16-02-11

Feest in Egypte!!

In Egypte vierden de demonstranten één groot feest na het aftreden van Mubarak, vertelde men ons. Wat ze er niet bijvertelden is dat het er bij ‘feesten in de Arabische wereld’ soms een beetje anders aan toegaat dan bij ons. Behalve zingen en slogans roepen, gingen ze bij de bekende journaliste, Lara Logan van de Amerikaanse nieuwszender CBS een grote stap verder.

Lees hieronder het bericht dat vandaag in de Standaard online verscheen:

'De bekende journaliste Lara Logan van de Amerikaanse nieuwszender CBS werd vorige vrijdag aangerand toen ze verslag maakte van de val van de voormalige Egyptische president Hosni Moebarak. Logan volgde de volksvreugde op het Tahrir-plein toen ze door een groep van meer dan 200 mensen afgezonderd werd van haar crew en bodyguards

'Ze werd omsingeld en werd het slachtoffer van een brutale, langdurende seksuele aanval en slagen, totdat ze gered werd door een groep vrouwen en zo'n twintig Egyptische soldaten', luidt het dinsdag in een mededeling van CBS.

De journaliste werd gerepatrieerd en herstelt momenteel in een Amerikaans ziekenhuis, aldus CBS.

Logan, geboren in Zuid-Afrika, is een van de bekendste oorlogsreporters in de VS. Zo volgde ze de conflicten in Irak en Afghanistan. Sinds 2006 is ze de chef van de regiocorrespondenten van CBS News.

Logan is de derde Amerikaanse journalist die aangevallen werd tijdens de Egyptische omwenteling. Anderson Cooper van CNN kreeg slagen toegediend en Greg Palkot van Fox News werd ernstig toegetakeld.'

 

http://standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110216_001

 

Zoals velen onder ons zult u zich wellicht ook afvragen waarom het zolang heeft geduurd vooraleer ook dit nieuws uit Egypte bekend gemaakt werd?

 

18:01 Gepost door Janice Laureyssens in Actualiteit | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.