29-06-10

BP betaalt voor de milieuramp in de Golf van Mexico en dat maakt alles goed?

"Oliemaatschappij BP zal betalen voor de olievlek die de Golf van Mexico bezoedelt." Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama gezegd.

Maar is zoiets nog wel goed te maken met geld?
Dode schildpadden, dode vissen, dode vogels, witte stranden besmeurd met olie waarop de stervende of dode dieren aanspoelen. Werkloze vissers, vieze stranden en geen toeristen.

De olievlek van het ontplofte boorplatform in de Golf van Mexico heeft nu al een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante km bereikt en er wordt gevreesd dat de Amerikaanse oostkust in gevaar komt. Wie al ooit in Florida is geweest en de natuurgebieden van de Keys heeft gezien, beseft dat naar olie boren in een aards paradijs zoals de Golf van Mexico gewoon misdadig is.

Het lek dichten zal nog minstens maanden duren, zegt men, maar alle pogingen mislukken. Tegen die tijd is de vlek al zo groot als heel België of nog groter en zal het jaren kosten om alles op te ruimen, maar BP betaalt… en dat maakt alles weer goed?

Via de media proberen ‘kenners’ ons wijs te maken dat olie vanaf 2015 duurder zal worden en tien jaar later zo goed als onbetaalbaar omdat er wordt gevreesd dat er vanaf 2050 geen olie meer zal zijn.
Of het waar is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat er als gek wordt gepompt en opgeslagen met alle gevolgen vandien voor de natuur. Wat ook een vaststaand feit is, is dat sommigen er schatrijk van worden (welk bedrijf is anders in de mogelijkheid om de kosten van een dergelijke ramp te betalen?)

Obama wil het boren naar olie in diepe zee aan banden leggen, maar het stopt niet, hij moest al terugkrabbelen. Khadaffi liet ook al weten dat er in ‘zijn zee’ naar olie mag geboord worden, want, zegt hij, het niet is omdat er één vliegtuig neerstort (en daar weet hij alles over) dat er geen vliegtuigen meer mogen vliegen.

Alaska was heel lang een ongerept natuurgebied, maar ook daar kwam verandering in. Royal Dutch Shell gaat in de Beaufortzee voor de kust van Alaska naar olie en gas boren. Het olieconcern heeft daarvoor in 2009 al toestemming gekregen van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. De verkregen toestemming is het gevolg van het eerdere verzoek van Shell aan de Amerikaanse regering om boringen te mogen doen op twee offshore concessies, die het concern in 2005 en 2007 in twee aparte biedingen had gekocht. Het olieconcern wil starten met twee proefboringen in de periode tussen juli en oktober 2010.

Nochtans kan het ook anders. Er moet alleen een politieke wil zijn om de overstap te maken. Vele autofabrikanten zijn ermee bezig, ook in Japan.
De nieuwste Japanse auto rijdt namelijk gewoon op water. Het maakt niet uit waar dat water vandaan komt, uit de kraan of uit zee. Volgens de ontwikkelaars loopt de auto zelfs op Japanse thee.

Een speciale generator achterin de auto haalt de zogeheten hydrogenen eruit. Daarbij komen elektronen vrij en die worden weer omgezet in elektriciteit. De auto loopt ongeveer een uur op een liter. De nieuwe auto is tot nu toe wel minder snel dan een auto op benzine of een elektrische auto. Hij kan hooguit 80 kilometer per uur. Ideaal dus voor in de stad. Maar of het de oliebaronnen, de Saoedische koning en andere OPEC-landen zal bevallen valt nog af te wachten. Ik vrees ervoor!

Ondertussen gaan samen met de olie in de Golf van Mexico, ook zeldzame waterschildpadden in de vlammen op en BP hindert de mensen die de dieren willen redden.


KLIK HIER: www.naturalnews.com

00:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.