11-11-10

No se preocupe, amigo!!

 

Iemand liet mij via FB weten dat AFF, ondanks ik al sedert vorig jaar augustus uit de politiek ben gestapt en al maanden niet meer op mijn blog heb geschreven, ze toch weer over mij roddelden. Zielig gewoon!!

Hebben ze nu echt niets anders te doen? Lees eens een goed boek, ga eens op reis ofzo…

Ik vraag mij af waar ze bij het AFF hun informatie vandaan halen wanneer ze over mij schrijven. Op hun mailtjes heb ik niet gereageerd en met dergelijk soort mensen zou ik niet eens op straat willen gezien worden, dus als ze hun informatie niet van mij krijgen, dan is het gewoon verzonnen, want er klopt totaal niets van.
Ik ben in Borgerhout om heel andere en private reden gestopt dan wat zij schrijven. Ik heb helemaal geen 'ambras' met de andere VB-districtsleden gehad. Integendeel heb ik met een aantal nog steeds een zeer goed en vriendschappelijk contact.
Dus Bruno Valkeniers, noch andere leden van de top bij het VB hebben mij ooit terecht gewezen voor het één of ander (wat dat ook zou mogen geweest zijn). Integendeel werd mij gevraagd om toch in Antwerpen te blijven. 'Antwerpen heeft je nodig' zei FDW en Bruno wou zelfs naar mij thuis komen om te praten.

In feite wel grappig! Mij heeft dus nog nooit iemand terecht gewezen, ik zou niet weten waarvoor en iedereen weet dat ik dit in geen geval zou aanvaarden noch dulden. Tenslotte was ik vrijwilligster en geen betaalde werkkracht.
Voor alle duidelijkheid, aan elke campagne heb ik meegedaan om de stemmenwinst voor de partij, ik stond op een zichtbare, maar net geen verkiesbare plaats. Dat had ik nooit kunnen combineren met de zaak noch met de verzorging van de dieren. Ik zag mij niet elke dag naar Brussel toeren en terug...
Mijn dieren is één van de redenen dat ik ermee gestopt ben. De belangrijkste reden in feite.

Een bijkomende reden zijn de beperkte bevoegdheden die je als districtsraadslid hebt. Het interesseerde mij gewoon niet meer om mee te stemmen over zebrapaden, aanleggen van parkjes, goedkeuren van parkeerplaatsen voor gehandicapten e.d. 
Wie is daartegen? Toch niemand? Dat noemen ze bij AFF dan ‘te meegaand’, jongens toch!! Geen wonder dat dit land onbestuurbaar is.

En dat ik goed kon opschieten met mensen van een andere politieke strekking is juist, zelfs met iemand van Groen!, S.pa. en de raadsvoorzitter van Algerijnse origine. Je moet toch niet dezelfde politieke overtuiging hebben om iemand als mens te waarderen? Rare ideeën hebben die gasten bij AFF.  Ze zitten zo vol haat tegenover iedereen die niet met de neus in dezelfde richting staat als zijzelf, dat ze dat toch nooit zullen kunnen begrijpen.

Een districtsraad is volgens mij totaal overbodig, Antwerpen beslist toch en het kost de belastingbetaler alleen maar geld.

Ook van de commissievergaderingen werd duchtig geprofiteerd. De kortste duurde ooit vier seconden en het was voor minstens twintig aanwezigen kassa, kassa… Ook wat er gezegd werd was vaak beneden alle peil. Zo ging het ooit over het heraanleggen van de Blijde Inkomststraat waarbij de vraag gesteld werd of ze scherpe of afgeronde stoepranden zouden plaatsen. Een CD&V’er (met raar accent) riep ‘ja scherpe en met messen zodat de banden van diegenen die parkeren elke keer kapot zijn.’ Het speelt misschien een rol dat hijzelf, blijkbaar werkloos, zich niet verplaatste met de auto maar met de fiets. Dus jaloezie kan hier wel een rol hebben gespeeld. Een andere dame van Groen! hamerde elke keer weer op het feit dat ze een tunnel onder Plantijn en Moretuslei wou om haar kinderen veilig naar een ‘witte’ school te brengen.

Dus ja, ik was die kindertuin beu… Het ging bij velen om eigenbelang, de eigen straat, de eigen kinderen en niet om de bevolking van Borgrhout, maar het ging bij velen vooral om de centen, vandaar ook de heibel met Fatima Bali die de gemaakte afspraken niet wou nakomen.


Nog een andere reden, (dat geef ik toe), is de arrogantie van wat ik noem, 'the lesser Gods', de betaalde medewerkers bij het VB die vrijwilligers (mensen die alles gratis doen) vaak behandelen als het vuil van de straat, terwijl er bij zijn die we in onze eigen zaak niet eens zouden willen tewerk stellen.

En dan heb je nog de die-hards, de jongens met hun overtuiging uit grootvaders tijd en die mij zegden dat ze liberaal-rechts uit de partij wilden.


Dat er mensen bij de partij zijn waar je het minder goed, of zelfs helemaal niet kunt mee vinden vanwege 'bepaalde overtuigingen' zal wel bij elke partij zo zijn zeker?  Moet je echt met iedereen opschieten? Moet je zelfs voor 100% achter de partijlijn staan, of is 80% ook genoeg wanneer je bij andere partijen niet eens 20% haalt? Nee toch? Laat de mensen met rare overtuigingen links liggen (misschien horen ze daar ook!). Maar als vrijheidsdenker geef ik aan iedereen het recht om te denken wat ze willen. Dat kan van extreem links niet gezegd worden.Welke problemen die AFF-jongens hebben, weet ik niet, maar een bezoek aan een psychiater lijkt mij toch geen slecht idee. Wie spendeert nu zijn hele leven met zoeken en uitvinden van hatelijke en leugenachtige artikeltjes om niet alleen een partij, maar bepaalde mensen in een slecht daglicht te plaatsen? Zo beweerden ze ooit dat ik perfect Arabisch kon en zo een fake nazisite in het Arabisch zou opgesteld hebben, terwijl ik die site gewoon gekopieerd had van het internet. Ik kan aardig mijn plan trekken in vijf talen, maarre…Arabisch, nee, dat lukt mij niet!

Deze keer gaat het op hun blog over het feit dat ik naar Spanje ga wonen.Blijkbaar had ik hen eerst de toestemming moeten vragen? Maar omdat ze er blijkbaar van wakker liggen, wil ik graag wat uitleg geven! Mijn man is nu sedert april met pensioen na 52 jaar te hebben gewerkt. (Terwijl links wil dat iedereen al met vijftig kan stoppen met werken!!!) Het zijn dus duidelijk niet de mannekes van AFF die mee betaald hebben aan de welvaart van dit land, maar wel mensen zoals wij.

Wat willen we nu?

We willen goed weer, rust en minder werk. Ik wil niet langer tijdens de winter bij -5 graden stallen uitmesten, paarden verzorgen en met minstens 60 emmers water naar de stallen sleuren omdat de waterleidingen buiten bevroren zijn en 2 ha grond onderhouden. Voor buitenstaanders mag het misschien romantisch en fantastisch lijken, maar het is hard werken.

Daarbij kwamen nog de trainingen, de wedstrijden…


De zaak (hotelinrichting) werd in oktober verkocht en de paardenfokkerij werd al eerder stopgezet. De paarden zijn allemaal verkocht, en omdat voor ons een goede thuis belangrijk is, zelfs weggegeven.

Drie ezeltjes en twee piepkleine ponytjes blijven hier. Ze lopen hier al twintig jaar en de kopers van ons huis zijn er gek op, dus waarom niet.

De insinuaties bij AFF zijn natuurlijk als vanouds, ik zou naar het land van 'Franco' trekken (ik dacht dat die kerel al lang dood was?) enne… ik ken niet veel over de Spaanse burgeroorlog, maar waren de anderen dan zoveel beter?

“In Madrid en Barcelona werden honderden geestelijken, seminaristen, nonnen etc. vermoord en geëxecuteerd. Alleen al in 1 week in augustus werden 6 bisschoppen gedood. Met name de orde der Claretijnen in Catalonië had zwaar te lijden. Platbranden van kerken, kloosters en religieuze instellingen werd beleid en de totale uitroeiing en vernietiging van de Katholieke kerk in Spanje werd openlijk in de Catalaanse kranten aangekondigd.

Het gebeurde voortdurend dat de republikeinen voordat ze een plaats ontruimden nogal wat burgers van betere komaf, zoals notarissen, dokters, ambtenaren en geestelijken al dan niet met hun gezin, terechtstelden. In Madrid werden er bijvoorbeeld duizenden burgers, inclusief vrouwen en kinderen, in een grote ronde betonnen put gepositioneerd en langs verschillende zijden genadeloos neergemitrailleerd. Daarna werden de lichamen, sommigen nog in leven, overgoten met petroleum en in brand gestoken. Vaak vermeld worden ook de gebeurtenissen in de historische stad Toledo, halverwege Madrid en Sevilla. De plaatselijke bevolking vluchtte in paniek in het Alcazar Real, beschermd door zijn metersdikke muren. Onder hen waren veel militairen en vooral kadetten, of leerlingofficieren, vrouwen en kinderen. De gevechten met de republikeinen, die regelmatig de muren probeerden te dynamiteren, duurden twee maanden. De verschansten, waaronder ook vrouwen en kinderen, waren totaal uitgehongerd toen de nationalistische legers hen in de herfst van 1936 konden ontzetten. Ze hadden net tevoren hun laatste paard geslacht.”

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Spaanse_Burgeroorlog 

En  stierengevechten... mannekes toch!! Denken ze nu echt dat ik daarvan hou? Ik was zelfs de eerste die protesteerde tegen de toetreding van Spanje tot Europa vanwege die gruwelijke stierengevechten, zielig gewoon!! Bovendien werd het al in heel wat delen van Spanje afgeschaft. En als ik mij al voor iets zou inzetten in Spanje, dan is het wel om het welzijn van dieren!


En 'flamenco'? Wat is er in godsnaam mis met Flamenco? Zijn ze echt zo kleingeestig om de Spaanse Flamenco niet als dans, maar als vertaling van 'Vlaming' te zien?
Die gasten bij AFF zijn zo eng en kleingeestig, echt om bang van te worden!

Misschien toch nog een tip? Niet alleen VB’ers trekken weg uit dit land, maar heel veel mensen trekken weg uit dit land. In Frankrijk en Spanje spreekt men over een ware invasie van Belgen. Geen emigranten zoals wij die hier meestal kennen, maar mensen met ‘brains’ en ‘kapitaal’.

Misschien iets om even over na te denken?

 

Wat laten we achter?

http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=105769&id=14...

 

Waar gaan we naartoe?

http://www.facebook.com/album.php?aid=138670&id=14221...

 

 

 

00:13 Gepost door Janice Laureyssens | Permalink |  Facebook |