30-06-10

Pedofilie in de kerk en operatie Kelk

imagesJCJos Colpin, logebroeder en (zelf niet onbesproken) eerste substituut-procureur van het Brusselse parket vond die afspraken tussen katholieken toch maar niets en hield een razzia in het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen.
Met breekijzers en boormachines trokken ze naar de crypte, deden aan grafschennis , namen alle dossiers mee en gijzelden een hele dag alle aanwezige bisschoppen en namen hun GSM’s af zodat ze niemand konden verwittigen. Daarna reden ze naar Oostrozebeke om de vertrouwelijke dossiers bij de commissie Adriaenssens op te halen.

Nu…op zich is er niets verkeerd wanneer justitie haar werk naar behoren wil uitvoeren. Maar wat daar allemaal gebeurde is niet behoorlijk. Eerder hallucinant, zelfs voor een overtuigde atheïste als ik was deze inval (of aanval) er echt over. Hier speelden antiklerikale gevoelens mee, gedirigeerd vanuit de geheime genootschap, ‘de loge’ (waar ook wel eens onderzoekje mag naar gedaan worden).

Slachtoffers die om de één of andere reden privacy willen voor wat hen vroeger werd aangedaan staan nu met de billen bloot. De commissie Adriaenssens werd opgedoekt en de slachtoffers die hun geheim niet aan de grote klok wilden zien hangen, zitten nu bang af te wachten wat er met hun vertrouwelijke in formatie zal gebeuren.

De daders moeten natuurlijk gestraft worden, en liefst zo streng mogelijk. Castratie schijnt een probaat middel te zijn. Maar zal men al die ranzige verhalen binnenkort met naam en toenaam van de slachtoffers in de kranten kunnen lezen?
Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

17:05 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.