voor 'eigen rekening' gaan werken, in pre-pensioen gaan op relatief jonge leeftijd of tot het eind van hun dagen steuntrekker blijven.
Zoals de arbeiders van Opel, die aan de slag zouden kunnen bij Volvo, Audi of Van Hool, maar de Standaard liet vandaag weten dat de Opel-mensen na hun ontslag niet zo gehaast zijn om een andere job aan te nemen of te zoeken. Kris Matthijs van Ascento zegt niet uit te sluiten dat die mensen nog een 'rouw- en verwerkingsproces moeten doormaken'.

Hallo!!!
Als ik mijn belastingsbrief invul moet ik ook een 'rouw- en herstelproces' doormaken, mag ik dan ook een paar jaar niet betalen??

Wie zei ook alweer, ‘misdaad loont niet’? Behalve in dit land dan, sjoemelaars, zwartwerkers, en sociale fraudeurs boeren goed. Wie werkt gaat achteruit.

13:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.