10-03-10

Bootcamps

BootCamp

De voordelen zijn groot:

Het weer gehoorzamen aan de leiding.
Samenwerken met Belgische jongeren.
Leren iets voor elkaar over te hebben.
Straf weer zien als een normale consequentie van ontoelaatbaar gedrag.
Het bijbrengen van fatsoensnormen.
Respect leren verdienen in plaats van respect eisen.
Begrip hebben voor de Westerse cultuur.


Een jaar of zes geleden schreef ik ergens op een forum, dat bootcamps en heropvoeden de enige oplossing zijn om jeugdige criminelen terug op het rechte pad te brengen. Een opleiding zoals ‘the marines’ krijgen, maar inplaats van er oorlogsmachines van te maken, zou men ze kunnen leren hoe ze zichzelf kunnen behelpen, ze zouden een opleiding krijgen en een beroep leren en ze zouden de cultuur, de waarden en normen van het land waar ze willen leven, leren respecteren zonder ‘speciallekes’ voor welke religie dan ook.

Toen ik dat destijds schreef, kreeg ik de volle lading van de andere forumdeelnemers. Uiteraard waren ze er, op enkele na, allemaal tegen want ze wilden hier geen Amerikaanse, onmenselijke toestanden.

Een jaar ofzo later heeft Nederland, als experiment, een bootcamp opgericht. De delinquenten die er terecht kwamen werden in een kamer gebracht waar niets anders lag dan een hoop hout, een zaag, een hamer, nagels en vijzen.
De bedoeling was hun eigen bed en kast in elkaar te timmeren. Wie weigerde moest maar op de grond slapen.

De opleiding was zwaar en vanuit de politieke wereld kwam veel kritiek. Maar méér dan 90 % van de gedetineerden die het kamp verlieten hadden een beroep geleerd, vonden werk, gedroegen zich zoals het hoorde en kwamen niet meer terug. De geïnterviewden in een uitzending op de Nederlandse televisie, waren zelfs dankbaar dat hun leven op die manier weer zin had gekregen. Ze hadden een toekomst.

Ook Humo maakte er een reportage over in 2008.
http://www.humo.be/tws/deze-week/14048/jonge-boefjes-op-bezoek-in-een-heropvoedingskamp-in-nederland.html

Nu, zes jaar later staat in de krant dat niet alleen, Jean-Marie Dedecker (LDD) met ‘boot camps’ op de proppen komt, maar ook de Ukkelse burgemeester Armand De Decker (MR). Hij wil dat justitie veel harder ingrijpt tegenover misdadige jongeren, desnoods met….’bootcamps’.

Het kan verkeren…

17:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Eindelijk worden de rollen eens omgedraaid

12:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

09-03-10

Vandaag in de krant: "Ik wilde haar niet doden".

De ouders van de schutter uit St. Jans-Molenbeek: "'t Is zo'n lieve jongen met een zacht karakter, hij houdt niet van geweld,hij heeft sinds kort werk bij MIVB en wou terug gaan studeren om in de immobiliën terecht te komen. Hij heeft volgens ons nog nooit eerder een wapen in de hand gehad".

Zelf zegt hij dat hij haar niet wilde doden, maar schoot wel twee keer. Hij wist dus verdomd goed hoe hij met een wapen moest omgaan.

Hij was volgens de politie 'geen onbekende', maar had geen strafblad.
Niets speciaals natuurlijk, als ze die gasten toch meteen weer de straat opsturen, hebben ze nooit een strafblad, want ze worden gewoon niet of bijna nooit gestraft.

En dat hebben we te danken aan Onckelinks, toen ze nog minister van justitie was heeft ze de wet gewijzigd. Om de overbevolking in de gevangenissen en het tekort aan opvangplaatsen voor jonge misdadigers (delinquenten is een te mooi woord) te verhelpen, heeft ze ervoor gezorgd dat alle straffen van minder dan drie maanden niet moeten worden uitgevoerd.
Dat is dan waarschijnlijk ook de reden dat politiemensen minder moeite doen om ze op te pakken en rechters geen straffen uitspreken die toch niet uitgevoerd worden.

Het toppunt in deze zaak was wel de expert die de juwelier beschuldigde.
"Bedreig gangsters nooit met een wapen", zei hij. Volgens hem heeft de juwelier die zijn levenswerk met een wapen verdedigde (zonder te schieten) de gangsters 'gefrustreerd' en zoiets loopt altijd dramatisch af."Daardoor zijn ze woedend de straat opgelopen en beginnen in het rond knallen".

Hoe is het mogelijk?
Had de juwelier moeten meewerken en zijn levenswerk mee helpen inladen om het voor de boeven wat gemakkelijker te maken? Had hij ze misschien nog een kopje thee moeten aanbieden ook?

De juwelier had beter meteen geschoten, het enige 'drama' dat er toen zou zijn geweest, is dat hij misschien een blijvende gehoorschade had opgelopen, maar hij zou er wel een onschuldig leven mee hebben gered.

13:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-03-10

Crisisbelastingen in Nederland?

In Nederland wil de Christenunie de overheidsbezuinigingen van 36 miljard euro bereiken door een ‘crisis- en hersteltaks’ op te leggen aan de burgers voor de komende jaren, enkel de hogere inkomens gaan hierdoor geraakt worden. De kleine partij in het ontslagnemend kabinet is al druk bezig met het nieuwe verkiezingsprogramma voor de vervroegde verkiezingen op 9 juni, maar of ze daarmee gaan winnen blijft twijfelachtig.

” Zwaardere lasten komen vooral terecht bij de hoge inkomens.
Deze maatregel is volgens de ChristenUnie tijdelijk totdat is voldaan aan de Europese normen.
Daarbij wordt gedacht aan een hoger tarief van de inkomstenbelasting
of een verhoging van de btw op producten, aldus een woordvoerder maandag.”


Als onze regering over de grenzen kijkt, nemen ze enkel dat over wat in hun kraam past en dit zou wel eens heel erg goed in hun kraam kunnen passen.

17:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Gangsters overvallen Indische diamantair

punmax027cov_col_smEen week geleden moesten twee politieagenten een man ophalen die het niet zag zitten om naar een psychiatrische instelling te verhuizen. Daarom opende de man het vuur op de twee agenten. Ze hadden geluk, de kogels boorden zich in de combi maar om de man te doen stoppen met de beschieting, vuurde één van de twee agenten een kogel in de arm van de agressor. De man kon worden meegenomen, en de agent werd geschorst in het kader van een verder onderzoek. Zo gaat dat hier bij ons…

Een paar dagen geleden werd na een mislukte overval in het Waals-Brabantse Kasteelbrakel de kinesiste Frédérique Lévéque als onschuldige passante doodgeschoten door de boeven, Hicham E. (24) en Hassan E. (20), omdat ze niet snel genoeg haar auto afstond.
Haar drie achtergebleven kinderen vragen zich af of die gangsters ook maar één seconde nadenken over welke verwoestende ravage ze achterlaten… Wel, eerlijk gezegd, ik denk het niet.

240px-BrillantenWant gisteren was het alweer zover. Een jong Indisch gezin uit Wilrijk werd achttien uur lang gegijzeld en met de dood bedreigd. De vader kreeg één uur tijd om naar zijn kluizen te rijden en de diamanten aan de gangsters te geven. De goed geïnformeerde gangsters gingen aan de haal met een miljoenenbuit.

Het is geleden van 2003 dat er nog zo'n overval gebeurde. Toen hebben eveneens Italianen, onder leiding van Leonardo Notarbartolo, die banden had met de Sicilliaanse maffia , de grootste diamantroof uit de geschiedenis gepleegd in Heist Op den Berg. Hij werd veroordeeld tot 10 jaar maar kwam al in maart vorig jaar al vrij. Lees hier het volledige verhaal: Worlds-Biggest-Diamond-Heist

(Diamonds are a 'girls' best friend??)

Luc van Der Kelen vindt deze overval in Wilrijk – terecht - ‘extreem choquerend’, maar hij en vele anderen vonden het vroeger ook ‘extreem choquerend’ wanneer het Vlaams Belang meer blauw op straat wou en meer veiligheid voor de burgers eiste.

Nu krijsen mensen zoals Luc Van Der Kelen, dat de overheid eens dringend moet gaat investeren in meer veiligheid, want volgens cijfers van professor Brice De Ruyver is het aantal gewapende overvallen met een kwart gestegen in twee jaar tijd en worden de daders jonger en driester. Daarbij haalt hij het probleemgebied Brussel aan met 30% van de zware criminaliteit.

Kortom, zijn laatste columns moeten niet onderdoen voor wat het Vlaams Belang al jaren zegt en schrijft, maar zij werden daarvoor veroordeeld en de gangsters konden gewoon verder hun gang gaan.
Nu hoort men meer en meer linkse stemmen opgaan met eisen voor meer veiligheid, dadergroepen in kaart brengen, bewakingscamera’s etc… Allemaal zaken waarvoor het Vlaams Belang al jaren wordt uitgescholden voor racisten en belachelijk gemaakt.

Dat de politie niet alle privéwoningen kunnen in het oog houden, snapt iedereen wel. Maar private securitydiensten zijn ook niet altijd te vertrouwen. Bij een bepaalde bewakingsgroep in Antwerpen werken in totaal 48 mensen, waarvan er maar 14 Belgen zijn. Volgens een werknemer stelen die zelf ook als de raven en als er opmerkingen worden over gemaakt door de Belgische collega’s worden ze bedreigd.

NBN_NREP9_VLAAMSEKOE_MM_jpg_250Een paar waakhonden doen de job ook en vaak beter.

Het wordt opletten geblazen.
De tijd dat inbrekers hun slag sloegen onder het donkere deken van de nacht is voorbij, schrijft HLN. Uit recente cijfers blijkt immers dat ze vooral op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14 en 16.30 uur inbreken. Een tweede piek valt op weekendavonden tussen 19 en 21h30.

Dus in feite bijna de hele week door...

16:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

05-03-10

Vreemdelingen zijn anders

01-03-2010 - Column van Mia Doornaert in de standaard


Carrefour heeft ontdekt dat de Belgen niet op dezelfde manier winkelen als de Fransen. Hopelijk mag dat verschil in winkelgedrag nog vastgesteld worden zonder aan het 'identiteitsdenken' te doen dat 'naar Auschwitz leidt'.

De internationale keten had beter de moeite genomen naar de eigenheid van de Belgen te peilen. Dan stonden er binnenkort misschien geen 1.672werknemers op straat.

Maar goed, als Guy Verhofstadt beweert dat er niet méér verschil bestaat tussen pakweg een Zweed, een Chinees, een Congolees, een Saudi en een Braziliaan, dan tussen Zweden of Chinezen onderling, wie zijn wij dan om het beter te willen weten? De heer Verhofstadt verkeert al lang in veel hogere kringen dan waar gewone stervelingen vertoeven.

En misschien ligt daar een deel van zijn probleem. Politieke prominenten reizen veel. Maar ze doen dat op een manier die ze geen idee geeft over het echte leven in de landen die ze bezoeken. Door de vip-behandeling op de luchthavens komen ze al nooit aan de weet hoe efficiënt - of tergend traag - de diensten ervan werken.

Hun wagenstoeten worden begeleid door politiewagens en zwaailichten, zodat ze geen idee hebben over verkeer en opstoppingen.

Hun programma's zitten eivol afspraken en verplichtingen. Ze hebben dus weinig of geen tijd om in andere landen te flaneren, te kijken wat in de winkels ligt en hoeveel het kost, te zien hoe straten en wijken er bij liggen. Uiteraard kunnen ze geen openbaar vervoer nemen en dus nagaan hoe goed - of slecht - bus, trein, tram en metro werken, hoe comfortabel ze zijn.


PS. M.E.S. Ze had er nog de uitspraak van Jaures aan kunnen toevoegen die Defoort vaak citeerde: "un peu d'internationalisme éloigne de la nation. Beaucoup y ramène". Dat is geen kritiek, het is een vaststelling. Het kan gewoon niet anders.

Ook van hun officiële gesprekken worden de politieke leiders op dat vlak niet noodzakelijk veel wijzer. De ontmoetingen worden voorbereid door diplomaten en andere experts. De regeringsleiders en/of ministers krijgen speaking points die aangepast zijn aan de stijl en verwachtingen van de tegenpartij, om het onderhoud zo positief mogelijk te laten verlopen.

Wat controversieel, laat staan 'polariserend' zou kunnen zijn, wordt zo veel mogelijk weggeslepen door diplomaten. Dat is opnieuw geen kritiek, zo werkt het nu eenmaal.

Het is dan wel geen wonder dat sommige politieke leiders aan hun reizen en gesprekken doorheen de wereld het waanidee overhouden dat de meeste naties en hun leiders in grote mate hetzelfde willen. Op ijle hoogte kan dat zo lijken. Maar wie met de voeten op de grond staat, wie het discours van al die leiders beluistert als ze voor hun eigen achterban spreken, die hoort beduidend veel minder eenklank en veel meer verschillen.

'Vreemdelingen zijn anders, dat is een les die we allen opnieuw moeten leren.'
Nee, mijnheer Verhofstadt, hier is geen potentiële génocidaire aan het woord, wel de Europese topdiplomaat Robert Cooper, directeur-generaal voor Externe en Politiek-Militaire Zaken van de ministerraad van de Europese Unie.

'Vreemdelingen zijn anders opgevoed; hun gedachten zijn anders gestructureerd door de andere taal die ze spreken en de andere boeken die ze gelezen hebben; hun gewoonten zijn beïnvloed door andere scholen, andere sociale gebruiken, andere nationale helden, andere kerken, moskeeën en tempels; ze mogen soms dezelfde tv-sitcoms bekijken maar hun tv-nieuws komt nog steeds uit andere studio's en is gemaakt vanuit andere uitgangspunten; hun ideeën over rechtvaardigheid en legitimiteit kunnen heel verschillend zijn van de onze.'

Dat schrijft de ervaren Britse carrièrediplomaat in zijn boek The Breaking of Nations. Order and chaos in the Twenty-first Century (2003). Aanbevolen lectuur. We zijn inderdaad geen elementaire deeltjes die compleet los van elkaar ronddwarrelen en zich overal zonder onderscheid kunnen neerzetten. We zijn, vaak onbewust, gevormd door en doordrongen van de codes en rites en denkwijzen van een gemeenschap. Als dat niet zo was, hoe zouden er dan ooit integratieproblemen kunnen bestaan? Op dat punt kan de heer Verhofstadt best zijn eigen Burgermanifest herlezen, onder meer de passages over de islam.

Er gaapt een brede kloof tussen enerzijds de gehechtheid aan het gezamenlijke, en ook steeds evoluerende, verhaal van een natie en anderzijds het extreme nationalisme en de haat voor de 'andere' die tot de gruwel van Auschwitz leidden.

Wie dat niet wil zien, weigert naar de wereld te kijken zoals hij is, Wijlen Romain Gary, Frans diplomaat en schrijver, heeft dat verschil mooi samengevat. 'Le patriottisme, c'est l'amour des siens. Le nationalisme, c'est la haine des autres.'

02:29 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

04-03-10

Moedige Willy Claes blijft zitten waar hij zit...

De grote komedie!

“Om kosten te besparen snoeit Carrefour in zijn werknemersbestand, zonder alternatieven voor te stellen,” schrijft Gennez op de website van de sp.a. “We mogen dit sociale bloedbad niet zomaar pikken”
Vandaag verliezen 1.672 mensen hun job bij Carrefour.
sp.a-voorzitter Caroline Gennez wenst haar steun en medeleven te betuigen aan deze mensen. “We kunnen samen opkomen tegen toplui die met onze job spelen.”Ze vertelt er wijselijk niet bij dat één van die ‘toplui’ in het bestuur van Carrefour, lid is van haar eigen partij.

Claes zetelt sinds twee jaar in de raad van bestuur, als onafhankelijk bestuurder.

In krantenberichten was er sprake dat Claes, net als RTL-topman Philippe Delusinne, de raad van bestuur van Carrefour zou verlaten, naar aanleiding van de zware herstructurering die het Franse bedrijf in ons land doorvoert, maar niets is minders waar. Terwijl S.pa voorzitster, Caroline Gennez op de website van S.pa schrijft dat ze meeleeft met de 1672 mensen die hun job verliezen, blijft haar partijgenoot ‘op post’ in de raad van bestuur van Carrefour.

Claes blijft:

"Ik denk meer diensten te kunnen verlenen aan de tewerkstelling en de economie door te blijven zitten dan op de vlucht te slaan." Claes zegt voorlopig in de raad van bestuur te blijven, ook al is de situatie uiterst delicaat en complex, "om te redden wat er te redden valt". Het redden van de economie zal dan vooral die van hemzelf zijn, want met 10.000 euro per vergadering kan je al serieus wat redden…

“Zeg het zoals het is: een zitje in een raad van bestuur betaalt goed”, meent professor Carl Devos, “Nogal wat politici vinden het hun goede recht om zelf te zorgen voor hun appeltje voor de dorst.”

Voormalig minister Willy Claes blijft in de raad van bestuur van Carrefour België. Hij is "niet de man om als het brandt op de vlucht te slaan", zegt hij heel dapper!! Geen wonder, want geen enkele socialist laat een goedbetaalde job voor weinig werk zomaar in de steek. Iemand liet weten, dat het exacte bedrag dat Claes verdient aan zijn bestuursmandaat, een goed bewaard geheim is. Maar dat in de regel – bij concurrent Delhaize bijvoorbeeld - een bestuurder bij zo'n groot bedrijf tussen de 80.000 en 90.000 euro per jaar verdient voor gemiddeld 7 à 8 vergaderingen. En dat een kassierster bij Carrefour daarvoor 7 à 8 jaar moet werken!

De Limburgse ex-navobaas die destijds al moest opstappen voor gesjoemel met geld in de zaak Augusta, heeft er wel voor gezorgd dat er in Hasselt,( waar zijn dochter, Hilde Claes, burgemeester is), geen Carrefour wordt gesloten.

Eigen volk eerst dus…

21:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

03-03-10

Toch een zaak met een geurtje aan...

201002200929-1_ouders-vermoorde-younes-opnieuw-ondervraagd

De vierjarige Younes Jratlou, verdween in de nacht van 25 op 26 oktober 2009 uit zijn woning in Le Bizet. Hij was enkel gekleed in een pamper en een truitje en liep weg tijdens een hevige ruzie tussen zijn ouders.
Pas veel later, op 31 oktober, werd zijn lichaampje in de Leie gevonden door een schipper op 12 km van zijn woning.

Autopsie wees ondertussen uit dat Younes werd gewurgd en dus al dood was vooraleer hij in het water werd gedumpt. Van “per ongeluk in het water sukkelen”, kan dus geen sprake zijn. Ook werd tijdens de autopsie vastgesteld dat er sporen van een mannenhand op zijn gezichtje werd teruggevonden.

De vader die regelmatig zijn vrouw afranselde, vertelde destijds dat Younes tussenbeide kwam bij de felle ruzie tussen hem en zijn vrouw, en dat hij Younes opzij had geduwd, waardoor het kind van amper vier jaar, in zijn eentje zou zijn naar buiten gelopen en verdween. Later vertelde het koppel dat de vrouw eerst naar buiten liep, en waarschijnlijk vergeten was de deur dicht te doen, waardoor de kleine naar buiten kon lopen.
De peuter verdween in de nacht van zondag op maandag en de vader ging pas op maandagmorgen aangifte doen bij de politie.

De resultaten van de autopsie werden gemeld in Le Soir op basis van een bron dicht bij de familie van het kind. Het parket bevestigde dit en voegt eraan toe dat de peuter met de blote hand is gewurgd door een volwassen man.

Onlangs werden zijn ouders opnieuw ondervraagd door de speurders.
Maar de Procureur des konings Marie Marie-Claude Martens wil echter nog geen commentaar leveren. (??)

Met moderne technieken is het tegenwoordig mogelijk om vingerafdrukken te vinden op de huid, er zal dus wel iemand serieus zenuwachtig beginnen worden…

Na de verdwijning gaf de vader, 'Manito' Jratlou, een interview aan de kranten waarin hij zei: “"Eerst mijn gezin op orde krijgen. Dan misschien de waarheid over wat er met mijn zoontje gebeurd is." Zijn relaas over de verdwijningsnacht zit evenwel vol gaten, volgens de politie. Vorige ondervragingen door de speurders bij de ouders en zelfs bij familieleden in Marokko leverden evenmin resultaat op.

Volgens de bron DIM-school (Spiritualia), werd in een interview met de vader werd het volgende gezegd...:

- Wat heb je te zeggen tegen de mensen die je verdenken?


"Dat ik onschuldig ben. Ik heb mijn zoon niet gedood. Het kwetst me diep dat mensen me beschuldigen."

- Je lijkt anders wel een man die zijn gevoelens de baas is.

"Dat is mijn natuur. In Marokko zijn het de vrouwen die wenen bij een overlijden. Mannen huilen niet. Zeker niet in het openbaar. Als ik alleen ben in mijn leeg huis, dan vloeien de tranen. Ik heb ook gehuild voor het kleine monumentje dat de mensen in Le Bizet hebben gemaakt voor Younes."

- Heb je enig idee wat er gebeurd is met je kind?

"Neen. Alleen God (Allah) weet dat."

- Wat dacht je toen je zoontje verdwenen was?

"In de eerste momenten heb ik me weinig zorgen gemaakt. Ik dacht dat ik hem vlug zou terugvinden. Hij kon niet ver zijn. Daarna vreesde ik dat iemand hem meegenomen had. Zelfs toen was ik niet echt ongerust, want ik hoopte dat ze Younes zouden terugbrengen. Toen spookte het door mijn hoofd dat iemand mijn zoontje zou kunnen verbergen. Dat was ook de mening van de politie, toen ik hem als vermist opgaf. Na enkele dagen zoeken begon iedereen te twijfelen. Nadat hij gevonden werd, heeft de autopsie uitgewezen dat hij niet geslagen, omvergereden of verkracht was."

- Zou Younes zelf naar de Leie gewandeld zijn?

"Zeker niet. En nog minder tot in Komen. Dat is meer dan 12 kilometer van Le Bizet. Iemand moet hem meegenomen hebben."

- Heeft de politie je gevraagd of je vijanden hebt?

"Ja, maar ik heb geen vijanden. We bezoeken niemand en niemand komt bij ons op bezoek. Younes had welgeteld één vriendje. Er is natuurlijk M., een ex-vriendin. Ze heeft me zwart gemaakt, achter mijn rug. Ik ben jaren geleden een tijd samen geweest met die vrouw. We zijn uit elkaar gegaan, maar ze kon de breuk niet verwerken. Toen ik pas gehuwd was met mijn huidige vrouw, heeft ze ermee gedreigd ons huwelijk op te blazen. Ik heb vaak voor mijn deur zwarte olievlekken gevonden. Het werk van M. Ik heb die telkens weggeveegd met chloorwater en zout. Er zijn dus geen sporen meer. Die vrouw beweert nu ook dat ik haar ooit bedreigd zou hebben met een wapen. Compleet uit de lucht gegrepen. De enige wapens die ik in huis heb, zijn siersabels. Ze hangen aan de muur in mijn woonkamer, als decoratie."

- Je maakte ruzie met je echtgenote in de uren voor de verdwijning van Younes. Wat is er precies gebeurd?

"Dat is een lang verhaal. We hadden eerst ruzie over een reis naar Marokko, waar we het huwelijk zouden bijwonen van een zoon van mijn schoonzus. We beslisten uiteindelijk om niet te gaan, omdat Wasir door zijn afwezigheid te veel achterstand zou oplopen op school. Om dat te compenseren, wilde ik de kamer van mijn zoontjes herinrichten met twee nieuwe bureaus, een kast, een stapelbed en een computer met internetaansluiting. We zouden de spullen kopen in een winkel in Ieper, maar het was te duur. We kwamen uiteindelijk in een tweedehandszaak in Moeskroen terecht. Mijn vrouw vond dat ze daar 'oude brol' verkochten. Toch heb ik daar de meubels gekocht. Ik was er trots op dat ik die kasten kon meenemen naar huis. Dat was de vrijdag voor de verdwijning. Omdat er geen plaats meer was in mijn auto, hebben mijn vrouw en mijn twee zoontjes de bus genomen richting Le Bizet. Ik contacteerde die avond mijn ex-collega Michel. Hij zou me helpen met het opslaan van de meubels. We dronken samen eerst een pint en belandden even later op het feestje van de brandweer, waar we samen twee flessen rosé soldaat maakten. We strandden om 2 uur 's nachts bij Michel thuis. Hij vond dat ik te veel gedronken had om nog met de auto te rijden en stelde me voor om bij hem te blijven overnachten. Wat ik ook gedaan heb. Ik kwam pas de volgende morgen thuis. Mijn echtgenote was zeer boos. Veel beeld, maar geen klank. Ze negeerde me. Sterker: ze vertrok met de kinderen. Ik ben haar achternagereden met de auto tot bij het voetbalstadion. Hoewel er daar niets gebeurd was, heeft mijn vrouw na de verdwijning van Younes aan de politie verklaard dat ik haar toen wilde omver rijden."

"'s Zondags heeft ze me de hele dag gepest. Het was erg. Ze was kwaad dat ik 1.000 euro had betaald voor die meubels. Met dat geld had ze liever een gouden ring gekocht. Marokkaanse vrouwen zijn zot van goud. Ze bleef maar zagen. Toen heb ik haar voorgesteld om alle meubels weer te verkopen. Ik heb dan een vriend opgezocht in Noord-Frankrijk die de meubels zou overnemen."

- Wat gebeurde er op zondag?

"We hebben eerst gegeten en daarna een wandeling gemaakt. Wasir ging voetballen. Op het voetbal kwam het weer tot een hevige ruzie tussen mijn vrouw en ik. 's Avonds wilde mijn vrouw niet eten. Ik heb dan maar samen gegeten met mijn kinderen en we zijn daarna gaan slapen. Mijn vrouw lag tussen mijn zoontjes op een matras. Ik heb me aan haar voeten gelegd, maar mijn echtgenote pruttelde tegen. Dan heb ik me op een kleine matras naast haar gelegd, maar ze stampte me weg. Ze veerde daarna recht en brak mijn gouden ketting. Ze snoerde de ketting vervolgens rond mijn nek. Waarop ik haar een klets gaf. Ze sloeg terug. Daarna heb ik haar in een houdgreep genomen en haar arm omgedraaid. Mijn vrouw pakte een porseleinen kruik en gooide die door een raam. Het was toen middernacht, denk ik."

- Hoe reageerden de kinderen?

"Ze schreeuwden: 'Papa, mama, hou op!' Een uur later was alles stil. Toen zei mijn vrouw dat ze naar de politie zou stappen en haar verwondingen zou tonen aan onze huisarts. Ze was gewond aan haar voorhoofd en jukbeen. Ik had ook kwetsuren aan mijn lippen en schouder. Mijn vrouw heeft zich vervolgens aangekleed en is de straat opgelopen. Ze liet de deur open. Ik ben haar achterna gerend, tot bij de sportzaal in Le Bizet, maar ik vond haar niet en ben dan teruggekeerd naar huis. Daarna ben ik haar gaan zoeken met de auto. Ik ben tot aan het huis van de dokter gereden, maar mijn vrouw was ook daar niet. Waarop ik weer naar huis reed."

- Waar waren de kinderen toen?

"Wasir lag te slapen in de fauteuil. Ik vroeg hem of hij zijn moeder en Younes gezien had. Hij antwoordde dat Younes weggelopen was. Hij toonde me op straat hoe Younes in de richting van het huis van de dokter gelopen was. Ik ben nogmaals met de auto vertrokken om mijn zoontje en mijn vrouw te zoeken. Op de terugweg zag ik een man, een werknemer van een Turks restaurant. Het was toen 2.40 uur 's morgens. Toen ik thuiskwam, heb ik Wasir gevraagd zijn kleren aan te trekken. We zijn daarna samen vertrokken. Op zoek naar Younes en mijn vrouw."

- Was Younes er nog toen je de eerste keer te voet thuiskwam?

"Ja. Hij lag te slapen, naast Wasir."

- Waar ben je gaan zoeken met Wasir?

"Overal. Zelfs tot bij een vijvertje in de richting van de Leie. We zijn daar zelfs vier keer geweest. De laatste keer zag Wasir plots zijn moeder. Ik ben toen gestopt en heb haar gevraagd waar Younes was. "Thuis," antwoordde ze. We zijn dan nogmaals teruggekeerd naar huis en hebben overal gezocht."

- Waar was je vrouw precies toen Wasir haar zag?

"Ze zat gehurkt achter een boom. Ze was daar al sinds middernacht. Toen ik haar vond, was het misschien al 4 uur 's morgens."
- Heeft ze zich zo lang verborgen?

"Mijn vrouw is zeer koppig. Ze vraagt ook altijd om terug te keren naar Marokko. Als we op vakantie zijn in mijn vaderland, wil ze er altijd tot de laatste minuut blijven. We zijn nu tien jaar getrouwd en wonen in België, maar sinds twee jaar wil mijn vrouw terug naar Marokko."

- Hebben jullie tijdens het zoeken naar Younes nog ruzie gemaakt?

"Neen. We hebben Younes gezocht tot het dag werd. Om 6 uur 's morgens zijn we naar de politie gestapt, om aangifte te doen. Eerst naar het commissariaat in Waasten, maar dat was gesloten. In Komen hebben de agenten meteen een patrouille opgeroepen om ons te vergezellen naar huis in Le Bizet."

- Wat heeft de politie vervolgens gedaan?

"Ze hebben ons huis en mijn garage doorzocht. Ze hebben vuilniszakken opengetrokken en mijn auto ondersteboven gekeerd. Daarna zijn ze gaan zoeken op een kerkhof. Een agent met een speurhond nam de geur van Younes op op zijn kleren. Twee politiemannen hebben me vervolgens ondervraagd. Aan het einde van het verhoor vertelden ze me dat ik de waarheid niet had gezegd. Ze namen ook een bloedstaal, vingerafdrukken en een foto van mezelf. Om 22 uur werd ik overgebracht naar het commissariaat in Doornik. Daar hebben ze me nogmaals op de rooster gelegd. Daarna heb ik de nacht doorgebracht in een politiecel. Ik moest mijn bril afgeven. Ik heb die nacht geen oog dichtgedaan. Ik mocht de volgende dag niet naar huis, want het was verzegeld. Ook mijn auto was in beslag genomen. Ik werd overgebracht naar Emmaüs, een opvangcentrum voor daklozen in Le Bizet. Ik had geen verse kleren en het was er koud. Na twee dagen werd ik weer ondervraagd. Ze wilden me aan de leugendetector leggen - daar had ik geen problemen mee - maar uiteindelijk hebben ze beslist om het niet te doen. Ik werd alles samen vier keer ondervraagd."

- Zitten er gaten in je tijdsgebruik tijdens de verdwijningsnacht?

"Dat politie beweert van wel. Mijn nacht, zoals ik die uitgelegd heb, was volgens hen zeker 40 minuten te lang. Ik weet het zelf allemaal niet meer. In dergelijke omstandigheden is het moeilijk om precies te zijn."

- Werd je door de politie geconfronteerd met je vrouw?

"Twee keer, op het commissariaat in Doornik. Ik heb haar gezegd dat het allemaal niet gebeurd zou zijn, mocht ze die nacht thuisgebleven zijn. Ze antwoordde dat ze er spijt van had. Ze verweet me ook dat ik teveel drink en dat ik Younes aangeraakt had. Dat klopt. Ik had hem een paar keer bij de haren getrokken, omdat hij me geslagen had. Mijn vrouw dreigde er toen mee om met de kinderen naar Marokko te vertrekken."

- Klopt het dat Younes schrammen op zijn gezicht had voor hij verdween?

"De dag van zijn verdwijning heb ik hem zeker niet geslagen. Wasir had die dag wel een kleine wonde gezien op het gezicht van Younes. Zelf had ik niets gemerkt. De ruzie tussen mijn vrouw en ik was wel zeer hevig. Er vloog een en ander rond."

- Werd Younes niet per ongeluk geraakt door iets?

"Neen, neen!"

- Wat voel je nu?

(wenend) "'t Is erg, zeer erg."

- Zou je willen weten wat er echt gebeurd is?

"Ik zou een vlieg willen zijn. Ik hoop dat mijn zoontje nu in de hemel is en dat hij daar gelukkig is. Wat er gebeurd is, heeft hij niet verdiend. Hij was nog maar vier jaar. Hij had nog geen kwaad gedaan, maar ook nog geen goed. Younes was een vrolijk kereltje dat iedereen kende in de buurt. God heeft ons Younes gegeven, maar ook weer weggenomen. Allah kiest zelf wie hij terugneemt. Wij zijn niet sterker dan God."

- Hoe zit het nu met jullie huwelijk?

"Ik hoop dat ik weer met mijn vrouw zal kunnen praten tijdens de begrafenis. Ik hou van haar en zij van mij. Ik ben wel jaloers, zeer jaloers. Ik wil evenwel niet meer leven in Marokko. Ik wil in België blijven. Mijn vrouw zal me wel volgen."

- Wat vind je nu het belangrijkste: weten wat er met Younes gebeurd is, of je huwelijk redden?

"Eerst mijn gezin weer op orde krijgen. We hebben elkaar nodig."


In een telefonisch interview met de RTBF vertelde de moeder dat haar man onschuldig is.
"Het is onmogelijk dat mijn man dit gedaan heeft", klonk het.

Sinds de begrafenis van Younes in Marokko is het echtpaar weer samen. Uiteraard blijft ze treuren om het verlies van haar zoontje. "Ik heb pijn aan mijn hart door alles wat er met hem gebeurd is. Het enige waar ik op wacht, is dat het onderzoek uitsluitsel brengt over wie mijn zoon dit heeft aangedaan."

De mama heeft intussen opnieuw een kinderwens. Ze wil de baby opnieuw Younes noemen.

15:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

28-02-10

De juiste manier om een terrorist te arresteren

the correct way to arrest a terrorist


23:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-02-10

Het ware gezicht van de Europese Unie

17:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25-02-10

Royalisten dienen klacht in tegen affiche Zangfeest!!!!

Bij de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) werd een klacht ingediend tegen de affiche van het 73ste Vlaams Nationaal Zangfeest dat nu zondag plaatsvindt in de Lotto Arena in Antwerpen. De affiche zou “vernederend” zijn “voor alle Belgen”. Boosdoener is het beeld van een schaakbord waarop een pion, in de vorm van een Vlaamse leeuw, de koningspion ten val brengt. De symboliek van een verslagen Belgische koning kan niet voor de royalisten en zij eisen de stopzetting van de campagne.

Het ANZ, organisator van het Zangfeest, reageert laconiek op de klacht. “Humor is blijkbaar niet de sterkste eigenschap van de royalisten. Wat we duidelijk willen maken is dat Vlaanderen aan zet is en we maximaal moeten inzetten op de eigen toekomst. We mogen niet langer lijdzaam toezien hoe onze welvaart en welzijn wegkwijnt door het Belgisch immobilisme. Vlaanderen moet de institutionele patstelling doorbreken.” De organisatoren verwachten zondag een grote toeloop voor het Zangfeest. In voorverkoop werden al meer dan 4.000 kaartjes verkocht.

23:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

'Herman Van Rompuy, U hebt het charisma van een natte dweil en het uiterlijk van een derderangs-bankbediende.’

Nigel Farage over Catherine Ashton en herman Van Rompuy – Catherine Ashton http://nl.wikipedia.org/wiki/Catherine_Ashton

Herman van Rompuy werd door de Britse Nigel Farage (UK Independence Party) al eerder onder vuur genomen (1ste videoclip), maar gisteren maakte de Brit het toch wel heel erg bont.(2de videoclip). Het leek of de tranen bij Van Rompuy nader stonden dan het lachen.
Ik zeg niet dat Farage ongelijk heeft, maar zoals de voorzitter van het Europees parlement terecht opmerkt, mag hij de politiek van Van Rompuy aanvallen, maar niet de persoon. En dat deed hij…en hoe!!

‘Ik wil niet onbeschoft overkomen,' begon Farage zijn tirade, ‘Maar u hebt daadwerkelijk het charisma van een natte vod en het uiterlijk van een derderangs-bankbediende'.

‘Wie bent u? Ik heb nog nooit van u gehoord, niemand in Europa heeft al ooit van u gehoord. Maar ik weet dat u niet van democratie houdt. Ik heb wel het gevoel dat u competent, capabel en gevaarlijk bent en ik twijfel er niet aan dat het uw intentie is om de sluipmoordenaar van de Europese democratie en de Europese staten te zijn.’


Om dit laatste punt te verduidelijken verwees Farage naar Griekenland, dat sinds de aanstelling van Van Rompuy in december ‘is gereduceerd tot niets meer dan een protectoraat'. Farage refereerde naar de strenge financiële controle waaraan Europa Griekenland wil onderwerpen.

‘U lijkt wel een afkeer te hebben van het concept dat het bestaan van nationale staten eerbiedigt. Maar dat is waarschijnlijk omdat u uit België komt, wat een echt non-land is'. ‘Wij kennen u niet en wij willen u niet’.

Na zijn tussenkomst kreeg Farage het aan de stok met de voorzitter van het parlement, Jerzy Buzek (Tsjechië). Hij noemde de persoonlijke beledigingen van Farage aan het adres van Van Rompuy 'onacceptabel'. Ook de christendemocratische fractieleider Joseph Daul (Frankrijk) verdedigde Van Rompuy en liet hem weten dat Groot-Brittannië de Europese Unie ten allen tijde mag verlaten.

Zelfs Verhofstadt nam het even op voor Van Rompuy. Maar maakte daarna ‘de Belgen’ – en vooral zichzelf - weer onsterfelijk belachelijk door te stellen dat al dat ‘identiteitsdenken ultiem leidt naar de gaskamers’. Voordien mengde hij zich al ongevraagd in een Frans debat over het ‘identiteitsdenken’ dat gevoerd werd in ‘Le Monde’. Hij vond dat er iets aan het rotten was in de Franse republiek door de Franse regering te vergelijken met het collaborerende Vichy-regime. De Fransen deden volgens hem maar aan een rondje ‘islambashen’…

Zelfs de (linkse) minister van buitenlandse zaken Kouchner vond het welletjes en repliceerde “Le ridicule tue un peu”.

Verhofstadt wil zodanig opvallen en zijn schreeuw naar aandacht is zo groot, dat hij eerder op een gevaarlijk gek begint te lijken. Het is in zijn hoofd geslagen. Misschien zou men hem beter eens ernstig laten onderzoeken door een psychiater vooraleer hij nog meer schade aanricht.


Nigel Farage valt Herman Van Rompuy aan:

15:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-02-10

Pleegt Erdogan een coup met steun van de EU?

Zeven Turkse hoge legerofficieren werden in voorlopige hechtenis genomen omdat ze ervan verdacht worden een staatscoup te plannen tegen de islamitische regering van premier Erdogan. In totaal werden 49 mensen opgepakt.

De president van Turkije, Gül, werd in 2007 door Erdogan naar voor geschoven als kandidaat van de AK-partij. Iedereen weet dat de twee goede vrienden zeer vrome moslims zijn en Gül speciaal werd uitgezocht als marionettenpresident voor Erdogan. In Turkije wordt de president door het parlement gekozen, dus moeilijk was het niet voor Erdogan om zijn zin door te drijven.

Het Turkse leger moet het gedachtegoed van Atatürk in ere houden en het land seculier houden. Erdogan probeert echter al jaren om islamgeschoolde officieren bij het leger te krijgen, maar tot nu toe zonder resultaat. Jammer genoeg wordt Erdogan hierin gesteund door Europa. Ze begrijpen hier gewoon niet dat Erdogan een extremist is, die zelfs vroeger in Turkije al een veroordeling opliep voor zijn fanatieke uitlatingen en dat zijn vroegere partij verboden werd. Wil men in Europa een religieuze fanaat aan het hoofd van één van de sterkste legers die er zijn?

Ik weet het niet, maar ik denk dat de beschuldigingen aan het adres van het Turkse leger, om chaos en aanslagen te willen plegen, wat ver gezocht is. Ik denk dat Erdogan nu een coup pleegt. Een coup op de seculiere staat Turkije, op de vrijheid en de Westerse levensstijl van vooral de Westers georiënteerde burgers van Istanbul omdat hij van Turkije een islamitische staat wil maken. Een tweede Iran!Erdogan backs Iran over nuclear talks.
W300px_2710-iran-turkey


13:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

België lijdt aan grootheidswaanzin!

2054

Omdat het in Frankrijk voor ambtenaren van een bepaald niveau verboden is om vertrouwelijke informatie uit te wisselen via Blackberry, wil Staatsveiligheid dat de Belgische regeringsleden en topambtenaren daar ook mee stoppen, want onderschepping door buitenlandse mogendheden zou daardoor te groot zijn.

In Frankrijk werd het verboden nadat ambtenaren vertrouwelijke gegevens over de bouw van de nieuwe Airbus doormailden en Boeing mogelijk op de loer lag… alhoewel …

Maar welke grote geheimen heeft ons land te verbergen voor andere mogendheden? Dat Opel en Carrefour sluiten? Dat Romazigeuners het de laatste tijd nogal bont maken en hun lange vingers niet in eigen zak kunnen houden? Dat islamitische extremisten hier een veilig onderkomen hebben gevonden? Dat Waalse vaders hun kinderen doodslaan? Of gaat Fabiola van kapsel veranderen...

Ik zou echt niet weten wat ons land te verbergen heeft, behalve dat er een hoop gangsters al jaren ons land om zeep helpen en alles al aan het buitenland verkocht hebben wat ook maar enigszins waarde had. Dat kunnen vreemde mogendheden ook gewoon in de gazet lezen.
In dit land zijn er geen geheimen, behalve de leveringen van FN, de besteding van ons belastingsgeld en de identiteit van criminelen (als het geen Belgen zijn).

Voor één zaak is het goed, als het verboden wordt met hun Blackberry te spelen, zullen ze misschien wat harder werken in het parlement.

12:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

23-02-10

Pacifisme?

radical_islam_cover


Vier excellenties, waaronder Dehaene (CD&V) en Claes (S.pa), Verhofstadt (VLD) en Louis Michel (MR), willen nu plots alle kernkoppen uit Europa.

Waarom ze dat nu ineens willen, nadat ze jarenlang beweerden dat er geen waren, is een raadsel. Ze hopen waarschijnlijk dat de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, die eveneens een gevaarlijke religieuze moslimfanaat is, uit zichzelf zijn nucleaire plannen zal opbergen.
Een raadsel of misschien niet? Willen ze Europa volledig ontwapenen en weerloos maken?

Terwijl Europa bezig is zich af te zonderen van de rest van de Westerse wereld, liet Ahmadinejad weten dat hij de handen zou laten afhakken van iedereen die zijn land aanvalt. Geen enkele macht kan Iran deren… zei hij tijdens een televisieuitzending.


"President Mahmoud Ahmadinejad warned on Tuesday Iran would 'cut off the hands' of anyone who attacked the country. 'No power can harm Iran ... The Iranian nation will chop off the hands from the arm of any attacker from any part of the world,' Ahmadinejad said in a televised speech in eastern Khorasan-e Jonubi province.

Volgens de Amerikaanse Council on Foreign Relations, is Iran van plan om nog eens 10 installaties te bouwen waar uranium kan verrijkt worden. Twee zullen gebouwd worden binnen het jaar om uiteindelijk aan een totaal te komen van ongeveer 20 faciliteiten.

Onze voormalige ministers zijn ervan overtuigd dat door Europa volledig weerloos te maken, ze een voorbeeld geven, in de hoop dat de rest van de wereld het zal navolgen.
Behalve Iran, zal Noord-Korea zich er ook weinig of niets van aantrekken. Pakistan, India of Rusland al evenmin. Uiteraard zullen ze ook willen dat Obama de VS kernwapenvrij maakt en zal hetzelfde van Israël geëist worden.

Dat soort pacifisme is gevaarlijk...

Ik moet altijd denken aan de oorlog van de Fransen in Algerije. Tijdens een vuurgevecht tussen Fransen en Algerijnen, knielden een deel Franse soldaten neer, en legden hun wapens op de grond om aan te tonen dat het voor hen gedaan was met vechten… zij werden al eersten doodgeschoten...

Waarom Obama, net als Bush de Iranese nucleaire installaties niet plat gooit?
Omdat ze eerst en vooral niet precies weten waar ze zijn, en de dreiging van een represaille te groot is. Ze zouden Iran’s nucleaire programma maar voor enkele maanden kunnen stopzetten.
(Het zou veel beter zijn mocht men Ahmadinejad kunnen uitschakelen. De wereld zou er al een pak veiliger op worden).


Anne Applebaum in WP: "The president will not bomb Iran's nuclear installations for precisely the same reasons that George W. Bush did not bomb Iran's nuclear installations: Because we don't know exactly where they all are, because we don't know whether such a raid could stop the Iranian nuclear program for more than a few months, and because Iran's threatened response -- against Israelis and U.S. troops, via Iranian allies in Iraq, Afghanistan, Palestine and Lebanon -- isn't one we want to cope with at this moment."

17:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

22-02-10

Geef uw mening

Knack en Unizo organiseren een bevraging over het voortbestaan van België.

Laat de Vlaamse stem weerklinken en investeer vijf minuten van uw tijd om uw mening over België kenbaar te maken. Alvast dank en veel plezier met het invullen!

Deelnemen kan hier: http://messagent.roulartamail.be/optiext/survey.dll?ID=YyQT9nFtYy6Wt9nnnnnYU&BRONSITE=UNIZO&LANGUAGE=NL

19:01 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Interessante reconstructie

Voor volledig scherm: dubbel klikken op video.

14:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

21-02-10

Voetbal...een Feest!!

Ofwel deden ze het erom, ofwel was het uit lompigheid, maar wie gaat nu in godsnaam ‘E Viva Espana’ gaan zingen in Baskenland, tijdens een voetbalmatch tussen RSC Anderlecht en Athletic Bilbao?
Dat zou net hetzelfde zijn als wanneer de Brabançonne zou worden gespeeld op de 11 juliviering. Of nee, dat zou minder erg zijn, want Vlamingen zijn van nature uit zeer onderdanig, en laten zich alles welgevallen. Vaak ook, omdat de meeste Vlamingen hun eigen ‘echte’ geschiedenis niet kennen… The first step in liquidating a people is to erase its memory...

In ieder geval is dat niet alleen dom, grof en uitdagend, maar dat is om ambras vragen. Daarna de beledigde onschuld uithangen is belachelijk.

Het is net zo dom en beledigend als wat Bert Anciaux deed in Zuid-Afrika, toen hij de Afrikaanders in het Engels ging toespreken.
Het kan zijn uit gebrek aan historische kennis, maar dan hou je beter je mond.
Je gaat tenslotte ook niet ‘Deutschland über alles’ gaan zingen op een Joodse Holocaustherdenking.
Bert Anciaux, die in Zuid-Afrika ‘papbroekminister’ werd genoemd na zijn beledigend optreden, is er in ieder geval sindsdien niet meer welkom.


250px-Boercamp1 (Concentratiekampen werden uitgevonden door de Engelsen die tijdens hun gruwelijke imperialistische oorlogen tegen de Boers in Zuid-Afrika zelfs vrouwen en kinderen opsloten in concentratiekampen).

In ieder geval... Ik vrees dat ‘Belgen’ in Baskenland de eerste tijd evenmin welkom zullen zijn.

Even een korte geschiedenis van de Basken.
De Basken zijn waarschijnlijk de enige echte overgebleven Europeanen vooraleer ze verdrongen werden door de komst van de Kelten en Germaanse stammen. Sommige theorieën zeggen dat ze afstammelingen zijn van de Cro-Magnonmensen maar bewijzen zijn er niet echt. Zij hielden stand tegen de overheersing van de Romeinen en konden in de 8ste eeuw de Moren buiten houden. Ze konden tot de middeleeuwen, zelfs na het ontstaan van het koninkrijk Spanje, redelijk hun autonomie en hun taal, cultuur en wetten behouden. Pas eind 1800 werden de Basken gedwongen zich de Castilliaanse taal en cultuur eigen te maken.Na de opstand van de rebellen van generaal Franco, kregen de Basken hun autonomie terug, omdat ze Franco hadden geholpen de monarchie omver te werpen. De Basken waren aanvankelijk rechts, tot Franco amper een jaar later de taal van de Basken verbood. Hij liet zelfs alle Euskarische schoolboeken verbranden, maar het ergste moest nog komen. Bij de terugtrekking van de Duitse troepen vroeg Franco nog een laatste bombardement uit te voeren op Gernika, de hoofdstad van baskenland. http://sites.google.com/site/debaskenenhunstrijd/14-bijlagen/gernika

Pas in 1979, 4 jaar na de dood van Generaal Franco mocht er weer onderwijs worden gegeven in het Baskisch, in het jaar dat daar op volgde kregen de Basken een eigen parlement en werd het Euskara door de Spaanse regering erkend als tweede nationale taal in de Baskische provincies.

Wie interesse heeft in de geschiedenis van de Basken en de periode van Franco raad ik deze site aan: http://sites.google.com/site/debaskenenhunstrijd/voorwoord-2VOOR FOTO'S Athletic Bilbao - Anderlecht - KLIK HIER

17:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De Nederlandse regering is gevallen.

Volgens de peilingen trekt de PvdA van Bos nu meer kiezers omdat hij in tegenstelling tot de CDA de Nederlandse troepen uit Uruzgan en Afghanistan wou terug trekken.
Een belofte die hij weliswaar had gemaakt aan zijn kiezers bij de vorige verkiezingen, maar nu wou verwezenlijken om bij de volgende verkiezingen goed te scoren.

En inderdaad, in de peilingen ziet het er goed uit voor Wouter Bos. De PVDA zou stijgen van vijftien naar negentien zetels.
Het dient wel gezegd, dat ook de PVDA, net als onze linkse partijen vooral hun kiezers onder de allochtonen moeten zoeken. En die willen uiteraard liever geen Nederlandse noch andere Westerse strijdmachten op islamitisch grondgebied.

Natuurlijk zijn peilingen wat ze zijn. De uitslag zal moeten worden afgewacht .
Misschien komt Bos wel erg bedrogen uit, en gaan een heel deel zetels naar Geert Wilders, want die krijgt waarschijnlijk een pak stemmen van de Nederlanders.

15:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

19-02-10

Boudewijn Bouckaert - back to the roots?

Wie Boudewijn Bouckaert al heeft horen spreken, zal het met mij eens zijn dat hij niet past in de partij van Jean-Marie Dedecker. De aap kwam uit de mouw in Knack, waarin hij na de federale verkiezingen in 2011 een ‘hergroepering’ met de vroegere vijand, Open VLD, bepleitte.
Hij sloot zelfs een terugkeer naar de VLD niet uit. Bouckaert vindt dat LDD haar “drive” kwijt is en acht een naamswijziging noodzakelijk.

Dedecker doet het naar eigen zeggen bewust wat kalmer aan. De verkiezingen zijn pas volgend jaar, “ik ga nu niet ontsnappen uit het peloton”, zei JDD. Hij profiteert van de ‘kalme periode’ om met zijn kleinzoontje wat primetime door te brengen en wil met hem naar Rome om de kunstwerken van Michelangelo te gaan bewonderen. Wie kan hem ongelijk geven…

“Lijst Dedecker is nu misschien nog wel een sterke merknaam, maar dat zal niet blijven duren",zegt Bouckaert. Hij gelooft verder dat Jean-Marie Dedecker in maart zichzelf nog wel zal opvolgen als partijvoorzitter, "maar wel voor de laatste keer".

Bouckaert gelooft nog wel in de toekomst van LDD, maar ziet de partij vandaag als middel om tot een erg zelfstandig en liberaal Vlaanderen te komen met een minimum aan overheid en regelneverij. Is Bouckaert het verleden bij Open VLD vergeten? Een minimum aan overheid en regelneverij is nu toch echt iets dat men niet moet verwachten bij Open VLD.
"Maar”, gaat hij verder, “blijkt in de toekomst dat andere politieke configuraties doeltreffender zijn, dan zullen we onder ogen moeten zien dat de tijd van LDD voorbij is", aldus Bouckaert.
LDD heeft al alle andere politieke configuraties geprobeerd en nergens liep het goed af.
Welke andere politieke configuraties blijven er dan nog over? S.pa? Dat jammerlijk geval Anciaux achterna?

Gelukkig is Dedecker wat slimmer want volgens hem neemt Bouckaert hier een heel persoonlijk standpunt in. De Decker zou alle geloofwaardigheid totaal verliezen mocht hij ooit terug naar Open VLD gaan. Zelfs een kartel vormen met een partij die hem eerder uitspuwde zou hem helemaal van het politieke toneel laten verdwijnen, net als de partij Vivant van Duchâtelet.

Misschien zouden de liberalen nog wel zo onbeschaamd zijn om dit voorstel heus te overwegen. Zeker niet na hun bar slechte resultaten bij de vorige verkiezingen.
Een stemmeke meer is een stemmeke meer, denken ze daar.

Ook al hoopt Bouckaert dat Alexander De Croo een nieuwe wind zal laten waaien door de partij, bleek onlangs dat zelfs een voorzitter teruggefloten wordt wanneer hij ‘te liberaal’ optreedt. Ook al noemde hij het zelf ‘een goed debat’, zijn 10-puntenplan voor justitie viel duidelijk niet in goede aarde bij de oude krokodillen die liever mee in de ‘rustige vastheid’ verder luieren. De volgende verkiezingen zijn op komst en niemand wil zich ondertussen verbranden in dit land van rustige stilstand.

01:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

18-02-10

"GIA bedreigt België".

658987-0108416fa708f46cd1fb31155f303261GIA betekent niet alleen ‘Genootschap voor Informatie Architecten,’ maar ook Groupe Islamique Armé (of: Gewapende Islamitische Groep). Een Algerijnse terroristengroep met takken tot in onze steden.

'People Against Islam' stelt zich de vraag waarom Belgische justitie gevaarlijke terroristen als Ibrahim Azaouaj hun gang laten gaan in ons land en eisen dan ook een grondig onderzoek naar deze man en zijn ongure praktijken.


Lees het volledige artikel op:
http://www.bloggen.be/nojihad/

17:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

16-02-10

Weer een treinramp

Wat een verschrikkelijke ramp is er gisteren gebeurd in Buizingen. Twee treinen botsten tegen elkaar met als gevolg, achttien doden en 162 gewonden. Het lijkt wel of dit land zich voortsleept van de ene ramp naar de andere.

Volgens provinciegouverneur Lodewijk De Witte heeft een van de twee treinen een stoplicht genegeerd. En meteen gaat iedereen ervan uit dat dit de reden is, zonder een verder onderzoek af te wachten.

Heeft iemand die trein al eens goed bekeken? Een oude aftandse kist vol graffiti en voor het overige zo roest en smerig als maar mogelijk is? Zoiets zie je enkel nog in Afrika rijden.

Misschien werkten de remmen niet meer?
Een klein meisje getuigde dat ze het ongeval had zien gebeuren en dat geen van beide machinisten afremden. Ze vlogen in volle vaart tegen elkaar aan.

De ene machinist zal waarschijnlijk in de overtuiging zijn geweest dat de andere toch moest stoppen voor het rood licht, maar nogmaals….kon de andere wel stoppen?

Ondanks er vorig jaar 97 machinisten door rode lichten zijn gereden, is het een schande dat men nu al de schuld op de machinist afschuift, zonder dat hij zich nog kan verdedigen en zonder het onderzoek af te wachten.

Zelfs indien hij door een rood licht zou zijn gereden, ligt de schuld bij de NMBS die ongeschoold personeel meteen als machinist inzet met hoge werkdruk en onregelmatige uren.

Investeren in veiligheid is ook investeren in goed opgeleid personeel.


Foto's zijn HIER te bekijken.

12:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

15-02-10

Alain Destexhe moet volgens sommigen het zwijgen worden opgelegd.

drole-71De liberale senator Alain Destexhe wordt de laatste tijd geboycot door Brusselse parlementleden, die niet willen dat hij radicale moslims afwijst en het betreurt dat er nu een gesluierde vrouw, Fatima Zibouh, haar intrede heeft gedaan in de raad van bestuur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.
Zij werd voorgedragen door Ecolo en volgt Zakia Khattabi op, die nu gemeenschapssenator werd.

Volgens senator Alain Destexhe (MR) valt zo'n beslissing niet te rijmen met de neutraliteitseisen in openbare diensten en dragen de groenen zo bij tot een versterking van religieuze elementen in de publieke sfeer.

De parlementsleden die hem het leven moeilijk maken zijn Jamal Ikazban (PS) en Ahmed El Khanouss (CDH). Deze twee verkozenen hebben beslist om… voortaan te weigeren Alain Destexhe de hand de schudden.


Het dagblad « La Capitale » publiceerde op woensdag 3 februari een interview deze twee parlementsleden. Jamal Ikazban verwijt Alain Destexhe ondermeer dat hij «de islamofobie steunt».
Hij verwijt hem eveneens dat hij de retoriek afwijst van de rapper Redouane, die uitschreeuwt: «Ik zal met Marokko trouwen nadat ik België heb geneukt».
Voor Jamal Ikazban zijn het niet die woorden die schokkend zijn maar wel… Alain Destexhe, die «blijk geeft van onverantwoordelijkheid en balanceert op het randje van het racisme».

Ahmed El Khanouss van zijn kant dreigt klacht in te dienen tegen Alain Destexhe hij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen, «als hij de 'rode' lijn overschrijdt».

Mahinur Ozdemir, parlementslid voor de CDH en eerste gesluierde verkozene in Europa, wordt ook geciteerd in « La Capitale ». Ze zegt over Alain Destexhe: «ik kijk neer op diegenen die op mij neerkijken».

Alain Destexhe is het doelwit van een intimidatiecampagne gevoerd door Jamal Ikazban, Ahmed El Khannouss en Mahinur Ozdemir, omdat hij het aandurft zijn mening te uiten en kritiek te hebben op de houding van de radicale moslims, meer bepaald in het boek «Brief aan de progressieven die flirten met de radicale Islam», dat hij heeft geschreven samen met de journalist Claude Demelenne.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat beide radicale islamieten in het college van de gemeenteraad van Sint-Jans-Molenbeek zetelen waar Phillipe Moureaux als burgemeester is, (dank zij de islamitische stemmen). klik hier

Mahinur Ozdemir is de eerste moslima met hoofddoek in het Brusselse parlement - en in Europa)

Het enige «misdrijf» van Alain Destexhe is zijn afwijzing van diegenen die heden ten dage in België de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in vraag stellen, het gemengde onderwijs verwerpen en het recht opeisen om overal en altijd de sluier te dragen, ook op school en in openbare dienst, en die bovendien verlofdagen eisen in functie van hun moslimtradities.

Alain Destexhe heeft de moed om hardop te zeggen wat een meerderheid van de Belgen denkt. Hij verwoordt zijn standpunten altijd op een respectvolle en beleefde manier. Hij draagt er zorg voor om nooit een godsdienst of een gemeenschap te stigmatiseren.

Senator Alain Destexhe is hinderlijk omdat hij de vinger legt op het afwijkende gedrag van een fundamentalistische minderheid.
Jamal Ikazban, Ahmed El Khanouss en Mahinur Ozdemir staan bekend om hun nauwe contacten met de meest extremistische aanhangers van bepaalde moskeeën. Zij zijn wel zeer slecht geplaatst om lessen te geven in openheid en verdraagzaamheid!

Laat ons Alain Destexhe steunen, en van al diegenen die onze Europese beschaving en onze democratie verdedigen tegen de extremisten die een bedreiging vormen.


http://destexhe.blogs.com/blog2007/2010/02/ecolo-introduit-le-voile-au-centre-pour-legalit%C3%A9-des-chances.html#comments

14:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Die kleine heeft vast een hekel aan school

13:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-02-10

Blair’s Multiculti was Fighting against the Right

Mutikulti-BritannienTony Blair’s regering heeft met opzet massale immigratie in Groot-Brittannië gepromoot KLIK HIER om rechts met de rug tegen de muur te zetten. Hij wou voor eens en voor altijd met hen afrekenen om Labour voor eeuwig in het zadel te houden.


Al sedert 2000 hebben de ‘Labour-socialisten het plan opgevat om Groot-Brittannië, met een politiek doel, een pak gekleurder te maken door 50% buitenlandse vreemdelingen aan de totale bevolking toe te voegen. Dit werd onlangs ontdekt in geheime documenten.
Zoals de immigratietoename toont was de nieuwe aanpak succesvol: In 2001, enkel 221.000 migranten naar de UK, tegen 2007 waren het er al 333.000. Dit alles gebeurde ondanks de wetenschap dat massa immigratie leidde tot een verhoging van de criminaliteit en islamitisch extremisme.

De reden voor de ‘ontbinding’ van hun eigen land, was het linkse streven naar het behoud van de politieke macht.
Ze hoopten op bijkomende stemmen vanuit de ingeweken Commonwealth-burgers en migranten en wilden zichzelf voor eens en altijd bevrijden van rechts, en als het nodig was, zelfs gebruik maken van het anti-racismeclubje bij de minste tegenwerking van de oppositie.
Als resultaat van de linkse machtsgeilheid werd Groot-Brittannië nu een thuishaven voor een hoog aantal moslimextremisten en criminelen. De Britse socialisten hebben de massale immigratie altijd gerechtvaardigd door economische redenen aan te voeren en ontkenden dat ze het gebruikten om het multiculturalistische droom (en stemmen voor henzelf) aan te moedigen.


Herkenbaar niet?

Isabelle Simonis werd gedwongen tot aftreden nadat ze in de pers haar mond had voorbijgepraat.

Een interne memo werd per vergissing door een medewerker van Isabelle Simonis gestuurd aan Le Soir waaruit bleek dat de strijd tegen de rechtervleugel en racisme o.a. werd gemotiveerd door de wens om “allochtone kiezers bij de PS aan te trekken.”

Men zou openbaar belastingsgeld voor dat sektarisch doel besteden. Isabelle Simonis gaf blunderende antwoorden aan de pers op vragen over dit incident dat haar al snel dwong om als voorzitter van het Franssprekende Communautaire Parlement af te treden.
Zij vertelde de media onder meer: “Philippe Moureax, burgemeester van het district Molenbeek is van plan om islamitische immigranten als basis voor zijn kiesdoeleinden te gebruiken.”

En Freya V.D.Bossche op de Nederlandse televisie: “We kunnen de migranten toch niet terugsturen? We hebben ze zelf naar hier gehaald om de vuile jobs, die we zelf niet meer wilden doen, uit te voeren.”

Ik heb mij altijd al afgevraagd welke ‘vuile jobs’ de migranten uitvoeren, want achter een vuilkar heb ik ze nog niet zien lopen en als WC-madammeke heb ik ook nog nooit een met hoofddoek getooide dame gezien.

Links heeft in heel Europa de massale invasie van vreemdelingen aangemoedigd om dezelfde reden als Labour. Om zelf de macht te behouden en rechts tegen de muur te drukken. Het beste bewijs is er wanneer men ziet dat alle grote steden in Europa, met veel allochtonen, een socialistische burgemeester hebben. In ons land is men zelfs een stap verder gegaan. Men heeft de boodschapper in een ‘cordon sanitaire’ gestopt, veroordeeld en wil hen nu het zwijgen opleggen door ze financieel droog te leggen op vraag van vooral linkse Franstalige kant (PS). En waarom de PS? Omdat het rechtse VB de enige partij is, waar ze geen vat op hebben en dat is de enige reden dat ik hen blijf steunen.
>

Bron: Israpundit
Dailymail
En...Wannes


05_07_20_RealSuicideBomb-X

19:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-02-10

De boodschapper is weer een racist!

De boodschapper is weer een racist
12-02-2010 - - de standaard

Waarom heeft een deel van de linkerzijde het toch zo moeilijk om te spreken over het elementaire recht op lijfsbehoud en veiligheid?

LUCKAS VANDER TAELEN wil wantoestanden aan de kaak kunnen stellen zonder racisme verweten te worden.

De problemen in Brussel zijn nog niet achter de rug: gisteren werd een Nederlandse cameraploeg overvallen in Kuregem. Ze hadden net gefilmd hoe jongeren een arrestant bevrijdden uit de handen van de politie. Toen een journalist van de krant Het Laatste Nieuws vorige week de Molenbeekse burgemeester Philippe Moureaux (PS) confronteerde met de bedenkingen die ik in een opiniestuk (DS 28 januari) had geformuleerd bij de verhuizing om veiligheidsredenen van een school uit Anderlecht en daaraan de bedenking koppelde dat ook linkse politici dit debat niet langer schuwen, merkte hij fijntjes op dat ik niet misschien niet langer 'als een links politicus beschouwd kan worden'. Het is de bekende techniek van verdachtmaking van de boodschapper om de boodschap te negeren.

Waarom heeft een deel van de linkerzijde het toch zo moeilijk om te spreken over het elementaire recht op lijfsbehoud en veiligheid? Het is opvallend hoezeer links al te vaak blijft vastzitten in de vertrouwde mantra's over de noodzaak van beter onderwijs, minder discriminatie en meer werk. Dat zijn zonder enige twijfel dringend noodzakelijke voorwaarden om de Brusselse problemen aan te pakken. Maar dit besef mag niet tot gevolg hebben dat links enkel deze elementen inbrengt bij het debat over onveiligheid en overlast in Brussel of erger nog: het ontkent of minimaliseert.

De Leuvense sociologe Nadia Fadil wil het in een opiniestuk in Le Soir(11 februari) zelfs niet hebben over 'onveiligheid'. Ze heeft het liever over een 'onveiligheidsgevoel' dat ze beschrijft als een 'heilige mythe', waarover geen rationeel debat meer mogelijk is. Volgens haar heeft onze maatschappij een onveiligheidsgevoel nodig om het niet over de ware problemen te moeten hebben: praten over veiligheid moet gezien worden 'in de context van het geavanceerde kapitalisme' waar de onzekerheid steeds groter wordt. Politici staan machteloos tegenover afdankingen en gaan daarom focussen op 'de zwakste bevolkingsgroepen om hun autoriteit te laten gelden'.

Het reële probleem van de onveiligheid als een subjectief gevoel afdoen en het reduceren tot een functionele mythe die de heersende klasse gebruikt om haar onmacht te verbergen: het is een traditionele marxistische analyse die hoogstwaarschijnlijk in politiek correct denkende kringen op applaus zal onthaald worden, maar die geen enkel nieuw antwoord biedt voor wie een oplossing zoekt voor het Brussels veiligheidsprobleem.

Onlangs werd ik aangesproken door iemand die mij met weinig zin voor nuance meteen catalogeerde bij de rechterzijde. Hij zei wel te begrijpen dat ik criminaliteit aanklaagde, maar verweet me eenzijdigheid. Ik zou bepaalde groepen in Brussel 'gestigmatiseerd' hebben door het onder meer te hebben over het onverdraagzame machismo van bepaalde Maghrebijnse jongeren. En daarom was ik dus een racist.

Blijkbaar is het benoemen van een probleem al voldoende om in de extreemrechtse hoek geduwd te worden. Dat jonge vrouwen in bepaalde wijken van Brussel geen rok meer durven te dragen en dagelijks voor hoer worden uitgescholden, dat wordt geminimaliseerd door dit soort weldenkende mannen. Als uitleg krijg je dan vaak te horen dat de linkerzijde zich niet mag laten verleiden tot 'etnocentrisme' en bijvoorbeeld ons idee over gelijkheid tussen man en vrouw niet mag 'opdringen'. Aandringen op integratie wordt afgedaan als een toegeven aan een 'beschavingsmachine' die cultuurverschillen uitvlakt, zoals publicist Ico Maly dat noemt. Culturele verschillen zijn er nu eenmaal en we mogen vooral onze cultuur niet boven die van anderen willen stellen. Dat bij dit 'cultuurrelativisme' waarden sneuvelen waarvoor lang gestreden is, moeten we er maar bijnemen.

De Franse journaliste Caroline Fourest verklaart die neiging van sommige linkse politici om bepaalde onaanvaardbare aspecten van het fundamentalisme toch te aanvaarden als een gevolg van 'de obscurantistische verleiding'. Het strenge denkkader van dat fundamentalisme leunt aan bij de marxistisch-leninistische rigiditeit van revolutionaire bewegingen waarin sommige linkse denkers politiek opgegroeid zijn en waarvan ze de sporen blijven dragen. Beide ideologieën hebben gemeen dat ze dat ze simplistische analyses maken van grote problemen. Fundamentalisten geloven dat bekering tot het juiste geloof voor een betere wereld zal zorgen. Extreemlinksen zien alle maatschappelijke tegenstellingen als een uiting van de klassenstrijd tussen onderdrukkers en onderdrukten. Dus kan het Brussels geweld enkel verklaard worden in dit soort termen en is alles wat naar politie ruikt deel van het repressieapparaat van de vermaledijde bourgeoisie. Ik denk dat dergelijke analyses in 2010 enigszins achterhaald zijn.

De onvermijdelijke evolutie naar een multiculturele maatschappij hoeft niet te betekenen dat wij niet langer moeten verdedigen wat wijzelf belangrijk vinden. Enige duidelijkheid op dit vlak zou ook voor opgroeiende jongeren afkomstig uit andere culturen een weldoende structurerende invloed kunnen hebben.

De wereld verandert elke dag; wat gisteren nog gold, is vandaag achterhaald. Links mag de historische fout niet maken om te blijven geloven in zijn eigen grote gelijk en moet zijn wereldbeeld durven aan te passen. Met het overboord gooien van principes heeft dit niets te maken, met geloofwaardigheid des te meer. Als links ook in de 21ste eeuw een politieke rol van betekenis wil spelen zal het aan zijn potentiële kiezers moeten tonen dat het beseft dat de tijd van de dogma's voorbij is.

14:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Nederlandse cameraploeg moest wegvluchten

In Kuregem (Anderlecht) werd een Nederlandse cameraploeg van de NOS aangevallen. Ze maakten een reportage met Fouad Ahidar (S.pa) over de veiligheidsituatie in Brussel.

Aan het metrostation Clemenceau waren ze getuige van de arrestatie van een ‘jongere’ dief, een zakkenroller.

Tot de grote verbazing van de cameraploeg was de politie zodanig in de minderheid dat de gearresteerde dief zonder problemen kon bevrijd worden door zijn kompanen.

Toen ze echter de cameraploeg in het oog kregen, keerde de bende zich tegen hen. De ploeg mocht van geluk spreken dat ze in gezelschap waren van een Marokkaanse S.pa’er waardoor ze nog op tijd konden wegvluchten.

Fouad Ahidar is diegene die na de moord op Joe Van Holsbeeck opriep om een harde aanpak van Marokkaanse ‘schoeljes’, maar van zodra hij hoorde dat het om een Poolse zigeuner ging, zei dat het VB deze moord politiek wou uitbuiten. Een onbetrouwbaar figuur, die draait vanwaar de wind komt.

Benieuwd wat hij in de Nederlandse opname over de Brusselse veiligheidsituatie te vertellen heeft. Dat het allemaal zo erg niets is… tot de cameraploeg zelf moest wegvluchten?


01:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

12-02-10

Crimineel neergeschoten in Borgerhout

In Borgerhout was het ook weer 'koekenbak'.
Er wordt altijd maar over Brussel gesproken, maar Antwerpen-Noord en Borgerhout moeten er zeker niet voor onderdoen, alleen wordt het vaker stilgezwegen.
Kwestie van het imago van de stralende A niet te beschadigen.
De criminaliteit in Antwerpen steeg met 9% in 2009, en beter zal het er niet op worden als je ziet wat daar allemaal rondloopt.

De autochtone bevolking dient vaak geen klacht meer in, het helpt toch niet, zeggen ze. Het enige wat Antwerpen op de vele criminele 'incidenten' wist te vinden, was het sluiten van een politiekantoor in de Maréestraat in het weekend en 's nachts. Slachtoffers moeten zich dan maar begeven naar de Handelsstraat. Wie daar (eventueel veilig) arriveert, wordt dan ook nog eens van het kastje naar de muur gestuurd.

Wie Borgerhout kent, weet dat de Maréestraat uitkomt op de langstraat...dus in het hol van de leeuw... Veiligheid is een recht van elke burger. Wanneer de overheid de rechten van een burger miskent, dan leven we niet meer in een democratie.

Bekijk de clip hieronder, de dader is niet doodgeschoten, maar zijn toestand is kritiek:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

19:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Waarschuwing werd niet beschouwd als 'gevaarlijk'

De stad Luik had voor de ontploffing in de rue Léopold op 27 januari informatie gekregen over de voorbereiding van een aanslag. De informatie had betrekking op het politiecommissariaat en werd als niet zeer ernstig gecatalogeerd.

Het is intussen nog altijd gissen naar de oorzaak van de zware ontploffing die uiteindelijk aan 14 mensen het leven gekost heeft. Verschillende pistes werden naar voor geschoven, zoals een gaslek of een afrekening. Die worden momenteel door het gerecht onderzocht.

Vandaag sprak de Luikse burgemeester Willy Demeyer voor het eerst over een terroristische dreiging in Luik in de dagen voor de ontploffing.

"Het gebeurt wel meer dat we door de federale regering of door de politiediensten gewaarschuwd worden voor bedreigingen van de openbare veiligheid. We hebben inderdaad een waarschuwing gekregen. Maar ze werd niet als zeer gevaarlijk beschouwd. De politiediensten werden wel ingelicht", verklaarde de burgemeester.

(belga/bdr)

15:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

10-02-10

Nultolerantie voor Hilde Sabbe.

Eigenaardig genoeg is Hilde Sabbe bang van woorden. Van overvallen, diefstallen en klappen krijgen is ze in haar geliefde Brussel, waar jonge Noord-Afrikanen de plak zwaaien en liefst met een kalashnikov (HIER TE KOOP) in de hand, helemaal niet bang.

Nee, ze vond het -wel erg, dat haar zoon meer en meer fan werd van Bart De Wever nadat ze zelf al minstens 19 ‘akkefietjes’ hadden meegemaakt. Want fan zijn van Bart De Wever is natuurlijk veel erger, dan dat haar zoon op weg van school naar huis in elkaar gemept en beroofd werd.

De boze brieven die ze kreeg kwamen op een debiel stukje dat ze schreef na de terechte roep om nultolerantie.

Een hele rits grieven liet ze op haar onschuldige lezers los. Grieven waar zij, als tolerante vrouw, nultolerantie voor eist.

Laat ons eens bekijken wat voor haar niet door de beugel kan en zwaar moet bestraft worden:

Ze schreef: Nultolerantie? Maar dan ook voor…

“Politici die met behulp van leugens en onder valse voorwendsels een land binnenvallen en een volk de oorlog verklaren.”
(Zou ze het over de Italiaanse Di Rupo hebben die ons land binnenviel, de absolute macht greep en Vlaanderen de oorlog verklaarde? Of zou ze het over haar linkse kameraad Blair hebben? Of nee, wacht, ze bedoelt natuurlijk Obama die de manschappen opdreef in Afghanistan en ook in Irak het beleid van zijn voorganger Bush verder zet).

“Overdreven ijdele politici die hun imago belangrijker vinden dan de boodschap die ze uitdragen.”
(Geef toe, daar heeft ze een punt. Ik heb ook altijd al gezegd dat men de belangrijkste portefeuilles, waar veel geld mee gemoeid is, niet in handen van Franstaligen moet geven. Di Rupo, Onckelinks, drinkebroer Daerden en die snotsnuivende Didier Reynders spelen met ons geld en onze toekomst. De eigen vriendjes moeten niets vrezen).

“Boosaardige politici die doelbewust haat en verwarring zaaien, en populair worden door in de spelen op de angsten en onzekerheden die bij de mensen leven.”
(’t ja, Lucas Van Der Taelen… dat krijg je nu voor je eerlijkheid. Je weet toch dat dit strafbaar is in dit land?
Maar als de waarheid zeggen onwettig is, zou er dan niet iets mis zijn met onze wet?)


“Laffe politici die heel goed weten welke maatregelen nodig zijn, maar ze niet durven nemen uit schrik afgestraft te worden door de kiezer”
(Aha…gesnapt, want hier spreekt ze zichzelf tegen. Als er maatregelen nodig zijn, is het toch niet allemaal koek en ei met onze moslimmetjes? Dat ze het dan maar eens gaat vertellen aan de burgemeesters van de 19 Brusselse baronieën)

“Loodgieters die niet één keer, maar drie keer niet komen opdagen op de afspraak, en niet eens verwittigen.”
(... nooit gedacht van Dehaene…)

“Kruideniers die rotte fruitexemplaren onder de glanzende verstoppen, zodat je thuis pas merkt dat je bedrogen bent.”
(Inderdaad ergerlijk, ik heb dat ook ooit voorgehad. Ik kocht een hele bak aardbeien op het ‘vreemdelingenmarktje’ in Antwerpen en kon ze allemaal aan de kiekens geven…zo rot als snot!)

“Auteurs die een boek schrijven alleen omdat ze hopen daardoor rijk te worden”.
(’t Ja, waarom anders al die moeite doen? Alhoewel ik nu echt niet denk dat er hier schatrijke Vlaamse auteurs rondlopen, of hij moest Piet heten.)

“Reclamejongens die op de cover van een flutthriller ‘even spannend als Stieg Larsson’ laten drukken, en de lezer doelbewust voor de gek houden.”
(Misschien kan ze in het vervolg beter wachten tot de video uitkomt).

“Kiezers die voortdurend kankeren op politici, maar zelf op geen enkele manier blijk geven van burgerzin.
(Let wel…het gaat hier om nultolerantie, hé! Wat stelt ze dan voor? Zweepslagen voor die kiezer zonder burgerzin? In de kerker gooien en vergeten?)

“Kiezers die ervan uitgaan dat politici er alleen maar zijn om hun persoonlijk wensen te vervullen.”
(Pfff… ik dacht altijd dat het andersom was, dat politici de kiezers misleiden om hun persoonlijke wensen in vervulling te zien gaan).

“Kattenhaters”
(Oef…ik ben er niet bij, want ik heb er acht!!)

“Fraudeurs en sjoemelaars.”
(Nu gaat ze ook nog de communautaire toer op…)

“Alle producenten die winst maken op de rug van de consument door ze ofwel minderwaardige producten te verkopen, ofwel hen een veel te hoge prijs aan te rekenen.”
(Gooi die Chinese prullen buiten…)

“Iedereen die buitensporig grote winsten maakt en toch probeert de belastingen te ontduiken”
(Grote winsten maken én belastingen ontduiken?? Lijkt mij moeilijk, maar ze zal wel die Waalse bedrijven bedoelen die zelfs geen belastingsaangifte opsturen naar de winkel van Didier Reynders zeker?)

“Dokters en tandartsen die torenhoge bedragen aanrekenen en het betalingsbewijs afscheuren”.
(Eigen schuld, dikke bult… wij hebben toch het beste systeem ter wereld inzake medische zorgverstrekking??
- Zegt men!!)

”Mensen uit de financiële wereld die gokken met andermans kapitaal en zichzelf torenhoge bonussen uitkeren.”
(Zijn de beleggers zelf dan geen gokkers? Dan kan je uiteraard ook verliezen! Die bonussen, oke, dat is iets teveel van het goede.)

“Dames die in een delicatessenwinkel vragen: ‘En dat, is dat lekker?”
(Ook maar zweepslagen zeker?)

“Mensen die zeggen: ‘Ik ben geen racist, maar…’ en dan ongegeneerd racistische praat verkopen.
(Klopt, ik heb mij ook geërgerd aan die Marokkaan die dat zei in die clip…)

“Buurtbewoners die ervan uitgaan dat iedereen om negen uur ’s avonds in bed ligt, en ’s morgens om zeven uur een hels lawaai maken met drilboren of grasmachines.”
(Ze mag van geluk spreken…normaal mag het al vanaf zes uur.)

“Vlaamse charmezangers die zichzelf niet kunnen relativeren”
(Akkoord…90 zweepslagen!!)

“Ex-deelnemers van Temptation Island die vinden dat iedereen hen moet kennen.”
(Ken ze ook niet… zullen we ze dan maar onthoofden? Dan kent niemand hen nog.)

“Collega’s die je achter je rug bij de baas gaan zwartmaken.”
(Blijkbaar is ze niet meteen het zonnetje op de redactie... )

“Snelheidsmaniakken die op de derde rijstrook met hun lichten flitsen als ze achter je aan rijden.”
(Minder dan 70 rijden op het derde rijstrook is ook niet toegelaten…

“Zondagsrijders die op diezelfde derde rijstrook tegen 90 km per uur van geen wijken willen weten”
(Wat zou ze dan doen? Met haar lichten flitsen en bumperkleven?
Sabbe moet nu eens weten wat ze wil, hé! Te traag – te rap… ’t is precies nooit goed voor haar!


“Chauffeurs die niet stoppen voor een zebrapad”
(En, ik zal zelfs meer zeggen! Ook voor fietsers, want ik werd vorige week op het zebrapad aangereden door een fietser. Gelukkig ging de fietser tegen de vlakte...)

“Zwaar vervuilende 4X4’s met geblindeerde ramen”.
(Jaloers is ze ook al, en van auto’s kent ze geen fluit…)

“Hondenbezitters die hun vervaarlijk uitziende en agressief blaffende troeteldier niet aan de leiband houden.”
(Ze houdt alleen maar van katten… )

“Ouders die hun ongemanierde kinderen meenemen naar een openbare plaats (kerk, restaurant) en het zo voor iedereen verpesten.”
(Wauw, wat een onverdraagzaam mens. Ze kan die kinderen misschien, net als die Chinees die deze week in de krant stond, buiten aan de ketting vastleggen? Naast die 'vervaarlijk' uitziende honden?)

“Beroemde sportlei die denken dat vrouwen eenmalige gebruiksvoorwerpen of seksspeeltjes zijn.”( It takes two to tango!! Maar ik denk niet dat Sabbe daar veel last zal van hebben… toch niet van die sportmannen bedoel ik...)

“Jonge vrouwen die geen ander doel hebben dan een rijke man aan de haak slaan.”
(Zo dik lopen de ‘rijke mannen’ hier niet rond. En als die ‘rijke mannen’ daar ook mee content zijn, ‘so what??)

“Mensen in uniform die denken dat dat uniform hen ontslaat van de plicht om de medemens hoffelijk en vriendelijk te bejegenen”.
(Ik kan daar niet over klagen, mijn facteur is altijd vriendelijk).

“Luchtvaartdouane die niet de moeite neemt om beleefd te zijn tegen de passagiers die hun bagage moeten openmaken.”
(Nog nooit last van gehad. Zelf ook vriendelijk en niet arrogant zijn zoals sommige journalisten die denken dat de meridiaan door hun achterste loopt kan helpen).


Helemaal op het einde vraagt Sabbe: “Waar wil u graag nultolerantie voor? Laat het ons weten.

Wel, ik wil nultolerantie tegenover intolerante journalisten die wel tolerantie tegenover criminele Noord-Afrikanen eisen die op hun beurt zelf geen tolerantie kennen tegenover de inboorlingen van het land waar ze opleiding, onderdak en vaak financiële steun krijgen.

17:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |