20-01-10

Graffiti spuiten = Hate crime???

bildeMURFREESBORO — VS

De ‘Council on American-Islamic Relations’, (afgekort: CAIR) zoiets als de moslimexecutieve bij ons, eist een onderzoek naar de vandalen die het aandurfden op hun plakkaatje ‘Not Welcome’ te spuiten waarop stond aangekondigd dat er op die plaats alweer een nieuw islamitisch centrum zou gebouwd worden. Ze vermoeden dat het waarschijnlijk gaat om een daad van vandalisme gepleegd op grond van een bevooroordeelde motivatie. Racisme dus… want volgens de islamitische raad ging het al meteen om een ‘hate crime' waartegen ze bij alle mogelijke instanties klacht hebben neergelegd.

Dat de meeste mensen genoeg hebben van hun ‘religie van vrede’ en een nieuwe moskee of weer een nieuw islamitisch centrum niet zien zitten in hun buurt, of zeg maar gerust..hun Westers (christelijk) land, willen ze maar niet begrijpen.

Om goed over te komen sleuren ze er Martin Luther King bij, nochtans had ik toch eens graag geweten wat Martin Luther King, een overtuigde protestant en predikant en stichter en voorzitter van de Southern Christian Leathership Conference, nobelprijswinnaar van de vrede, zou hebben gedacht over de extreme en inhumane religie ‘islam’!! LEES HIER VERDER (Engelstalig)

16:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Jupiler – mannen weten waarom!!

Zo!! Nu weten ze het echt!

Een verzoeningsvergadering is zopas weer op niets uitgelopen, want de directie wil haar aangekondigde herstructureringsplan, waarbij 260 banen zouden sneuvelen, niet laten vallen. Morgen proberen ze het opnieuw maar het is duidelijk dat de directie hier niet veel te vertellen heeft en de beslissingen worden genomen in Brazilië die weinig affiniteit hebben met de Belgische werknemers.

Men zou nog enig begrip kunnen opbrengen voor een eventuele moeilijke situatie bij het drankenconcern AB InBev indien de onafhankelijke bestuurders niet van erg hoge variabele beloningen zouden genieten.
Met die beloningen overtreden ze waarschijnlijk ook nog de code Lippens op corporate governance.

Maar wat nog erger is, is dat ex-premier (toenmalig uitvinder van de bezuiniging) en huidige verzoener in het B-H-V conflict, Jean-Luc Dehaene (CD&V) niet meer moet spreken over bezuinigen, want hij krijgt als bestuurder van ab Inbev naast zijn verloning van 79000 euro voor het bijwonen van enkele vergaderingen ook nog eens 9000 aandelenopties.

Je hoort hem echter niet!! Geen wonder, want hij heeft er ook alle belang bij dat er gesnoeid wordt en dat de aandelen de hoogte worden ingedreven.

Als CEO Carlos Brito er tegen 2014 in slaagt om de schuld (veroorzaakt door de overname van Anheuser-Busch) versneld af te bouwen, dan krijgt hij de kans om 3,25 miljoen aandelen te kopen aan de gunstprijs van 10,32 euro.
Aan de huidige koers betekent dat een bonus van 81,25 miljoen euro voor Brito alleen al. Zijn collega-managers krijgen allen samen ook nog eens 25 miljoen aandelenopties. Nu al goed voor een totaalbedrag van een klein miljard euro. En dan hebben de 40 managers nog vier jaar de tijd om de aandelenkoers de hoogte in te jagen.

Dus Jupiler? DIE mannen weten waarom!!

02:05 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De nieuwe kardinaal Léonard

Het gedoe in de kranten en politiek rond de figuur van de nieuwe kardinaal hangt veel mensen de voeten uit. Links verkiest uiteraard de volgzame Danneels die zonder morren gewoon de stroom van de Linkse kerk volgt.

Léonard is anders.
Je kunt het met hem eens of oneens zijn, maar wie de leer van de kerk volgt, moet zich maar bij de voorschriften neerleggen. Een soldaat mag ook niet bang zijn om op de vijand te schieten.

Luc Van Der Kelen liet ook duidelijk zijn afkeer horen in zijn column vandaag.
Danneels was zo ne goeie…je zou denken dat hij al dood is. En stel je voor, die brave volgzame Danneels kwam zelfs enkele keren spreken in de mysterieuze tempel van de Loge, als dat geen bewijs is dat hij een man van zijn tijd is??

Léonard heeft al enkele keren zijn mening te kennen gegeven als christen over abortus, euthanasie, embryonaal stamcelonderzoek, condooms en homoseksuelen.
De kranten verdraaiden niet alleen zijn woorden maar schreeuwden moord en brand over zoveel conservatisme.

Toevallig heb ik dat interview gehoord over homoseksuelen, en Léonard heeft niet gezegd dat het een geestelijke afwijking is, hij zei dat ‘het niet tot de norm mocht verheven worden’, hij zei dat een relatie man/vrouw nog steeds de norm moet blijven. Niet meer en niet minder.

In ieder geval vind ik het uitermate ongehoord dat zelfs Madam Onkelinckx zich met de zaak gaat bemoeien. Ze ziet in hem een bedreiging voor het neutrale Belgische compromis, (wat dat ook mag zijn…) 'Madam schandaal' zou moeten weten dat kerk en staat gescheiden zijn in dit land, en dat de PS en zelfs zij geen veto kunnen stellen tegen de nieuwe kardinaal.
Bovendien heeft ze hoegenaamd geen probleem met wat er in de koran staat over homo’s, en andere zaken die beide religies bezig houden. In ieder geval heb ik Léonard nog niet horen zeggen dat homo’s moeten vermoord worden, of dat men ze van de hoogste toren naar beneden moet gooien…heeft iemand Onckelinkx daarop al horen protesteren? Ik niet.

Dat wil niet zeggen dat ik met alles akkoord ga over wat Mgr. Léonard en zijn kerk zo bezig houdt, maar als atheïste lig ik daar niet echt van wakker. Alhoewel ik moet toegeven dat hij op sommige punten wel gelijk heeft.

Hij is anders, communicatief zeer sterk in beide talen en zegt wat veel mensen denken… Misschien daarom dat zijn kerk wél altijd vol zit in tegenstelling tot de andere kerken?

01:27 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Stieren met karakter

Ik ben absoluut tegen stierengevechten. Het is onmenselijk en gruwelijk, maar hier denk ik toch dat de stieren zich rot amuseren

http://www.malhanga.com/videosflash/

00:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Global Cooling?

imagesHymAl eerder o.a. HIER schreef ik dat de ‘global warming’ meer en meer op een hoax begint te lijken. Niet minder dan dertigduizend wetenschappers dienden een klacht in tegen Al Gore, voor wat ze noemen, ‘the Golbal Warming Fraude’.Nu komen er nog meer blunders boven, want nu blijkt de uitspraak van het IPCC over het smelten van de gletsjers in de Himalaya evenmin te kloppen.

Toen er e-mails uitlekten waaruit bleek dat belangrijke wetenschappers met gegevens geknoeid hadden, kreeg de klimaatwetenschap een ernstige dreun te verwerken en die mails bleven de onderhandelaars op de VN-klimaattop in Kopenhagen uiteraard volgen.In plaats van Global warming, zouden we nu afstevenen op een Global Cooling.

Maar dat klopt ook niet helemaal, want er is wel een opwarming van de oceaan (180 miljoen km²), en die zorgt ervoor dat de ijskappen sneller smelten die op hun beurt enorme hoeveelheden CO² loslaten die in - en onder het ijs vastzaten. Het geeft dus wel een deuk aan de geloofwaardigheid van de klimaatwetenschappers die beweren dat de aarde opwarmt door toedoen van de mensheid, maar niet aan het feit dat de oceaan wel degelijk opwarmt. Een opwarming van een oceaan duurt echter minstens 800 jaar, dus wordt er algemeen aangenomen dat er 800 jaar geleden iets met de zon moet zijn gebeurd.

Deze week raakte bekend dat de voorspellingen van de VN over het smelten van de gletsjers in de Himalaya eveneens niet kloppen. WWF publiceerde in 2005 een document waarvoor het zich baseerde op een onderzoek van een werkgroep over de gletsjers in de Himalaya, van de Internationale Commissie voor Sneeuw en IJs. In het rapport staat dat de gletsjers in de Himalaya sneller smelten dan elders in de wereld en dat ze aan het huidige tempo tegen 2035 zullen verdwenen zijn. In het originele onderzoek is die informatie echter nergens terug te vinden.

WWF verontschuldigde zich al voor het misverstand, maar helaas werd de studie intussen al een paar keer als referentie gebruikt. Ook het baanbrekende rapport van het IPCC in 2007 verwees hiernaar. Het is vreemd dat ook het IPCC de fout niet zag, want het leek eigenlijk wel heel onwaarschijnlijk dat alle gletsjers in de Himalaya al in 2035 gesmolten zouden zijn. (Bron HLN)

Zou men nog kunnen nagaan of er zich 800 jaar geleden vreemde dingen hebben voorgedaan met de zon? Ik betwijfel het, maar ik weet het niet.

00:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

17-01-10

Walen en Brusselaars zijn veel lakser bij het indienen van hun belastingaangifte.

Voor het aanslagjaar 2008 deden 116.846 Vlamingen, 118.738 Walen en 72.483 Brusselaars geen aangifte van hun inkomsten.
Voorts waren 121.404 Vlamingen, 133.598 Walen en 44.222 Brusselaars er te laat mee.

In percentages betekende dit dat 3,46% van de Vlamingen, 6,87% van de Walen en 8,10% van de Brusselaars geen aangifte deden. Te laat waren 3,24% van de Vlamingen, 6,10% van de Walen en 13,3% van de Brusselaars.

Dat blijkt uit een antwoord van minister van Financiën Didier Reynders (MR) op een parlementaire vraag van senator Anke Van dermeersch (Vlaams Belang).

(Misschien zouden we er beter ook mee stoppen en eisen dat onze belastingen naar de Vlaamse regering gaan en enkel gebruikt worden voor ons eigen huishouden).

20:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

15-01-10

Nu we toch over Nederland bezig zijn...

Deze video werd al eens van het net gehaald, dus bekijk hem snel, wie weet hoelang kan het nog.


15:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Ik word dat spugen op straat spuugzat.

niet spugen
Waarom spugen Marokkanen altijd? Ze spuugden op een portret van Theo Van Gogh nadat hij werd vermoord. Ze spugen op straat, ze spugen op de grond voor de voeten van Westerse vrouwen, ze spugen naar je hond, ze spugen op buschauffeurs, ze spugen op Luckas Vander Taelen (recht in zijn gezicht), kortom…ze spugen er nogal op los.

Op straat moet je soms echt uitkijken waar je je voeten zet.
Waarom doen ze dat? Het is toch een vies en asociaal gedrag?
Op een cursus bij de Nederlandse politie werd deze vraag gesteld aan een Marokkaan en het is een voor hen een grove belediging tegenover jou. Het is zoveel als zeggen, ‘de volgende keer pak ik je en maak ik je kapot’.

De Chinezen doen dat ook. Het werd een zodanige overlast omdat de Chinezen zelfs spuugden op de vloeren en tapijten van winkels en restaurants, dat de overheid heeft geprobeerd het aan banden te leggen door ‘spuugzakjes’ uit te delen.
Bij Chinezen heeft het echter een andere betekenis. Zij spugen op die manier ‘de slechte sappen’ uit.

In Singapore is het anders. Singapore is proper. Spugen op straat, roken en peuken weggooien, kauwgom op de grond gooien (of zelfs nog maar kauwen) worden zwaar beboet. Ze voeren daar een helder afstraffingsbeleid en er is bovendien ook nog sociale controle. De boetes zijn zo hoog dat ze hun spuug wel inhouden.

Als je in Nederland spuugt vanuit je auto waarmee je rijdt zonder rijbewijs, en die andere is toevallig een politieagent…..’t Ja, dan kost het ook geld natuurlijk. (Maar niet voor het spugen). Misschien moeten we hier maar eens dezelfde wetten invoeren als in Singapore.

Ik word dat spugen in de straten van Antwerpen en Borgerhout, vooral in de buurt van moskeeën ook spuugzat!!


15:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Pat Condell: Thank God for Andy Choudary

13:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-01-10

Haïti werd zwaar getroffen door een aardbeving.

media_l_3437890

Haïti is al zo arm als een luis, en werd nu ook nog eens getroffen door een grote aardbeving en verschillende naschokken. Wel, er zijn niet veel onheilsberichten die nog raken, maar dit is toch wel heel erg!

De president van Haïti spreekt van een half miljoen dodelijke slachtoffers. Veel hadden de mensen er niet en nu hebben ze niets meer, zelfs geen dak boven het hoofd, want de huizen zijn over elkaar geschoven en in elkaar gezakt als kaartenhuisjes.
Er is zelfs niet genoeg voeding voor iedereen en waarschijnlijk zullen er daardoor nog slachtoffers vallen.

Bijna 24 uur na de vreselijke aardbeving die Haïti trof, liggen de straten van hoofdstad Port-au-Prince volgens getuigen nog vol met lijken. De communicatie met Haïti verloopt zeer moeizaam, omdat er door de verwoestingen nauwelijks telefoon- en internetcontact mogelijk is. Ook zou de verkeerstoren van het vliegveld zijn ingestort, zodat er geen regulier vliegverkeer mogelijk is.

De VS liet al weten dat illegale Haïtianen in het land voorlopig niet zullen uitgewezen worden. Heel wat landen helpen meteen hulpploegen, medicijnen e.d. gestuurd. Ook de groep van dokter Beaucourt is er vandaag aangekomen.

Maar de pers…liet weer de meest gruwelijke beelden zien. Dat ze de wereldbevolking wakker willen schudden via foto’s is begrijpelijk, maar dat ze bijvoorbeeld een levende vrouw die enkel het hoofd en een arm boven het puin uitsteekt en duidelijk om hulp smeekt, fotograferen snap ik niet. Een eerste reactie zou moeten zijn dat ze de brokstukken van die arme vrouw halen. Maar nee, een foto is voor de pers veel belangrijker. Hoe schokkender de foto, hoe beter ze hem kunnen verkopen.
Schandalig gewoon!

Ik ben niet echt een fan van het Rode Kruis, ( ik heb nochtans vroeger mimosaboeketjes voor hen verkocht van deur tot deur) ... in dit geval wil ik hen steunen, ook via deze oproep.
Het Rode kruis vraagt financiële hulp. Wie zijn steentje wil bijdragen kan dat doen door: te storten op rekening nummer 000-0006566-67 (boodschap 'aardbeving Haïti') van het Rode Kruis. U kan ook meteen online storten bij het Rode Kruis, alweer met de vermelding 'aardbeving Haiti').
Giften vanaf 30 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

14:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-01-10

'Arm Wallonië'

thepromisedland1


Op Canvas loopt momenteel een interessante documentaire over Vlamingen die begin vorige eeuw tot een flink stuk in de jaren ’50 naar Wallonië trokken om te werken.
Maar ik denk dat Pascal Verbeken andere reacties zal krijgen dan hij verwacht.

Heel wat mensen, waaronder zelfs kinderen, werkten er voor boeren op het land. De nog levende getuigen die er in de jaren ’20 gingen werken als seizoenarbeiders vertellen een allesbehalve rooskleurig verhaal.
Ze waren er ‘les sale Flamand’ en als vorm van racisme kon ook deze uitspraak tellen: "Les Flamins sont pas des gins." (Vlamingen zijn geen mensen).
Vlamingen werden er dan ook vaak behandeld als beesten en moesten soms werken als slaven. Ze moesten mee met de dieren in de stallen op stro slapen of in een hok met enkel bedden voor de hele familie en een stoof onder een dak van golfplaten. Sommigen konden dan weer terecht ergens op een vies zolder-of kelderkamertje.
Van hygiëne was geen sprake, ze moesten zich wassen in een emmer water.
Eten kregen ze ook niet veel. Een man vertelde dat hij als kleine jongen naar de boerin ging en zei: “Als wij varkenseten krijgen, zullen we ons ook gedragen als varkens”. Ze kregen daarna wel beter eten, maar hij kreeg van zijn moeder een flinke bolwassing, want als ‘slaaf’ sprak je niet op die manier tegen je meesters!!
In feite kon hun situatie best vergeleken worden met de zwarte slaven op de katoenplantages in VS, maar in plaats van katoen, waren het bieten. Na elk seizoen kwamen de kinderen terug met handen die krom stonden van het zware werk en kapotte knieën van over de grond te kruipen.

Heel wat Vlaamse mijnwerkers bleven in Vlaanderen wonen en trokken elke morgen om kwart na drie op weg naar de kolenmijnen voorbij Charleroi om ’s avonds doodmoe terug te komen.

In het begin van de jaren ’50 nam het aantal Vlamingen geleidelijk af en namen Italianen hun plaats in. Maar het begon maar pas te beteren na het zware ongeval in de koolmijn te Marcinelle in 1956.
In Marcinelle brak toen diep onder de grond een felle brand uit en 275 mijnwerkers zaten als ratten in de val. Slechts 13 mensen overleefden de ramp. Bij de slachtoffers, van wie meer dan de helft Italianen, waren ook veel Vlamingen. Toen bekend werd dat de mijn zeer onveilig was, liet ook de Italiaanse overheid niet meer toe dat er nog Italianen als gastarbeiders naar België kwamen.

De toenmalige regering (Achille Van Acker) begon te beseffen dat er niet enkel in Wallonië een economie moest zijn en zijn opvolger Gaston Eyskens maakte er werk van.Tien jaar later herrees Vlaanderen uit de armoede en de jaren ’60 worden dan ook wel eens terecht de ‘de gouden jaren’ genoemd’.
Ondertussen was men na WOII begonnen aan het uitwerken van een sociale zekerheid dat tegen het einde van de jaren ’70 op punt werd gezet.

Ondertussen zakte de economie in Wallonië in elkaar door het verdwijnen van de kolenmijnen en de staalindustrie. Maar geen enkele Waal, (al dan niet met een Vlaams verleden) wil naar Vlaanderen komen werken ondanks de veel betere omstandigheden tegenwoordig.

Ze hebben het natuurlijk ook niet echt nodig want ze hebben de sociale zekerheid en de jaarlijkse miljardentransferten vanuit Vlaanderen naar Wallonië.

Hadden de Vlamingen en hun kinderen daar vroeger ook kunnen op rekenen, dan was hun veel leed bespaard gebleven.

Belgicisten denken dat wij de Walen iets verschuldigd zijn… dat snap ik niet. Zijn de Afro-Amerikanen de blanken in de VS iets verschuldigd??

04:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

11-01-10

Vlaamse rechtse partijen moeten een kartel vormen!!!

Leterme is te vergelijken met een handschoen die men binnenste buiten draait. Zozeer veranderde hij van mening. Mocht hij vroeger al hoopvol zijn overgekomen bij het merendeel van zijn kiezers, dan zal dat nu zeker niet meer het geval zijn. Zijn uitspraak over Bart De Wever is dan ook schandalig.

"Hij is het die niet in staat is zijn programma na te komen", zei Leteme tijdens een interview.
Terwijl iedereen weet dat Leterme zelf het kartel liet ontploffen.

Bart De Wever heeft dus groot gelijk wanneer hij nu zegt geen vragende partij meer te zijn voor een staathervorming tijdens deze legislatuur.
Met de Vlaamse partijen die nu in de regering zitten valt niets mee aan te vangen. Hij hoopt dat de Vlaamse kiezer in 2011 een signaal zal geven dat er een staatshervorming moet komen.

Dat signaal heeft de kiezer al gegeven bij de vorige verkiezingen!! Indien alle Vlaamse rechtse partijen eens eindelijk zouden samenwerken dan hadden ze een het grootste kartel om op te tornen tegen de anderen die Vlaanderen naar de afgrond leiden.

Het is vijf voor twaalf, 'fuck het cordon' of gaan ze wachten tot het te laat is?

14:59 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

10-01-10

Hap-piness - grappig!

15:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-01-10

De idiote dronkaard Daerden in de Senaat

En dan zijn er nog mensen die zich afvragen waarom Vlaanderen voor haar eigen huishouden moet zorgen
KLIK HIER ('t is de moeite waard!!)

23:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Gruwelijke moorden - was de dader een wolf in schapenvacht?

Gisteren wou ik iets schrijven over die verschrikkelijke moord op het jonge koppel Shana Appeltans en Kevin Paulus, maar ik deed het niet omdat de kranten, nog vooraleer de politie met zekerheid wist of hij wel de schuldige was, zijn foto al in de krant had gezet en het proces over zijn schuld al had gevoerd nog voor hij voor de rechtbank moest verschijnen.

Nu heeft hij blijkbaar toch bekend en schijnt hij ook in het verleden al een bekende bij de politie te zijn geweest.

Ik vraag mij af wat iemand kan drijven om ondanks pesterijen, en sommige mensen kunnen inderdaad iemand het bloed van onder de nagels halen, over te gaan tot dergelijke gruwelijke daden. Het was ook nog met voorbedachte rade, dus van verstandsverbijstering of onweerstaanbare drang kan volgens mij geen sprake zijn. Maar ik ben geen advocaat en geen psychiater, dus ik weet het niet.

Was een ouderwetse vechtpartij niet voldoende geweest? Moest er gemoord worden en zoveel leed berokkend worden aan de familie van de slachtoffers en ook de eigen familie?

Zoiets snap ik niet. Daar is mijn verstand te klein voor…

Eén ding staat vast, de komende weken zullen de kranten dagelijks hun bladzijden vullen over deze misdaad, het leven van de dader zal tot op het bot uitgespit worden. Vandaag in HLN niet minder dan 7 bladzijden… en opvallend, nergens wordt zijn politieke voorkeur bekend gemaakt zoals het anders wel eens durft voorvallen. Is dat niet iets waar de media als eerste naar op zoek gaat?

Een goede raad aan de kranten, laat de rechtbanken hun werk doen, want het ligt vaak aan de media of iemand voor dezelfde zware criminele feiten wordt gestraft of niet. En dat is zeker niet de taak van de media maar wel van justitie.

Of de dader nu wel of niet een tirannieke vader had is geen excuus voor moord. En dezelfde raad geldt ook voor alle mediageile advocaten à la Jef Vermassen …

15:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

07-01-10

Strenge winters

Hoe deden ze het vroeger?

De winter van 1941-'42 was extreem koud, vooral in Nederland. Volgens Polygoon was zoiets zelden voorgekomen: ‘Sinds mensenheugenis heeft Koning Winter ons niet zo’n strenge koude gebracht als in het jaar 1942. De thermometer zakt soms onder 20 graden onder nul. En de scheepvaart wordt dan ook volkomen lamgelegd.’ Nederland leek die winter honderden kilometers noordelijker te liggen.

De koudste winter in 1941-42 werd enkel nog overtroffen door de winterkoude van 1786. De vorige koude winter dateert van 1962-63.Geschiedenis - winter 1941-42

15:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Jihad in Australië

Hij leeft al 19 jaar van de 'welfare' en gebruikt het geld om Jihad te voeren tegen de Australiërs.
In de clip zegt hij dat wanneer een moslim vecht voor Allah, en hij bloedt, dan worden al zijn zonden vergeven.

Tot driemaal toe werd hij door de immigratiediensten afgewezen, maar hij trouwde met een tot de islam bekeerde Australische en kon daardoor blijven.


14:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

06-01-10

Staatsschuld

Als u wilt weten hoeveel schuld u nog aan de Staat heeft, dan moet u HIER KLIKKEN

17:00 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Het Zwitserse leger

Tot een tiental jaren terug, dachten de meeste mensen dat Zwitserland niet over een leger beschikte. Elke man had een wapen in huis en dat was het zo ongeveer…
Niets is minder waar. Zwitserland heeft, naar verhouding, op Israël na het grootste leger ter wereld.
Het leger is voortdurend in de hoogste staat van paraatheid.

Wie meer wil weten kan het nalezen op http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwitsers_leger

In 2000 heeft echter een Franse cameraploeg een documentaire gemaakt over de Zwitserse defensie en het resultaat is verbazend. Ondertussen zal er wel al het één en ander gewijzigd zijn, maar het is toch de moeite waard om het nog eens te bekijken.


13:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vroeger waren natuurrampen straffen van God - nu van de autobestuurders

Nochtans worden sommige natuurrampen inderdaad wel door de mensen veroorzaakt, zoals dit hier, een brandende gaskrater in Darvaza, Turkmenistan.

darvaza-turkmenistan-door-to-hell-04darvaza-turkmenistan-door-to-hell-02

Toen Turkmenistan nog deel uitmaakte van de Sovjet Unie (tot 1991) werd er in 1971 naar gas gezocht in de Kara-Kumwoestijn en werd er bij toeval ondergrondse kamer gevonden die door het drillen in elkaar stortte, waardoor zeer giftig gas vrijkwam.
De concentratie van het gas was zo hoog dat niemand dichtbij durfde komen. De Sovjets kwamen dan op het idee om het gas in de fik te steken en dachten dat het na een weekje zou zijn uitgebrand. Ondertussen is het al bijna 40 jaar aan het branden in die put. Niemand weet hoeveel gas er nog is en niemand kan het vuur doven, terwijl het CO² gehalte dat de lucht wordt ingestuurd, vele malen hoger is dan alle auto’s in Europa samen.

De lokale bevolking van Darvaza gaf de brandende krater een gepaste naam – De poort naar de Hel – en zo ziet het er ook uit.
Natuurlijk zijn er ook nog andere oorzaken, zoals de zon bijvoorbeeld. 800 jaren geleden is er iets gebeurd waardoor de oceanen zijn gaan opwarmen en de ijskappen nu doen smelten. Door het smelten van de ijskappen komt een enorme hoeveelheid CO² vrij en ook dat kan niemand tegenhouden.

Is het abnormaal? 400 miljoen jaar geleden was het CO2 gehalte in de atmosfeer 10x zo hoog als nu en was het wereldwijd extreem koud. Dat is wetenschappelijk aangetoond.

Ook op Groenland smelt het ijs, zegt men, maar Groenland was een paar eeuwen geleden ook bijna geheel ijsvrij en toen waren er nog geen auto's.

Vorig jaar liet men ons via de media weten dat we de Kyoto-normen hadden gehaald en dat we er de laatste 10 jaar waren op vooruit gegaan want het CO² gehalte in de lucht was de laatste 10 jaar afgenomen.
Desondanks worden ons steeds weer nieuwe milieunormen en vooral milieutaksen opgelegd… is het allemaal één grote fraude? Is het waar dat Thatcher het in gang stak in de jaren '70 om de Arabieren een loer te draaien? Heeft ze werkelijk belangengroepen zo gemotiveerd met subsidies dat ze hieraan meewerkten? 70 % van de wereld bestaat uit water, kan de mens de overige 30% zo hard beïnvloeden dat de wereld om zeep gaat?

30 duizend wetenschappers beweren dat het niet klopt, maar zij worden niet gehoord! Op Canvas was er vorig jaar een zeer interessante documentaire over Al Gore. Al Gore werd de lieveling van links en kon met zijn 'doom'film (hij studeerde tenslotte voor psycholoog) enorm veel geld kon verdienen, maar geloofwaardig is hij niet. Hij weigert bijvoorbeeld een debat aan te gaan met wetenschappers die zijn mening niet delen.

De 30.000 klimaat wetenschappers willen Al Gore vervolgen voor Global Warming fraude. De groep is van mening dat alles berust op leugens maar dat ze systematisch door Media worden genegeerd.


02:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

04-01-10

Prostitutie in Brussel

Wie gisteren Panorama gemist heeft kan het hier nog herbekijken. Veel hoef ik er niet meer aan toe te voegen. De prostitutie in dit land wordt vooral uitgebuit door mensenhandelaars die enorme winsten boeken. Bulgaren en Albanezen uit Europa, Nigerianen en Marokkanen uit Afrika (Boko Haram wat betekent ‘Westerse wetenschap/opleiding is verboden’) en allen zijn ook meestal gerelateerd aan drughandel of terrorisme. Veel meisjes worden gedrogeerd omdat ze anders niet in staat zouden zijn deze slavernij te ondergaan.

De prostitutie helemaal uitroeien zal waarschijnlijk niet gaan, daarvoor is er teveel geld mee gemoeid. 40% van de ontvangsten gaat naar de vrouwen en dat komt neer op ongeveer 2.400 à 2.800 euro elke dag
De pooiers gaan met het grootste deel lopen. Ongeveer 100 miljoen euro verdwijnt op die manier alleen al naar Bulgarije elk jaar.

Wil men er een einde aan maken dan blijven er nog toch enkele opties over.
Investeer eerst en vooral in meer politie. Onderschep de busjes met illegaal zwart geld die naar Bulgarije vertrekken, want zo te zien is het veel gemakkelijker iemand te pakken die een glaasje teveel heeft gedronken of twee kilometer te snel rijdt, dan een auto met Bulgaarse nummerplaat vol zwart geld tegen te houden.

Pak de pooiers maar ook de ‘hoerenlopers’ op en laat hen fikse boetes betalen. En laat het etaleren van menselijke vleeswaar voor de ramen niet toe. Als er een gedoogbeleid blijft bestaan is dat niet alleen een inbreuk op de mensenrechten, maar ook medeplichtigheid aan slavernij. Eigenaardig dat het weer vooral in drie landen erger is dan in andere landen. Nederland, Duitsland en België…

15:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Ik stel u dezelfde vragen als Lodewijk Nasser aan Hans Dijkstal

http://nederkrant.wordpress.com/2007/02/04/een-open-brief...


Sommige mensen begrijp ik niet. De pro-moslims die mij hier regelmatig laten weten dat ik moet ophouden de islam te bestrijden via deze blog, nee ik begrijp ze echt niet.
Is de vrijheid van mening dan al zodanig aan banden gelegd dat moslims mogen doen en zeggen wat ze willen, en wij onze mond moeten houden?

Als alles mag en moet omdat hun religie het voorschrijft in de koran, dan wil ik jullie dezelfde vragen stellen die Lodewijk Nasser heeft gesteld aan Hans Dijkstal toen hij zei dat de huidige islamfobie te vergelijken is met het antisemitisme van toen... Dit is een uitspraak die we al vaker hoorden, maar volgens mij kan iemand geen dommere uitspraak doen.
Want diegenen diegen die de islam durven bekritiseren zijn veeleer te vergelijken met de joden van 70 jaar geleden, ook zij stonden te roepen in de woestijn en niemand wou luisteren...

Als moslims zich moeten houden aan hun religieuze voorschriften en de pro-islamitische naïevelingen hen daarin gelijk geven en steunen, dan zullen ze de volgende vragen van Lodewijk Nasser zeker wilen beantwoorden (Als de tekst onduidelijk is kunt u klikken op bovenstaande link):

dijkstal

02:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

02-01-10

Twee mogelijkheden

Herschaalde kopie van untitledporte


De foto kan er niet groter op en daarom is het niet goed leesbaar.
Twee ingangen op de luchthaven. De eerste 'porte' is voor mensen die voor het gelijke kansenbeleid kiezen en zich onderwerpen aan alle verplichtingen, geboden en verboden die daaraan verbonden zijn.

De tweede ingang is voor de ongelovigen en op het menu staat varkenvlees, de zetels zijn gemaakt van varkensleder en aan de kinderen wordt een varkentje als speelgoed gegeven. Uiteraard is er geen controle nodig om in te checken.

18:59 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Heksenjacht op godslasteraars

2010 is al meteen goed begonnen. In Parijs werden naar aloude gewoonte weer auto’s in brand gestoken. Niet minder dan 1.137 auto’s zijn volledig uitgebrand van oud naar nieuw en daarmee haalden ze net niet het record van 1.147 auto’s die vorig jaar tijdens nieuwjaarsnacht in brand werden gestoken.

rMaar auto’s in de fik steken is nu een geliefde bezigheid van moslimjongeren in heel West-Europa en dat zal uiteraard het CO² gehalte in de lucht aanzienlijk doen afnemen tegenover de vorige jaren. (Ik vraag mij zelfs af of de groenen daar mee voor iets tussen zitten…)
In Parijs steeg wel het aantal aanhoudingen, 549 tegenover 288 vorig jaar.

In Afghanistan, Irak en Iran maken ze elkaar af en Somaliërs houden zich niet alleen bezig met schepen kapen maar probeerden eveneens de Deense cartoonist Kurt Westergaard in mootjes te hakken, de vrome man werd door de politie in het rechterbeen en de linkerhand geschoten, zodat hij jammer genoeg nog in staat zal zijn om zijn pogingen later te herhalen.

De Nederlandse vliegtuigheld die de Nigeriaanse onderbroekenterrorist kon overmeesteren moet nu uit angst voor islamitische represailles ondergedoken leven in Miami.
Maar aangezien vliegtuigterroristen niet nieuw zijn, bestaat er al een leuk en toepasselijk liedje KLIK HIER

En de bewoners van het dichtbevolkte Manhattan zijn de laatste tijd uitermate ongerust vanwege het proces tegen de islamitische extremisten van 9/11 die daar voor de rechter moeten verschijnen.

Ben ik nog iets vergeten? Wat er bij ons gebeurde weten we natuurlijk niet. De kranten schreven over gevechten en messentrekkers maar veel wijzer werden we er niet van.

Maar er is ook nog goed nieuws.
Een Ierse groep atheïsten hebben een serie quoteringen gepubliceerd als uitdaging tegen de nieuwe wet op ‘godslastering’ die vanaf nieuwjaarsdag in voege trad. In de 25 godslasterende quoteringen komen diverse namen voor zoals o.a. Jezus, Mohammed, Mark Twain, Salman Rushdie en Bjork. Hiermee willen ze de wetgever uitdagen die van godslastering een criminele daad maakte waarop straffen staan van 25000 euro.

“Ondanks deze quota’s voor vele gelovigen als beledigend en lasterend zullen overkomen i.v.m. zaken die zij als ‘heilig’ beschouwen, steunen wij het absolute recht van die mensen om ook hun mening te uiten”, schreef de groep op haar website. “Zonder enige reserve steunen wij het recht van elke Ierse burger om gelijkaardige verklaringen te uiten over zaken die voor elke religie heilig zijn zonder angst om te worden vervolgd of te worden gecriminaliseerd, en zonder te moeten bewijzen aan de rechter dat er nog mensen bestaan die een persoonlijke waarde hechten aan hun beweringen.

De Ierse atheïsten noemen de nieuwe wet ‘dwaas en gevaarlijk’ omdat het een motief verschaft voor godsdienstige gewelddadigheden.

‘Wetten tegen godslastering zijn onrechtvaardig, ze leggen de bevolking het zwijgen op om bepaalde overtuigingen te beschermen. In een geciviliseerde samenleving heeft de bevolking het recht om ideeën over religies te horen, ook al vinden andere mensen deze ideeën een grove belediging.”


burning_witch

Heksen en tovenaars werden in heel Europa vervolgd sinds ongeveer 1487. Toen namelijk werd de heksenbul van Paus Innocentius VIII (1484-1492) gepubliceerd. Hierin werd beschreven hoe sommige mannen (tovenaars) en vrouwen (heksen) geslachts- gemeenschap hadden met de duivel en vervolgens mensen, vee en veldvruchten betoverden. Er werden inquisiteurs aangesteld om deze heksen en tovenaars op te sporen... Nu worden godslasteraars opgespoord onder druk van de islamitische VN-landen...

16:28 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

31-12-09

Het wordt plezant in Borgerhout

Na de gemeenteraadsverkiezingen was er in Borgerhout heel wat gedoe over wie er wel of geen schepenzitje zou krijgen bij Groen! Blijkbaar werden die beter betaalde zitjes als 'geste' toegekend aan de minst bekwamen (en werklozen) zoals Wouter Van Besien en Fatima Bali. Maar er werden dan ook gelijk afspraken gemaakt dat er na drie jaar een wissel zou zijn en Preneel het zitje van Bali zou ovenemen.

Ik heb blijkbaar te vroeg mijn ontslag gegeven, want nu begint het pas plezant te worden.

Wat iedereen al lang had verwacht, komt nu uit. Bali wil niet weg en wil haar enige bron van inkomsten niet afgeven.

Fatima Bali sleept nu zelfs eigen partij Groen! voor rechtbank: KLIK HIER

Dit bewijst nog maar eens dat een schriftelijke afspraak voor een moslim tegenover een koefir generlei waarde heeft. De Queen 'La Bali van Borgerocco' beweert zelfs dat het om schriftvervalsing gaat...je moet maar durven.

02:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

30-12-09

Doodstraf in China

imagesd
In september 2007 werd Shaikh opgepakt in Urumqi, hoofdstad van Xinjiang en ondanks verschillende oproepen tot genade, is de 53-jarige Brit Akmal Shaikh vannacht (10u30 plaatselijke tijd) geëxecuteerd in Urumqi, in het westen van China. De ‘Brit’ was veroordeeld voor drugshandel. De Britse ambassade in Peking heeft het nieuws bevestigd. Brits premier Gordon Brown veroordeelde al eerder de executie en vroeg clementie.

Er zijn toch een paar zaken die ik niet goed kan volgen, wat deed een mentaal gehandicapte in China? Hoe is hij daar geraakt? Was hij dan niet mentaal gehandicapt twee jaar geleden?

De media schrijft dat het de eerste keer is dat een ‘Europeaan’ de doodstraf krijgt in China. Eerst en vooral is het Europa zelf dat China al jarenlang ophemelt als het beloofde land en er geen kwaad woord wil over horen, en voordien werden ook al mensen, zelfs kinderen geëxecuteerd. Een verkeerde mening was vaak genoeg om de doodstraf te krijgen in China. Maar dat waren natuurlijk geen Europeanen maar Chinezen, dat maakt het dan minder erg waarschijnlijk. Interne keuken, enzo…

Wat ik ook eigenaardig vind, is dat men steeds weer spreekt over een Brit en Europeaan, terwijl ik als ‘halve’ Britse, noch mijn familie en vrienden in Engeland, nooit de naam ‘Akmal Shaikh’ als Europese, laat staan Britse naam heb gekend en de man dus vermoedelijk een Pakistaan is van origine.

De reacties zijn dus nogal hypocriet, als Europa echt zo geschokt is, dan hadden ze maar vooraf maatregelen moeten treffen en de Chinese export naar Europa blokkeren. Want in tegenstelling tot de veroordeelde zelf, wisten zij wel op voorhand dat hij de doodstraf ging krijgen, zoals elke drugsmokkelaar in de meeste Aziatische landen.

13:15 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

29-12-09

Klachten

Rond de middag werd ik opgebeld door de politie in Borgerhout, ik moest eens langs komen want er was een klacht tegen mij ingediend. De klager is de salafist, Farid Zahnoun die wordt genoemd in het rapport over moslimextremisme in Antwerpen en werd geschreven door Peter Velle, die als ex-moslim niet alleen ervaring tijdens zijn vier jaar moslimschap heeft opgedaan, maar ook nu nog vele contacten heeft die hem op de hoogte houden.

Om drie uur moest ik er zijn en werd er ontvangen door een bijzonder vriendelijke agent, die wel enkele keren zei, dat hij niets anders deed dan het uitvoeren van zijn job en mij duidelijk gerust wou stellen.

Maar ik ben er redelijk gerust in, want extremisten die in het nieuws komen, beginnen tegenwoordig te vechten als een duiveltje in een wijwatervat en ik wist dat Peter nog over heel wat bewijzen beschikte die hij zou meebrengen later. Want hij moest er om vier uur zijn.

Er was ook nog een klacht ingediend tegen Filip Dewinter, maar die werd al teniet gedaan omdat hij politiek onschendbaar is.

Er werd echter wel nog een klacht ingediend tegen het Vlaams Belang, het comité voor ex-moslims en tegen onbekenden.

Een klacht vond hij echter niet genoeg, hij stelde zich ook burgerlijke partij en betaalde daarvoor een 3 à 400 euro en nam ook meteen een topadvocaat Kris Luyckx.

Als Farid Zahnoun echter denkt dat het met klachten in te dienen zal stoppen, zonder dat hij zelf stopt, dan vergist hij zich.


Op politics.be staat bvb. dit hier: Inderdaad, Farid Zahnoun, alias Farid Abou Anas, hitst moslimjongeren op tégen hun ouders. Ik hoorde hem prediken dat ze hun ouders NIET mochten gehoorzamen als hun ouders hen iets vroegen dat tégen de islam was; in dit geval moesten ze van de salafist Farid Zahnoun ongehoorzaam zijn tegenover hun ouders.

Ik hoorde fascist Farid Zahnoun ook prediken dat de straf voor seks van een gehuwde met een ander persoon waarmee men niet is getrouwd, overspel dus, moet gestraft worden met 100 zweepslagen en steniging.

Ook een ongehuwd moslimmeisje die een kind krijgt met een ongelovige moet volgens hem 100 zweepslagen krijgen en gestenigd worden. Extremist Farid Zahnoun gebiedt de moslimvrouwen ook om mannelijke dokters en verplegers weg te sturen als ze in een ziekenhuis terecht komen. Het wordt hoog tijd dat tegen deze fascist klacht wordt neergelegd.

Jongeren voor islam, de meest intolerante (andere meningen worden niet geduld en éénieder die een mening uit waarmee ze niet akkoord zijn wordt aangepakt, vals belasterd en bedreigd) en meest extreemrechtse organisatie van Antwerpen is een rotte appel die jongeren opruit tégen deze samenleving, die spanningen, conflicten en problemen veroorzaakt en die nu de kiemen zaait voor het geweld van morgen (wat nu al onderhuids gebeurt).
En ook HIER schrijft men over hem.


De salafist, Zahnoun, zal dus nog veel klachten mogen indienen… tegen onbekenden.


Zingen doet hij als Abou Anas ook, vaak samen met de Nederlandse Nasheed alias Abu Hafs, van wie hieronder een liedje staat.

00:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

28-12-09

Een weekendje Ardennen

Ik vertelde al dat we begin december een lang weekend naar de Ardennen zijn geweest, waar we gezellig hebben genoten van lekkere gastronomische gerechten. We logeerden even ver van Laroche als van Durbuy. In Laroche was het erg kalm. De kerstmarkt bestond uit vijf kraampjes en een ijsbaan. Op de kerstmarkt liepen er vier mensen... Wij en verder niemand. De ijsbaan draaide op volle toeren, maar geen kat kwam schaatsen.

De tweede avond trokken we naar Durbuy en daar vonden we een grotere, zeer gezellige en drukke kerstmarkt. Elke boom en struik was verlicht met wel duizenden lampjes en ook daar was er een ijsbaan. Later ontdekten we dat bijna elk Waals stadje of gemeente een ijspiste had.

Tijdens het aperitieven keken we door het raam naar de drukte op het plein en iemand vroeg zich af wat al die verlichting en ijsbaan wel mocht kosten. Aan de tafel naast ons zaten mensen uit Limburg en die hadden het blijkbaar al gevraagd. De generator slikt 40 liter stookolie per uur. Ik ‘googelde’ het daarnet nog even op en vond de informatie. Een generator voor een ijsbaan verbruikt naargelang de grootte tussen de 25 en 40 liter stookolie per uur. Reken maar even uit…

Ik wou het wat luchtig houden en reageerde; “ach, Vlaanderen betaalt wel en in Kopenhagen weten ze het niet”, waarop iedereen begon te lachen en het gesprek een wending nam naar het schattige kleine hondje dat die mensen bij zich hadden.
Maar dat was blijkbaar niet naar de zin van een dikke Nederlandse matrone die wat verderop tegenover een man zat.
Ze begon plots te schelden en riep dat Vlaanderen helemaal niets betaalde aan Wallonië, want ze had in de krant gelezen dat Vlaanderen meer dan 50% werklozen had. "Het zal dan wel eerder andersom zijn", riep ze nog.

Ik was net als iedereen verbaasd en aan het nadenken of ik haar meteen een mep zou geven of gewoon antwoorden toen mijn man onder tafel al tegen mijn benen schopte.

Maar dat was niet nodig. Want ondanks dat viswijf bleef doorgaan was ik niet van plan onze avond te laten bederven door een betweterige ‘Ollandse’, dus reageerde ik niet alhoewel ik al op kookpunt stond. Ze bleef de rest van de avond maar doorgaan en ik hoorde haar regelmatig nog aan de man tegenover haar uitleggen hoe arm Vlaanderen wel was, en hoeveel werklozen we hadden tot ze eindelijk (tot grote opluchting van mijn echtgenoot) weggingen.

In feite is het wel treurig hoe weinig onze noorderburen van ons afweten. Ze kennen ons niet, ze kennen onze geschiedenis niet en dachten tot voor een paar jaar dat we hier allemaal Frans spraken. Zo kwam ik ongeveer vijftien jaar geleden met de trein terug uit Parijs en zat ik tegenover een Nederlands koppel waarmee je natuurlijk begint te praten tijdens de reis. Ze vroegen waar ik vandaan kwam en zelfs nadat ze wisten dat ik uit Vlaanderen kwam vond het koppel het ‘geweldig’ dat ik zo goed Nederlands kon praten…

Ik ben blij dat ik binnenkort Geert Wilders ontmoet bij Pro Flandria. Misschien kan ik hem vragen de Nederlanders wat te onderrichten in verband met Vlaanderen of de vroegere Zuid-Nederlanden?

00:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-12-09

Kerstmis is 'haram'.

In navolging van de vervolgingen, opsluitingen en het vermoorden van christelijke Kopten heeft nu ook nog een invloedrijke moslimgeleerde uit Egypte heeft een decreet (fatwa) uitgevaardigd tegen de viering van kerst. Volgens HLN meldt het Duitse opinieblad Der Spiegel dit op haar website.

"Arabieren en moslims moeten geen kerstvieringen meer toestaan", meent de aartsconservatieve 83-jarige sjeik Yusuf al-Qaradawi. Hij stelt dat het christelijke feest 'haram' of onrein is en dat er een eind moet komen aan bijvoorbeeld de verkoop van kerstbomen. Die vinden in de aanloop naar kerst in vrijwel de hele Arabische wereld gretig aftrek, ondanks het feit dat er slechts twintig miljoen christenen wonen.

De soenniet Qaradawi leidt het islamitische onderzoekscentrum in Doha en geniet populariteit bij veel mensen in de Arabische wereld en in andere islamitische landen. Hij staat bekend vanwege zijn rappe tong en boude uitspraken.
Autoriteiten in veel Arabische en islamitische landen vrezen zijn controversiële stellingnames en proberen Qaradawi zo veel mogelijk te negeren.

19:29 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Terrorist ... en weer geen kansloze!

Soms worden voorvallen sneller gemeld in de reacties dan dat ik de tijd vind om er over te schrijven, maar dat is blijkbaar het nadeel van vrouw zijn. Je hebt 1001 andere dingen te doen zodat je er gewoon niet toe komt om er aan te beginnen.

De laatste tijd krijg nogal wat mails van moslims waaruit ik, na enige moeite om de geschreven tekst te ontcijferen, steeds weer ontdek dat ze de criminele daden van hun broeders blijven goedpraten, verdedigen of zelfs ontkennen. Ook vandalisme, zoals stenen door de ruiten van trams en bussen gooien op (toevallig) kerstavond, wijten ze aan de achtergestelde positie van moslims in de samenleving, kanslozen dus… Nooit zullen ze toegeven dat het vooral gaat om pure haat tegenover het Westen en de ongelovigen (koefar).

Daarom wou ik het toch nog even hebben over de Nigeriaan die probeerde in de Northwest-Airlines vlucht 273 het toestel met 278 passagiers aan boord op te blazen.
Een Nederlander op weg naar zijn zus in Costa Rica, was gelukkig alert genoeg om zijn plan te verijdelen en zich op de terrorist te gooien en hem in een houdgreep te houden tot het toestel kon landen, waarbij hij er met wat kleerscheuren en lichte verwondingen vanaf kwam.

Zijn ouders vertelden nadien: "Hij vertelde dat hij dwars over alle stoelen was gevlogen, toen hij zag wat die vent aan het doen was. Toen heeft hij die man in elkaar geslagen, de man naar de voorkant van het toestel gesleurd en daarna de vlammen gedoofd. We zijn zó trots op hem, maar we zijn ook heel erg geschokt, want het had in één seconde ook totaal anders kunnen aflopen. Dan had ik een heel ander telefoontje gehad."

Lydia Faber zijn compagnon zei: "Hij vertelde dat die man ineens opstond en iets aanstak dat aan zijn lichaam vast zat. Toen dook Jasper direct boven op hem."

Er bestaan dus nog helden!!!

De terrorist, Abdul Farouk Abdulmutallab, hyandelde in opdracht van al-Qaida, en was van plan 'iets' in een vliegtuig boven Amerikaans grondgebied te laten ontploffen. Vloeistof was net weer toegelaten op vliegtuigen en terroristen weten dat blijkbaar sneller dan de doorsnee toerist, want volgens bronnen bij inlichtingendiensten zou Abdul gebruik hebben gemaakt van een mengsel van poeder en een vloeistof.

Dus vanaf nu krijgen we met z’n allen weer extra maatregelen te verduren als we het vliegtuig willen nemen naar de VS. Ook al zien we er niet uit als Arabieren of Afrikanen, zullen we worden gefouilleerd en zal alle handbagage worden gecontroleerd.

Abdul was echter geen kansloze noch achtergestelde moslim. Abdul was de zoon van een Nigeriaans oud-minister en kreeg alle kansen die het Westen hem kon bieden. Hij was ingenieursstudent aan de universiteit van Londen en volgens zijn visum reisde hij naar de VS om een religieuze ceremonie bij te wonen. Dat die religieuze ceremonie meteen zou plaats vinden naast Allah stond er uiteraard niet bij.
Zijn vader, de 70-jarige prominente zakenman Alhaji Umaru Mutallab legde deze maand zijn functie neer als directeur van PLC, de oudste bank van Nigeria. De vader zou zich onlangs negatief hebben uitgelaten over zijn zoon, omdat die er steeds extremere religieuze ideeën op nahield, aldus familieleden.

Volgens hen is zijn vader zwaar aangedaan door het nieuws. Hij was ook verbaasd dat zijn zoon toestemming kreeg om naar de VS te vliegen.
Een half jaar geleden zou hij de Amerikaanse ambassade, de lokale autoriteiten en veiligheidsdiensten in de Nigeriaanse hoofdstad Ubuja hebben ingelicht over de activiteiten van zijn zoon, aldus de Nigeriaanse krant This Day.
Er wordt nu onderzocht waarom de 23-jarige man nooit op een zwarte lijst werd geplaatst. Misschien moet men ook de stiefmoeder wel eens doorlichten. Zij is een Arabische uit Jemen de terrorist zou in Jemen de brandgevaarlijke stoffen in de vorm van poeder en een combinatie van chemische producten hebben gekocht waarmee hij het vliegtuig tot ontploffing wilde brengen.

Opvallend is dat hij er zijn extreme opvattingen over religie al op nahoudt sinds zijn middelbare schooltijd op een internationale school in Togo. Hij preekte destijds op het schoolplein tegen medescholieren over de islam, berichtte de krant. Daarna studeerde hij in Londen. Hij trok vervolgens via Egypte naar Dubai. Vanuit Dubai liet hij zijn familie weten dat hij niets meer met ze te maken wilde hebben.

Als de Westerse wereld toestaat dat de radicale islam zelfs in onze eigen steden en dorpen wordt onderwezen via Koranscholen en madras en via ‘Jongeren voor islam’, die tieners naar Al Qaida kampen in Afghanistan stuurt, dan moeten ze er niet van schrikken dat de islam met de dag radicaliseert. De westerse overheden werken het zelf in de hand.

En dan maar roepen dat diegenen die zich ertegen verzetten nazi’s en racisten zijn, terwijl we ons net verzetten tegen het nieuwe nazisme… de islam!


19:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |