10-02-10

GM vraagt 1,5 miljard euro staatssteun aan Duitsland

General Motors vraagt 1,5 miljard euro staatssteun van Duitsland voor de sanering van de autobouwer. Dat zei Opel-topman Nick Reilly vandaag in Frankfurt. Hij bevestigt ook de intentie om de fabriek in Antwerpen te sluiten.

LEES HIER VERDER

14:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-02-10

Lech Walesa's Warning for America

„WALESA (via translator): The United States is only one superpower. Today they lead the world. Nobody has doubts about it.
Militarily. They also lead economically but they're getting weak. But they don't lead morally and politically anymore.
The world has no leadership. The United States was always the last resort and hope for all other nations.
There was the hope, whenever something was going wrong, one could count on the United States.
Today, we lost that hope.


De Verenigde Staten is één van de grootmachten. Vandaag wereldleider. Niemand betwijfelt dat.
Militair.Zij waren ook economisch de leiders, maar ze verzwakken. Maar moreel en politiek zijn ze geen leiders meer.
De wereld is zonder leiderschap. De Verenigde Staten waren steeds de laatste toevlucht en hoop voor alle naties.
Er was hoop, wanneer er iets verkeerd liep kon je rekenen op de Verenigde Staten.Vandaag zijn we die hoop verloren.

20:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Culturele verrijking volgens onze linkse kameraden

Hij is geen racist (zegt hij zelf), alleen wil hij alle joden uitroeien en Geert Wilders vermoorden.
Misschien een normale reactie wanneer we moeten vaststellen dat 'racisme' tegenwoordig wordt misbruikt als synoniem is voor 'anti-islam'?


19:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

04-02-10

Grappige momenten uit de Slimste Mens

17:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Gelezen bij Het Vrije Volk

Sommigen vragen zich af waar het woord parlement vandaan komt. Het is afgeleid van twee Franse woorden, namelijk parler en mentir. Wat dus sedert jaar en dag binnen alle Nederlandse bestuurslagen gebeurt, is niets anders dan het bespreken en aan de man brengen van politieke leugens.

13:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

03-02-10

Binnenkort bij Pro Flandria - U komt toch ook?

pro flandria

pro flandria 001

pro flandria 002

pro flandria 003

pro flandria 004

19:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

02-02-10

Twee maten, twee gewichten

imagesCA3VSR5M In Knack van vorige week wordt aan de lezer de vraag gesteld of de koning nu al dan niet naar Congo moet gaan. Twee bekende, of minder bekende, figuren geven hun mening in het weekblad. Journalist en schrijver, John Vandaele, zegt ‘nee’, maar beseft wel dat andere landen staan de dringen om België het land uit te gooien en de grondstoffen zelf te exploiteren.

De andere mening komt van historicus, David Van Reybrouck, die vindt dat de koning toch maar moet gaan, want, meent hij, “als hij thuisblijft, schoffeert hij miljoenen Congolezen”. (Volgens mij nog altijd minder erg, dan vermoord of verkracht te worden, maar soit…)
Dat dit een erkenning betekent van een corrupt regime was voor hem kennelijk geen bezwaar, want…’Joseph Kabila was wel democratisch verkozen’, zei de historicus!!!

Hallo??
Was er in ons land ook geen partij op democratische wijze verkozen en evengoed buiten spel gezet? Werden toen ook niet bijna één miljoen mensen geschoffeerd?
Leek de hetze (tot op de dag van vandaag) tegen die mensen niet een beetje uit wat we ook al eerder in Afrika hebben gezien? Zoals bvb 'à la Radio-télévision libre des mille collines‘ in Ruanda, net vóór de genocide?
Zijn Vlamingen die voor die bepaalde Vlaams republikeinse partij kozen dan de Tutsi’s van België, waartegen alle gore uitspraken, grove scheldpartijen laster en leugens geoorloofd zijn en de genocide zal gebeuren via een drooglegging van hun financiën?

Blijkbaar wel, Kabila is véél democratischer dan Bruno Valkeniers, want de laatste protesteert wél tegen moorden en verkrachten... ’t is maar dat u het weet!

16:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Chevron moet smurrie opruimen

imagesCAUM2T6JChevron is verantwoordelijk voor één van de grootste milieurampen op aarde. Al 26 jaar lang heeft de Amerikaanse oliemaatschappij Chevron met opzet meer dan 18 miljard vaten giftig boorwater gedumpt in de Amazonerivier en in het regenwoud van Ecuador.

Chevron wil het niet opruimen.

U kunt hieraan meewerken! Geen Chevron meer tanken en schrijf hen een protestbrief!!
Zeg tegen Chevron dat ze hun smurrie moeten opruimen!!

De lokale bevolking is aangewezen op het water van de rivier als drinkwater. Vissen in de Amazonerivier kan ook niet meer want alle vissen zijn dood of vertrokken naar betere oorden.
Door het dumpen van de giftige stoffen in het water zowel als in het regenwoud, krijgt de lokale bevolking kanker, misvallen en worden kinderen geboren met afwijkingen.
Maar na 16 jaar procederen weigert Chevron nog steeds iets te doen aan de catastrofe die ze opzettelijk hebben veroorzaakt!

Chevron laat weten dat, zelfs indien ze schuldig bevonden worden voor de rechtbank, het bedrijf zal blijven weigeren te betalen om de sites op te ruimen, te investeren in ziekenzorg, voor drinkbaar water te zorgen of financiële compensatie te betalen voor de getroffen dorpen.Chevron moet haar verantwoordelijkheid opnemen, maar het bedrijf zal dit nooit doen zonder druk van haar Amerikaanse en Europese klanten en de bevolking. Zend een protestbrief naar CEO John Watson en zeg hem dat hij zijn giftige Chevron nalatenschap in Ecuador moet opruimen. Het proces loopt nu al 16 jaar en Chevron beweert nu over bewijzen te beschikken van omkoperij die tot een veroordeling zouden leiden. Hier kunt u er meer over lezen: http://www.nytimes.com/2009/09/01/world/americas/01ecuado...

Wat uiteraard niet betekent dat Chevron vrijuit gaat. De bewijzen van vervuiling zijn er nu eenmaal…

Klik hier voor het ondertekenen van de petitie:http://www.thepetitionsite.com/takeaction/26532963916:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

01-02-10

Dat mag hier allemaal binnen!!

Herschaalde kopie van moslimleiderBritse soldaten zijn voor hem nazi's en van Buckingham Palace wil hij een moskee maken, verder hoopt hij vurig dat Engeland ooit onder de sharia zal leven. Dat is wat de fanatieke extremist en moslimactivist Anjem Choudary wil.In Engeland is hij niet uit het nieuws weg te branden. Hij is diegene die met een auto rijdt zonder rijbewijs, want hij heeft de toestemming van Allah, zegt hij.

De Britse regering heeft zijn platform 'Islam4UK' verboden omdat het uit de hand liep, maar deze maatregel werkte averechts en deed zijn populariteit bij de moslims alleen maar toenemen.

Choudary, extreem gevaarlijke ophitser, komt echter binnenkort naar ons land om zijn volgelingen toe te spreken. Hij liet dit eerder weten via een interview met de Standaard, maar een exacte datum werd nog niet vastgelegd. Laat ons hopen dat de overheid het bezoek niet toestaat, want als ze denken dat er nu rellen zijn in het Brusselse, dan zullen ze gegarandeerd na zijn bezoek nog erger meemaken.

MUSLIM_SCUMHij wil hier komen kijken of hij een gelijkaardig platform kan oprichten in België zoals hij in Engeland had. Als blijkt dat het niet wenselijk of mogelijk is, zullen ze zich gewoon, ten persoonlijke titel tot de mensen richten. Maar over zijn contacten wil hij niets kwijt.

Toen de journalist van P-Magazine hem vroeg wat de bedoeling is in ons land, antwoordde Choudary dat hij net als in Engeland bij ons de sharia wil ingevoerd zien. "Ik wil een islamitische revolutie ontketenen en mensen, gelovigen en niet-gelovigen ervan overtuigen dat er maar één soort samenleving kan bestaan: een samenleving die gebaseerd is op de heilige wet van de islam. Ik wil de vlag van de islam boven het Belgische parlement zien wapperen.”

P-Magazine: Wat bedoelt u met ‘islamitische revolutie’?
“Dat bedoel ik in de meest letterlijke zin van het woord. We moeten de harten en geesten van de mensen veroveren en dat moeten we doen door het debat te verleggen van symbooldossiers naar zaken die er echt toe doen. Niet lang er discussiëren over symbolen als de boerka of minaretten op een moskee, maar wel over het vervangen van het volledige sociale en justitiële systeem in uw land.”

P-Magazine: Hardhandig of vreedzaam?
”Er zijn vier manieren waarop een land zich kan transformeren tot moslimland. Een eerste manier is dat de bevolking daar via een democratische verkiezing zelf voor kiest. Een tweede manier is via annexatie door een groter, nabijgelegen moslimland, een derde manier is zoals in ex-Joegoslavië is gebeurd (daar werd Bosnië na de burgeroorlog een moslimstaat)een vierde manier is wanneer bepaalde burgers in opstand komen en het regime met harde hand omverwerpen.”

P-Magazine: Draagt die laatste manier uw voorkeur weg?

”Het meest ideale scenario is uiteraard wanneer het vreedzaam kan gebeuren, maar in sommige gevallen moeten de burgers het heft in eigen handen nemen.”

Hij beseft dat heel wat moslims het niet eens zijn met hem, maar volgens hem zijn die het spoor bijster en hebben ze zich te fel geïntegreerd in de westerse cultuur en zijn ze vergeten dat het land alleen maar kan bestuurd worden als het zich in het teken stelt van de islam. “Daarom zijn wij er om hen opnieuw op het juiste pad te brengen”, voegde Choudary er nog aan toe. “Wij zijn met anderhalf miljard. Ooit zullen zij (islamieten), zoals het in de Koran staat, regeren over het Oosten en het Westen.


Anjem Choudary was vroeger advocaat, en dit is er van hem geworden:

chaudry02


Enkele slachtofferbeelden van de sharia:


15135_1177074035005_1472740252_30564530_138235_s

15135_1177074115007_1472740252_30564532_563373_s

15135_1177078315112_1472740252_30564539_4839283_s

15135_1177081435190_1472740252_30564546_7244192_s

15135_1177081475191_1472740252_30564547_5255173_s

15135_1177089115382_1472740252_30564569_893404_s

article-1244689-0032DB7A00000258-34_468x312

burning1

doc-21863

s35323997880_7240

selfburn_20handcut7

Herschaalde kopie van untitledwhip

20:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Denglish

De Standaard vindt dat er ‘enkele haren' op het Engels van de Duitse EU-commissaris Günther Oettinger staan. Volgens mij een serieuze haardos.
Luister zelf maar:


14:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Journalist wou wel, maar...

Winnende Mohammed cartoon van wedstrijd georganiseerd door Vlaamse ex-moslims mocht niet gepubliceerd worden door Peter Vandermeersch.

Op 7 januari 2010 kondigden de ex-moslims van 'People Against Islam' een cartoonwedstrijd rond de profeet Mohammed aan. Dit alles uit eerbetoon voor de Deense cartoonist Kurt Westergaard en als reactie op de laffe moordaanslag van een Somalische moslimextremist op de moedige man. Gelukkig heeft 'hét symbool van de vrije meningsuiting' de aanslag overleefd. Vandaag publiceren we de winnende cartoon van onze wedstrijd symbolisch naast de Mohammed-cartoon van de hand van Westergaard.


636127-8f3824f82c539cf10f243ed4df285035
muhammed

Waarom hebben onze ex-moslims uiteindelijk deze cartoon gekozen als winnaar van de in totaal 18 ingezonden kunstwerkjes?

"In de islamwereld is het gebruikelijk om onschuldige minderjarige meisjes uit te huwelijken aan veel oudere mannen. Waarom? Het voorbeeld van de profeet Mohammed wordt hier gevolgd. Meisjes van soms amper 10 jaar oud worden als het ware 'verkocht als vleeswaar' aan moslimmannen. De meisjes worden verkracht en mishandeld in de naam van Allah en zijn profeet. In een 'beschaafde' maatschappij wordt dit pedofilie genoemd. Deze walgelijke praktijken moeten stoppen!

Het is dan ook onaanvaardbaar dat verschillende islamitische 'geleerden' deze pedofiliepraktijken goedkeuren en zelfs aanmoedigen. De voormalige Nederlandse politica Ayaan Hirsi Ali noemde de profeet Mohammed een pedofiel omwille van zijn relatie met Aïsha. Eigenlijk vertelt Hirsi Ali hier de waarheid. Het probleem stelt zich bij moslims die zich niet willen integreren in een beschaafde en moderne samenleving en die de koran en de hadiths 'letterlijk' interpreteren. De groep van deze salafisten groeit met de dag. Dit zijn de 'wortels' van het moslimextremisme die maar al te vaak leiden tot haat en geweld ten opzichte van iedereen die hiertegen kritiek uit. Deze 'kwaadaardige wortels' moeten weggesnoeid worden!

Aan de hand van de cartoonwedstrijd rond de profeet Mohammed willen de ex-moslims van 'People Against Islam' deze problematiek op de voorgrond van de politieke en maatschappelijke agenda brengen. Wij willen hiermee niet de islamitische gemeenschap beledigen. Laat dat duidelijk zijn! Maar we willen hen wel met de neus op de harde feiten drukken! Kinderhuwelijken en andere ongure praktijken die in de koran en de hadiths worden goedgekeurd, kunnen niet getolereerd worden de dag van vandaag!"

Onze ex-moslims voorspellen zeker laffe, gewelddadige en achterlijke reacties van de moslimgemeenschap op deze cartoon. We wachten nog steeds op de dag wanneer een praktiserende moslim opstaat en de onaanvaardbare praktijken zoals kindhuwelijken, steniging van overspelige (?) vrouwen en moord op homoseksuelen openlijk veroordeelt!


People Against Islam
Voorzitter Peter Velle
http://www.bloggen.be/nojihad/

13:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

31-01-10

En nog eentje

De ene Turk begrijpt niet dat de andere zakken draagt. Dat is werk voor de vrouw...

14:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Leuk...en zo typisch!

14:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Eigenaar niet verzekerd

media_xl_3571714Dat de explosie in Luik een grote ramp is zal niemand ontkennen. Vele slachtoffers en 500 mensen dakloos is het trieste resultaat!
De ramp van Haïti in het klein. Ook alle gebouwen rondom het ingestorte appartementsgebouw moeten worden afgebroken. De Turkse eigenaar van de building beweert dat er iemand de gaskraan heeft opengedraaid om zelfmoord te plegen, maar dat zal het onderzoek nog moeten uitwijzen.

In ieder geval moet hij hier heel hard hebben gewerkt om een vijf verdiepingen hoog gebouw te kunnen kopen. Jammer genoeg was hij te gierig om een brandverzekering af te sluiten. Dat zal hem nu wel duur te staan komen, want hij is niet alleen zijn building kwijt, hij zal ook flink mogen betalen voor de slachtoffers en de schade aan derden. Ik ben benieuwd hoelang hij zich nog Belg zal voelen nadat de rekeningen gepresenteerd worden. Maar hij zal wel zoals elke goede ‘nieuwe Belg’ over een dubbele nationaliteit beschikken en kan dus vluchten naar het thuisland wanneer het hem hier te heet onder de voeten wordt. En… Turkije levert geen onderdanen uit.

02:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

30-01-10

Geert Bourgeois: nieuwkomers uit Oostbloklanden verdringen moslimmigranten

nieuwk


Geert Bourgois, minister van inburgering, vindt dat het nogal meevalt met de moslims die hier de laatste tijd binnen vallen.
Zijn lijstje toont aan dat we ons geen zorgen meer moeten maken. Hij zei letterlijk in HLN van dit weekend: “Het beeld dat we overspoeld worden door moslims, is dus een misvatting. Nog niet één nieuwkomer op vijf komt uit een moslimland.” De laatste nieuwkomers komen tegenwoordig uit de voormalige Oostbloklanden en laten de Marokkaanse en Turkse inwijkelingen ver achter zich”.

Zijn er dan geen moslims in de Oostbloklanden? Tsjetsjenen, Kosovaren, Albanezen. Of moeten we blij zijn met de grote toevloed van Roma-zigeuners die ze in Roemenië liever kwijt zijn dan rijk??
De meeste in Oost-Europa levende Roma stammen zijn ofwel Rooms-katholiek, Orthodox ofwel moslims.

Als we toch vreemdelingen moeten aanvaarden, dan toch liever de Poolse poetsvrouw en de Poolse bouwvakker, die werken tenminste nog voor hun geld en vallen ons niet lastig met hun inhumane religie die onze vrijheid aan banden legt en enorme problemen schept binnen onze samenleving. Anderlecht, Molenbeek en nog andere Brusselse gemeenten zijn daar momenteel de beste voorbeelden van.

Geert Bourgeois vergeet dat we die massale invasie al gehad hebben, en dat ze ons nu alleen al via de hoge geboortecijfers kunnen overspoelen. In Brussel hebben meer dan de helft van de borelingen al de naam Mohamed of Fatima…

Bovendien zien we geregeld in het Staatsblad dat vreemdelingen uit moslimlanden al de Belgische nationaliteit krijgen nog vooraleer ze één voet in ons land hebben gezet. En Belgen worden natuurlijk niet meegeteld.
Geert Bourgeois realiseert zich wel dat er problemen zijn en wil nu de regels aanscherpen, want we hebben uiteindelijk ook nog de gezinsherenigingen, de huwelijken met partners uit het thuisland, de schijnhuwelijken…

Geen wonder dat Monica De Coninck met de handen in het haar zit. Het geld (ons geld) is op en het land zit vol, aan Vlaamse kant dan toch…

De laatste tijd horen we ook meer en meer protestgeluiden uit linkse hoek. Zou rechts het dan toch bij het rechte eind gehad hebben in verband met de invasie van 'de vijfde colonne'?

Niet alleen Luckas Van Der Taelen (Groen!) klaagt de huidige mistoestanden aan, maar een andere opvallende uitspraak kwam van Mark Elchardus als conclusie van het Rondetafelgesprek ‘Diversiteit als uitdaging voor de sociaaldemocratie’, in organisatie van Samenleving en Politiek:
"En misschien nog twee laatste opmerkingen. Je kunt natuurlijk zeggen ‘je mag niets doen aan gezinshereniging’. Ik ben bewust hoe moeilijk dat ook is. Maar ik denk niet dat integratie een kans maakt als we dezelfde stroom van migratie blijven toelaten. Dat is gewoon te overweldigend. Wij kunnen dat niet aan. En natuurlijk, mensen die in de sector tewerkgesteld zijn zullen daarvoor wel pleiten, want dat zal veel tewerkstelling creëren in die sector, maar dat gaat niets uithalen. Het is te snel. Als we dat niet stoppen, dan kunnen we dat niet doen. Er is geen manier van werken daar tegen".

Ik kan mis zijn, maar ik vrees dat het ‘too little too late’ is.
We gaan dezelfde weg op als Libanon, er is geen terugweg mogelijk.

Tenzij Polen ons ter hulp zou schieten? Net zoals ze in 1683 al eens gedaan hebben, toen Wenen op 11 september (9/11) bijna verslagen werd door de Ottomanen?
De dag nadien verscheen onverwachts, in de vroege ochtend van 12 september de Poolse koning Jan Sobieski op het toneel met een gecombineerd Pools-Duits-Oostenrijks leger. Door een uitgekookte strategie wist hij het Turkse leger te verslaan.

Ik zou zeggen…’Welkom Polen!!!”


300px-Juliusz_Kossak_Sobieski_pod_Wiedniem

22:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

29-01-10

Antwerpse moslima actief als internet-jihadi

633169-cf9748c8b8569aa2555a90c4d89c07f0


Het strafproces tegen Malika El Aroud en 8 andere verdachten die samen een Belgische Al Qaeda-cel zouden gevormd hebben, werd op dinsdag 26 januari ingeleid voor de 49ste kamer van de Brusselse correctionele rechtbank.

De vermoedelijke Belgische Al Qaeda-cel werd op 11 december 2008 opgerold toen bij 16 huiszoekingen 14 mensen werden opgepakt. Zeven verdachten werden voor een onderzoeksrechter geleid en 6 van hen werden aangehouden.

De hoofdverdachte en spilfiguur was Malika El Aroud, de weduwe van de kamikaze die in september 2001 in Afghanistan bij de moordaanslag op commandant Massoud betrokken was en wiens huidige echtgenoot, Moez Garsaloui, in Afghanistan terroristen zou opleiden. Het federaal parket meent dat Malika El Aroud jonge moslims ronselde die ze zou aanzetten om naar Afghanistan te trekken.

LEES HIER VERDER

18:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Hoe ver mag de tolerantie gaan?

AccommodatingIslam230x150-EEen Technische Hogeschool moet uit noodzaak verhuizen uit Anderlecht vanwege de onophoudelijke criminele daden van jonge Noord-Afrikanen en zwarte Afrikanen.
Pesterijen die wel heel ver gaan, overvallen, afpersingen stelen, ze zetten hun slachtoffers geregeld een mes op de keel, soms met steekwonden als gevolg. Ze maken de studenten gsm's, iPods en geld afhandig. En als er niets meer te stelen valt, worden zelfs brillen en petjes gepikt. 'Racketeering' heet deze vorm van criminaliteit.

Het aantal daders nam gestaag toe en sommigen van die ‘scumbags’ waren nog niet eens zestien jaar oud. De politie deed niets en klachten werden weggelachen. Uiteindelijk werden er toch drie verdachten opgepakt en – wat dacht u – weer vrijgelaten wegens gebrek aan opvangplaatsen dankzij de PS die zich maar steeds blijft verzetten tegen nieuwe inrichtingen voor jongeren, omdat ook die jongeren ooit hun kiesvee worden.

Er is nog een andere oplossing. Laat de school blijven waar ze is en stuur de amokmakers terug naar huis. Wie de wet van de jungle hanteert en onze normen en waarden verwerpt hoort niet thuis in het Westen.


--------------------------------------------------------------------------------

Total tolerance in Anderlecht
27-01-2010 - Luckas vander Taelen - de standaard

SEL IS METROPOOL, GEEN VERZAMELING GEMEENTEN — LUCKAS VANDER TAELEN legt uit waarom de leerlingen van een technische school in Anderlecht wegvluchten. En vraagt aan de Brusselse politici om nu eindelijk eens iets te doen.

Het Institut Supérieur Industriel de Bruxelles, kortweg Isib, is een technische school die twee vestigingen heeft, in Anderlecht en in Schaarbeek. Nu heeft de directie besloten om de site aan de Anderlechtse rue des Goujons te verlaten en alle lessen te geven in de Koningstraat. Dat is absoluut niet prettig voor de leerlingen, zei directeur Debast gisteren in Le Soir: ‘Er zijn niet genoeg stoelen, de leerlingen moeten op de radiatoren zitten en we moeten labo's omvormen tot klaslokalen. Maar we hebben geen keuze.'

De directie is tot die drastische beslissing overgegaan omdat sinds enige maanden de leerlingen tussen het Zuidstation en de school systematisch afgedreigd worden door jeugdbendes. Ze krijgen een mes op de keel en moeten hun gsm en hun portefeuille afgeven. Dat gebeurt al weken lang, elke dag. De politie is op de hoogte, er zijn klachten over 25 gevallen van agressie ingediend, maar tot meer dan één aanhouding is het nog niet gekomen. De arrestant werd meteen weer vrijgelaten en viel een dag later opnieuw studenten lastig. Sinds kort is er ook een tweede, nog gewelddadiger bende actief, en ook die heeft het volgens de directie ‘op studenten van Europese origine' gemunt. De maat is vol voor de school en naar Anderlecht komen de leerlingen nog maar één keer per week, voor praktijkvakken. Dan gebeuren de verplaatsingen om veiligheidsredenen in groep.

In dezelfde buurt zijn de afgelopen weken ook enkele verkrachtingen gebeurd door jeugdbendes, die ook niet door de politie zijn vervolgd. De Anderlechtse burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) erkent het probleem, maar hij beweert er niets te kunnen aan doen, omdat zijn agenten teveel administratief werk hebben, het verkeer rond het voetbalstadion regelen of gevangenen moeten vervoeren.

Diezelfde burgemeester hield kort geleden met zijn achttien Brusselse collega's een opmerkelijk pleidooi tegen de oprichting van één politiezone voor het Brusselse Gewest. Binnen deze eerbiedwaardige ‘Conferentie van de Brusselse Burgemeesters' wordt er zelfs gepleit voor een terugkeer naar negentien gemeentelijke korpsen. Net voor Nieuwjaar had de Brusselse minister-president al gemeld dat er bij de ‘interne staatshervorming' van het Brussels Gewest zeker geen revolutionaire veranderingen moesten verwacht worden. En dezelfde Charles Picqué zwaaide een paar dagen geleden triomfantelijk met een universitaire studie waaruit volgens hem bleek dat de negentien gemeentediensten het niet slechter doen dan hun collega's in de rest van het land. Dat is een terechte pluim voor de hard werkende gemeentelijke diensten, maar het doet niets af aan de bedenking dat Brussel niet langer een verzameling is van gemeenten, maar een metropool met problemen die de gemeenten overstijgen en die een grootstedelijke aanpak nodig hebben. De problematische wijk rond het Zuidstation grenst aan maar liefst vijf gemeenten en drie politiezones.

Maar dat chaotisch kluwen lijkt de partij van de burgemeester van Anderlecht niet te deren: de MR blijft net als de PS om overduidelijke electorale redenen gekant tegen een sterk Gewest en heeft het liever over de uitbreiding van Brussel. Om er nog een aantal gemeentelijke baronieën bij te nemen.

Hoelang nog gaan de Franstalige Brusselse politici zich blijven opsluiten in hun kortzichtig communalisme? Hun liefde voor de gemeentelijke autonomie begint op kortzichtigheid of zelfs blindheid te lijken. Delen van Brussel worden meer en meer no-gozones, een soort Bronx waar het gezag van gemeente en politie langzaam maar zeker afgebrokkeld is. In New York is er een einde gemaakt aan de almacht van gewelddadige bendes door een politiek van ‘zero tolerance'. In Brussel worden bij dat begrip nog steeds veel weldenkende wenkbrauwen gefronst. Maar als het zelfs niet meer mogelijk is de veiligheid van schoolgaande jeugd te garanderen, is er in Brussel een absoluut dieptepunt bereikt: een situatie van ‘total tolerance', waarbij alles lijkt te kunnen en te mogen. Politici bij wie de beslissing van het Isib geen alarmbel doet rinkelen, kan men beginnen te verdenken van onbekwaamheid, onverschilligheid en schuldig verzuim.


LUCKAS VANDER TAELEN, Senator en Vlaams parlementslid voor Groen!
Wat? De beslissing van de schooldirectie moet een alarm doen afgaan.
Waarom? Brusselse no-gozones kunnen niet getolereerd worden.

VIDEOCLIP HIER TE BEKIJKEN

Een Russische toerist in Brussel schreef op zijn blog: Collision of Religions
and if they are muslim, just stop breathing. Islam is a religion of aggression and non-integration. Keep them out of your lives and out of your country if you know what is good for you.

17:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Proficiat Jan Peumans

Een welgemeende proficiat voor Jan Peumans (N-VA) die niet alleen zeer consequent is als republikein, maar door zijn afwezigheid op de nieuwjaarsreceptie van het koninklijk paleis duidelijk liet merken hoe hij denkt over deze ondemocratische instelling die de monarchie is.

Opvallend is wel de reactie van Groen! Volgens Groen! moet Peumans zijn persoonlijke overtuiging aan de kant schuiven en zijn functie als voorzitter laten primeren.
Eigenaardig want in de districtsraad van Borgerhout heeft de nieuwe voorzitter van Groen! Wouter Van Besien, ooit gezegd dat hij een republikein is. Nu hij voorzitter is van Groen! heeft hij de kans om te bewijzen dat hij werkelijk een republikein is en de kritiek op Peumans achterwege laten.

Mocht Jan Peumans in de federale regering zitten als voorzitter van het parlement, dan lagen de kaarten enigszins anders, maar het Vlaams parlement is er voor Vlaanderen. Vlaanderen met Vlamingen die door de monarchie nooit als een volwaardig volk werden erkend en door de leden van deze Duitse poppenkast van collaborateurs, pedofielen, schuinsmarcheerders en massamoordenaars, altijd al werden beschouwd als minderwaardig aan de Franstaligen.
Als er al iets te betreuren valt, dan zijn het de kruiperige en slaafse Vlamingen die wel naar die receptie gaan.

16:27 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-01-10

Een goede raad

Draag geen string als je gaat bobsleeën!!Funny - Funny Videos

15:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vijf minuten politieke lafheid!

Dehaene wil enorme toegevingen doen aan Franstaligen door het overhevelen van minstens vier Vlaamse gemeenten aan het Brusselse Derde Gewest, in ruil voor de splitsing van de kieskring, Brussel-Halle-Vilvoorde.

Tegelijk zou ook een grondwetswijziging mogelijk gemaakt worden via de in herzieningstelling van een reeks grondwetsartikelen. Officieel met de bedoeling een aantal bevoegdheden over te hevelen naar de deelstaten. In werkelijkheid zou men dus van deze grondwetswijziging gebruik maken om tegelijk ook de grenzen van Brussel uit te breiden met Vlaams grondgebied.

Dit strijdplan lekte al uit in La Libre Belgique, maarook op de gemeenteraad van Merchtem werden de vier faciliteitengemeenten Kraainem, Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Drogenbos genoemd, die bij Brussel zouden gevoegd worden. In de gemeenten Wemmel en Sint-Genesius-Rode zouden de faciliteiten dan weer worden afgeschaft en er zou een fusie komen met respectievelijk Merchtem en Beersel.

Niemand begrijpt waarom er ook maar één toegeving zou moeten gedaan worden. Franstaligen die zich in de Vlaamse rand rond Brussel kwamen vestigen kregen faciliteiten met de bedoeling zich aan te passen en de taal te leren op korte termijn. De faciliteiten werden later zo goed als vereeuwigd en Franstalige politici kunnen zich verkiesbaar stellen tot diep in het Vlaamse land. Het is niet alleen zeer ergerlijk, want omgekeerd is zoiets onmogelijk, maar bovendien ook tegen de grondwet.

Wie begrijpt dit nog? Was het niet de CD&V die de verkiezingen won met dure eden en beloftes inzake de splitsing van B-H-V? Vijf minuten moed?

Waarom zou Vlaanderen een prijs moeten betalen voor iets dat haar toebehoort? Heeft Wallonië niet al genoeg grondgebied op Vlaanderen veroverd? Denken we maar aan Komen en Moeskroen! Hoe zit het dan met de Vlaamse taalfaciliteiten in die Vlaamse gemeenten die Wallonië in het verleden al veroverde? Die zijn er niet!! In Komen worden de Vlamingen zelfs gewoon weggepest.

Vlaanderen hoeft geen prijs te betalen. Indien men van Brussel geen derde gewest had gemaakt, dan waren die problemen er niet geweest. Brussel, alhoewel tweetalige hoofdstad, ligt nog altijd in Vlaanderen. Laat de inwoners via hun belastingsaangifte kiezen bij welke gemeenschap ze willen horen, en aan wie ze belastingen willen betalen.

Eindelijk heeft Vic Anciaux ook het licht gezien na vele jaren en geeft hij via een interview in Knack (13/1/10) toe dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een “vergissing” is geweest. Hij komt nu pas tot de vaststelling dat het gewest vandaag een “onoverzichtelijke knoeiboel” en een “onwerkbaar institutioneel kluwen” is.

Hebben het Vlaams Belang en de Vlaamse Beweging daar niet van begin af aan voor gewaarschuwd?
Ach ja, dat klopt, het Vlaams Belang (toen nog Blok) zijn allemaal achterlijke, ongeschoolden en dommeriken die toch maar aan de kant staan te roepen. Maar zoals het wel vaker voorvalt, hebben ze toch weer eens de juiste analyse gemaakt.

Wat de Duitstaligen hopen te bereiken door een belangenconflict in te roepen, en zelfs na overleg met Vlaanderen weigeren het in te trekken, weet niemand. Het is gewoon een kruiperige houding tegenover Wallonië die hen onder druk heeft gezet. Het is niet alleen ondemocratisch maar ook rechtsmisbruik, want zij kunnen niet aantonen dat hun rechten geschonden werden.

14:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

26-01-10

Een korte zitting in Borgerhout!

stemming-over-lot-fatima-bali-uitgesteld_5_460x0

Gisteren liep het tegen twintig uur goed vol in het publieke gedeelte van de Borgerhoutse districtsraad. Opvallend veel vrouwen met hoofddoekjes en sommige zonder, maar duidelijk allemaal van dezelfde origine.
Fatima Bali had blijkbaar al haar ‘zusters’ opgeroepen.

Meyrem Almaci was ook aanwezig en de bekende Marokkaan die zich vroeger vaak voordeed als woordvoerder van de Marokkaanse gemeenschap - met de grijze krullenkop - van wie ik de naam vergeten ben.

De raad begon ongeveer een half uur te laat. De oppositie, VLD, LDD en VB zaten geduldig te wachten vooraleer de rest binnenkwam. De pers was deze keer voltallig aanwezig en de camera van ATV stond klaar.
Toen de rest van de districtsraadsleden eindelijk binnen kwamen was er maar één man (NV-A) die binnen trad met een big smile op zijn gezicht en duidelijk plezier had gehad in de grote ambras die zich vooraf, achter de gesloten deur had afgespeeld. Hij had dit scenario dan ook al twee jaar van tevoren voorspeld.
De anderen volgden met rood hoofd of somber gezicht.

De voorzitter van de raad, Farid Hemdane was er zelfs danig van in de war, want hij sprong van punt 4 naar punt 1 van de agenda en had duidelijk moeite om het te verwoorden.
Fatima Bali stevende als een oorlogsschip af op haar zitje als schepen en haar vervangster, Preneel, hadden ze al meteen terug naar huis gestuurd.

Op advies van de Antwerpse gouverneur Cathy Berx wordt de zaak verdaagd naar de volgende zitting. De gouverneur vond dat het veiliger was om te wachten op een uitspraak van de raad van verkiezingsbetwisting waar Bali een klacht had ingediend.
Maar of de onafhankelijk zetelende Bali haar zetel nog zal afstaan aan haar voormalige partijgenote blijft zeer twijfelachtig.
De stoelendans tussen Wouter Van Besien (Groen!) en de vroegere voorzitter Patrick Marivoet (Sp.a) verliep zonder problemen.

16:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Godsdienstvrijheid

Polynesische religie ... en nog meer gespuw!

15:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Ondernemers voelen zich niet welkom in dit land.

Rudi De Leeuw van het ABVV ging gisteren toch wel zeer kort door de bocht.
Hij werd kwaad als men hem in Terzake zei dat de bedrijven in ons land aan de alarmbel trokken. Voor hem zijn alle werkgevers en ondernemers van klein tot groot ‘smeerlappen’ die enkel maar aan zichzelf denken. Hij wil maar niet begrijpen dat hun grootste zorg erin bestaat een goed draaiend bedrijf te runnen. Hij begrijpt ook niet dat er nog iets is tussen ongebreideld kapitalisme met uitwassen zoals we die kennen onder de vorm van enorme bonussen en lonen aan managers en bestuurders, of gewoon het kapitalisme dat welvaart bracht waar tenslotte iedereen beter van werd, zoals in de jaren ’60 het geval was.

Het is niet het socialisme dat welvaart heeft gebracht voor iedereen, maar wel het kapitalisme. Het is niet de overheid die werkplaatsen creëert, maar wel de ondernemers.

Goeddraaiende bedrijven en goed opgeleid personeel gaan hand in hand.
De ene betaalt voor de diensten die worden aangeboden door de andere. Een bedrijf kan wel personeel opleiden voor speciale en specifieke arbeid eigen aan het bedrijf, maar het is niet de taak van de werkgever om ongeschoold personeel aan te werven en hem te scholen of op te leiden terwijl hij er dan ook nog moet voor betalen. Als een werkgever het toch doet, dan is het enkel uit noodzaak, omdat de opleidingen in het onderwijs te wensen overlaten.

Bovendien zwaaien de vakbonden steeds met de ‘omzet’ van een bedrijf, terwijl de omzet helemaal niets te betekenen heeft als je onkosten hoger liggen dan je omzet. Het is de netto winst, na aftrek van de belastingen, die telt. Werknemers geloven vaak dat die nettowinst recht in de zakken van de vennoten verdwijnen, maar dat klopt natuurlijk ook niet. De zaakvoerder heeft een loon in zijn bedrijf en betaalt in feite twee keer belasting. Eén keer op de winst en dan nog een op het loon. Wil hij zichzelf en de andere vennoten dividenden of tantièmes uitbetalen, dan zijn die uiteraard ook te berekenen à ratio op de winst en uiteraard ook belastbaar. Maar dat is allemaal wat te ingewikkeld om hier uit te leggen. Net als de aandelenbeurs waar vooral speculanten de boel om zeep helpen…

In dit land probeert de overheid (en de vakbond) een voet binnen een bedrijf te krijgen en profileren ze zich vaak als manager. Een ondernemer die klein begon, heeft niet alleen grote risico’s genomen, maar vaak ontberingen gekend en dubbele uren geklopt. Vaak nachten wakker gelegen vooraleer de zaak stilaan begon te groeien en winst maakte.
Vanaf ze te groot werden begon de vakbond er zich mee te moeien met sociale onlusten als gevolg. Waarna via onderhandelingen (onder druk zetten) vaak het onderste uit de kan werd gehaald. Aan de andere kant heb je dan de overheid die eveneens met haar grijpgrage handjes in je bedrijf zit via het bestraffen van de tewerkstelling door hoge loonkosten, vennootschapsbelasting en allerhande taksen, indirecte belastingen en aanslagen, met als gevolg dat de ondernemer ofwel de zaak overbracht naar het buitenland of failliet ging.

hp--portrait-of-LouisXIV-at-freyr Misschien moet Rudi De Leeuw maar eens even terug denken aan de uitdrukking ‘Laisser faire…’ Die is er niet zomaar gekomen. In feite betekent het niets anders als ‘laat ons maar doen…’

In de jaren 1680, toen de Franse regering onder de absolute monarch, Lodewijk de XIV weer eens zonder geld zat vanwege het vele oorlogvoeren, het liederlijke leven aan het Hof, de vele maîtresses en het uitbouwen van het kasteel van Versailles, begon het volk te morren. Alle staatsinkomsten werden door de monarchie opgeslokt. Om aan geld te geraken dachten ze toen aan de handelaren die ze weliswaar verwaarloosden en vergaten, behalve wanneer het ging op belastingen en taksen te innen. De rechterhand van Lodewijk de XIVde, Jean-Baptiste Colbert, riep de handelaren bijeen op een vergadering in Lyon.
Colbert , toen Franse minister van Financiën, wou een beetje joviaal doen en vroeg de handelaren ‘Wat kunnen we doen om jullie te helpen’.
In feite bedoelde hij wat kunnen jullie doen om ONS te helpen... Waarop een zekere François Legendre, die weer eens een nakende belastingsverhoging voelde aankomen, het beroemde antwoord gaf ‘Nous laisser faire’, ‘laat ons maar doen’.

In feite is het in ons land vergelijkbaar. De staat is ook hier de grootste slokop met haar vijf regeringen en kabinetten, haar vele ambtenaren, kosten voor asielzoekers en gelukszoekers, en een groot percentage niet werkende migranten. Dan spreken we nog niet over de kosten van overvolle gevangenissen (huur in Nederland 30 miljoen euro per jaar voor momenteel 200 man) en andere zotte en nodeloze onkosten zoals de talloze studies, overheidsopdrachten waarbij vooral mensen zoals Noël Slangen, advocaat Marc Uyttendaele (echtgenoot van PS-minister Onckelinks) en nu ook Daerden (PS) er schatrijk van worden.

Daar hoor je de vakbonden niets over zeggen natuurlijk. Evenmin hoor je ze protesteren tegen de Staat die nu mensen als ‘contractuelen’ tewerk stelt omdat die dan gemakkelijker kunnen worden afgedankt dan vastbenoemden, ze hebben ook geen recht op een ontslagvergoeding en hun pensioen is ook merkbaar lager dan bij de vastbenoemde ambtenaren.

Ook de BTW tarieven liggen hier veel te hoog. Om maar één voorbeeld te geven, in een restaurant in Luxemburg betaal je als klant 3% BTW, hier betaalde je tot nu toe 21% en vanaf dit jaar 12%. Normaal zou dit goedkoper moeten worden voor de consument, maar de horeca beloofde meer (ingeschreven) tewerkstelling in ruil voor de BTW-verlaging dat voor hen dan een verhoging van de inkomsten betekent. Maar door het rookverbod en de strenge controles op alcoholverbruik, (en de meeste restaurants verdienen het meest aan de aperitieven en wijnen) zal het verlagen van de BTW tarieven maar een doekje tegen het bloeden zijn.

Vooraleer hier alle bedrijven wegtrekken of moeten sluiten, zou de regering beter eerst eens luisteren naar de klachten van de ondernemers. Zowel van kleine handelaar tot grote ondernemer van een multinational… ze zullen allemaal hetzelfde zeggen.

België is te duur! En als dank worden we behandeld als gangsters!

14:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25-01-10

Wat wil Bart De Wever?

Herschaalde kopie van untitledP
Op de cover van P-Magazine knipte Bart De Wever de Belgische schoonheidskoningin Cilou Annys, of meer specifiek…haar lintje waarop staat, Miss Belgium 2010. Zij staat boven op de tricolore vlag, iets wat Bart De Wever weigerde omdat dit volgens hem bij sommige mensen (begicisten) en dan vooral in het zuiden van het land, nogal gevoelig ligt. Hij ging dus achter de vlag staan. Toch werd daar moord en brand over geschreeuwd en vond het domme wicht er niets beter op dan nu maar eens op de Vlaamse Leeuwenvlag met de foto van Bart De Wever te gaan staan.
Wat ze ermee hoopt te bereiken mag Joost weten.

In ieder geval lag Bart De Wever zwaar onder vuur en vrees ik dat er van een staathervorming weinig zal in huis komen, want ‘off the record’ wil Bart De Wever, volgens Luc Van Der Kelen, eigenlijk helemaal geen splitsing. (Zie clip)

Wat wil hij dan wel?
Eigen bevoegdheden?
Dewelke?
Laat hem dan zeker beginnen met een volledig financiële en fiscale en sociale autonomie.

Wil de N-VA een confederalisme? Is er een verschil tussen separatisme of confederalisme! Normaal is er weinig of geen verschil, want enkel aparte soevereine staten kunnen een verbond aangaan. Maar één groot verschil is er toch nog. In een confederatie liggen sommige bevoegdheden nog altijd bij de federatie, het overkoepelende geheel dus of zoals we het nu kennen, de federale regering.

Dit betekent dat er moet beslist worden welke bevoegdheden er nog samen uitgevoerd kunnen worden, (zoals bvb. het leger) maar dat betekent ook dat men deze bevoegdheden weer kan intrekken wanneer men wil.

Beide deelstaten beslissen dan elk onafhankelijk welke bevoegdheden ze aan een Belgische confederatie toevertrouwen.
De Duitstalige Gemeenschap met iets meer dan 70.000 inwoners, die momenteel nog deel uitmaakt van het Waalse Gewest wil ook een eigen deelstaat worden in een confederaal België.

Wat zal er dan veranderen? Niet veel. Dan blijven we nog altijd met vier of vijf regeringen zitten met de daaraan verbonden kosten en dito problemen. En zal er nog steeds op de onvrijwillige solidariteit van de Vlamingen beroep worden gedaan.

Wat willen we dan?… Een confederatie of meteen de korte pijn - ‘a clean cut’?


Den ‘ouwe blauwe’ is toch niet te vertrouwen…

15:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Islamisering in Parijs

Verkeerd parkeren wordt streng beboet in Parijs, maar vijf keer per dag de straten afsluiten, de bussen en het verkeer omleggen, dat is geen probleem.

Dhimmitude ten top! Twintig jaar geleden was het amper één straat in de buurt van Marché de Puce, nu zijn het al vele straten.
12:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

23-01-10

Gedumpte minnares van Obama's adviseur neemt 'dure' wraak!

0_61_320
Gedumpte minnares van Obama’s (getrouwde) adviseur, Charles E. Phillips, hangt een groot bord torenhoog in New York‘s Times Square met foto. Bovenaan staat "You are my soulmate forever, Charles & YaVaughnie."
Die borden werden ook in Atlanta en San Francisco opgehangen. Dit is de ultieme wraak van een gedumpte minnares, nadat ze vernam dat hij weer samen was met zijn vrouw.http://www.nypost.com/p/news/national/she_did_whaaat_CTz3l7zyyaJKLywTNaVSrO#ixzz0dLr7TirF

01:32 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

21-01-10

Daerden heeft succes in de VS als Bubba

21:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Opel gaat nu definitief dicht.

Bij Opel valt het doek. De fabriek gaat in juni definitief dicht, 2.300 werknemers verliezen hun baan, dat maakte de directie van GM Europe, na maandenlang een welles-nietes spelletje te hebben gespeeld, vandaag bekend.

Niet alleen verliezen de werknemers van Opel hun baan, maar heel wat toeleveringsbedrijven zullen waarschijnlijk ook hun deuren moeten sluiten.
Eerst wou men deze beslissing op de wereldwijde economische crisis steken en sprak GM Europe over een "ernstige inzinking van de automobielmarkt" die tot deze beslissing zou hebben geleid.

Onzin natuurlijk. Opel Antwerpen heeft al minstens 15 jaar problemen en de aap kwam uit de mouw toen Opel-topman Nick Reilly tijdens een persconferentie donderdagmiddag in Brussel verklaarde dat de Antwerpse Opel-fabriek halfweg 2010 wordt gesloten, omdat de producten die in Antwerpen gefabriceerd worden elders (lees: goedkoper) gebouwd kunnen worden.
De Opel-topman voegde eraan toe dat het SUV-model dat aanvankelijk aan Antwerpen beloofd was, ook in Korea kan gebouwd worden.
Het moederconcern GM, dat eigenaar is van de site in Antwerpen, wil die verkopen en gaat op zoek naar een koper voor de fabriek.

De hoge lonen bij Opel, de kosten op arbeid, de vele voordelen en bonussen, de korte werktijden, de sociale onlusten … dat alles hebben de vakbonden in de loop der jaren afgedwongen.
Alles ging goed zolang de globalisatie nog geen feit was. Nu moet iedereen zich aanpassen. De crisis biedt bedrijven zoals GM nu de kans om er relatief goedkoop vanaf te raken en dat grijpen ze nu graag met beide handen aan. De duurste en meest sociaal onrustige landen vliegen eruit.

Indien men deze economische neerwaartse spiraal wil stoppen, zal men toch dringend iets moeten ondernemen. Een bedrijf wil nu eenmaal winst maken, dat is hun doel, als het niets opbrengt kunnen ze er beter meteen mee ophouden.

16:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-jarig meisje krijgt 90 zweepslagen

article-1244689-0032DB7A00000258-34_468x312

Blijkbaar vinden ze het niet overal normaal dat kinderen met een GSM naar school gaan. Wij vinden het hier veiliger omdat kinderen dan altijd en overal bereikbaar zijn en ze in geval van nood altijd kunnen bellen voor hulp.
Maar in Saoedi-Arabië denkt men daar een beetje anders over, of toch in ieder geval wanneer het om een meisje gaat...

Een dertienjarig meisje kreeg voor de ogen van haar medeleerlingen 90 zweepslagen omdat ze haar GSM mee naar school had genomen en die dingen verboden zijn op meisjesscholen. Het meisje had ook nog het schoolhoofd beledigd en daar kunnen de Saoediërs evenmin mee lachen.

Drie jaar geleden werden 16 schoolkinderen tussen de 12 en 18 jaar, veroordeeld van 300 tot 500 zweepslagen omdat ze agressief waren geweest tegenover hun leraar. Onder de Saoedische sjariawet zijn zweepslagen voor een groot deel morele overtredingen de normale straf, bvb. bij overspel, of zich gewoon in het gezelschap bevinden van iemand van de andere sekse die geen naast familielid is.

Al-Sawat, een Saoedische krant schreef, dat het meisje werd veroordeeld tot de 90 zweepslagen in haar klas en ook nog twee maanden geschorst werd. Deze straf zou zelfs zwaarder zijn dan wat heel wat rovers en plunderaars krijgen.


LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL

03:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

20-01-10

Vermeende 'racisten' plegen zelfmoord.

U herinnert zich nog wel Bruno Rampelberg, de siersmid uit Huizingen die in de media kwam omdat hij een Nigeriaanse werknemer had geweigerd wegens de reactie van zijn hond? Dan weet u ook dat die man zelfmoord heeft gepleegd nadat zijn leven kapot werd gemaakt omdat hij de stempel ‘racist’ kreeg opgekleefd.

De hond van Rampelberg, "Blacky", bleek racistisch te zijn en agressief te reageren op mensen met een donkere huidskleur en dat werd de eigenaar van de hond zwaar aangerekend. Nochtans is het niet abnormaal voor een hond dat hij agressief reageert op mensen die er anders uitzien en vooral anders ruiken. En vooraleer ook dit als racistisch wordt bestempeld, wil ik eraan toevoegen dat Chinezen ook van ons vinden dat wij stinken. Wij ruiken wat zurig door het gebruik van zuivelproducten. Dus hebben Afrikanen ook hun specifieke geur en dat kan honden aanzetten tot agressie omdat die geur hen onbekend is. Dat heeft niets met ‘racistische hond’ te maken, want het dier weet niet beter. Hoeveel dronken mensen werden al niet gebeten door hun eigen hond omdat ze hun baasje, die stilletjes in het donker wou binnensluipen, niet herkenden aan de geur?

Van Rampelberg's leven werd kapot gemaakt. Zijn vrouw verliet hem omdat hij dreigbrieven kreeg. Ze ging er vandoor met hun twee kinderen, en de hond... later pleegde de man zelfmoord.

Nu heeft er alweer iemand zelfmoord gepleegd vanwege beschuldigingen van racisme. Dieter S., die veroordeeld werd voor de aanval op de Togolees Raphaël Mensah in 2006, heeft, een uur nadat hij het vonnis las, een einde gemaakt aan zijn leven. Hij beweerde van begin af aan dat hij niet had deelgenomen aan de gevechten en enkel opriep om ermee te stoppen. Omdat niemand wou luisteren liep hij weg, maar verwittigde de hulpdiensten niet. Een grove nalatigheid met zware gevolgen natuurlijk.

Vier jaar lang heeft hij volgehouden dat hij niet schuldig is. Die andere twee beschuldigden bevestigden dat ook in de rechtszaal. Maar een gerechtspsychiater heeft Dieter S. als onbetrouwbaar afgeschilderd en als een leugenaar.' Hij werd veroordeeld wegens slagen en verwondingen, met de dood tot gevolg. De Standaard
( Reacties zijn bij dit artikel niet toegelaten!!

Laat ik duidelijk zijn, ik ben absoluut geen fan van skinheads, integendeel zelfs, maar mensen de dood indrijven… dit gaat voor mij toch wel een stapje té ver.

18:00 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |