27-12-09

De zachtste kalkoen.

Misschien had ik toch eerst eens moeten rondkijken vooraleer naar mijn gewone slager te gaan


13:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

26-12-09

Prettige Feestdagen!!

kk7kw37

21:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

22-12-09

Hypocriet Bertje

Iedereen zal zich nog wel herinneren hoe Bert Anciaux stond te janken voor de camera toen hij geen minister mocht worden, omdat zijn eigen partijregels het niet toelieten dat een voorzitter (van ‘k weet niet meer welke partij het toen was…) ook minister kon worden.

Van een insider had ik toen vernomen dat hij het ‘preeke’ van minister niet kon missen, omdat hij nog maar net een ‘stulpje in het Brusselse' had gekocht en het anders niet kon afbetalen.

Het stulpje werd nu ontdekt aan de uiterste grens van Brussel, maar lees wat Filip De Man er op zijn blog over schrijft.thumb_300px_bertjes%20stekje

Hypocriet Bertje

De gebuisde politicus Bert Anciaux laat zich dezer dagen nog eens opmerken en wel met een karamellenvers over het leed van de illegalen en onze verpletterende verantwoordelijkheid terzake:

"Schaamrood, onaanvaardbaar
schande in mijn eigen stad, waar
Europa en een koning wonen
vitrines rijkdom tonen
regeringen lustig zwalpen
en straks vakanties naar de Alpen
après ski met warme wijn
en Kerst met 't kindeke Jezus klein."


Aldus hypocriet Bertje, die zelf in een prachtdomein woont in de Petit Chemin Vert-Korte Groenstraat. Dat ligt nog net binnen de grenzen van Brussel-stad, anders was hij geen vetbetaalde Brusselse schepen of dito minister kunnen worden.
Zijn grooteigendom is omgeven door akkers, weilanden en zacht ruisende bomen: voor Bert geen grootstedelijk lawaai, geen hangjongeren, geen djellaba's.

In heel Brussel is niet één dreef te vinden die er zo groen en rustig bijligt als die waar Bleitmans woont. Men kan zijn kiezers alleen maar aanraden daar in de lente eens te gaan wandelen, niet in het minst om de visu vast te stellen waar hun o zo progressieve halfgod woont.
Let wel: de mooi met bomen afgeboorde oprit van het Anciaux-domein is vijftig meter lang, misschien is het moeilijk een glimp op te vangen van de man die moedig al het leed van de wereld op zijn frêle schouders torst.

O ja: er is toch sprake van enige menselijke activiteit in de buurt van Bertje en zijn Damienne: een Centre Sportif-Sportcentrum alwaar men zich kan vermeien op de tenniscourt of tijdens het squashen. Het zou dus kunnen dat de zielerust van de linkse schijnheiligaard verstoord wordt door 1 tennisbal in zijn tuin van 1 hectare.
Voor een luchtfoto van zijn stulpje zie hiernaast. het stekje ligt iets boven de tennisclub.Komaan Bertje: gooi de deuren open van uw riante woonst van meer dan een miljoen euro en laat de Derde Wereld binnen!

Meer fundamenteel: is het de fout van de Europeaan, Bertus, dat er honger heerst in Ethiopië? Dat sedert jaren een burgeroorlog gaande is in Soedan? Dat de meeste onderontwikkelde landen weigeren kordate maatregelen te treffen tegen de demografische explosie aldaar? Dat zij hun bevolkingsoverschot uitvoeren naar Europa?

20:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Berlusconi en de politieagente

Je kunt liberaal zijn, zelfs rechts-liberaal...maar aan alle vrijheden zijn grenzen. En dit is er voor een president toch echt wel over. Als zij hem nu een mep had gegeven, dan had ik het absoluut goedgekeurd!!


20:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Fluorescerende vestjes voor fietsers? Er bestaat geen draagvlak voor…

fluo-vestje%2014bisEen hele tijd geleden heb ik op de districtsraad van Borgerhout gepleit om fluorescerende vestjes voor fietsers verplicht te maken. Eveneens fietshelmen voor minderjarige kinderen zouden bij een valpartij heel veel hersenletsels kunnen voorkomen.

Groen! vond dat niet echt nodig want de autobestuurders moesten maar beter opletten.
Nochtans zal iedereen die ’s avonds al eens met de auto weg moet, het eens zijn met de vaststelling dat de meeste fietsers zonder licht rijden in het donker. Bij donker en slecht weer, zijn ze dan zo goed als onzichtbaar voor de autobestuurder.

Ik dacht er terug aan toen gisteren in het nieuws dezelfde vraag werd gesteld aan Etienne Schouppe.
CD&V-senator Sabine de Bethune diende een wetsvoorstel in dat fietsers verplicht om 's nachts of bij mindere zichtbaarheid overdag een fluojasje te dragen. Dat moet het aantal fietsdoden naar beneden halen.

Het antwoord van Etienne Schouppe was verbazend…. Hij kon dat niet verplichten, zei hij, want er bestond geen draagvlak voor. 90 % was er zeker tegen.
Hallo?? Geen draagvlak?
Fietsers willen dat niet dragen en jongeren vinden dat niet ‘cool’, voegde hij er nog aan toe.

Niet cool?? Is de rest van je leven in een rolstoel zitten dan wel cool? Is een hersenbeschadiging cool? Of veel erger? Doodgereden worden omdat je het niet cool vindt gezien te worden in het donker?

Bovendien…er zijn zoveel wetten in Vlaanderen waar geen ‘draagvlak’ voor bestaat! Mogen die dan ook allemaal worden afgeschaft? Ik vind het bos aan flitspalen op de snelwegen ook niet ‘cool’ en ben er zeker van dat er geen draagvlak voor bestaat… kunnen die dan misschien worden weggehaald?Ik vind de veel te weinig parkeerplaatsen ook niet cool, chauffeurs rijden wanhopig rondjes op zoek naar een plaatsje en wanneer je denkt dat er ergens een opening is, staat daar zo’n klein venijnig wagentje tussen… En maar rondrijden… en maar CO² uitstoten.

Als de overheid nu echt denkt dat ze door de parkeerplaatsen te verminderen minder auto’s gaan zien, dan zitten ze er wel dik naast. Enkel mensen die in het centrum wonen en werken kunnen misschien zonder auto, de rest niet want er bestaat tot nu toe geen aanvaardbaar (en zeker geen veilig en betrouwbaar) alternatief. Als rokers moeten beschermd worden tegen zichzelf en anderen, bescherm fietsers dan ook desnoods door hen een verplichting op te leggen. Niet alleen de fietsers zullen veiliger zijn op de baan, maar ook de al ruim genoeg geplaagde autobestuurder, die niet louter voor zijn/haar plezier de baan op moet bij donker en slecht weer.

En, meneer Schouppe, 90% was tegen de snel Belgwet, en toch is die er ook gekomen.

19:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Opiniepeiling la libre Belgique

De resultaten van de opiniepeiling door la libre Belgique met tussen de haakjes de uitslag van de gewestelijke verkiezingen van juni 2009

CD&V 22,2% (22,9%) - 0,7%

Vlaams Belang 17,1% (15,3%) + 1,8%

NVA 15% (13,1%) + 1,9%

VLD 14% (15%) - 1%

sp-a 13,9% (15,3%) - 1,4%

Groen 7,2% (6,8%) + 0,4%

LDD 7,2% (7,6%) - 0,4%

18:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

18-12-09

Oproepen tot gebed vanaf een minaret?

Dan hoort u 5x per dag dit:

17:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

16-12-09

Een kleine partij met een groot gedachtegoed

Geert Lambert, de leider van de piepkleine Sociaal-Liberale Partij (SLP), voert gesprekken met Groen! om "na te gaan of samenwerking een verrijking voor beide partijen kan inhouden". Dat zei hij aan De Standaard en ook in het tv-programma Terzake.
Dit moet zowar de zevende poging zijn om het hoofd boven water te houden!

Hij zei dat zijn partij momenteel alleen met Groen! spreekt, en niet met andere partijen. Waarschijnlijk heeft ook niemand gevraagd aan een op sterven na dood partijtje van drie man en een paardenkop om met hen in zee te gaan.
"Het is ook niet de bedoeling over te stappen en zelfs niet om een kartel te vormen. Wel pogen we te zien hoe we elkaar kunnen versterken en helpen", zei hij in Terzake en de Standaard. Met Groen! gaat het, behalve in Borgerhout waar ze verkiezingsaffiches hangen van Vlaamse dames met hoofddoek en zes zetels in het district behaalden, ook niet al te best. Twee losers samen, die boot is gedoemd om te zinken…

Maar Lambert verliest de moed niet, van de rechtse Volksunie naar de Groene communisten … moet kunnen, want de SLP is een ‘kleine partij met een groot gedachtegoed.

14:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Louis Michel werd niet verkozen tot VN-voorzitter

Louis Michel, de voormalig minister van Buitenlandse Zaken en EU-commissaris is zwaar teleurgesteld. Tegen ‘zijn’ verwachtingen in wordt hij geen voorzitter van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De Waalse liberaal leek volgens hemzelf en de pers al lang de voornaamste kandidaat om voor België opnieuw een internationale topfunctie binnen te halen.
Quel culot !

Is hij misschien vergeten tegen hoeveel schenen hij heeft gestampt? Na de verkiezingsoverwinning van Haider mochten we niet meer gaan skiën in Oostenrijk, Italië kreeg ervan langs nadat Berlusconi werd verkozen en hij papte aan met de grootste Afrikaanse gangsterleiders en mensenmoordenaars zoals Mugabe, Kabila, Kagame en consoorten. The NewYork Press schreef zelfs Mugabe & Michel, Today's Gangsters

Algemeen werd verondersteld dat Michel betere papieren had dan zijn enige tegenkandidaat, de Zwitser Joseph Deiss. Door het minarettenverbod zou de Zwitser in die functie internationaal niet goed liggen.

Maar Michel heeft er niet aan gedacht dat de geschoffeerde landen uiteraard ook tegen hem zouden stemmen. Niet alleen Italië en Oostenrijk stemden tegen hem, maar zijn dienst als ‘bruggenbouwer’ en zijn ‘appeasementpolitiek’ die meer weg had van een olifant in een porseleinenwinkel en zijn vriendschappen met de verkeerde regeringsleiders hebben ook andere landen, zoals Engeland, Finland en Duitsland ertoe aangezet niet voor hem te kiezen, maar voor een Zwitser, ook al maakt zijn land geen deel uit van de Europese Unie.

Zijn ‘ethische overtuigingen’ vallen dan toch blijkbaar niet erg in de smaak van sommige Europese leiders. Louis Michel doet denken aan een dictator, misschien door de vriendschappelijke omgang die hij met andere dictators had?? Indien Michel als voorzitter van De VN zou zijn verkozen, een VN met een oververtegenwoordiging van moslimlanden met extreme eisen, dan hadden we wel geweten welke kant het met Europa zou opgaan.

13:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Aanval op Berlusconi - he had it coming, volgens onze linkse media.


Herinnert zich nog iemand de filmen Don Camillo waarin de rechtse pastoor wedijvert met de communistische burgemeester Peppone?


Zolang ik weet bestaan er in Italië geen centrumpartijen. Je bent er ofwel links of rechts en dat uit zich ook in de afwisselende overwinningsuitslagen na de verkiezingen.
Nu is rechts weer aan de beurt, en je kunt voor of tegen Berlusconi zijn, niemand zal ontkennen dat hij een arrogante en opgeblazen zak is, maar fysieke agressie is en blijft ontoelaatbaar. De Italiaanse premier werd aangevallen in Milaan door een man die een welgemikt standbeeldje naar zijn gezicht gooide. De premier had daardoor een gebroken neus en twee gebroken tanden.
En ondanks onze media vindt dat hij het verdiende, vind ik dat zoiets niet kan en mag gebeuren.
De dader, Massimo Tartaglia zou volgens de linkse media een psychiatrische patiënt zijn…of is dat de nieuwe omschrijving voor een linkse militant?

13:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Pakistaanse christenen vrijgesproken van godslastering

De Pakistaanse christenen Gulsher Masih en Sandal Bibi zijn maandag vrijgesproken. Ze zaten sinds oktober vorig jaar vast op beschuldiging van godslastering.
Dat meldde Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) dinsdag . De organisatie heeft beide christenen en hun familieleden het afgelopen jaar ondersteund.
Gulsher Masih (47) is vader van acht kinderen, van wie Sandal Bibi (22) de oudste is. De familie komt uit een dorp in het district Faisalabad, waar overwegend moslims wonen. Vader en dochter waren zeer actief in een kleine christelijke gemeente.

Een grote groep moslims viel op 9 oktober 2008 de christenen in het dorp aan. Ze bekogelden huizen van christenen en schreeuwden dat ze Gulsher Masih en zijn dochter wilden doden.
Op verzoek van de woedende menigte arresteerde de politie beide christenen. Die werden officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens het „ontheiligen van de Koran.” De wet op godslastering die in Pakistan van toepassing is, verbindt daar een levenslange gevangenisstraf aan.
Sinds hun arrestatie in 2008 zijn Gulsher Masih en Sandal Bibi meer dan veertig keer vanuit de gevangenis naar de rechtbank gebracht. Ter plekke werd de zaak telkens weer uitgesteld.
Maandag kwam hun zaak eindelijk voor, aldus Stichting De Ondergrondse Kerk. „De aanklager riep zeven getuigen op, die de schuld van Gulsher Masih en Sandal Bibi probeerden te bewijzen. Er zaten echter zo veel hiaten in hun verklaringen dat hun gezamenlijke verhaal steeds twijfelachtiger werd.
Daarop gaf de rechter Gulsher Masih en Sandal Bibi het voordeel van de twijfel en sprak hij hen vrij.”


Bron: Reformistisch Dagblad NL

12:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

ACTIE - DOE MEE!!! Vandaag het kruis! Morgen de kerk?! Stop de islamisering!

BERICHT VAN PEOPLE AGAINST ISLAM - VOORZITTER PETER VELLE

Drie Waalse politieke partijen (MR, PS en Ecolo) pleiten voor een absolute scheiding tussen kerk en staat. Ook Open Vld lijkt voor dat idee gewonnen. Dat wil zeggen dat het kwartet tegen kruisbeelden aan de ingang van een kerkhof is. Onder andere Jean-Jacques De Gucht wil met zijn steun een debat op gang trekken. Antwerps schepen Philip Heylen (CD&V) gaat nog verder. De 'katholieke' politicus wil stevig snoeien in het aantal kerken in de scheldestad en ontwijde kerken openstellen voor moslims. "Antwerpen telt 80 kerken. Een deel wordt amper gebruikt, een ander deel staat te wachten op de sloophamer. We moeten keuzes durven maken. Waarom sommige kerken niet ter beschikking stellen van de moslims? Veel Antwerpse moskeeën huizen nu in achterkamertjes of garages, de moslimgemeenschap snakt naar ruimte." Aldus Philip Heylen.

'People Against Islam' gaat regelrecht ten strijde tegen deze UITERST GEVAARLIJKE hersenspinsels! Als we toelaten dat kruisbeelden niet meer op 'katholieke' begraafplaatsen mogen te zien zijn, en dat kerken getransformeerd worden in moskeeën, dan wappert binnen 10 jaar de vlag van de islam op het koninklijk paleis en het parlement.

Als u liever gewekt wordt door het klokkenspel van uw dorpskerkje in plaats van de 'Allahoe akbar kreet' van een haat-imam, steun dan onze protestactie. Op zaterdag 19 december 2009 om 14u, voert 'People Against Islam' actie aan de prachtige kathedraal van Antwerpen. Wilt u ook dat de islamisering van ons land stopt? Laat uw stem dan horen!

People Against Islam

Voorzitter Peter Velle


Blog: http://www.bloggen.be/nojihad/

01:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Greenpeace

Ik heb altijd al een boontje gehad voor de mensen van Greenpeace. De moed die ze vaak aan de dag leggen op zee om de walvisvangst tegen te gaan is geweldig. Ze zijn goed georganiseerd en goed uitgerust en dat hebben ze weer eens bewezen in Brussel. De Brusselse politie is alleen maar goed om brutaal en gewelddadig op te treden tegen (Vlaamse) anti-islamiseringsbetogers. Betogers die trouwens op een openbare plaats stil stonden en niets anders deden dan de pers te woord staan. Een betoging die eerst niet werd toegelaten door de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans, maar dezelfde morgen toch nog werd goedgekeurd, mits de belofte om ter plaatse te blijven staan. De betogers kwamen hun belofte na, en Thielemans brak zijn woord en stuurde zijn brutale en gewelddadige troepen.

Greenpeace pakte het beter aan, ze vroegen niets en deden het gewoon. Nadien zei commissaris Christian De Coninck, “Als we gedacht hadden dat iemand zo stupide zou zijn om dergelijke toestanden uit te halen, dan was het waarschijnlijk niet gebeurd. Als mensen zwaar materiaal gebruiken, dan kan natuurlijk iedereen binnen”.
Zwaar materiaal? Een net pak, een mooie auto en een vals pasje…meer zwaar materiaal was er niet nodig. De actievoerders werden opgepakt en wat dacht u?? Eentje is nog gaan lopen in het Justus Lipsiusgebouw, waar alle regeringsleiders samen zaten om te vergaderen.

Wie is er dan in feite stupide?? Denken ze dat jihadisten zich eerst gaan melden of even gaan bellen? Die mannen die in de WTC torens vlogen, waren ook hoogopgeleide mannen in een net pak. Ze droegen geen woestijnkledij en hadden geen lange baarden en hebben ook niet op voorhand gebeld om te vragen of ze met een vliegtuig in de torens mochten vliegen…

De korpschef, Guido Van Wymersch, liet vorig jaar niemand een roos neerleggen bij de herdenking van 9/11 in Brussel. Met groot machtsvertoon stond een tot de tanden toe bewapend politiekorps midden in de straat dreigend toe te kijken. Guido himself zei toen dat diegene van wie de roos de grond zou raken, meteen de doos zou worden ingedraaid. Over het ‘respecteren van de leefbaarheid van de buurt en de bewoners’ of ‘we leven tenslotte niet in een totalitaire staat’ hebben wij toen in ieder geval niets gemerkt! Integendeel!!!
Blijkbaar nemen ze in Brussel enkel gemakkelijke slachtoffers te grazen, zeker wanneer ze Vlaams spreken.

Nu weten we in het vervolg wat we moeten doen, want Guidoke laat iedereen met een valse perspas, schoon kostuum, netjes geknipte haartjes, chique wagen met enkele zwaailichten en een laissez-passer gewoon door.

Proficiat Greenpeace! Goed gedaan!

01:43 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Komt er toch een Europa der Volkeren?

94 procent van de Catalanen willen onafhankelijkheid


In een symbolisch referendum in 166 gemeenten hebben de Catalanen zich gisteren voor de onafhankelijkheid van hun welstellende regio in het noordoosten van Spanje uitgesproken. Het 'ja' haalde het met een overweldigende meerderheid van 94,71 procent. Dat melden de burgerorganisaties die de volksraadpleging organiseerden.

Er nam wel slechts 30 procent van de betrokken Catalanen aan de bevraging deel. De organisatoren hadden toch op 40 procent gehoopt. De vraag van het referendum was: "Bent u ervoor dat Catalonië een soevereine, sociale en democratische staat, geïntegreerd in de Europese Unie, wordt?"


Bron: (als het goed is citeren we zelfs De Morgen)
http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1041618/2009/12/14/94-procent-van-de-Catalanen-willen-onafhankelijkheid.dhtml


Maar Le Monde was beter:

Le mal catalan
LE MONDE | 12.12.09 | 14h37

Les Catalans de plus de 16 ans résidant dans 168 communes, soit potentiellement 700 000 personnes, sont invités par un collectif d'associations à se prononcer dimanche 13 décembre en faveur de l'indépendance de leur province.Organisée en dehors des partis et sans l'aval des pouvoirs publics, la consultation n'a aucune valeur légale. Elle témoigne malgré tout que, en quelques années, sous l'effet d'une rhétorique nationaliste attisée par les institutions régionales, l'indépendantisme a gagné du terrain en Catalogne. La configuration politique instable de la Généralité - le gouvernement régional - conforte cette revendication. Il suffirait de peu de chose pour qu'une crise éclate avec Madrid.

La Catalogne n'est pas la seule région d'Europe de l'Ouest à être travaillée par ce désir d'émancipation. Outre le Pays basque, où la violence de l'ETA nuit à l'idée d'indépendance, les Flandres - qui ont beaucoup de points communs avec la Catalogne - et l'Ecosse sont elles aussi tentées de rompre avec l'Etat central. Ces régions ont en commun de disposer de très larges compétences pour gérer leurs propres affaires. Elles sont pour la plupart prospères. Alors, pourquoi aspirent-elles à briser le cadre étatique ?

A l'évidence, l'appartenance de la Belgique, de l'Espagne et de la Grande-Bretagne à l'Union européenne (UE) n'a pas refroidi les nationalismes régionaux, au contraire. En fournissant à ces régions soumises à des forces centrifuges un cadre commun pacifié, l'Europe politique leur permet d'envisager une rupture sans violence. Modifier l'antique tracé des frontières n'est plus synonyme de conflit armé aujourd'hui. Enfin, l'UE, qui dispense depuis longtemps des fonds aux régions, n'a jamais formulé de jugement de valeur sur leurs tentations nationalistes.

L'élargissement de l'Union à des Etats issus du morcellement de l'URSS et de la Yougoslavie a donné des ailes aux nationalistes catalans et flamands. Et pour cause, ces nouveaux Etats sont parfois nettement plus petits et économiquement moins avantagés que les riches régions occidentales qui regardent le large.

"Pourquoi les Slovènes et les Lettons auraient-ils droit à un Etat, et pas nous ?", demandent les indépendantistes de Barcelone et d'ailleurs. La reconnaissance de l'indépendance du Kosovo leur a fourni un argument supplémentaire. Ce n'est pas un hasard si l'Espagne dénie à cette région de l'ex-Yougoslavie son nouveau statut. Madrid n'est pas loin de penser qu'à jouer avec le feu...

Bron: Article paru dans l'édition du 13.12.09
http://www.lemonde.fr/europe/article/2009/12/12/le-mal-catalan_1279769_3214.html

Geld voor 'arme landen'.

Afrika vindt dat ze teweinig geld krijgen van de rijke landen i.v.m. de opwarming van de aarde.
Vandaag kwam zelfs Mugabe uit het hongerlijdende Zimbabwe. Het vroegere welvarende Rhodesië werd door hem in enkele decennia tijd veranderd in een noodlijdend arm land, zoals trouwens alle landen in Afrika waar de blanken werden verjaagd of vermoord.
Hij beschuldigde echter al eerder het ‘rijke Westen’, zoals ze trouwens ook allemaal doen.

Heeft er al iemand het paleis van Mugabe gezien? Terwijl de bevolking sterft van honger, leeft hij in de grootste luxe. En zo is het in elk Afrikaans land.

!cid_image001_jpg@01C96A87!cid_image002_jpg@01C96A87!cid_image004_jpg@01C96A87!cid_image006_jpg@01C96A87
Nigeria, rijk aan olie maar enkel de oligarchie heeft er miljarden mee verdiend, de overgrote meerderheid van de bevolking leeft in de grootste armoede, vooral in de gebieden waar olie is en bevolkt wordt door christenen, zijn er gedurig conflicten waarbij christenen vervolgd en vermoord worden door moslims. (Boko Haram financiert haar terreur met mensenhandel en gedwongen prostitutie in Europa).

De bewoners van de Nigerdelta zijn dan ook nog eens het slachtoffer van gewetenloze oliebedrijven, olielekkages vergiftigen hun gronden en drinkwater, het affakkelen van gas zorgt voor pollutie. Het milieu wordt zwaar bezoedeld maar de overheid laat begaan. Toen enkele nieuwe boringen gingen plaatsvinden en Shell ervan afzag omdat zowel Amnesty International en andere milieuactivisten hen het vuur aan de schenen legde, namen de Chinezen over en die trekken zich van milieuvoorschriften totaal niets aan. De Nigeriaanse overheid laat begaan, want geld is belangrijker dan de gezondheid van de bevolking.

De Nigeriaanse overheid heeft net een enorm jacht als hotelboot gekocht van Noorwegen - (ik kan het weten want ons bedrijf heeft het ingericht).


En ondanks de boringen door China in Nigeria en een enorme economische opgang van het land, bovendien één van de grootste milieuvervuilers, rekent China zich echter ook nog bij de arme landen…

Het is niet omdat de bevolking arm is, dat de landen arm zijn. Het geld verdwijnt in de zakken van een kleine groep, de overheid en haar entourage.
Zij houden opzettelijk hun bevolking arm, omdat anders de geldstroom uit het Westen zou kunnen worden stopgezet, en dat is wel het laatste wat ze willen... dus laat de bevolking maar creperen.

De bevolking lijdt en beschuldigt Europa en Amerika, want het is nooit hun eigen schuld... Lees wat ik al eerder schreef: http://janice-laureyssens-visie.skynetblogs.be/post/56449...

Al die 'arme' landen hebben recht op een hoger vervuilingpercentage en willen geld van de rijke westerse landen.

Terwijl ons land zelf een grote groep mensen heeft die onder de armoedegrens leven heeft België al toegezegd dat ze 6,7 miljoen euro per jaar zal betalen aan de arme landen, EU-leiders akkoord over 7,2 miljard klimaatsteun ... maar … Vlaanderen betaalt elk jaar 12 miljard aan Wallonië. Zijn zij er dan veel erger aan toe dan die Derdewereldlanden?

00:15 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-12-09

Moslimterreur in Zweden

Herschaalde kopie van untitledvredeMaar enkel in het huis van Allah!!!!
Een kwart van de bevolking in Malmö (Zweden) bestaat uit moslims en de regering heeft de problemen niet meer onder controle.

Veel van deze moslims wonen al minstens 20 jaar in Zweden en spreken de taal nog steeds niet. Om een voorbeeld te geven, een Zweeds koppel bracht hun vijf maanden oude zoontje naar een Zweeds ziekenhuis en de dokter kon geen Zweeds, toen zij vroegen om een dokter die ze konden begrijpen, werden ze later opgepakt omdat ze zich schuldig hadden gemaakt aan ‘racisme’. Kennen we dat???

De Zweden voelen zich vreemdelingen in hun eigen stad en velen trekken weg naar andere oorden of naar het buitenland.

Zweden heeft net als ons land de deuren wijd opengezet voor moslims, vluchtelingen en asielzoekers en dat is hun beloning!!!

05_07_20_RealSuicideBomb-X

In ons land is het niet anders. Ondanks de Raad van State heeft geoordeeld dat de massaregulaties onwettig zijn, wil staatssecretaris Wathelet toch zijn zin doordrijven en verder de ingeslagen weg gaan.
Indien hij de wet zou toepassen moet hij de asielzoekers waarvan de namen intussen bekend zijn, terug naar het land van herkomst sturen en moeten ze van daar uit hun aanvraag indienen om naar ons land te mogen komen. Dat doet hij niet, hij wil gewoon verder gaan en indien nodig zelfs de grondwet wijzigen.
Veel maakt het voor hem niet uit, aangezien er toch 88% van de asielzoekers naar Vlaanderen worden gestuurd…

De Zweedse regering geeft nu wel toe dat er grote problemen bestaan in Malmo, net zoals ze nu ook bij ons toegeven dat er problemen bestaan in Antwerpen Noord of Molenbeek, ondanks de bevolking dit al lang weet en heeft aangeklaagd, werd dit zowel in Zweden net als bij ons, door de overheid gebagatelliseerd en wordt er niets ondernomen om de verdere instroom tegen te houden.

imageszimagesuMoslimjongeren beweren ongesluierde vrouwen te mogen verkrachten omdat ze daar volgens hun geloof het volste recht toe hebben.

De meeste moslims in Malmö komen uit Irak en hebben van een groot deel van de stad een radicaal-islamitisch woongebied gemaakt. De moskeeën zijn in handen van radicalen, die in de hele stadswijk eigen “politiekrachten” hebben opgebouwd.

Lees ook het rapport over de radicale islam in Antwerpen: http://janice-laureyssens-visie.skynetblogs.be/post/7214330/vlaams-comite-voor-ex-moslims-waarschuwt--mos BR>
Ze tiranniseren de inwoners, onderdrukken vrouwen, vernielen winkels van autochtonen, steken auto’s in brand en vallen daarna de toegesnelde hulpdiensten aan. Kortom, ze doen gewoon waar ze zin in hebben, behalve werken, want 90 % van de moslims zijn werkloos.

B0509In Zweden marcheren de moslims net als de naziesoldaten door de straten en tiranniseren de inwoners. Het minste of geringste commentaar op de houding en gedrag van een moslim levert de reactie op dat ze worden gediscrimineerd en de criticasters zijn allemaal racisten.De Zweedse krant “Dagens Nyheter”bracht onder politiebescherming een bezoek aan de Malmö-Rosengärd. Verslaggevers van de krant hebben daar gesproken met gefrustreerde politieagenten. Ook spraken ze met moslimjongeren, die hen vertelden waarom ze barricades oprichten, brand stichten, politieagenten aanvallen en onlusten willen uitlokken, dat allemaal omdat ze zeggen “gediscrimineerd” en sociaal benadeeld te worden.

Maar de sociaalantropoloog Aje Carlbom van de universiteit van Malmö zegt dat er geen enkel verband bestaat tussen werkloosheid, zogenaamde buitensluiting, armoede en immigrantenonlusten. Het minste of geringste commentaar op hun houding levert de reactie op dat ze worden gediscrimineerd. Islamitische geestelijken verkondigen het sprookje dat de islam geen vijand is van Joden en Christenen. Moslims, Joden en Christenen zouden altijd in harmonie met elkaar hebben samengeleefd. De geschiedenis vertelt echter een heel ander verhaal.

Islamitische kinderhuwelijken zijn aan de orde van de dag, meisjes worden gedwongen een sluier te dragen en jongeren worden aangeraden zich niet in Zweden te integreren en geen Zweedse wetten en gebruiken te erkennen. Ze bieden weerstand aan elke vorm van integratie en daarbij wordt vooral de nadruk gelegd op de slachtofferrol, waarin ze al van nature kruipen.

De “gematigde” meerderheid van de moslims hebben zich al volledig aan de eisen van hun geloofsgenoten onderworpen.
Er gaan in Zweden al stemmen op de hulp van het leger in te roepen om de politie te assisteren. Zolang men niet keihard tegen deze terreur optreedt, zal de situatie steeds verder uit de hand lopen. Aje Carlbom heeft na een studie over dit probleem de regering opgeroepen de immigratie onmiddellijk stop te zetten. ‘Als de Zweedse regering blijft weigeren tegen deze moslimterreur op te treden en de toestroom van immigranten niet wil stoppen, dan zal de gewelddadig escalerende situatie in Malmö “het begin van het einde” zijn.’ Aldus Carlbom.

Nalin Pekgul, voorzitter van de Sociaal Democratische Vrouwenorganisatie, zegt dat de situatie in de Stokholmse voorstad Tensta, al niet veel anders is. Daar vindt een sterke sociale controle plaats, vooral ten opzichte van vrouwen en meisjes. Vaak worden meisjes gedwongen uitgehuwelijkt aan mannen die ze niet kennen. Volgens Pekgul is het een groot probleem dat de islamitische radicalisering in Zweden door de overheid wordt ontkend. Pekgul spreekt van ‘een groot taboe’. In feite weet de Zweedse overheid niet meer wat ze aan dit probleem moet doen.

Als de Europese overheden blijven weigeren de problemen aan te pakken met haar islamitische medeburgers, stevenen we af op een zeer problematische situatie. Het is een tijdbom die elk moment kan ontploffen. Ons cultureel erfgoed van het christelijk Europa wordt in het hart getroffen door een niet te stuiten zegevierende opmars van moslims die niets liever willen dan dat Europa binnenkort islamitisch wordt. En het ergste is dat ze daarin gesteund worden door collaborerende Europeanen, zoals nu onlangs weer Jean-Jacques De Gucht die alle kruizen wil bannen, niet alleen op de mijter van Sinterklaas, maar zelfs op begraafplaatsen. Ook Kerstmis staat op de helling, versiering, kerstbomen en kerststalletjes worden zwaar geviseerd en op veel plaatsen niet meer toegelaten. (Is het uit lafheid? Eerst alles bannen wat met het christen- en/of-jodendom te maken heeft en dan pas de moslims? Dan zullen ze bedrogen uitkomen, bij tolerante culturen is dat misschien mogelijk, maar niet met moslims).

Ondanks er uit een Duits rapport blijkt dat 8000 ondervraagde Europeanen uit acht verschillende landen de islam zeer negatief beoordelen, vinden dat er teveel moslims in hun land wonen en de islam als een intolerante religie ervaren, wordt er niet naar hen geluisterd.

In ons land durft men zelfs de vergelijking tussen joden en moslims maken, waarvan ik al eerder (en trouwens altijd) beweerde dat er geen enkel vergelijk mogelijk is, hebben 62 % van de 8000 ondervraagden gezegd dat de joden onze cultuur verrijken.

Europa gaat nog een stap verder en durft zelfs een democratisch land als Zwitserland chanteren en bedreigen met uitsluiting vanwege hun minarettenpolitiek.

In de Duitse plaats Ingelheim is in augustus 2008 een moskee geopend. Onder de genodigde gasten die de feestelijkheden bijwoonden bevonden zich afgevaardigden van de Duitse overheid en diverse kerkleiders. Dit maakt nog eens duidelijk hoe weinig besef men heeft van de ware bedoelingen van de moslims in Europa.
De in Ingelheim ingewijde moskee draagt de naam “Fatih-Sultan-Moschee”. Deze naam is niet toevallig gekozen. De Turkse Sultan Mehmet II droeg de bijnaam “Fatih (de veroveraar). In het jaar 1453 veroverde deze christenhater het christelijke Konstantinopel, waarbij alle christenen bijeen werden gedreven en onthoofd. Het door hem aangerichte bloedbad was met geen pen te beschrijven. Niet toevallig dus de naam van deze moskee.
Er is heel bewust voor deze naam gekozen! Met dit soort naamgevingen aan moskeeën wordt nog eens goed duidelijk wat de moslims werkelijk van plan zijn in Europa en worden de goede bedoelingen van de Europeanen t.o.v hun moslimmedemens met voeten getreden. Maar pas op, vooral de islam niet te beledigen.


http://www.welt.de/politik/article2360792/Dulden-wir-die-Islamisierung-Europas.html

Bronnen: http://theterrorjournal.wordpress.com/2009/03/15/642/

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detai...

http://fjordman.blogspot.com/2005/12/immigrant-rape-wave-...

Franklin Ter Horst in “Uit het Nieuws”

http://97.74.65.51/Printable.aspx?ArtId=5347

Wie de film Obsession nog niet heeft gezien, kan hem hier gratis bekijken: http://www.obsessionthemovie.com/

22:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

12-12-09

“Veilig ouder worden”

Hoewel politici graag doen uitschijnen dat de criminaliteit daalt, is de realiteit helaas minder rooskleurig. In steden als Antwerpen hebben politie en parket zelfs de opdracht gekregen om systematisch criminele feiten zoals woninginbraken, handtasdiefstallen en overvallen op ouderen te verzwijgen om het zogenaamd subjectief onveiligheidsgevoel te doen dalen. De problemen verdoezelen lost echter niets op. Het Vlaams Belang pleit voor een beter en efficiënter veiligheidsbeleid met meer aandacht voor de slachtoffers en een kordate aanpak van de criminelen.

Bovendien wil het Vlaams Belang meer aandacht voor preventie, vermits voorkomen nog altijd beter is dan genezen. Helaas heeft de politieke klasse het ook hier laten afweten. Daarom gaat het Vlaams Belang zélf van start met een heuse preventiecampagne (folders, gadget, brochure, preventienamiddagen) onder het motto ‘Veilig ouder worden’. Deze campagne, die al eerder door Bruno Valkeniers, Filip Dewinter en Marijke Dillen aan de pers werd voorgesteld, zal in totaal meer dan honderd Vlaamse steden en gemeenten aandoen.

Volgende maandag, op 14 december, om 14,00 uur is iedereen welkom in de zaal Gietschotel - Lode van Berkenlaan 179 in Borgerhout.
U krijgt via de afdelingen Borgerhout en Berchem een uitgebreide uiteenzetting over ‘veilig ouder worden’ door Bart Debie, gevolgd door een pauze met gratis taart en koffie om te eindigen met een toespraak van Filip Dewinter.
Elke gast krijgt gratis een alarmapparaatje.

17:29 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

04-12-09

Die Limburgers toch!! Zo vergeetachtig!

Maand cel voor Genkse huisarts die penis in hand patiënte stak

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 61-jarige huisarts uit Genk veroordeeld tot een gevangenisstraf van één maand wegens seksueel ontoelaatbaar gedrag ten aanzien van één van zijn patiëntes. De rechter ontzette de arts ook voor een periode van tien jaar uit zijn rechten en kende de patiënte en haar ouders een schadevergoeding toe van 1.150 euro.

De jonge vrouw was na een ongeval in behandeling bij de arts voor letsels aan rug, nek en schouders. De arts duwde tijdens een consultatie zijn penis in de hand van de patiënte toen die op de behandeltafel lag. Het meisje vluchtte daarop het kabinet van de dokter uit en ging aangifte van de feiten doen.

De arts verklaarde aanvankelijk dat hij na een bezoekje aan het toilet vergeten was om zijn lid terug in zijn broek te steken. Voor de rechter bekende hij de feiten. Hij zei dat die het gevolg waren van overwerkt te zijn, het gebruik van medicatie en concentratieverlies.

(belga/bdr)


Bron: Het Laatste Nieuws

01:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

02-12-09

Politiehervorming, laat de hoofdcommissaris kiezen door de bevolking.

imagesCA2D6X49Tijdens een interventie bij een bankoverval wordt een politieagent doodgeschoten. Na een klopjacht vinden ze hem, de gewelddadige overvaller is zeer gevaarlijk en geen onbekende bij de politie.
De aanhouding loopt niet van een leien dakje en de politie kan niet anders dan de crimineel neerschieten. De zware jongen met nog een zwaarder strafblad had normaal gezien in de gevangenis moeten zitten, maar liep vrij rond op borg waarvan hij dankbaar gebruik maakte om te hervallen in zijn oude gewoonten.

Maar de pers, even politiek correct en links in de VS als bij ons, verwijt de politie i.p.v. de crimineel… dat is de wereld op z’n kop.
Dat laat de sheriff in het hiernavolgend filmpje dan ook duidelijk merken…
Ondenkbaar bij ons!!!

In de VS kan dat, want een sheriff wordt verkozen door de bevolking en ligt niet zoals bij ons, onder het bevel van veelal linkse burgemeesters die maar wat laten aanmodderen. Geen wonder dat wij politiemensen hebben die ofwel gedemotiveerd zijn, of andere die creatiever zijn en de in beslag genomen drugs, auto’s of wapens verkopen voor eigen gewin.

Verkiezingen van een hoofdcommissaris? Misschien toch iets om eens over na te denken…

KLIK HIER: Sheriff reageert op de pers


23:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Kopten in Egypte of The Rubbish people – II

koptische-kerk


De islamitische terreur gaat steeds verder in Egypte. In 2006 waren ook al ernstige aanvallen op Kopten, waarbij mensen werden ontvoerd en onder dwang bekeerd tot de islam. http://www.volkskrant.nl/buitenland/article190786.ece/Kopten_in_Egypte_woedend_over_gedwongen_bekeringen

Nadat de ‘varkensgriep’ uitbrak, die wij, om niemand van het ander geloof te schofferen, - behalve dan de Mexicanen, de Mexicaanse griep hebben genoemd, hebben de Egyptische moslims alle varkens van de Kopten gedood.
Wie het filmpje heeft bekeken KLIK HIER weet dat de meeste Kopten een miserabel leven lijden onder het moslimregime.
En wie al in Egypte is geweest, heeft ze gezien op de vuilnisbelten aan de rand van Caïro.
En weer worden Kopten aangevallen door gewelddadige moslims.

Maar hoort u daar iets over in de pers? Hoort u De Witte van het CGKR zijn afschuw uitspreken over zoveel ‘racisme’ en 'intolerantie'??
Schrijft Luc Van Der Kelen nu over de Egyptische 'fascisten'?? Nee!!! Want ze hebben het veel te druk met de Zwitsers te veroordelen die op democratische wijze tegen de verdere bouw van minaretten hebben gestemd.

Wie zich niet verzet tegen de verdere islamisering van Europa staat gelijk met de collaborateurs van het naziregime, want ik ben ervan overtuigd dat ons hetzelfde lot staat te wachten als de christenen in Libanon, de christenen in Darfoer, de Assyriërs in Turkije en de Kopten in Egypte.

In het Katholiek Nieuwsblad stond op 27/11 volgend bericht;

Gewelddadige moslims vallen kopten aan in Egypte

Farshoot ligt 300 mijl ten zuiden van Cairo. Plunderingen, vandalisme en brandstichting veroorzaakten minimaal 1 miljoen dollar aan schade. Kopten blijven nog steeds binnen uit vrees voor hun leven.

Veel kopten zijn aangevallen en verwond, zegt de Coptic American Friendship Association (CAFA). Een koptische priester, Benjamin Noshi, liep een schedelbasisfractuur op tijdens de aanvallen en ligt nu in het ziekenhuis. Bijna 3000 moslims plunderden minstens 50 winkels van christelijke eigenaren, waaronder juweliers en apotheken. Veel families zijn uit hun huizen gezet door islamitische inwoners.De aanvallen werden uitgelokt door het gerucht dat een twintigjarige christen, die momenteel in hechtenis zit, een relatie was aangegaan met een twaalfjarig moslimmeisje.

De koptische bisschop van Farshoot, mgr. Kirollos, zei echter dat de aanvallen ruim van tevoren waren ingepland. Hij suggereerde dat de directeur van een islamitisch instituut in de stad de studenten had aangezet tot de aanval op de christenen. De bisschop bekritiseerde ook de veiligheidsdiensten, die uit het zicht verdwenen op het moment van de aanvallen. Ze verrichtten geen enkele arrestatie en negeerden de roep van slachtoffers om hulp.

“Het is inmiddels duidelijk dat het georganiseerde geweld zich uitbreid naar meer en meer dorpen met als enige doel de christelijke levens en bedrijven, terwijl de politie toekijkt”, bericht de CAFA. “De laatste 90 dagen vonden er minstens zeven gelijksoortige aanvallen plaats op christelijke dorpen. Minimaal vijf kopten werden daarbij vermoord. Ook zijn vele koptische meisjes en vrouwen ontvoerd en gedwongen de islam aan te nemen met behulp van de Egyptische autoriteiten.”

CAFA deed een beroep op Amerikaanse en internationale mensenrechtenorganisaties de Egyptische regering te verzoeken onmiddellijke actie te ondernemen en christelijke levens en bezittingen te beschermen.Volgens CAFA leven er ongeveer 18 miljoen kopten in het Midden-Oosten.Citaat uit: De geschiedenis van de Kopten - Kopt betekent Egyptenaar -

"Na minder dan twee jaar van gevechten en politiek gemanoeuvreer tussen de Arabieren en de Byzantijnen ging Cyrillus naar Babylon bij Cairo om de Arabische veldheer te ontmoeten. Op 8 november, 641 ondertekenden beiden de overeenkomst, die eiste dat de totale Romeinse troepenmacht zich zou terugtrekken en een vergoeding van 2 dinar oplegde aan alle mannen en een belasting aan alle landeigenaren. De enige twee partijen aanwezig waren de Moslim Arabieren en de Christenen, die een land overgaven dat niet eens van hun was.

De geschiedenisboeken laten dit glorieuze tijdperk eindigen op 640 n. Chr., toen de Christenen Egypte verkochten aan de Arabische Moslims.


Er is blijkbaar nog niet veel veranderd.


Muslims vandalizing, looting and destroying Copts' properties in the town of Farshout, upper Egypt while chanting "The is no god but Allah' and " Allah is greatest"


15:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

01-12-09

Gewoon grappig!

Baby Panda Sneeze

14:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

30-11-09

Islamism 2.0

By Daniel Pipes

To borrow a computer term, if Ayatollah Khomeini, Osama bin Laden, and Nidal Hasan represent Islamism 1.0, Recep Tayyip Erdogan (the prime minister of Turkey), Tariq Ramadan (a Swiss intellectual), and Keith Ellison (a U.S. congressman) represent Islamism 2.0. The former kill more people but the latter pose a greater threat to Western civilization.


Om het even in computertermen uit te leggen, indien Ayatollah Khomeini, Osama bin Laden en Nidal Hasan de islam zouden vertegenwoordigen met 1.0, en Recep Tayyip Erdogan (eerste minister van Turkije), Tariq Ramadan (een Zwitserse intellectueel) en Keith Ellison (een parlementslid in de VS) met 2.0, dan zouden de eersten weliswaar meer mensen vermoorden, maar de anderen vormen een grotere dreiging voor de westerse civilisatie.

LEES HIER VERDER (in het Engels)

23:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Sinterklaas...geen gemakkelijke job

't Is toch geen gemakkelijke job... en als hij door Berchem rijdt, zoals twee jaar geleden jaar, wordt hij nog aangevallen door allochtone jongetjes ook! Maar daar hebben ze iets op gevonden, vorig jaar reed hij op een kameel!!

23:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Lezersbrief in de Standaard

Als reactie op het artikel van Guy Tegenbos in DS vandaag schreef L.B. volgende lezersbrief, die echter na twee uur en lovende opmerkingen verwijderd werd:

Het VB heeft problemen met de aflossing van de wacht. Altijd diezelfde kopmannen die nu zelf niet meer weten waarheen.

Hoe anders bij CD&V waar de frisse dartele grootvaders Martens en Dehaene, die het regime eerst opzadelden met paritaire quota, grendels en belangenconflicten waardoor het land nu in een knoop ligt, maar nu het roer stevig in handen hebben. Doelbewust en vol vertrouwen in de toekomst.

Geholpen door nieuwkomer De Clerck die na 10 jaar opnieuw een justitiehervorming doorvoert tot grote opluchting van de politie in Molenbeek en Anderlecht, en die nu vervroegd met pensioen kan gaan wegens uitgeblust.

Pensioen dat zal betaald worden door de honderdduizenden ‘asielzoekers’ die ons bekommerd land nu weer binnenhaalt ingevolge de oplossing van het immigratieprobleem uitgedokterd door de vooruitziende en immer jonge academicus en dichter Van Rompuy net voor hij naar Europa promoveerde.

Dat alles onder het goedkeurend oog van de eeuwig jeugdige en even respectabele Verhofstadt, Dewael en De Gucht. Volgens de eigen VLD-leden verantwoordelijk voor de afgang en de ongeloofwaardigheid van de partij en daarom bevorderd naar veiliger en meer lucratieve oorden om zich daar opnieuw verdienstelijk te kunnen maken voor de mensen.

Aan die voorbeelden moet het VB zich spiegelen om aanvaardbaar te worden voor de ‘democratische’ partijen in de salons van het regime. En zonder vuile taal!

22:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Zwarte schapen

“Ik beschouw het als een zonde niet te prediken onder moslims.” Dat was het devies van de 35-jarige Russisch-orthodoxe priester Daniil Sysojev, die naar eigen zeggen tachtig moslims tot het christendom heeft bekeerd. Vorige week is hij in Moskou doodgeschoten in zijn eigen kerk. Hij laat een vrouw en twee dochters achter. De identiteit en het motief van de gevluchte schutter zijn niet bekend. Vader Daniil had uit islamitische hoek echter al vele bedreigingen van onthoofding gekregen. Moslims zijn sterk vertegenwoordigd in Moskou en vormen de tweede religieuze groepering in Rusland. Bovendien groeit die sterk. Dit was Daniil een doorn in het oog: “De islam is geen godsdienst zoals wij die opvatten”, stelde hij. “De islam kan beter vergeleken worden met projecten als het nationaal-socialisme of de communistische partij. Zij willen Gods koninkrijk op aarde realiseren met aardse middelen.”

Vader Daniil Sysojev wilde niet suggereren dat de gemiddelde moslim een nazi is, noch iets wat daarop lijkt. Wel dat de islam een utopisch maatschappelijk project behelst, waar het alleen maar tijdelijk van kan afwijken. Dit is iets wat Nederlandse politici maar niet begrijpen. Moslims beginnen bijvoorbeeld met de scheiding tussen mannen en vrouwen, maar geleidelijk gaat men druk uitoefenen op alles wat niet strookt met het eigen project of dat ‘beledigt'. Radicale types laten het ook daar niet bij, maar grijpen naar een wapen, zoals vader Daniil vermoedelijk heeft ervaren.

De orthodoxe Kerk kent een H. Achmed (+1682), een Turkse martelaar die zijn bekering met de dood moest bekopen. Hij staat daarmee model voor de problemen en het levensgevaar waarvoor bekeerlingen uit de islam, maar ook missionarissen als Sysojev zich geplaatst zien. De koptische priester en islamkenner Zakaria Botros, die in televisie-uitzendingen de islam aan de kaak stelt, is door Arabische media uitgeroepen tot publieke vijand nummer een. Volgens een islamitische geestelijke op Al-Jazeera bekeren zich jaarlijks zes miljoen moslims in het geheim tot het christendom, en hij schrijft dit voornamelijk toe aan Botros. Ietwat subtieler dan Geert Wilders, die de koran wil verbieden, eist Botros van moslims dat zij althans afstand nemen van enkele haatzaaiende verzen. Ook wil hij excuses van moslimlanden voor de manier waarop zij christenen behandelen.

Als westerse christenen kijken we hier wat vreemd van op. Wij hebben de neiging aan ‘dialoog' de voorkeur te geven boven bekering. Dat is ook gemakkelijker, vooral als je van de islam nog niet veel last hebt. Missionair zijn is riskant. Niet alleen naar moslims toe, ook ten overstaan van ongelovigen voelen we ons snel opgelaten. “In mijn jeugd was het prestigieus om anders te zijn dan anderen”, zei vader Daniil. “Ik geloof dat we die traditie weer in ere moeten herstellen. Een zwart schaap is een nobel dier.” De jonge Russische priester heeft zo'n “zwart schaap” durven zijn en de hoogste prijs betaald.


27-11-2009 -
Bron: Henk Rijkers - katholiek nieuwsblad

11:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

29-11-09

Hezbollah smokkelt wapens via Antwerpse haven

Amerikaanse, Britse en Israëlische inlichtingendiensten zijn ervan overtuigd: in de tientallen oceaanschepen van het Iraanse staatsscheepvaartbedrijf IRISL worden heimelijk wapens (voor Hezbollah), chemicaliën en onderdelen voor het Iraanse nucleaire programma vervoerd. (Bron: Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), (de Telegraaf)

Lees HIER VERDER


LEES OOK : http://janice-laureyssens-visie.skynetblogs.be/post/7291837/illegale-wapenverkoop-voor-iran

19:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Geen minaretten in Zwitserland!!

zwitserland_minaret_261446d
Een overgrote meerderheid stemt via referendum tegen het bouwen van nieuwe minaretten in Zwitserland. In feite staat dit gelijk met stemmen tegen het bouwen van moskeeën.

Net zoals IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, maakt Zwitserland geen deel uit van de Europese Unie, misschien daarom dat er nog een echte democratie bestaat waarin de stem van het volk wordt gehoord en de grondwet navenant wordt aangepast.
Zoiets is in het nieuwe Europa ondenkbaar geworden.

Het referendum is een initiatief van de nationaal-conservatieve Zwitserse Volkspartij #SVP#. In Zwitserland wonen zowat 400.000 moslims. De Zwitserse regering sprak zich op voorhand tegen het voorstel uit omdat ze vreesde dat een goedkeuring gevolgen zou kunnen hebben voor de relaties met de Arabische wereld. Bange blanke mannen zitten dus overal, vooral bij de groenen die al lieten weten dat ze overwegen om de zaak aanhangig te maken bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Waar blijven de groenen dan met de ‘rechten van de Europese Zwitser’?? Zijn die dan niet meer van tel, net zo min als de stem van de inwoners van de Europese lidstaten?

19:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Fatwa tegen Kerstmis

Antwerpse moslimgeestelijken roepen fatwa uit tegen Kerstmis

- Nottingham (GB), 2008: Basisschool Greenwood laat een kribbespel niet doorgaan, omdat dit zou botsen met de islamitische tradities.

- Scarborough (GB), 2008: Yorkshire Coast College verwijdert woorden Kerstmis en Pasen van de kalender om geen moslims te beledigen.

- Antwerpen (België), 2008: Moslimjongeren maken geregeld amok op de kerstmarkt op de Groenplaats. Mensen blijven uit angst weg.

Onze organisatie 'People Against Islam' heeft vernomen dat er in verschillende Antwerpse moskeeën een fatwa is uitgeroepen tegen het christelijke feest Kerstmis. Verschillende moslimgeestelijken roepen ouders op om hun kinderen niet aan kerstfeestjes op school te laten deelnemen. Enkele militanten van de extremistische moslimgroeperingen Hizb-Ut-Tahrir en Jamaat Tabligh zouden zich ook beraden om binnenkort bij het Antwerpse stadsbestuur de stopzetting van de jaarlijkse kerstmarkt te eisen. Het zou ons niet verwonderen dat imam Nordine Taouil het brein achter deze moslimterreur zou zijn... 'People Against Islam' houdt jullie op de hoogte!

Hieronder alvast de link naar ons propagandafilmpje dat het startschot betekent voor onze campagne 'Save Christmas from islam'.
People Against Islam
Voorzitter Peter Velle

11:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-11-09

Nigel Farage heeft groot gelijk!

19:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Id al-Adha

Vandaag begint een gruwelijke dag voor sommige dieren zoals geiten, koeien, schapen en kamelen. Want in de twaalfde moslimmaand is de Hadj, dan gaan moslims naar Mekka. Elke moslim moet minstens één keer in zijn leven naar Mekka gaan en op de tiende dag worden de dieren geslacht als offer.

Het gebruik is gebaseerd op het oude (joodse) testament dat Mohammed leerde kennen in Israël tijdens zijn buitenlandse reizen voor zijn werkgeefster, en latere vrouw Chadïdja. Om zijn vele bemoeinissen in de joodse synagogen werd hij overal uitgelachen en aan de deur gezet. Dat weerspiegelt zich dan later ook in de haat tegenover de joden in de Koran dat in bijna elke Sura voorkomt.

De islam leent het taalgebruik en woorden van het jodendom en het christendom, maar het verandert deze meestal op minder subtiele wijze.

Dit offerfeest komt voort uit het deel waarin Abraham bereid was zijn zoon te offeren, maar God op het laatste nippertje liet weten dat het niet nodig was. Uit dankbaarheid heeft Abraham dan een schaap geofferd.
In de koran staat een licht gewijzigde tekst, want daarin viel het schaap uit de hemel vooraleer het kon geofferd worden.

Hoewel de offerdieren enkel ritueel mogen geslacht worden (hand op het hoofd van het dier leggen en de keel oversnijden) in de buurt van de Ka’ba of heilig huis op heilige grond en dus niet op grond van ongelovigen… gebeurt het hier op de meest afschuwelijke wijze in slachthuizen met de hulp van foltertoestellen en de steun van Westerse Dhimmies .

Het verschil tussen het christendom en de islam is dat Christus aan het kruis stierf om deze ‘bloederige’ gebruiken te bannen. Om alle kwaad uit te wissen en alle zonden te vergeven was geen bloed meer nodig, dat werd vervangen door brood en wijn. Het ultieme zoenoffer werd zijn eigen dood aan het kruis. Het oude testament gebruikt dieren-en graanoffers als boetedoening voor zonden. Het nieuwe testament leert dat het offer van Christus aan het kruis voor ééns-en-voor-altijd is. Het is dus niet langer vereist dat christenen dieren offeren. Voor moslims die geen dier kunnen slachten mag ook een ‘zakaat’ gegeven worden aan de armen. Een geschenk of geld, maar moslims in het Westen beweren dat dit onjuist is, en de koran doet er nogal wazig over.

Voor het islamitisch offerfeest worden in het Westen duizenden dieren op de meest gruwelijke en sadistische manier afgemaakt, terwijl de religie dit helemaal niet voorschrijft. De dieren huilen van angst en pijn tot ze uiteindelijk in hun eigen bloed stikken. HLN - Belgie/photoalbum Gruwelijke-beelden-uit-Belgische-slachthuizen.dhtml

En Gaia – schokkende beelden

In Noorwegen, Zweden, Zwitserland en IJsland zijn slachtingen zonder verdoven verboden. Is onze regering, waarvan de premier een partij vertegenwoordigt dat begint met de C van Christelijk, dan minder ‘beschaafd’ dan die andere Europese landen dat ze deze dierenmishandelingen en folteringen, kortom, deze barbaarse praktijken toelaat?


14:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |